|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prespati pri babici-da ali ne?
10.12.2008 15:07:24   
lunca77
Upam, da jaz ne bom imela tako "dobre"snahe. Pa ne razumem zakaj je važno kdo prvi dobi otroka v porodnišnici, pa kdo ga ima več pa a vi to štopate al kako? Hvala bogu, da imajo moji otroci babice in dedke pa prababice in pradedke brez njih bi veliko zamujali tako oni kot jaz. Ko vidim babico na sprehodu z dojenčkom si mislim pa vse najlepše. Pravo leto ali pa dve tudi moji otroci niso nikjer prespali, ampak to bolj zato ker sta se še dojila in  zbujala.
Se mi pa zdi, da bo ekrat tvoja posesivnost tvoje otroke ravno tako motila kot taščina zdaj moti tebe.
Me pa tako splošno zanima od kod vam prepričanje, da so otroci vaši in lahko z njimi delate kar želite - to je pa precej žalostno user posted image

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 76
10.12.2008 15:38:05   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Ha ha, sem se nasmejala. Ma zaradi mene, lako tvoj otrok tudi živi pri mami, moj že ne bo...oz. ko bo izrazila željo. Posesivna sem in konec. Jaz ne rabim počitka in brez moje hčerke, se počutim, kot da mi del manjka!!! Čim človek počne nekaj drugega od tistega, ki to prebira je kažin. Ma je moj otrok ali ne???? Konec debate, ker itak nimam s kom. user posted image user posted image user posted image  

nisem brala vsega - ampak:

me zanima kakšna tašča (če boš še kdaj imela kakšnega otroka ki bo fantek) boš ti, če boš skozi tako posesivna user posted image ...ne bodi ena izmed tistih mam, ki so kasneje ljubosumne na partnerje svojih otrok, ker so jim ti kao ''vzeli'' njihove otroke.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 77
10.12.2008 15:40:48   
Mandek
Dajem repliko na moje dogovore na strani 3:
Trenutno se preveč jezna nanjo (taščo), da bi rekla, da ji z veseljem dajem otroka. Sploh odkar je dobila idejo, da bo mali tako razlagala najino grdo gledanje: "Veš, lepotička, tvoja mami pravi, da sem jaz zlobna babica". Ne, tega moj otrok ne bo trpel. Kreg med nama je kreg med nama, ne vmešavaj otroka zraven, če ga jaz ne!Pika. Sicer je stara šele 2 meseca, ampak, kaj bom, ko me bo enkrat začela sparševati izmišljotine, ki jih govorijo ostali? Drugače ne, da ji ne zaupam..Sem ji jo že in sva šla ven na predstavo, na kavo povsem sama in je blo fino. Sicer se je mala vedno na vse grlo jokala še tisti večer, ampak tega ne bom pripisovala njej, ampak slučajnosti.
In dala sem jo moji mami, da jo je peljala na sprehod, jaz pa sem spala, ker je bilo to v prvem mesecu in sem bila na nuli z energijo. Težko ji jo pustim za dlje, ker se dojiva in ker četudi bi ji načrpala svoje mleko, se bojim, da bi ji mama dajala čaje in podobne zadeve, ker ji še vedno ni jasno kako je lahko mala žejna?user posted image Tudi, ko spi, jo želi imeti na rokah, ampak razumem, da je takrat najbolje, ker je pridna (pri krčih jo nosi samo moja mami, ostali jo raje vrnejo mamici), ne maram pa, da bi se na to navadila. kam pa pridemo, madona?
Poglej...jaz sem zelo občutljiva. Živim s taščo in ona je bila prva na vratih, ko smo prišli domov iz porodnišnice in sem si želela samo miru. Ona je bila tista, ki je hodila v spalnico preverjat, če je vse ok in če mala spi ali zakaj joče in ona je mislila, da jo lahko umiri samo ona. Ona ji je nadela neko grdo ime, ki sploh ni njeno in rekla, da jo bo ona tako klicala kljub temu, da sva jo z mojim pošteno okregala. Ona je vedno zraven, ko pridemo iz spalnice in jo mam že poln kufer in komaj čakam, da gremo. Najbrž me še dober mesec ne bo k njej, tako dovolj jo imam. Ampak...je le njena vnukinja.  naj mi gre še tako na živce, ampak, če bo spustila svoj nivo komunikacije na otroku primernega, bo deležna hčerine družbe in svega, kar sodi zraven. In ja, vzgojila je mojega partnerja, ki je božanski očka in še danes ne verjamem, da je kje boljši od njega.
Včasih moramo požreti lastne misli in narediti tisto, akr bo izpopolnilo otroka in mu dalo nek občutek širše pripadnosti in varnosti. Vsemu navkljub.

