Blacky30
|
Božično večerjo sem že kdaj skup pacala ja. Načeloma vsako drugo leto, zdaj, ko pa je Nejc večji, pa imamo vsako leto na vikendu in tam kuha tašča in ena sorodnica. Jaz pa prinesem sladice in pecivo. Za to sem vedno jaz zadolžena, baje najbolje pečem v družini. Flower, letos bomo pekli purana, imeli bomo tudi ocvrte puranje zrezke, piščančji žur bo za kosilo s prijatelji, za silvestrovo ne sme manjkat tatarski biftek, predlogi so še: svinjska pečenka, polnjena s slivami, kotlovina in široki rezanci z orehi, piščanec, polnjen s kruhovo filo. Za sladico bom naredila tiramisu, potem pa še celo morje peciva. Flower, pa saj kontrolo imate junija 2009, kdaj pa te mislite it na morje? Junija pa boš tak izvedela, kak je. Pa pri All Inclusive boste pa ja našli nekaj zanj, saj je tone hrane na izbiro. Ilatic, neeeee, bognedaj svoji pupi povedat, da ni božička. Ji boš uničila otroške sanje, ki so tako lepe, brezskrbne in nedolžne. Raje ji naj božiček pod smrekico nastavi pisemce, v katerem ji naj na pravljični način pove, da je zelo pridna punca, da bolj pridne na svetu ni in ker je tudi zelo pametna punca, božiček upa, da bo razumela, da je na poti iz Finske izgubil celo košaro daril, v kateri je bilo tudi njeno ali pa da je na poti do nje srečal enega ubogega otročka na cesti, lačnega, brez mamice in atija in mu je dal njeno darilo, ker mu ta fantek ni pisal, saj ne zna pisat. Pri teh letih bo razumela in se ji bo fantek zasmilil. Pa naj na koncu doda, da bo v januarju poslal posebno darilo za njo in da naj ima smrekico postavljeno do takrat. Pa potem kupita pri naslednji porodniški in bo. Jaz mislim, da bo čist ok razumela. Majuska, jaz sem pri Nejcu pisala dnevnik, najprej kar pogosto, vsak dan, potem enkrat na mesec, pa sem malo potegnila skup in napisala najpomembnejše dogodke, potem sem po porodniški šla nazaj v službo, pa sem ga spet začela pisat enkrat na teden nekje, zdaj pa sploh nimam več časa. Pa mi je ful žal, ker so to lepi spomini...... 3jeMi, midve sva si pa menda res kar podobni po marsičem, obe zapečkarici, ki sta radi doma, nori na kuharske recepte, .....kaj še? Sigurno bi se še kaj našlo. Levinja, pa ti si res vegetarijanka. Še zdaj mi nisi odgovorila.... Auroraa, ja, res si smotana. Saj si sama rekla. Ne, saj se hecam, te mam rada. Samo res, zadnjič sem skoraj tja padla, ko je prišla prijateljica z otroci na obisk in sem jim ponudila rižev narastek, še topel iz pečice (mnjamiiii), njeni hčeri pa sta me gledali kot marsovca, ker ne samo, da še ga nista nikoli jedli, še vedeli nista, da to obstaja?!?!?!?!!? Mene je skoraj kap. In to ni prav. Njeni dve ne jesta banan, ker njo želodec po njih boli (kdo je rekel, da bo tudi otroka bolel???), nič mlečnega riža, mlečnega gresa, nič, ker se je njej to zagabilo, ko je bila še otrok. Sem ji kar povedala svoje, otroka zamujata najboljše v življenju! Jaz, hb, nisem izbirčna, tak da kuham večino vsega, otroka edino z moje strani ne bosta poznala vampov in svinjskih bremz, pa rdečega zelja. To bosta lahko poskusila kje drugje.
|