![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 9.3.2009 21:09:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem pa danes čisto iz radovednosti šporetni del namontirala na voziček in dala tamalo not ... jao kolk je bila smešna not ... no saj zaenkrat se še čisto nič ne upira v košari bit pa je že 3 mesece in pol stara pa zelo firbčna drugače, tak da bom jaz vsaj še kak mesec probala jo v njej imet.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 9.3.2009 21:20:50
|
|
|
|
CIPRESA
|
IZVIRNO SPOROČILO: gemina Pozdravljene, mene pa zanima, če že katera uporalja športni del vozička in ne več košare. naš mali je star že tri mesece in se mu ne zdi več zabavno v košari, zato smo že uvedli športni del. Mislite, da je prekmalu? LP Jaz bi jo že zdavnaj dala v športnega, ker je že ful velika in se mi zdi prav stisnjena v košari. Ampak dokler bo tako vreme in bo pihalo jo bom kar imela v košari, jo lažje zadekam in pokrijem v takem vremenu. Drugače pa bi ji bolj pasalo v športnem ker ona bi sedaj že firbcala okoli kam jo mami pelje V pokončni položaj jo nebom dala še kak mesec ali dva ampak v napol ležečega pa sigurno ko se mi bo drla Naj malo opazuje Telovadba - jaz ne izvajam nobenih posebnih vaj ker na žalost nimam časa. Tudi nikamor ne hodiva posebej. Doma malo migava sploh ko se naje in se greva previt, takrat je še posebej vesela če se malo zvijava in igrava. To da bi dajala glavico nazaj malo pazim ker je že večkrat probala ampak tudi Žiga jo je dajal pa most delal in se upiral na nogice....pa nimam nobenih problemov z njim. Ko pa spi pa se mi kar sama zvije tako nazaj. Najraje je na boku in da glavico nazaj, ali pa na hrbtu z rokami ob glavi
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 9.3.2009 21:28:39
|
|
|
|
Tedi77
|
Tudi naša ima 3 mesece in jo imam še v košari. Ona vedno spi, ko se voziva, tako da je ne moti, če je v košari. Razen, ko se kdaj ustaviva v kaki trgovini, takrat se zbudi in ji gre na živce, da nič ne vidi okrog sebe. Jaz jo bom imela v košari do takrat, ko se bo malo otoplilo. V košari je bolj zaščitena pred mrazom in vetrom, kajti midve hodiva ven tudi v bolj slabih vremenskih razmerah. Jaz imam doma en DVD od Vzajemne, kjer je lepo prikazan handling, igra in telovadba z dojenčkom ter vadba mamica + dojenček skupaj. Tako včasih potelovadiva, pa še določenih pravilnih prijemov sem se naučila. Neža je tam pri 1 mesecu zelo zategovala glavico nazaj in se raztegovala, pa bolj v desno jo je neslo. Je rekel pediater, da to pri tako majhnem še ni problematično, je pa važno, da te vzorce opazimo in jih poskušamo odpraviti. Zdaj tega skoraj ne počne več, smo jo pa vedno popravljali, jo podlagali, pestovali v položaju lupinice.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 9:01:48
|
|
|
|
pike
|
dobro jutro, HB je danes sone veni in jaz bi z mojo že šla ven. Vendar tudi moja ni preveč rada v čisto ležečem položaju tako, da jaz počakam, da je kaki 2 uri budna, jo podojim, nato pa greva ven in potem ponavadi zaspi. Drugače pa tudi že hoče videt kje jo mami pelje. Sem jo pa že dala za kratek čas v napol dvignjen položaj, da je lahko malo gledala naokoli. Zdaj je v ležalniku in jo grem še malo animirati.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 9:23:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutrooooo!!! Sončeeeek jeeeeee!!!! Šibamo ven ... si obvezno zdravstveno zavarovanje uredit
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 9:45:11
|
|
|
|
arupnik3
|