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 78
10.12.2008 15:41:00   
ronja
Tašča pa se obnaša, kot da je mama.

To morata spremenit, vsekakor. Ampak babica je pa lahko. Babice vedno delajo neke plane in račune brez krčmarja. jim je pač treba povedat, da je tuki en krčmar (oz. sta dva) in bosta izstavila svoj račun, pa pika. Saj potem se unesejo. se pa splača zmenit, če niso ravno neki psihoti... jaz sem ful srečna zdaj, oni pa tudi...

Te čisto razumem, da si jezna, če se vtika v vzgojo, ampak tudi babice moraš jemat bolj z rezervo - kot male otroke, tudi njih je treba vzgojit, sicer se pač obnašajo tako, kot jim paše in ne gledajo na ljudi okoli sebe, čeprav nikomur nič hudega nočejo, ampak so preveč zaslepljene z user posted image , da bi videle, kaj delajo (tudi samim user posted image ).

Mislim, da je treba gledat v vsakem primeru v prvi vrsti na otroka: če je njemu lepo, naj le gre, če se tam ne počuti dobro, ga ne silit. Če se otrok in babica dobro razumeta, naj le bosta skup, tudi če se z mamo ne zastopita.

Razumem in ne obsojam mam, ki otroke vlačijo sem in tja ko mlade mačke, vendar sama tega ne bi izbrala za svoje otroke. Mojo sestro so veliko pazile babice, pa se nekak z mamo nikoli nista povezali, po moje tudi zato... Saj tudi midve nisva najbolj blizu, ampak je vseeno precejšnja razlika...
Otrok rabi varnost in svobodo, koliko česa kdaj, pa je predvsem odvisno od njega samega. Če znamo to videt, smo po moje zmagaliuser posted image

Tudi nas so starši puščali na morju pri tetah, vendar pa imam lepe spomine na morje, tete pa zaradi mene tudi če ne bi bilo zravenuser posted image . Nič proti njim, ampak tudi nič zanje... nekak se pač nismo našli, čisto lepo smo funkcionirali, nismo se kregali, vendar pa nimam nobene tete res rada. Od ene babice sem dobila veliko, pa nisem bila skoraj nič z njo, od druge nisem dobila čisto nič, pa smo bili veliko tam. Tako da s tole kvantiteto in apriori forsiranjem več generacij skup, boste mene težko prepričaliuser posted image .

memole, hehe, jaz sem neumna - jaz ne grem najraje k mami. Mi je zdaj fajn z njo, ampak vsekakor mi je par ljudi bližje...

Argument, da tašče znajo vzgajat, saj smo vendar z njihovimi sinovi, pa zame ne zdrži: če bi ostal tak, kot ga je ona vzgojila, midva danes 100% ne bi bila skup.
Mislim, da nisem z nikomer dolžna delit svojega otroka, ampak da je za otroka dobro, da spozna še koga drugega - sploh pa ni važno, ali je ta nekdo z mano ali očijem v sorodu ali ne.

Ni pa treba, da ravno prespi, zato da se naveže na babice in dedke. Si pa to marsikateri otrok želi.

Pa komentirajte. Ko je mela mala tri mesce in je pršla tašča na obisk, sem jo lih previjala in ko je mala zagledala taščo je začela tulit, ko iz škafa. Tašča jo je takoj dvignila, tamala še huje. pol sem jo jaz prijela in se je pomirla. Kaj je po tašča sinu rekla: sigurno govorite mali proti meni. - JA PA otrok ma komaj tri mesece.

Hehe, pri nas se je isto zgodilo, samo da nas ni nič okrivila, da govorimo proti njej, samo trdila je, da ima mala krče in je ni hotela dat iz rok. Meni se je pa srce trgalo, ko je mala jokala ko dež pri njej, pri meni pa se je takoj potolažila... No, kasneje smo zrihtali, da je ni več iztrgavala iz rok in se je tudi mala boljše počutila pri njej in zdaj je super.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 79
10.12.2008 15:46:01   
Mandek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Tašča pa se obnaša, kot da je mama.

To morata spremenit, vsekakor. Ampak babica je pa lahko. Babice vedno delajo neke plane in račune brez krčmarja. jim je pač treba povedat, da je tuki en krčmar (oz. sta dva) in bosta izstavila svoj račun, pa pika. Saj potem se unesejo. se pa splača zmenit, če niso ravno neki psihoti... jaz sem ful srečna zdaj, oni pa tudi...

