|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prespati pri babici-da ali ne?
8.12.2008 17:24:53   
memole80
Pozdravljeni!

Zanima me, ali ima katera od vas otroka, ki še nikoli ni prespal pri babici? Ima morda kakšna že starejšega otroka, ki nikoli ni prespal pri babici in ko je šel v šolo v naravo/kolonijo in ni imel težav?! Ali je imel domotožje? Samo vprašam...me pač zanima.user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prespati pri babici-da ali ne?
8.12.2008 18:00:38   
diva 4
No glede , šole v naravi ti ne znam povedat.Imam otroka stara 5.5 in 3.5 leta. V soboto bosta prvič prespala pri babici in dedku , ki živita v spodnjem nadstropju user posted image user posted image . Vem, ja ,malo čudno se sliši , da živimo v isti hiši pa bo zdaj to prvičuser posted image . Kaj konkretnega pa ti ne znam povedat.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2008 18:03:15   
honey
Ne, ker je pri 5 mesecih prvič prespal pri babici. Pri 1,5 letu je šel z babi in dedijem v toplice za 1 teden. Pa ni bilo nikoli problema.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.12.2008 18:33:06   
rainbow
Mojidve še nista nikoli prespali pri babici, pa bi menda že lahko. Kaj pa vem, moja mama je poleti sama doma, pa tamala je bila do pred kratkim fajn trmasta. Naslednje poletje pa nujno poskusimo.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.12.2008 19:53:15   
mafi
no moj 4letnik je prespal pri babici glih to soboto in ko se je zbudu je hotu domov da bi
gledu živžava

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.12.2008 19:55:38   
Volga
Moj, pri šestih letih še ni prespal pri babici, je pa parkrat pri moji sestri. 

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.12.2008 20:02:35   
blaža
Naša dva sta oba prvič spala pri 5 ih mesecih.Meni se zdi ok, da se navadi spat tudi pri njih, da ni problemov, če imava z možem kdaj kam za it, ali pa za dnevno varstvo,... Prej, ko se navadi na stare starše, da spi pri njih, boljše je.

Pa itak ne maram, da se me moja dva fantka držista skozi za kiklo.

Pa še to sem pozabla povedat. No pogoj je, da starim staršem zaupam v nulo. Mojim ali moževim. Brez tega svojih otrok ne bi pustila tam čez noč. Pa red mora biti tudi pri njih. Na žalost vsi nimajo takih staršev.

< Sporočilo je popravil blaža -- 8.12.2008 20:04:08 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2008 20:03:04   
kajajaka
pri 4,5 mesecih prespala pri babici - ampak smo tudi mi sredi noči prišli in spali pri babici. Tako male nismo budili, zjutraj nam je pa babi še zajtrk pripravila.... ARzlog je bil pa obisk kina in en prost večer naju z očkom in povem vam - pasalo je. Ta vikend vajo ponovimo, gremo na prednovoletni žur...
Se mi to ne zdi nič slabega, ker tudi jaz rabim kako uro (večer) zase, da se mi ne sfuzla od plenic, flašk in dudic...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.12.2008 20:19:32   
DaniNeli
Moja pikica bo stara 22 mesecev,pri babici,moji mami je prespala čez noč samo enkrat in to ko je imela 13 mesecev.
Tašča pa je že v letih in je pač ne more več kot toliko imet.Tako,da jaz imam že čez dan težave,ker mi jo nima kdo čuvat. user posted image In mi je res velikokrat težko!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2008 22:44:20   
*sweety*
moja 3 letnica pa je sedaj prvič izrazila željo, da bi bila oz. spala pri babici(tašči). Prej ni nikoli spala oz bila v varstvu pri njej, ker mala ni hotela biti, sedaj pa se je kar obrnilo. Ampak jaz sem pa malo žalostna, ker si želi tam spati, a sem čudna?

(odgovor članu DaniNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.12.2008 7:26:20   
Mišni
Ja, moj je. Tam okoli 4 let se mi zdi, da imajo ponavadi ene take "ciganske želje"user posted image , da hočejo nekje drugje spat. Vsaj moji nečaki in moj otrok. Pri vseh je bilo približno pri teh letih tako. To mu je kot ena fuuul dogodivščina.

