|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prespati pri babici-da ali ne?
10.12.2008 8:46:17   
Pupsika
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

IZVIRNO SPOROČILO: irena05

Nečesa pa ne razumem. Nočeš da otrok prespi pri tašči, zato ne gre niti k tvoji mami???

JAz sem jo pustila pri mami,ko je prespala celo noč. Prvič sem bila tako nervozna, da sem zvečer počistila celo stanovanje, namesto da bi šla vsaj na pijačo z mojim dragim. Zjutraj pa sem jo šla takoj iskat.

Pri 3,5 letih je že večkrat prespala pri obeh, moji mami in tašči. Sedaj tudi sama vpraša,kdaj bo šla na počitnice in se veseli.

Ja seveda, ker ne bi bilo prav do fanta...češ se bo lahko navezala bolj na moje starše.

Dej me prosim popravi, če se motim ampak zato, ker je tašča pač vsiljiva ali karkoli že, zaradi nje vajin otrok ne sme prespati pri tvoji mami s katero se super razumete??

Kako fer do fanta? A on je point te zgodbe?
Samo sprašujem, ker me res zanima?user posted image

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 51
10.12.2008 8:48:35   
Anonimen
Nikoli nisem bila posesivna mama.Moji trije so bili kot cigoti.Ko sta bili še moja babica in mamica živi sta starejša dva rade volje šla za skoraj mesec dni na počitnice z babico k prababici, sin celo ko je imel 4 mesece, je preživel teden dni z babico na počitnicah.In pol je prišlo žalostno obdobje, ko niso mogli več k prababici, ostala jim je babi pa sta bila z njo v Piranu mi pa v Luciji.Krasni spomini na otroštvo so jim ostali na lepe počitnice.Najmlajša pa na žalost ni mogla nikamor, kajti tudi baibca nas je zapustila.Pa vendar se je našla teta in jo vzela v Poreč na počitnice, jo razvajala sto na uro, tako, da naša Nika ni hotela več domovuser posted image pa le 4 leta je imela.
Imeti nekoga h katermu lahko otrok gre na "počitnice"da se ne drži kar naprej maminega krila je eno veliko bogastvo za naprej v življenju.Bogastvo spominov in bogastvo v medsebojnih odnosih.
In moj vnuk?No sicer sta z mamico živela kar nekaj časa doma pri nas in, če mu je bila žeja se je pač selil iz postelje v posteljo.Sedaj ko sta se odselila, pa večkrat prespi pri nonotu in babici z veseljem.In tudi naslednje dete ko bo prišlo, bo pri meni na čuvanju ali pa na "počinicah" mamica mi ga bo nesebično dala.user posted image

(odgovor članu memole80)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
10.12.2008 8:50:51   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: neva6
Imeti nekoga h katermu lahko otrok gre na "počitnice"da se ne drži kar naprej maminega krila je eno veliko bogastvo za naprej v življenju.Bogastvo spominov in bogastvo v medsebojnih odnosih.

Se popolnoma strinjam!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
10.12.2008 9:03:03   
memole80
Imam občutek, da bi rad, da se otrok naveže na vse nonote in ne samo na moje....to je to. Vem pa, da bo moje itak večkrat videla, ker grem večkrat k njim na obisk. Mi pa potem tašča očita, da smo premalo pri njih!!!

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 54
10.12.2008 9:04:59   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: alička

Se popolnoma strinjam!

Ma mislim, da bo imela še čas v življenju. In to zelo kmalu, ko jo bo čuvala tašča, pa izmenično moja...samo prespala ne bo pri njih. Kaj je to tako narobe??? Oh groza....dandanes so vsi cigoti ali kaj???

