ronja
|
Posesivna sem in konec. Jaz ne rabim počitka in brez moje hčerke, se počutim, kot da mi del manjka!!! memole, lej, posesivnosti tu ne obsojamo zato, ker bi nam šla v nos osebno, ampak zato, ker je slaba za otroka. če ti nisi cela brez tvojega otroka, to pomeni, da nisi zadovoljna sama s sabo taka kot si. In otrok nezadovoljne mame, ni najbolj srečen... In če mora otrok vedno zapolnjevat tisto praznino (tisti del, ki ti manjka), je to hud pritisk nanj... Taki otroci so pogosto negotovi in nesamozavestni, ker imajo že od otroštva dalje zelo veliko breme na plečih - morajo osrečit mamico... to je zelo velika odgovornost! Vsak otrok si želi, da je njegova mami srečna in bo naredil kar se le da, da bi bilo tako... (ok, izzivajo ja, težijo itd... ampak zato ne rataš nesrečen... na splošno mislim) In to je preveč za tako malo dušico. Jaz ti pravim, da tudi ne rabim počitka, da bi mi nekdo pazil otroka, vendar pa ji vseeno omogočim tudi druge ljudi - ker je to zanjo dobro, pa tudi za nas, da nismo ko ena školjka, zaprti sami vase... Saj smo radi sami skupaj, ampak prav je, da otrok čuti varnost v družini in da čuti, da so tudi izven nje ljudje, ki jim lahko zaupa. To ti da neko vero v svet in ljudi. meni so moji starši že zelo zgodaj zaupali zeloooo veliko, mislim, da je bilo to zame zelo pozitivno, čeprav vem, da si sama niti približno ne bom upala tako puščat tamale (recimo same do večera na igrišču pri 5ih letih..., pa da sama pride domov, pa da gre po bratca v vrtec pri 8ih letih...), ker me bo pač preveč strah, da bi se ji kaj zgodilo ali da bi ji kdo kaj naredil... Ampak vem, da imam veliko tega svojega karakterja, da se vse da, če se malo potrudiš, veliko tega optimizma iz tega njihovega zaupanja- ker so mi od nekdaj zaupali in mi puščali res ogroooomno svobode (jaz pa sem karakter, ki mu to paše). Moja prijateljica ima mamico, ki jo še vedno kliče mamica - pri 35ih letih... Verjemi, da se čudno sliši... ne zaradi same besede, ampak zaradi celega odnosa, mamica bo vedno pomagala, mamica bo zrihtala, mamico je treba vprašat,... Ni še imela resne zveze. Ni še niti spala z nikomer. Nikoli še ni bila res srečna... Faks je delala zeloooo dolgo... To ni srečno življenje. Premisli, če si to želiš za svojo pupiko... Razumem, da hočeta "zdersirat" taščo, da vas pusti pri miru in je to tudi prav, ker vtikanje ni dobro. Ampak moraš videt tudi napredek - če se manj vtikuje, moraš to vedenje nagradit - tako da večkrat prideš s tamalo ali pa njo povabiš, recimo... Tako ima ona motivacijo, da svoje vedenje spremeni na boljše... Sicer bo pač skoz silila, ker se ji bo zdelo, da če ne sili, pa sploh nič ne bo videla tamale...
|