ronja
|
krtex, vi mate tudi dedka Mraza? Jupiiii! Vsaj še eni! mi tudi ne zamenjamo tega bradača za tele rdeče spake . mal heca, ne mi zamerit, drage božičkove fenice . Ampak dedek Mraz je tak bolj možat . Pa sploh nam bo prinesel najlepše darilo, a ne? koliko sta pa tvoja dva fanta stara? Ker Ronji ne vem kakih pravljic še ne morem brat - muco copatarico še nekak pregurava, ampak ne razume pa še, zakaj se gre, po moje. Samo všeč ji je moj glas poslušat (predvidevam - ker pri drugih ne zdrži poslušat cele knjige, verjetno se manj afnajo zraven ). Ja, mene tudi malo skrbi, da bi katero zanemarjala... Ali Ronjo in bi postala ljubosumna ali pa Lejlo in ne bi imela tiste varnosti od mamice... Ful razmišljam o tem, opazujem druge in me včasih potem še bolj skrbi... ker mi ni vedno všeč, kar vidim... Dva prijatelja se mi zdi, da sta čisto zaljubljena v svojo prvo princesko, drugega pa kar tak malo puščata samega... Ne da bi ga zanemarjala, ampak recimo ko smo se dobili v ZOO, sta parkirala voziček z 2. sinom v senčko, pa se šla igrat s tamalo na vlakec. Saj ok, saj je res spal, ampak vseeno - voziček je bil vsaj 20 m stran... Pa tudi - če se mali zbudi, jaz bi ga rada videla... Ne pa da pridem, šele ko že joka... Ne vem, mogoče preveč kompliciram, ampak jaz Ronje nisem nikoli pustila tako daleč, bi se bala, da mi jo ukradejo . Pa tudi če sta dva, ne vem, no, po moje bi midva bila vsak pri enem, če že tak nanese, da ne moremo bit vsi skup, ne pa da ga sparkiraš tam, ko da je prazen voziček (tega nimam problemov puščat kjerkoli;)... Svakinja in svak sta pri prvem sinu ful komplicirala, non stop sta se ukvarjala z njim, mali ni mel 5 min. mira... Zdaj pa so se recimo zadnjič šli spokat v avto, pa je vsak do njiju nekaj nesel, babica tastarejšega, mali je pa medtem gor v lupinici čakal... Saj res sva bila še midva tam in sva ga pazila, ampak vseeno - jaz bi rajši, da znesemo vse stvari prej, pa pač nekdo pazi vse otroke, potem gremo pa z vsemi otroci hkrati dol... Saj verjetno sem res preveč zatežena, ampak se ful bojim, da bi delala kake razlike, ker vem, da lahko to ful boli... Rada bi, da obe vesta in čutita, da ju imava neskončno rada in da se lahko zaneseta na naju in da ju imava obe rada, ne pa eno bolj, drugo manj,... Ne vem, kaj pa ve mislite? koliko pretiravam? Malo me skrbi tudi zaradi babic, ker so zdaj vse zaljubljene v Ronjo... In ko je zadnjič recimo tašča rekla Ronji njena najljbuša vnučka, sem se nasmejala, da zdaj ji to še lahko reče , dokler ne pride še ena... Pa je rekla, da bo Ronja vedno njena najljubša punčka... ne vem, saj je trapasto, ampak vseeno me je mal zaskrbelo... A sem blesava?
|