Te čisto razumem, da si jezna, če se vtika v vzgojo, ampak tudi babice moraš jemat bolj z rezervo - kot male otroke, tudi njih je treba vzgojit, sicer se pač obnašajo tako, kot jim paše in ne gledajo na ljudi okoli sebe, čeprav nikomur nič hudega nočejo, ampak so preveč zaslepljene z user posted image , da bi videle, kaj delajo (tudi samim user posted image ).

Mislim, da je treba gledat v vsakem primeru v prvi vrsti na otroka: če je njemu lepo, naj le gre, če se tam ne počuti dobro, ga ne silit. Če se otrok in babica dobro razumeta, naj le bosta skup, tudi če se z mamo ne zastopita.

Razumem in ne obsojam mam, ki otroke vlačijo sem in tja ko mlade mačke, vendar sama tega ne bi izbrala za svoje otroke. Mojo sestro so veliko pazile babice, pa se nekak z mamo nikoli nista povezali, po moje tudi zato... Saj tudi midve nisva najbolj blizu, ampak je vseeno precejšnja razlika...
Otrok rabi varnost in svobodo, koliko česa kdaj, pa je predvsem odvisno od njega samega. Če znamo to videt, smo po moje zmagaliuser posted image

Tudi nas so starši puščali na morju pri tetah, vendar pa imam lepe spomine na morje, tete pa zaradi mene tudi če ne bi bilo zravenuser posted image . Nič proti njim, ampak tudi nič zanje... nekak se pač nismo našli, čisto lepo smo funkcionirali, nismo se kregali, vendar pa nimam nobene tete res rada. Od ene babice sem dobila veliko, pa nisem bila skoraj nič z njo, od druge nisem dobila čisto nič, pa smo bili veliko tam. Tako da s tole kvantiteto in apriori forsiranjem več generacij skup, boste mene težko prepričaliuser posted image .

memole, hehe, jaz sem neumna - jaz ne grem najraje k mami. Mi je zdaj fajn z njo, ampak vsekakor mi je par ljudi bližje...

Argument, da tašče znajo vzgajat, saj smo vendar z njihovimi sinovi, pa zame ne zdrži: če bi ostal tak, kot ga je ona vzgojila, midva danes 100% ne bi bila skup.
Mislim, da nisem z nikomer dolžna delit svojega otroka, ampak da je za otroka dobro, da spozna še koga drugega - sploh pa ni važno, ali je ta nekdo z mano ali očijem v sorodu ali ne.

Ni pa treba, da ravno prespi, zato da se naveže na babice in dedke. Si pa to marsikateri otrok želi.

Pa komentirajte. Ko je mela mala tri mesce in je pršla tašča na obisk, sem jo lih previjala in ko je mala zagledala taščo je začela tulit, ko iz škafa. Tašča jo je takoj dvignila, tamala še huje. pol sem jo jaz prijela in se je pomirla. Kaj je po tašča sinu rekla: sigurno govorite mali proti meni. - JA PA otrok ma komaj tri mesece.

Hehe, pri nas se je isto zgodilo, samo da nas ni nič okrivila, da govorimo proti njej, samo trdila je, da ima mala krče in je ni hotela dat iz rok. Meni se je pa srce trgalo, ko je mala jokala ko dež pri njej, pri meni pa se je takoj potolažila... No, kasneje smo zrihtali, da je ni več iztrgavala iz rok in se je tudi mala boljše počutila pri njej in zdaj je super.

No, ronja...to se tudi meni dogaja. Midva z mojim sva čist zverzirana in jo full hitro umiriva, ko ima krče. Vsi ostali jo pa kr nekaj mečejo, premetavajo, tresejo in govorijo "ne jokat, ne jokat"user posted image . Tamala je itak še trikrat bolj znervirana in še bolj joče, kriči, drugi pa mislijo, da sem samo jaz posesivna in da mislim, da oni niso imeli otrokuser posted image . Pri krčih je že tko...mami in očka pa nihče drug. Zaenkrat je pokazalo tko,no...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 80
10.12.2008 16:03:45   
ronja
To smo tudi nagradili stem, da smo šli večkrat na obsik, ap je bilo še huje. Ko pridemo gor, obstaja samo vnukinja in njen sin in mene kot da ni. Ko pa hčerka joče in jo lahko samo jaz potolažim, potem je jezna, češ je preveč navezana name in smo jo razvadili. Pri 7-ih mesecih????