ojla ja položaj v vozičku: jaz jo imam tudi v košari pa bo kmalu 3 mesece in pol in jo nameravam imeti še lep čas v košari zihr je zihr ja zunaj je sonček in tudi midve greva ven tako da lep dan vsem
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 10:10:58
|
|
|
|
tasa.m
|
Oj, jaz jo imam tudi še v košari in jo bom še vsaj kakšen mesec imela, čeprav je med tavečjimi dojenčki, imamo še 10 cm fore , pol pa ne vem kaj bom, verjetno kakšen mesec lupinca, pol pa športni del (se ga ne da v ležeči položaj, lahko ga samo "zvrneš" nazaj, če otrok zaspi. Naša ga spet neki serje ponoči, ona bi se kar celo noč igrala, smejala, samo spala ne bi. Pa je že cele noči prespala, upam da je to samo vmesna faza. V nedeljo smo dopolnili 3 mesece . Danes pa imamo cepljenje. Zdaj pa čakam, da se Lara zbudi, jo nahranim, potem pa na sonček. Uršula, samo da se je vse dobro končalo, še za tvojega
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 10:35:48
|
|
|
|
katja_p
|
Naša ima tud totalno zmešan bioritem zadnja dva dni Ponoči se je začela neki prebujat - 2x na noč, sam ni lačna. Se pa kr neki cmajvka in ko jo položim nazaj v zibko spet jok ... Tk da jo pol okol 5 dam kr k nama. Dopoldne pa spi ko ubita v zibki Ne štekam je ... Čakam, da se zbudi, da se najeva in greva ven! Ko je tak fajn sonček zuni!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 14:43:27
|
|
|
|
martka
|
KUPIM FAMILY BIKE!!! ALI KATERA VE ZA KAKŠNEGA?? V TRGOVINAH JIH NIMAJO VEČ! HVALA!
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 18:06:24
|
|
|
|
medika 13
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Naša ima tud totalno zmešan bioritem zadnja dva dni Ponoči se je začela neki prebujat - 2x na noč, sam ni lačna. Se pa kr neki cmajvka in ko jo položim nazaj v zibko spet jok ... Tk da jo pol okol 5 dam kr k nama. Dopoldne pa spi ko ubita v zibki Ne štekam je ... katja pri nas je čisto isto ... jaz sumim, da je kriva luna ... no bomo videli
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 19:47:37
|
|
|
|
gemina
|
katja, ja ziher je luna, ker je naš mali totalka razštelan.....
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 20:31:54
|
|
|
|
Suni
|
Tudi naša je neki čudna... že dva dni mi štrajka pri dojenju...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 20:40:41
|
|
|
|
YOZIKA
|
Zgleda, da bo res nekaj na tem. Meni pa naš že dva dni nakam tečkast in jokcast pa noče več sam zaspat, ga moram nosit. Prej mi je pa skoz. Upam, da ga mine.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 20:46:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Naša je pa neki začela štrajkat na sprehodih ... včasih je spala tut po 4 ure v vozičku, zdaj sta pa 2 uri že ful uspeh, če ne počasi že kar znanstvena fantastika ... sem zadnjič pisala, da upam, da bo košara še za kakšen mesec, pa danes o tem nisem več prepričana ... ji jo bom malo podložila tako da bo ven videla, če pa to ne bo zadostovalo, jo bom pa najprej v lupinico preselila, ker v športnem delu je pa še čisto zgubljena ... saj zdaj po treh mesecih ni več tako narobe, če je kaki 2-3 urici na dan v lupinici, a ne?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.3.2009 21:33:27
|
|
|
|
Vplanu
|