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 55
10.12.2008 9:41:23   
Mandek

Mah, kaj pa vem, če si čudna. Jaz sem enaka tebi in me zmrazi misel, da bi otrok prespal pri babici, predvsem tašči. Naša je sicer še premajhna, ampak me tašča že mori s tem, s fantom pa sva absolutno proti. Dobre ste tiste mame, ki že pred 1. letom (nekatere že okrog 4,5 mesecev) pustite otroka pri babici. Meni kaj takega niti na kraj ne pride. Najbolj me jezijo tisti starši, ki imajo kakšno fešto in dajo otroka prespati k babicam. Ne vem no, kaj vsaj prvo leto se ne bi dalo preložiti??? Seveda pa je to stvar posameznika. Jaz sem  pač zelo navezana na mojo, naša soseda pa ima otroka bolj pri starih starših kot doma. Pač sem tak karakter. Jaz sem od samega začetka vse sama postorila in nisem potrebovala pomoč babic. Zadnje čase vidim veliko babic z vozički ( dojenčki), mam pa nikjer !!! Pri meni ni šans, da bi bila jaz doma, babica pa da bi se šetala z otrokom. Vem, da sem zelo ljubosumna nanjo in da to ni dobro, ampak veste kaj: ne morem si pomagati. To je najina prva hčerka in je ne dam. user posted image  Če bo nekoč hotela sama prespati pri babici, prav, drugače pa ne. Meni to siljenje od babic, naj otrok prespi pri njih, mi prav nič ni všeč!!! Hvala bogu, da smo si različni.

Sva že dve čudakinjiuser posted image

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 56
10.12.2008 9:42:18   
Mandek
ko gre za varstvo pri tašči,mislim. raje prijateljici...ne vem, nimam dobrega občutka..

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 57
10.12.2008 9:45:01   
aprilčica07

Sicer sem na tej temi že povedala svoje mnenje, ma pod tole se pa moram podpisat! Lepo napisano, Neva!

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 58
10.12.2008 9:46:39   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek

Mah, kaj pa vem, če si čudna. Jaz sem enaka tebi in me zmrazi misel, da bi otrok prespal pri babici, predvsem tašči. Naša je sicer še premajhna, ampak me tašča že mori s tem, s fantom pa sva absolutno proti. Dobre ste tiste mame, ki že pred 1. letom (nekatere že okrog 4,5 mesecev) pustite otroka pri babici. Meni kaj takega niti na kraj ne pride. Najbolj me jezijo tisti starši, ki imajo kakšno fešto in dajo otroka prespati k babicam. Ne vem no, kaj vsaj prvo leto se ne bi dalo preložiti??? Seveda pa je to stvar posameznika. Jaz sem  pač zelo navezana na mojo, naša soseda pa ima otroka bolj pri starih starših kot doma. Pač sem tak karakter. Jaz sem od samega začetka vse sama postorila in nisem potrebovala pomoč babic. Zadnje čase vidim veliko babic z vozički ( dojenčki), mam pa nikjer !!! Pri meni ni šans, da bi bila jaz doma, babica pa da bi se šetala z otrokom. Vem, da sem zelo ljubosumna nanjo in da to ni dobro, ampak veste kaj: ne morem si pomagati. To je najina prva hčerka in je ne dam. user posted image  Če bo nekoč hotela sama prespati pri babici, prav, drugače pa ne. Meni to siljenje od babic, naj otrok prespi pri njih, mi prav nič ni všeč!!! Hvala bogu, da smo si različni.

Ha ha...ma nisva dve veš. Jaz jih poznam še kup. :) Mami itak da jo bo dala....ampak tašči pa ne vem, ker dela vse, da me špika!!!

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 59
10.12.2008 9:48:25   
Mandek
No,z vsem se pa ne strinjam čist...ampak o tem drugič

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 60
10.12.2008 9:51:19   
Mandek

IZVIRNO SPOROČILO: Mandek

Ha ha...ma nisva dve veš. Jaz jih poznam še kup. :) Mami itak da jo bo dala....ampak tašči pa ne vem, ker dela vse, da me špika!!!

aha!isto...

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 61
10.12.2008 10:13:00   
vodica

Mami itak da jo bo dala....ampak tašči pa ne vem, ker dela vse, da me špika!!!