Če te kaj potolaži, pri nas je bilo popolnoma isto. Stvari mora uredit tvoj lubi.
Ne vem, kaj se je premaknilo v moji tašči, verjetno je bilo par stvari, da se je zamislila in spremenila svoje vedenje. MOgoče se ej ustrašila, ko so se njen prvi sin z družino odselili. Ali pa je mene pogrešala (malo vem, da me je). Ali pa ji je Ronja sama pokazala, da pač ne, pa konec (med drugim je imela rajši tasta, ki ni toliko rinil vanjo, kot taščo - kar je tašča celo sama rekla in ji je bilo verjetno malo hudo zato...), no, verjetno vsakega malo, ampak zdaj je drugačna.

ko je bila Ronja še dojenčica, jo je morala takoj dobit v roke, tisto sekundo,ko nas je zagledala in če se je slučajno morala podojit, se je tašča dobesedno tresla zraven in ni bila sposobna pogovora 2 stavkov, sploh ničesar, ker je samo čakala na to, da bo dobila tamalo v roke. Ni šans, da ib ji kdo drug kupček podrl. Svojega moža ni spustila zraven do tamale, on se tudi ni silil. Če je mala zaspala na mojih prsih med dojenjem, mi jo je vzela, čim je spustila bradavico... In mala se je seveda zbudila in jokala in meni je bilo grozno! Zdaj se ne sekiram, tudi če jo kdo kdaj zbudi, ampak zdaj je že večja, se jo da zamotit, tudi drugi jo lahko, takrat pa je bila dojenčica in je rabila mamo, nimaš kaj... In ona tega ni hotela razumet - da ona ni mama... In da je ta otrok najin, ne njen...

Ne samo, da se ni več zmenila zame, ampak tudi s svojim sinom praktično ni več govorila - nikoli več ga ni vprašala, kako je, kako mu gre v službi ipd... kot prej... meni je bilo kar hudo vse skup gledat. Obstajala je samo njena vnučka in bila je res čisto blesava, lubi je rekel, da se obnaša ko đanki, ki rabi drogo...

no, to ti pišem zato, da boš videla, da je lahko zadeva kar precej napsihirana, pa se vseeno zrihtauser posted image . Je pa treba precej vztrajnosti in nekaj sreče oz. volje iz druge strani.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 81
10.12.2008 16:05:46   
ronja
mandek, Ronja nikoli ni imela krčev - oz. jih je "dobila", samo kadar jo je v roke vzela tašča, ali pa kaka teta, ki je Ronja ni poznala in si pač ni želela bit pri njej! Ampak to niso krči, ampak strah! nama ni nikoli jokala kar tako, skratka ni imela krčev. Zato nama je pa šlo na živce, ko so naju prepričevali, da je normalno, da otrok joka - kako je normalno, če poznam svojega otroka, pa vem,d a sicer nikoli ne joka!

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 82
10.12.2008 16:09:59   
Mandek

mandek, Ronja nikoli ni imela krčev - oz. jih je "dobila", samo kadar jo je v roke vzela tašča, ali pa kaka teta, ki je Ronja ni poznala in si pač ni želela bit pri njej! Ampak to niso krči, ampak strah! nama ni nikoli jokala kar tako, skratka ni imela krčev. Zato nama je pa šlo na živce, ko so naju prepričevali, da je normalno, da otrok joka - kako je normalno, če poznam svojega otroka, pa vem,d a sicer nikoli ne joka!

Ajaaaaaaaa...a veš, da meni je včasih tut čudno, ko se začne kar na lepem jokat pr komu in tut jaz mislim, da jo zvija...hm...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 83
10.12.2008 16:15:30   
ronja
nope, strah jo je, pa hoče starše. Ampak to komu dopovedat... POtem so jo tak dolgo hotli mrcvarit po rokah, da je bila od joka že vsa rdeča, potem pa seveda: "vidiš, da jo napenja, ko je čisto rdeča!" Ma, pri drugi bom že vedela, da jih lepo pošljem nekam, pa iztrgam user posted image iz rok, če je treba, če se misli še kdo tako obnašat. Takrat bom itak lahko rekla: poslušte, vi ste meli 2, jaz mam tudi 2, torej mamo enako izkušenj, samo da so moje  bolj sveže. Otroka sem pa konecuser posted image Otroci so tudi uvidevni - mal potrpijo, ko jim gre pa nekdo že preveč na živce, se pa pritožijo - če ne upoštevaš, se pritožijo bolj glasno. ko so večji, pa se začnejo zvijat v naročju in če butec, ki jih drži, tega še vedno ne dojame, začnejo pa še mahat okoli, dokler jih bitje ne spusti, da grejo po svoje. No, vsaj Ronja je taka in sem ful ponosna nanjo! tudi če sem jaz ta butecuser posted image , ker včasih bi ji tudi jaz dala lupčka, pa ona lih neki vidi, pa hoče it. le naj pove, kaj hoče, taki daleč pridejo.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 84
10.12.2008 19:15:28   
scorpiogirl