Ojla, Evo mene po dolgem času. Res kriza, če si brez neta par dni Otika: nič ne bo narobe, če jo daš v športni del in ji vzglavje podložiš z enim majhnim vzglavnikom. Jaz imam mojo že skos tako, ker je prej non stop bruhala čez. No, sedaj pa če se na sprehodu zbudi, vidi vsaj drevesa in hiše - pol jo pa itak zmanjka nazaj. Zadnjič si pisala, da te skrbi glede obrokov. Naša ima tudi samo 4 obroke na dan (redko, ampak res redko 5) tako, da sem se že jaz nehala sekirat kdaj bo jedla al ne ,....ona na zadnje je okoli 18 ali 19 ure - potem pa do 5.30 nič. Ko pa nas gleda kako mi 3je jemo pa itak čist pošizi od navdušenja. No, evo še naše mere pri pregledu pri 3 mesecih: 6840 g, 62 cm. Cepljeni pa nismo bili, ker je malo nahodna. Jah tale luna - našo po malem "mede" že od včeraj. Preden sem jo dala v posteljico, pa je ful jokala (nemirna ura ali pa luna). Danes sem ji kupila spalno vrečo, ker sem se ponoč zbujala in jo pokrivala, ker se seveda odkrije samo z enim zamahom. No, pa prej sicer nisem dobro vedela : ali joka zaradi zgoraj naštetega ali pa zaradi vreče. No bomo videli. Lepo se imejte.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.3.2009 8:18:19
|
|
|
|
tasa.m
|
Danes pa jaz pošiljam eno kavo Včeraj smo bili pri zdravniku, velika je 65 cm in težka 6200 g, dobila je tudi pikico in je kar lepo prenesla, nobene vročine, zvečer pa je zaspala v sekundi . Glede lupinice, jaz mislim, da zdaj ni tako več narobe če so po dve ure noter. Pomoje je bolj važno za prve tri mesece, da so skoz na ravni podlagi. Mi je pa pediatrinja v RA povedala, da so lupince veliko boljše kot pa ležalniki, tako da smo mi ležalnik kar malo ukinili, ker je bila noter res bolj pomečkana, verjetno tudi odvisno od ležalnika, nekateri imajo bolj "ravno, trdo" podlago.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.3.2009 8:51:48
|
|
|
|
zverinca
|
Jutro!! le da voščim dvema slavljenkama, kaj več pa pozneje, se odpravljamo na sončen sprehod... OTIKA IN ČEBELI (upam da sem si prav zapomnila) VSE NAJBOLJŠE!!!
< Sporočilo je popravil zverinca -- 11.3.2009 8:53:17 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.3.2009 9:02:35
|
|
|
|
pike
|
dobro jutro, vau, še me imamo nekaj od tega. Slika, da si očke spočiješ... No jaz sem že bila na sprehodu sicer sama. Tamalo sem prej podojila nato pa sem šla z našim kužkom ven. Babi pa je poslušala, če se slučajno prebudi. Je pa prav pasal en tak zgoden sprehod, sem se kot prerojena vrnila in glej ga zlomka še zdaj spi. Zjutraj sem jo samo zbudila, da se podojiva, ker meni bi drugače joška okamenela, ne moreš verjet kako olajšanje je, če ti joškico sprazni. Tako, zdaj pa grem kuhati puding čokoladni s smetano, pa danes bom rižoto z sladko kislo omako naredila, zraven pa malo piščančjega mesa.. mnjami. Se mi zdi, da zdaj pojem isto kot med nosečnostjo le da kg ne naraščajo ampak stagnirajo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.3.2009 10:33:18
|
|
|
|
petruscha
|
OJla! Midva z mojim pa sva ravno prišla od pediatra- je mali ful zbolel; zapacan nosek (nekje dol, ker z aspiratorjem ne dobim čist nič ven); zelo kašlja (kašljal je čisto celo noč, kot kak odrasel), kiha po 50krat na dan, pa še očke ima čisto rdeče in steklene. Res je zelo bogi, se mi kar smili, ampak se bomo že pozdravili. Pediatrinja ni ugotovila, da bi bilo kaj hujšega, poslušala je srček, zmerila temperaturo (HB nima vročine),pregledala ušeska,... celo pokakano pleničko je šla gledat, ker je ravno takrat spustil bombo . Če bi bila kakršna koli sprememba pa se moram oglasiti takoj nazaj. Napisala pa mi je recept za fiziološko raztopino in pa mazilo za oči, vendar mazila ne bom zaenkrat uporabila, ker bom dala kar par kapljic svojega mleka v njegove očke (po nasvetu farmacevtke). Je kateri od vaših tudi kašljal, koliko časa je trajalo???