Tako da je, je spal  čeprav zdaj, pri 6 in pol, ga je to popolnoma minilo in zdah spet hoče biti samo doma in nikjer drugje. No, v šolo v naravi bo po moje šel (brez problema), ker je že z vrtcem dvakrat bil, enkrat na smučanju in enkrat na morju. Takrat ni bilo problema. Čeprav pri otrocih res nikoli ne veš. Vsaj pri našemu ne. To se kar naprdne in sam sebe prepriča v razne stvari.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.12.2008 8:28:19   
memole80
Mah, kaj pa vem, če si čudna. Jaz sem enaka tebi in me zmrazi misel, da bi otrok prespal pri babici, predvsem tašči. Naša je sicer še premajhna, ampak me tašča že mori s tem, s fantom pa sva absolutno proti. Dobre ste tiste mame, ki že pred 1. letom (nekatere že okrog 4,5 mesecev) pustite otroka pri babici. Meni kaj takega niti na kraj ne pride. Najbolj me jezijo tisti starši, ki imajo kakšno fešto in dajo otroka prespati k babicam. Ne vem no, kaj vsaj prvo leto se ne bi dalo preložiti??? Seveda pa je to stvar posameznika. Jaz sem  pač zelo navezana na mojo, naša soseda pa ima otroka bolj pri starih starših kot doma. Pač sem tak karakter. Jaz sem od samega začetka vse sama postorila in nisem potrebovala pomoč babic. Zadnje čase vidim veliko babic z vozički ( dojenčki), mam pa nikjer !!! Pri meni ni šans, da bi bila jaz doma, babica pa da bi se šetala z otrokom. Vem, da sem zelo ljubosumna nanjo in da to ni dobro, ampak veste kaj: ne morem si pomagati. To je najina prva hčerka in je ne dam. user posted image  Če bo nekoč hotela sama prespati pri babici, prav, drugače pa ne. Meni to siljenje od babic, naj otrok prespi pri njih, mi prav nič ni všeč!!! Hvala bogu, da smo si različni.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.12.2008 8:36:06   
Anonimen
V bistvu se ne spomnim kdaj je prvič moj otrok prespal pri babici. Verjetno tam pri dveh letih. Sedaj pri več kot štirih pa vsak mesec sigurno prespi 1 x, ker si želi in tudi stari starši so srečni. Pri tašči je prespala 1x in 1x pri nečakinji. Bi pa spala še pri botrci in mojemu stricu.

V glavnem ni problema. Vsaj 1x mesečno spanje drugje smo uvedli, ker z možem nisva več delala na zvezi. Jo moramo poglobiti.

(odgovor članu memole80)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.12.2008 8:47:34   
vodica
IZVIRNO SPOROČILO

Zadnje čase vidim veliko babic z vozički ( dojenčki), mam pa nikjer !!! Pri meni ni šans, da bi bila jaz doma, babica pa da bi se šetala z otrokom. Vem, da sem zelo ljubosumna nanjo in da to ni dobro, ampak veste kaj: ne morem si pomagati. To je najina prva hčerka in je ne dam. user posted image  

jaz v tem ne vidim nič slabega.Marsikatera mamica rabi pomoč.Mogoče je  user posted image malo bolj buden in je mamica utrujena ali pa samo doma malo pospravlja ali gre po nakupih in takrat pride prav pomoč babice.Zakaj pa ne.Tudi jaz imam  mamo,ki se super razumeva in mi priskoči na pomoč če jo potrebujem in ji čist zaupam

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.12.2008 9:36:58   
aprilčica07
Naš je tudi že prespal in to ne enkrat. In ja, tud zaradi tega, ker sva mi2 šla pohajat.  Ni mi težko zaupat oroka svojim mami  in tudi tašči, sta obe  ženski na mestu:) 
Pa mislim, da zaradi tega, ker je otrok že spal drugje,  nisem slaba mama, daleč od tega. 

