|
RE: mamice 87,86,85letnik ŠTAJERKE 31.3.2010 13:58:11
|
|
|
|
mižek
|
IZVIRNO SPOROČILO: smejčica Jutro. Evo, mi smo se šele vstali. Smejčica, jaz če bi se še enkrat odločala glede službe, bi verjetno bila pripravljena prekinit porodniško, in it v službo, ker saj veš za tisti pregovor, priložnost zamujena ne vrne se nobena, tako da bi pisala že med porodniško prošnje. Mislim, da celo zakonsko enkrat lahko prekineš porodniško in potem, npr če dobiš pogodbo le za 3 mesece, lahko v primeru ne podaljšanja pogodbe nadaljuješ z porodniško Jah, veš. Tukaj pa imam jaz drugačno razmišljanje. Nikoli ne bi prekinila porodniške zaradi službe, razen če bi morala, da bi se lahko preživljala. Otroci so meni vse in nobena služba ni vredna toliko kot čas, ki ga lahko preživim z njimi, sploh v začetnih letih. Z službo pričnem naslednji teden, jutri se spoznam z otročki, tako da bom malo prišla spet med ljudi Super. Upam, da boš naletela na pridne in igrive otročke. Thja kaj se pa tiče hiške, pa sva res naredila kar že nekaj edino streha nama nebo znesla, dokler se jaz ne zaposlim, sv zato podeskala, da nebo natekalo in da je hiša zaprta, sedaj pa bova počasi delala v bajti kaj bova finančno sposobna. To kar pa sva sedaj naredila pa je veliko pripomogla poroka, sva ves denar od nje dala na bajto in pa kredit sva mogla vzet, ker drugače nebi nikakor šlo naprej, tako da brez kredita ne gre, razen če šparaš že odkar se rodiš Ma to je ravno tisto. Kredit. Mislim, če hočeš kaj pametnega met, si ga itak moreš vzet in velika verjetnost je, da potem naši otročki to odplačujejo. A ne kolk bi blo fajn, če bi naša država bila bolj naklonjena mladim družinam. Ja, ful sta že daleč in zelo lepo hiško imata. Res. Mi se bomo danes igrali, pa tako. Nič novega. Se mi zdi tako dolgočasno vreme... smejčica ne razumi narobe, tudi meni je Gal vse na svetu, ampak sem pričela stvari gledat malo iz drugega zornega kota, vedno več mu bo treba nudit, ( vem da če bo imel ljubezen najudveh ne rabi drugega) ampak trenutno npr. se vidi da mu manjka družba vrstnikov in se mi trga srce ker ga trenutno ne moreva dat v vrtec, nama nebi zneslo čez mesec, moj ne zasluži ne vem kaj, pa še bi kljub temu vrtca plačala ziher nekje 100-150€ mesečno, če pa hočeva hišo naredit pa bo moral ta čas bit doma, saj vem da mu doma tudi nič ne manjka, ampak vseeno je to pač stvar ki mu jo odvzamem zato ker si je ne moremo privoščit. Nam res nič ne manjka imamo kaj za jest, kaj za oblečt, tudi kake izlete si tu pa tam privoščimo, ampak trenutno res morav gledat na vsak euro, tako da glih ni rožnato. In zato bi jaz bila pripravljena tudi prekinit porodniško, ni vse v denarju, ampak nam pa vseeno veliko pomeni, tako da nažalost tako to je. No zakreditirala pa se nisva tako zelo, da bi ga še Gal moral odplačevat, bo glih nekje v osnovni šoli, tako da tega bremena pa mu nisva že sedaj naložila. Ampak nažalost brez tega ne gre, pri današnjih plačah ni šans da postaviš brez kredita, razen če imaš mesečno 3000 € plače potem pa brez problema. Naju so sedaj okne stale 5000 € pa streha še naju bo stala nekje 5000-6000 € tega pa se sproti ne da neredit, če želiš zapret hišo moraš inet ta denar na kupu, veš koliko časa moraš šparat če želiš to našparat, kje pa so še papirji pa spodnja in zgornja plošča, pa betonska opeka, ufff kuj zvrti se mi v glavi od tega denarja, pa še enkrat toliko ga bova potrebovala . Služb pa ni in ni
|
|
|