Ja kako se pa ti obnašaš do tašče.To se tud vprašaj,po moje ni vsega ona kriva.Jaz se s svojo razumem odlično in  ji 100 % zaupam.To da ji pa ti ne zaupaš svojega otroka se mi pa zdi mal smešno,je pa ja svoje tud gor spravla in ti zdej z enim živiš,in če bi ga tako slabo vzgojila dvomim da bi bila ti z njim.Pa sej otrok ne bo pri njej eno leto,da bi ga lahko drugač vzgojila kot ti.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 62
10.12.2008 10:19:55   
ninini

To da ji pa ti ne zaupaš svojega otroka se mi pa zdi mal smešno,je pa ja svoje tud gor spravla in ti zdej z enim živiš,in če bi ga tako slabo vzgojila dvomim da bi bila ti z njim.

[/quote]
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image se čist strinjam

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 63
10.12.2008 10:31:27   
copka
me preseneca razmisljanje nekaterih. Moja mami in oci sta zivela dalec od starsev( 600km in 150km) in je mami vedno pravila, kaj bi dala, da bi lahko sla kdaj sama kam z ocetom. Tako sta naju morala pa vedno sabo vlacit. Sicer sta redkokdaj kam sla in tako smo vedno bili doma- dolgcas.
Moja sestra, ker ni dobila vrtca prej, je prezivela 3mesece pri moji stari mami (600km dalec), pa je bila stara manj kot eno leto. In tudi jaz sem bila po en mesec pri njej. To je bilo zakon, saj se je posvecala samo meni.
Moj svak je za prvo hcer govoril, da pred tretjim letom ne bo prespala pri babici, sedaj pa vse tri daje cez noc k babici, da si lahko odpocije. To pa je zame egoisticno.

Vem, da bo moja tasca delala po svoje in se ne bo drzala mojih navodil, ampak kdaj pa kdaj bo pa otrok lahko prespal pri njej, pa tudi pri bratrancu in sestricnah bi rada da kdaj prespi.
Po moje tisti, ki smo rasli dalec od starih starsev in ostalih sorodnikov, razmisljamo drugace, saj smo jih videli, samo ko smo sli k njim na pocitnice in dozivljamo druzino drugace.

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 64
10.12.2008 10:50:42   
Anonimen
Babica sem že pet let, pa bi me hudo srce bolelo, če bi moja hči ne bi delila z menoj tisto najlepše kar ima, to je njenega otroka.
Sicer pa mi nikoli ni niti na pamet padlo, da bi mojo mamo prikrajšala za druženje z vnukom, zdelo se mi je samo po sbi umevno.Življenje je tako kratko, vnuki pa si pridobijo veliko za popotnico od starih staršev.Če čakaš, da otroci odrastejo, da so dovolj veliki za druženje s dedki in babicami je morda prepozno.Leta vsem bežijo, stari starši pa niso večni.
In že tisočkrat bom ponovlila:Tudi ve boste enkrat postale babice.

Žalostno je to spoznanje, da ni več tapravih družin, ki so sestavljene iz vseh genarcij na kupu.To pa niste ve krive ampak čas v katerem živimo.

(odgovor članu ninini)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
10.12.2008 10:53:42   
tanikaa

Babica sem že pet let, pa bi me hudo srce bolelo, če bi moja hči ne bi delila z menoj tisto najlepše kar ima, to je njenega otroka.
Sicer pa mi nikoli ni niti na pamet padlo, da bi mojo mamo prikrajšala za druženje z vnukom, zdelo se mi je samo po sbi umevno.Življenje je tako kratko, vnuki pa si pridobijo veliko za popotnico od starih staršev.Če čakaš, da otroci odrastejo, da so dovolj veliki za druženje s dedki in babicami je morda prepozno.Leta vsem bežijo, stari starši pa niso večni.
In že tisočkrat bom ponovlila:Tudi ve boste enkrat postale babice.

Žalostno je to spoznanje, da ni več tapravih družin, ki so sestavljene iz vseh genarcij na kupu.To pa niste ve krive ampak čas v katerem živimo.