Ma saj vem, da je 90% žensk, ki dajo otroka prespati k babicam. Kot sem napisala...ni mi problem, če bi prespala pri moji mami. To rade volje. Samo potem bi morala pri tašči, kar pa obadva s fanom ne želiva, ker je preveč vsiljiva. Ne zdi se mi pa pošteno, da bi prespala samo pri moji mami. Na koncu sem vendarle poštena. In ne rabi, da se križate, ker smo si ljudje različni in nimamo enakih tašč. Eni so pač cigani in so nonstop drugje (tega ne odobravam). Jaz kot otrok sem bila najraje doma!!!!

saj ni problema, če ti ne paše, da spi drugje. vseeno je pa (tudi) za otroka dobro, da ga kdaj kdo popazi. meni bi blo prov fajn, če bi tašča bila taka, da bi ji lahko zaupala, da kdaj malega pelje z vozičkom na sprehod. pa se je to zgodilo samo enkrat in se ne bo nikoli več user posted image
če tašči ne zaupaš, pač otroka tam ne pustiš. ne vidim pa razloga, da male zato ne bi pustila kakšno urico (res ni treba takoj celo noč) svoji mami. tukaj ni vprašanje poštenja. jst svoji tašči ne zaupam (tudi moj me pri tem podpira) in ne bo pazila mojega otroka. pika. moja mami ga pa večkrat popazi. že samo zato, ker greva enkrat na mesec nafilat hladilnik in nočem malega vozit po trgovinah. tudi zvečer ga je že pazila, je mali tud tam spal, ampak smo spali vsi tam (ima tudi posteljico tam), da ga nisva ponoči budila in prestavljala.
Res ne gledat na to, da boš kao nepoštena. v končni fazi to ni pošteno do tvoje mami, do tebe pa do tamale tud ne. jst sem že dobila pod nos, da moja mami malega pazi, tašča ga pa ne dobi ... pa sem ji svoje povedala (ker pač ne znam bit tiho). vem, da bo še kdaj kaj jamrala, ampak ne mislim popustit. ne bi bla mirna sekundo, če bi vedela, da ona pazi tamalega ...
če svoji mami zaupaš, ji le pusti malo za kakšno urico, ti pa se pojdi razvajat ali pa se s fantom posvetita drug drugemu user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 85
11.12.2008 1:45:34   
tweed
To je pa razlog, zakaj nisva dovolila ljudem, da bi kar tako pestovali najinih pupik. Če sva jim midva zaupala, sva jim ju dala v roke. Je pa tudi soseda odšla s surlo do tal, ko sem rekel, da raje ne, ker se ne počuti dobro pri neznancih... Večina jih to sprejme z razumevanjem, je pa nekaj "trdih", ki mislijo, da so najbolj pametni na svetu...

Niti pod razno pa se ne morem strinjat z izjavo, da so otroci takšni, kot jih vzgojijo starši; sem že enkrat komentiral to...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 86
11.12.2008 17:25:46   
Andromeda

Kaj se ti zdi normalno, da samo komandira in da mi jo kar iztrže iz rok...pa da mi kaže že sedaj rjuhe,....češ bo prespala pri njih? Lahko bi počakala ali prej vprašala.

Eh, pa naj ti kaže rjuhe.Sicer pa ni ravno normalno. Ne more ti je kar na silo vzeti, da bo prenočila pri njej samo zato, da bodo gospa tašča zadovoljni. Pa še ti nazaj komandiraj - postavi kakšne meje v stilu: Do 3. leta bo spala doma in pika!"

Se pa tudi jaz bojim, ker moja tašča že hodi po baby centrih in gleda prenosne posteljice, pa je mali star komaj 2 meseca, zadnjič je pri nas videla ležalnik in bo tudi tega kupila za sebe (da ne bo pomote - ležalnik za dojenčke, ko bo vnuk pri njej), potem bluzi tudi o stolčku za hranjenje (ddd..mi ga sploh še nismo kupili), skratka kar celo otroško sobo si bo nabavila, kot da se bo vnuk k njej preselil.