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.3.2009 11:36:35
|
|
|
|
Vplanu
|
Ojla punce, Jaz imam mojo starejšo kar doma ta teden. Je tko fajn, da mi ni dolgčas - pa še tamala ful užival, ko jo lovi s pogledom in opazuje. Sam tiho ne zna biti, ko mala zaspi . Petruscha: naša smrka že en teden - sta bili pa 2 noči kar katastrofa, ker jo je smrkelj zbujal, tako da sem ji še ponoči čistila. Sedaj pa se počasi umirja. Glede kašlja pa ti ne znam odgovoriti. Vlaži zrak, pa skopaj ga - pa veliko pare naredi v kopalnici, da se mu odpre vse. Otika in Čebeli - vse naj naj naj
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.3.2009 14:03:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Oooo Zverinica kaj si mi pa to napravila ... no sicer moj dan šele jutri prihaja, pa če sem si prav zapomnila od *nine* tudi ... upam da moj dobi dopust, da bo dan po mojem okusu in bomo skos lahko skupaj ... čeprav slabo kaže, ker je njegova šefica včeraj zbolela, pa vsaj eden od njiju mora biti tam . A v vozičku so a pri 4ih mesecih že kar pod 45° lahko ... hudo ... no jaz sem danes nači flenči košaro tako podložila, da je imela ful dvignjen trup, a na ravni podlagi, pa da ni dol lezla sem ji še pod ritko eno brisačo zvila in ji je bilo vredu, ko pa vrečo za športni del dobim, gre pa kar v športnega ... samo očitno da so šli tisti brezskrbni dnevi kofetkanja zunaj po gobe, saj ne zdrži v vozičku, če miruje ... tudi z rukanjem vozička je ne preslepim več ... smrk smrk . Aja, pa še to ... a je kaj narobe če mali dam hladen AM za pit? Ker sem ugotovila da takega skoraj bp sprejme, toplega pa nikakor .
< Sporočilo je popravil Otika -- 11.3.2009 14:11:37 >
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.3.2009 14:36:54
|
|
|
|
lonja
|
No, Otika, še od mene čestitke za dan vnaprej, ker jutr ne vem, če bom kej tu gor, verjetno bom šibala v Avstrijo. Smo imeli dans pregled pri treh mesecih. Lezemo počasi proti 7 kg (6870 g in 63,5 cm), ob cepljenju nismo niti pisnili, pa tudi cepivo proti rota virusu smo pridno popili . Me je pa opozoril, da se virus ob cepljenju proti rota virusu 7-11 dan izloči skozi blato in se je fajn takrat ob previjanju roke razkuževat, sicer tvegaš, da ga fašeš . Tako da... Drgač je pa naša Manca res en full priden otrok, ugotavljam, da je z njo mnogo manj dela in problemčkov kot jih je bilo pri ta večji princeski. Tako da, tiste, ki cincate za še enega, odločitev je seveda JA!!! Mene močno mika tudi še tretje dete, a me mal leta dajejo, tako da ne vem, če bo kaj iz tega. Mi se še vedno vozimo v lupinci in nam je tako čist všeč . Dans ob 17.00 pa peljem ta večjo princesko gledat Frančka v Citypark. To je še vedno en izmed bolj priljubljenih pravljičnih likov . Imejte se fajn!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.3.2009 14:41:33
|
|
|
|
lonja
|
Evo, pa še slikco mojih dveh čebelic...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.3.2009 14:54:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala Lonja! Iiiiii, kaj je Ajda že velika punca ... na oni naši še nosečniški tortici se mi je zdela tak mali čmrljček, zdaj je pa že prava baba!
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.