Samo podpišem se.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
10.12.2008 11:34:53   
memole80
Joj, spet pametujemo?!!! Jaz sem tako dobra, da ko sem prišla iz porodnišnice, sem dala otroka najprej tašči v roke in ne svoji mami. Ona se je spremenila, ne jaz! Zdaj obstaja samo vnukinja in se ne sekira zame. Jaz sem se vprašala kakšna sem. Ma kaj blodite, če sploh ne poznate situacije? Naj vam samo rečem, da je še fant rekel, da je treba hoditi manj k tašči, ker jo pozna in postaja posesivna. Če jo sin pozna, potem? Mah, škoda besed...res!!!

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 67
10.12.2008 11:37:33   
memole80
Ma kaj mislite, da ne vem, da bom postala babica? tudi tašča bom, če želite to povedati. Različn je odnos mati-hči ali mati-sin. Hčerka najraje gre k mami.....če ni neumna!! In vem, da babice živijo za vnuke. Nihče ni rekel, da jih tašča ne bo videla.

Pri nas doma nismo nikoli nikjer prespali. Smo prišli na obisk in domov. In ni bilo nobenih težav. Ma kaj sem sploh odprla temo. Jah,....vam prišparam delo in priznam, da sem neumna!!!! ADijo!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
10.12.2008 11:50:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Joj, spet pametujemo?!!! Jaz sem tamemole80

ko dobra, da ko sem prišla iz porodnišnice, sem dala otroka najprej tašči v roke in ne svoji mami. Ona se je spremenila, ne jaz! Zdaj obstaja samo vnukinja in se ne sekira zame. Jaz sem se vprašala kakšna sem. Ma kaj blodite, če sploh ne poznate situacije? Naj vam samo rečem, da je še fant rekel, da je treba hoditi manj k tašči, ker jo pozna in postaja posesivna. Če jo sin pozna, potem? Mah, škoda besed...res!!!

Zdele bom prvič postavila v ospredje moja leta.
Ja lahko pametujem, ker imam za sabo že veliko let izkušenj, vzgojo treh otrok in enega vnuka in upam, še kakšnega, upam v nogometno ekipo vnukov.
Če si že vedela, da je tašča potencijalna kandidatka za posesivnost, zakaj sprašuješ mneje javnosti?Pa ne zameri, ne mislim slabo s tem, samo jezna ne bi bila na naše odgovore, prišparala bi si razočaranje, da nimajo vsi enakega mnenja.

(odgovor članu memole80)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
10.12.2008 11:52:25   
copka
Huh, kaksna reakcija.user posted image

Ja, ce ne poznamo cele sitaucije potem ti tudi tezko svetujemo. Jaz gledam iz mojega zornega kota.
Ne vem, kaj si hotela potem pravzaprav vprasat?

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 70
10.12.2008 11:55:33   
jakaracman
Memole80, ne pozabi kar daješ to dobiš!

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
10.12.2008 11:56:49   
end1
jaz te popolnoma razumem. niso vse tašče dobre - upam, da bom jaz dobra.
Pa komentirajte.  Ko je mela mala tri mesce in je pršla tašča na obisk, sem jo lih previjala in ko je mala zagledala taščo je začela tulit, ko iz škafa. Tašča jo je takoj dvignila, tamala še huje. pol sem jo jaz prijela in se je pomirla. Kaj je po tašča sinu rekla: sigurno govorite mali proti meni. - JA PA otrok ma komaj tri mesece. 

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 72
10.12.2008 12:10:19   
MLADAMAMICA
tudi jaz te po eni strani razumem. moja tasca pravi, da naj vsak svojega otroka cuva. tko da tut moj (ko ga bom imela) najbrz ne bo zazelen. so vse tasce drugacne. moja je do mene v redu, le otroci ji grejo na zivce. kaj cmo, taka je.
ne jezi se memole, ni vredno... user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 73
10.12.2008 14:27:52   
ronja
Posesivna sem in konec. Jaz ne rabim počitka in brez moje hčerke, se počutim, kot da mi del manjka!!!

memole, lej, posesivnosti tu ne obsojamo zato, ker bi nam šla v nos osebno, ampak zato, ker je slaba za otroka. če ti nisi cela brez tvojega otroka, to pomeni, da nisi zadovoljna sama s sabo taka kot si. In otrok nezadovoljne mame, ni najbolj srečen... In če mora otrok vedno zapolnjevat tisto praznino (tisti del, ki ti manjka), je to hud pritisk nanj... Taki otroci so pogosto negotovi in nesamozavestni, ker imajo že od otroštva dalje zelo veliko breme na plečih - morajo osrečit mamico... to je zelo velika odgovornost! Vsak otrok si želi, da je njegova mami srečna in bo naredil kar se le da, da bi bilo tako... (ok, izzivajo ja, težijo itd... ampak zato ne rataš nesrečen... na splošno mislim) In to je preveč za tako malo dušico.

