vanilla
|
Majska pikica, izredno me veseli, da si podelila z nami svoje težave in skrbi.... Lepo, da si našla zaupanje v nas in vedi, da se težava dostikrat kar prelomi sama od sebe že, če samo poveš nekomu. Kar se tiče sladkorne - a je to nosečniška sladkorna? Ali torej lahko pričakuješ izboljšanje, ko boš rodila oz. kasneje? Ne vem veliko o tem, zato upam, da se ti bo stanje popravilo oz. da lahko upaš na boljše. Pravilno je, da si optimistka, ker pozitivno razmišljanje najbolje vpliva na samo-zdravljenje. Če razmišljaš pozitivno, če poskušaš sama v sebi miselno "uničiti" vse slabe simptome, potem se telo tudi pozitivno odzove in ti pomaga k zdravljenju. Vem pa, da je težko vedno biti optimist in nas dostikrat vrže na tla, da se zjočemo in smo obupani. Pa tudi to je del t.i. "samoočiščevanja", če temu lahko tako rečem. Res je, da če gledamo vsako tvojo težavo zase, so v bistvu čisto normalne nosečniške težave (sladkorna, zatekanje nog, povišane beljakovine, povišan pritisk...), če pa te težave nekako povežemo, bi pa mogoče nakazovale na kaj, kar ti zdaj ugotavljajo v Nemčiji. Ampak dobro, da si ukrepala naprej in da so stvari v bistvu na preiskavi in boš ugotovila, kaj je narobe. Seveda skupaj s tabo upamo na najboljše in karkoli že da bi bilo, verjamem, da se bo zate in za otročka dobro izšlo. Ti nam kar povej, kar te muči, veš, da te bomo rade potolažile. Jaz vem, da bo vse še dobro, ker sem tudi sama velik optimist in verjamem, da moč pozitivnega razmišljanja naredi največ. To pa sem spoznala skozi leta, ko sem tudi sama imela obdobja, ko je šlo vse narobe in sem mislila, da sem enostavno človek, ki nikakor nima sreče. Pa žal je tudi moja mama, kljub temu, da je zlata ženska in mi je bila vedno dobra prijateljica, obolevala za depresijo in ima že vse življenje strogo dieto zaradi želodčnih težav - zato sem se nekako naučila, da moraš vedno biti pozitiven in to na zdravje in počutje vpliva najbolj! Ebetka, moj trebušček je tudi dokaj majhen za te mesece.... Komaj nekje okrog božiča mi je začel rasti. Ko sem čez dan delovna in pod pritiskom v službi, takrat se pa kar napne in otrdeva in je tudi na pogled večji. Zdaj čez vikend, ko pa sem se umirila, pa je spet manjši in se mi zdi, kot da ga sploh ni. Nosečniške hlače sem dvakrat probala obleči, ampak mi dol lezejo in so mi še vedno prevelike. Tako da situacijo še vedno rešujem z navadnimi hlačami, ki sem jih nosila do zdaj in ki so bolj raztegljive - si pa navadno gumico dam gor, ker gumba ne morem zapreti. Huh, spet jaz in moje dolgovezenje.... hehe... Pridne bodite, lepo nedeljo vam želim... Grem počasi kuhat...
|