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 11.12.2008 17:28:11 >

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 87
11.12.2008 20:03:18   
end1
sočustvujem! tudi moja tašča teži, da bo kupla sedež za v avto in tamalo odpelajla, k nje da bodo tam spale skupaj, a ji gre ful na živce, ker mala vstane že ob 6-ih, češ ma kaj ne malo pospi. E TO!
pa tri leta ima mala takoj, dvakrat se obrneš in je, sam če osebi ne zaupaš ji pač nikoli.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 88
12.12.2008 12:40:46   
ronja
Hehe, moja tašča dela plane, kako bo šla mala k njima na vikend za več kot 1 teden... JI rečem, da bo sigurno šla, ampak zdaj pa še nekaj časa še ne, ker je premajhna. In to 1000x ponovi in jaz 1000x ponovim isti odgovor. Sem ugotovila, da je to edini način - ker bo govorila tako dolgo, dokler enkrat ne boš odogovoril in to zanjo pomeni ja... Zato je pač treba vsakič posebej odgovorit. Tudi je imela plane, da bo ona imela Ronjo, ko se malecka rodi. Pa ji pač vsakič znova rečem, da hvala lepa, če bomo kaj rabili, bomo že rekli, sicer bo pa Ronja lepo doma s sestrico, kamor tudi spada. In to lahko v enem obisku gremo tudi 10x čez... jah, kaj pa naj? Rabiš pa jeklene živce - saj pravim, enoletni otrok je neprimerljivo bolj dojemljivuser posted image .

Navsezadnje pač ne dvigaš telefona in če nenajavljeni pridejo, enostavno greš iz stanovanja. Se naučiš pa otroka v minuti spokat za ven, heheuser posted image .

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 89
12.12.2008 13:43:59   
Pikapolonica_

Joj, spet pametujemo?!!! Jaz sem tako dobra, da ko sem prišla iz porodnišnice, sem dala otroka najprej tašči v roke in ne svoji mami. Ona se je spremenila, ne jaz! Zdaj obstaja samo vnukinja in se ne sekira zame. Jaz sem se vprašala kakšna sem. Ma kaj blodite, če sploh ne poznate situacije? Naj vam samo rečem, da je še fant rekel, da je treba hoditi manj k tašči, ker jo pozna in postaja posesivna. Če jo sin pozna, potem? Mah, škoda besed...res!!!

V bistvu izrabljaš svojo hči zato, da bi bila tašča ljubusumna. Žalostnouser posted image

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 90
12.12.2008 14:25:00   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Joj, spet pametujemo?!!! Jaz sem tako dobra, da ko sem prišla iz porodnišnice, sem dala otroka najprej tašči v roke in ne svoji mami. Ona se je spremenila, ne jaz! Zdaj obstaja samo vnukinja in se ne sekira zame. Jaz sem se vprašala kakšna sem. Ma kaj blodite, če sploh ne poznate situacije? Naj vam samo rečem, da je še fant rekel, da je treba hoditi manj k tašči, ker jo pozna in postaja posesivna. Če jo sin pozna, potem? Mah, škoda besed...res!!!

V bistvu izrabljaš svojo hči zato, da bi bila tašča ljubusumna. Žalostnouser posted image

Ja res je žalostno. Mene pa zanima zakaj za vraga te tako mori, da je pri babici vnukinja na prvem mestu in ne ti? Mislim od tašče pa res ne moreš pričakovati, da te bo gladila vsakič ko prideš, da bo skakala le okoli tebe. Enostavno se boš morala sprijazniti s tem, da je sedaj v njenem življenju nekdo, ki ji mogoče pomeni več kot ti.

Sicer bi lahko glede tvoje posesivnosti in težav s taščo marsikaj napisala, vendar se mi ne da. Lahko pa si vesela, da ima tvoja punčka babico, ki ji je pripravljena vse vtaknit v rit. A bi bila ti mogoče bolj vesela, če bi vas tašča sovražila in se
ne bi brigala za vas? Mislim, nikoli ni prav.

Tudi moja tašča je včasih vsiljiva, ampak vem, da ima moje otroke neznansko rada in da bi zanje naredila vse. In prav je tako. Otroka jo obožujejeta, tavelik velikokrat prespi pri njej, tudi mali bo. In to za silvestra, da si bova midva lahko privoščila silvestrovanje. Sva grozna starša, kajneuser posted image Ampak verjamem, da bosta zaradi moje neposesisvosti lažje živela, kot pa tvoja pikica, če jo boš dolgo priklepala le nase.

In kot je ena rekla, otroci niso naša last!

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 91
12.12.2008 14:27:05   
ronja
In kot je ena rekla, otroci niso naša last!

Ne naša, ne od babicuser posted image .