Jaz ti pravim, da tudi ne rabim počitka, da bi mi nekdo pazil otroka, vendar pa ji vseeno omogočim tudi druge ljudi - ker je to zanjo dobro, pa tudi za nas, da nismo ko ena školjka, zaprti sami vase... Saj smo radi sami skupaj, ampak prav je, da otrok čuti varnost v družini in da čuti, da so tudi izven nje ljudje, ki jim lahko zaupa. To ti da neko vero v svet in ljudi. meni so moji starši že zelo zgodaj zaupali zeloooo veliko, mislim, da je bilo to zame zelo pozitivno, čeprav vem, da si sama niti približno ne bom upala tako puščat tamale (recimo same do večera na igrišču pri 5ih letih..., pa da sama pride domov, pa da gre po bratca v vrtec pri 8ih letih...), ker me bo pač preveč strah, da bi se ji kaj zgodilo ali da bi ji kdo kaj naredil... Ampak vem, da imam veliko tega svojega karakterja, da se vse da, če se malo potrudiš, veliko tega optimizma iz tega njihovega zaupanja- ker so mi od nekdaj zaupali in mi puščali res ogroooomno svobode (jaz pa sem karakter, ki mu to paše).

Moja prijateljica ima mamico, ki jo še vedno kliče mamica - pri 35ih letih... Verjemi, da se čudno sliši... ne zaradi same besede, ampak zaradi celega odnosa, mamica bo vedno pomagala, mamica bo zrihtala, mamico je treba vprašat,... Ni še imela resne zveze. Ni še niti spala z nikomer. Nikoli še ni bila res srečna... Faks je delala zeloooo dolgo... To ni srečno življenje. Premisli, če si to želiš za svojo pupiko...

Razumem, da hočeta "zdersirat" taščo, da vas pusti pri miru in je to tudi prav, ker vtikanje ni dobro. Ampak moraš videt tudi napredek - če se manj vtikuje, moraš to vedenje nagradit - tako da večkrat prideš s tamalo ali pa njo povabiš, recimo... Tako ima ona motivacijo, da svoje vedenje spremeni na boljše... Sicer bo pač skoz silila, ker se ji bo zdelo, da če ne sili, pa sploh nič ne bo videla tamale...

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 74
10.12.2008 14:49:08   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Razumem, da hočeta "zdersirat" taščo, da vas pusti pri miru in je to tudi prav, ker vtikanje ni dobro. Ampak moraš videt tudi napredek - če se manj vtikuje, moraš to vedenje nagradit - tako da večkrat prideš s tamalo ali pa njo povabiš, recimo... Tako ima ona motivacijo, da svoje vedenje spremeni na boljše... Sicer bo pač skoz silila, ker se ji bo zdelo, da če ne sili, pa sploh nič ne bo videla tamale...

To smo tudi nagradili stem, da smo šli večkrat na obsik, ap je bilo še huje. Ko pridemo gor, obstaja samo vnukinja in njen sin in mene kot da ni. Ko pa hčerka joče in jo lahko samo jaz potolažim, potem je jezna, češ je preveč navezana name in smo jo razvadili. Pri 7-ih mesecih????

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

krst in verouk
googica

ali boste krstili svoje otročke, bodo hodili tudi k verouku? prosila bi tudi za kometar, zakaj tako... hvala, lp :)

da, oboje (41%)

samo krst, potem bomo videli (19%)

samo krst (4%)

ko bo starejši se bo sam odločil (14%)

ne (22%)

Število vseh glasov: 1229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!