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.12.2008 10:17:23   
Anja_Blaz
Joj......naša tavečja je kot kaka cigančica......1x na mesec jo prime in hoče spati pri moji mami.......res da je sam 2 km razlike.........a jaz jo ne pustim........pa mama gor ali dol.......mam pač svoje razloge.......drugače pa prespi pri tašči večkrat...ker je samo v sosednji hiši.......in ko se ji zahoče gre tja.........ne vidim pa nič slabega v tem........
Medtem ko tamali......ni variante da bi spal še kje drugje kot doma........pa ne da ga ne pustim ampak noče........

Anja....03/02/2003
Blaž....17/03/2005

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.12.2008 10:17:55   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07

Naš je tudi že prespal in to ne enkrat. In ja, tud zaradi tega, ker sva mi2 šla pohajat.  Ni mi težko zaupat oroka svojim mami  in tudi tašči, sta obe  ženski na mestu:) 
Pa mislim, da zaradi tega, ker je otrok že spal drugje,  nisem slaba mama, daleč od tega. 

Nisem rekla, da si slaba mama, samo si drugačna od mene. Ne rečem, da je ta najina navezanost in ljubosumnost na otroka dobra. Verjamem tudi, da paše imeti kakšen dan za vaju, jaz sem pa taka, da ne bi šla nikamor brez hčerke. Če bi hotela pohajati, ne bi imela otrok. Vem pa, da je 2/3 žensk, ki delajo tako kot ti. Midva ne moreva.

Vem tudi, da bi babice rade večkrat videle vnukinjo. Moja mama ni vsiljiva, tašča pa je obsedena z njo in bolj kot jo vidi, bolj je posesivna...zato pa drživa raje distanco.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.12.2008 10:34:44   
end1
moja hčerka je najprej pri moji mami spala popoldne od leta in pol naprej, parkrat in je prišlo zelo parv, saj se je tako prvadla in ko sem šla drugič rodit je bil večer sem ji, ko ji je blo 2 leti in pol sam lepo razložila, da bo morala spati pri noni, ker grem rodit in ni blo problema. Dobro je da se privadi, tako da ko je nujno ni solz. Rekla mi je le: Ti samo pojdi po dojenčka. in mi dala ljubčka. srček.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.12.2008 10:39:00   
memole80
Ha ha, ma je simpatična. :)

Kaj pa pri tašči, je kdaj prespala?

Jaz svoji mami bi dala z prespati (samo ne še sedaj), tašči pa ne zaupam, ker bi grdo govorila proti meni. Ne želim pa delati razlik in če bo prespala pri moji mami, bo morala tudi pri tašči. user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.12.2008 12:15:49   
end1

sam da nimamo iste tašče.
Ne ona bi rada, ma ne bo šlo. sem ji žal morala, ko je mela mala eno leto povedat kaj ji gre, ker kar je preveč pa je preveč.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.12.2008 12:24:00   
zaspanka
memole80 jaz sem tudi zelo navezana na svojega sina in ga več ali manj od rojstva povsod vlačim s sabo. ampak, da pa čisto nikamor več ne bi šla ker imam otroka se mi zdi pa malo bolno. nisem pristaš tega, da babice postanejo nadomestne mame in da včasih otrok ne ve več kdo je mama in kdo babica.

pa vseeno je moj sin prvič prespal pri babici ko je imel 8 mesecev ko sva šla z možem na eno poroko. pri njem ni bilo popolnoma nobenega problema, meni je bilo malo težje. zato sem se malo zamislila nad sabo, ker ne želim biti ena izmed posesivnih in ljubosumnih mam, ki imajo svojega otroka ves čas priklenjenega nase in se zato otrok razvija v totalno nesamostojno osebo brez samozavesti.

in od takrat dalje sem se zelo trudila sama s sabo in ga pričela za kakšno uro ali dve puščat v varstvu pri moji mami. zaradi mene, ker enostavno nisem prenesla občutka, da bi bila minuto brez svojega otroka katerega dobesedno obožujem. imela sem slabo vest že če sem ga pustila samega z očetom in sem šla sama npr. v trgovino.