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 92
12.12.2008 14:33:29   
benika
Ne naša, ne od babic

Ja, ja to itak da neuser posted image Ampak tule memole v svoji posesivnosti, roko na srce, preveč pretirava. Sej se ne gre za to, da bi si babica vnučko prilastila za ne vem koliko časa, gre se za eno, mogoče dve noči, ki bi jih otrok prespal pri babici.

Naš tavelik tudi pred enim letom ni nikjer prespal, potem pa ni bilo nobenega preblema. In tudi pri tamalem bo isto.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 93
12.12.2008 15:02:52   
ronja
No, pri katerih letih naj bi prespal se pač odločijo starši - dokle ne zna sam povedat. In če je tašča preveč vsijliva, potem se pač odločita kasneje, to je logično... Sicer tudi pravi, da babica vidi vnučko vsaj 1x na teden, pač ta ne prespi tam, saj to ni nič hudega, dokler je še dojenček... Kasneje bo pa verjetno sama izrazila to željo...
Sem pa tudi jaz mnenja, da posesivnost nikoli ni dobra, ne gleda na smer, iz katere prihaja.

Mene ne moti, če ima katerakoli babica rada otroka v rokah in tudi pustim Ronjo čisto njim, kadar smo tam, da se je naužijejo, me pa moti, če mi jo trga iz rok in če je ne more videt niti pol minute pri meni (kadar Ronja pride sama k meni in bi se rada pocartala, recimo... Ker takrat vem, da to ni ljubezen, ampak posesivnost - če imaš otroka rad, ga pustiš, da se pocarata tam, kjer mu paše...), da je vsa živčna in probava na vsak način svoje, ne glede na to, kaj si takrat želi tamala...

In moti me, če hoče tekmovat z menoj, ker meni tega ni treba in ker je to brezveze: to je tekma, ki je ne more zmagat, ker otrok bo vedno imel rajši mamo, tudi če bi bila čisto povprečna mama (kar pa ne nameravam bit, ampak se bom trudila bit boljša, pa ne zato, da bi me imela mala rajši, ampak zato, da ji bo lepšeuser posted image )... To je otročje in trapasto in da jaz ne mislim tekmovat z njo. Najrajši bi ji to povedala, samo se mi zdi, da se itak ne zaveda, niti ni to na listi problemov, ki bi jih bila pripravljena reševat... Tako da ne bi imelo smisla...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 94
12.12.2008 18:41:01   
Pikapolonica_

No, pri katerih letih naj bi prespal se pač odločijo starši - dokle ne zna sam povedat
.

Glej, Ronja, nekako razumem tvoj trud, da hočem zadevo pri Memole nekako drugače opredelit, vendar iz tvojih postov  sije nekakšna zdrava razumnost, iz njenih pa ne. Ti praviš, da si se oziroma da sta se s tvojim odločila stvar nekako pametno rešit. In še sreča, da je tako. Ker tvoja hči je lahko ponosna, da ima mamico, ki razume, da ni samo 'mamica' najnujneša stvar na svetu.

Poglej. Nekaj postov nazaj sem napisala, da sem ponosna na mojo mamo, ker je uspela razvit takšen odnos do vnučka. Ker je skrajno posesivna in kar ni po njeno doseže s silo, jokom, karkolipačže. Ampak sem ji jasno dala vedet, da tega otroka vzgajam jaz, da bo vzgojen po mojih merilih, da pa upam, da mu bo pokazala tudi ona tiste majne drobtnice, ki so tako sladke, če je odnos čist in predvsem razčiščen. S taščo nimam takšnih problemov, imela sem jih z mamo. In moja mama se je v nekem trenutku obrnila. Mogoče je to zaradi težke bolezni, ki jo ima na žalost in jo bo spremljala do konca življenja. To so starejši ljudje, ki nimajo več ogromnega spektra, nimajo več takšnih zahtev po življenju kot mi. Ampak vseeno ni prav, da mu ti kot otrok odteguješ vnučka (razen nekaterih drugih pogojev, ki pa ne spadajo v to temo). In ne, ni prav, da zaradi osebnih zamer Memole zaničuje taščo do te mere. Ker res ima tak zaničevalen prizvok vsak njen stavek. In ja, vsak stavek, ki ga bo njena tašča izrekla, bo zamerila. Obrnila po svoje, tudi če ne bo tako mišljeno. In dokler ne bo razčistila sama pri sebi, tašči ne bo zaupala, s tem pa ne bo samo BABICI ODREKALA VNUKINJE, ampak bo tudi VNUKINJI ODREKALA BABICO. In tako ji bo odrekla tiste 'super stvari, ki jih stari starši in vnuki počnejo skupaj'. Tudi če je to eno brezvezno spanje.

Aja, pa da še napišem, kar sem dejansko mislila, ko sem odebelila tvoj stavek, Ronja. Kaj pa bo Memole naredila takrat, če pride do po njenem 'črnega scenarija'.user posted image Mala bo vsekakor tako ali drugače vzljubila taščo kot babico, in tega ne more narediti recimo pri 3-6mesecih, ampak kasneje, pri 2-3letih in bo čisto nora nanjo, na dedka, pa bo sama izrazila željo, da želi določen čas preživeti tam? Bo ji tudi odrekla to, zato, da bo čustveno izsiljevala taščo in ji na tak način pokazala, da je to njen otrok?
Pa saj to vendar ni način!

< Sporočilo je popravil Pikapolonica_ -- 12.12.2008 18:43:01 >

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 95
12.12.2008 20:25:49   
ronja
Ker res ima tak zaničevalen prizvok vsak njen stavek.

ja, se strinjam, da se lahko tudi tako sliši oz. bere... Ampak lahko je ta način pisanja samo posledica prizadetosti in v bistvu ni sovraštvo, ampak bolj bolečina, tadva sta tako rada skupaj...

Saj sem tudi jaz nakurila par postov nazaj memole, da naj ne bo posesivna (zdi se mi narobe, da rečeš zase, da si posesiven in pika in misliš tak tudi ostat - če to prepoznaš pri sebi, mislim, da moraš ukrepat, da se tega znebiš... ker to ni brezvezna mala napakica, ampak nekaj, kar lahko resno škoduje tvojemu user posted image in če to ni dovolj dober razlog, potem ne vem, kaj je...), ampak če je vprašanje samo pri prespanje pri tako majhnem otroku pa se mi zdi, da ni problema (ker je kasneje napisala, da se videvajo vsaj 1x na teden, pridejo na obisk babica ima tamalo,... samo pač še ne prespi, pa saj je res še mala...) Vsekakor pa bi starejšega otroka dala prespat kam, že zato, ker je to zanj dobro... Tako da se tu popolnoma strinjam. Ronja bo verjetno marsikam šla, k stricu, k drugemu stricu, k dediju, k babicam,...

In ne glede na to, kako posesivna je moja tašča, si vseeno želim, da ima čim lepši odnos z mojimi otroki in seveda tudi z namauser posted image in sem se zanj pripravljena potrudit. Ker vsekakor ni slaba in noče zavestno  nič hudega, pač nima razčiščeno, saj ni edinauser posted image . Ne moremo in tudi nimamo je pravice prisilit, lahko se samo obnašamo v skladu s tem. Za vsak slučaj vsake toliko probam, če je še vedno isto, da ne bi slučajno zamudila trenutka, ko bi se eventuelno spremenila, ker bi bilo škoda zamudituser posted image . Potem sem navadno malo razočarana, ampak se zdaj vnaprej pripravim, da ne smem nič pričakovat, pa je lažje.

In zato bom vedno za, da gre mala tja prespat, ko si bo želela (verjetno bo šla pa že kdaj prej, predno ji bo to prišlo na pamet), pa da gre k njima na počitnice, če si bodo to vsi želeli,...

Poizkušam pa tudi jaz svoji tašči dopovedat to, da to, koliko otrok vzljubi babico ni nujno tako zelo povezano s tem, koliko se vidita in koliko ne. Jaz ene babice nisem videla skoraj nič, pa še umrla je, ko sem imela 6 let. K drugi smo dostikrat šli, umrla je, ko sem bila že proti koncu faksa... Ampak prva mi je dala marsikaj, tako genetsko kot lepih spominov in malih drobnarij (recimo me je naučila plest), druga nič. Prvo imam rada, gotovo se vsak teden kdaj spomnim nanjo, na drugo samo, če me kdo izrecno vpraša po njej... Ljubezni se ne da izsilit, to je najlepše pri njejuser posted image .

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 96
13.12.2008 14:35:17   
*sweety*
Joj Ronja, ko bi le jaz tako razmišljala, kot ti. Si moram, večkrat pebrati tvoje poste, sploh zadnjega, upam, da mi kej v mojih mislih ostaneuser posted image  Imava pa podobne tašče, moja tudi težko gleda, če se pride katera k meni pocrtljat, ko smo na obisku ali je ona slučajno pri nas.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 97
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

partner pri porodu
jana k

Ali je bil oče vašega otroka z vami pri porodu?

da (80%)

ne (20%)

Število vseh glasov: 1281

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!