in potem je šel pri 14 mesecih z mojo mamo in očetom za 5 dni v toplice. z njim spet popolno nobenega problema, mi je samo pomahal ko so šli. jaz pa sem ga šla čez dva dni za ene 2 uri pogledat a mu je bilo tam tako super, da sem šla kar domov. in od takrat se mi zdi da sem malo "ozdravljena" in mi ga je vedno lažje pustit kdaj za kakšno uro pri svoji mami in sedaj ko ima že dobri dve leti tudi z varuško. če greva z možem ven pa pride k nam tašča in ga da spat, potem pa gre domov ko midva prideva. se mi zdi lažje za otroka, da ga ves čas nekaj ne selimo.

mislim, da ni problem v otrocih, temveč v nas mamah! in sama sem mogla enostavno dojet, da nisem slaba mama, če otroka kdaj pa kdaj pustim v varstvu. da tako je v življenju in da enostavno nisi 24 ur na dan vsak dan z otrokom. mi je bilo zato tudi lažje ko je šel prvič v vrtec (čeprav priznam da sem prvi dan jokala)!

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.12.2008 14:01:31   
marelicaa
Naš skoraj 4 letnik pa se kar sam zmeni z mojo mami, da bo pri njej spal.
Reče: ''Kaj ko bi pri babici spal, mami jaz bi pri babici spal.'' Fino se mu zdi, ker dedija preselita v dnevno sobo, on je pa pri babici.
Potem jo pokliče po telefonu in se zmenita. Ponavadi je to en noč preko vikenda. Nimam nič proti, vem da takrat uživa, kar je meni najbolj pomembno. Pa še midva lahko zjutraj malo potegneva in nama ni treba vstat že ob 6h.

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.12.2008 14:22:52   
ZmajTolovaj
Moja je stara 17 mesecev in skora vsak teden enkrat prespi pri eni od babic. To vsem ustreza - mala uživa 100 km/h, babici še bolj, nama pa ob najinem obupnem urniku tudi vsake toliko paše. To smo začeli prakticirat pred ene 2 mesecema, ko sem šla jaz nazaj delat.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.12.2008 14:57:43   
*sweety*
memole80 jaz se pa popolnoma strinjam s teboj, nekak enako razmišljama, ampak moja tamala ima zdej željo tam prespati in tudi mene kar zmrazi.....
Ah nekak se bom morala sprijaznit, da ni več samo moja punčka, kot je bila zdaj 3 leta.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.12.2008 15:55:14   
Arwenko
memole80...drugo je da tašči pač ne zaupaš, tukaj se popolnoma strinjam, da je tja ne daš za prespat, ampak za druge stvari pa se strinjam, da je to sebično od tebe in delaš samo v škodo otroku, čeprav se tebi v tem trenutku zdi, da to otroku koristi. Potem dobiš namreč ven otroke, ki so že davno v šoli, pa mama ne more it niti na eno pijačo brez da bi doma zagnali cel cirkus, potem dobiš otroke, ki so prikrajšani za šolo v naravi, ker bodisi že v štartu nočejo it ali pa že prvi večer jočejo od domotožja, in podobno, neštetokrat doživeto. Pa ni treba it v skrajnosti in otroke non-stop dajat k babicami, samo tu in tam, da vejo, da to ni nič strašnega, noben baubau. Zdaj si pa samo predstavljaj en črn scenarij - doma padeš po stopnicah in se polomiš, pa moraš v bolnico, tvoj mož je odstoten in otrok bo moral k babici tako ali drugače, kaj pa se bo pol zgodilo? Pol bo otroku šele panika, ko bo v neko stvar prisiljen! Pa ne, da ti kakorkoli želim, da se ti kaj zgodi, ampak včasih pač pride do tega. Pa poudarjam, drugo je pri tašči, če ji ne zaupaš, ampak svoji mami pa zgleda da zaupaš ampak si vseeno preveč sebična, da bi otroka za 1 noč 1x tja pustila, premisli malo.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

anoreksija
ziuka

Ali poznaš bolezen anoreksija?

Da (95%)

Ne (5%)

Število vseh glasov: 76

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!