|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
8.3.2009 18:08:26   
petruscha
Pa še eno vprašanje za tiste, ki uporabljate trakove, slinge z obroči ali pouch-e, kje ste si nabavile te stvari in kako jih kaj uporabljate. Jaz namreč razmišljam, da bi si ga kupila, vendar še nisem čisto odločena, katerega.user posted image user posted image . Kakšen nasvet ali izkušnj!!??

(odgovor članu petruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
8.3.2009 18:34:40   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: petruscha

IZVIRNO SPOROČILO: uršula83

Rada bi samo opozorila vse tiste, ki dajete Daktarin zaradi belega jezika.  Včeraj sem mu dala zelo malo kreme (po navodilu) na dudo in se je otrok začel dušit user posted image user posted image user posted image . Po kakšni minuti smo ga uspeli rešitiuser posted image . Prišlo je tako daleč, da je bil cel trd in jezik mu je zdrknil nazaj. Grozen prizor ki želim da ga nobena ne doživi. V taki situaciji ostati trezen je nemogoče. Potem smo bili še pri zdravniku, kjer naj bi bilo z njim vse ok. Baje se ta bela obloga da odstraniti tudi z mokro pleničko. Zaradi moje GROZNE izkušnje smo seveda Daktarin že zavrgli.

Joj, kar ne morem verjet, HB da se je vse dobro končalo. Pošiljam tvojemu sončku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . A je takoj prišlo do reakcije?? In kako to, da mu je jezik zdrknil nazaj???

Ja do reakcije je prišlo v nekaj sekundah (hvala bogu) in da sem bila pozorna in ga imela na očeh. Ker se ni nič davil, kašljal...karkoli. Bil je trd, obnemel, negiben, tiho. Rokice in nogice stegnjene in trde. Oči na široko odprte in negibne, otrple. Nekaj časa je bil živo rdeč, kasneje čisto bled, modrikast. Obrnila sem ga navzdol z glavo. Pa ni nič pomagalo. Sreča da je bila od mojga mama zraven in je pogledala če ima jezik nazaj in mu ga je potegnila naprej. No nato je zajokal. Vsem toplo priporočam, da si preberete kaj narediti ob kakšni nezgodi(dušitev, utopitev...), ker takrat je taka panika, da se ne moreš ničesar domislit pametnega. Veliko boljše je, da vnaprej veš kako ukrepat. Časa maš pa itak malo.

čakamo že drugi zakladek

Neposredna povezava do sporočila: 2277
8.3.2009 21:46:48   
nanaa
Ja do reakcije je prišlo v nekaj sekundah (hvala bogu) in da sem bila pozorna in ga imela na očeh. Ker se ni nič davil, kašljal...karkoli. Bil je trd, obnemel, negiben, tiho. Rokice in nogice stegnjene in trde. Oči na široko odprte in negibne, otrple. Nekaj časa je bil živo rdeč, kasneje čisto bled, modrikast. Obrnila sem ga navzdol z glavo. Pa ni nič pomagalo. Sreča da je bila od mojga mama zraven in je pogledala če ima jezik nazaj in mu ga je potegnila naprej. No nato je zajokal. Vsem toplo priporočam, da si preberete kaj narediti ob kakšni nezgodi(dušitev, utopitev...), ker takrat je taka panika, da se ne moreš ničesar domislit pametnega. Veliko boljše je, da vnaprej veš kako ukrepat. Časa maš pa itak malo.

ojoojo, ej tole berem mi kar groza, super, da ste tako odreagirali. Kaj so pa zdravniki rekli, ali so ga obržali kaj na opazovanju?

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
8.3.2009 22:09:57   
martka

Rada bi samo opozorila vse tiste, ki dajete Daktarin zaradi belega jezika.  Včeraj sem mu dala zelo malo kreme (po navodilu) na dudo in se je otrok začel dušit user posted image user posted image user posted image . Po kakšni minuti smo ga uspeli rešitiuser posted image . Prišlo je tako daleč, da je bil cel trd in jezik mu je zdrknil nazaj. Grozen prizor ki želim da ga nobena ne doživi. V taki situaciji ostati trezen je nemogoče. Potem smo bili še pri zdravniku, kjer naj bi bilo z njim vse ok. Baje se ta bela obloga da odstraniti tudi z mokro pleničko. Zaradi moje GROZNE izkušnje smo seveda Daktarin že zavrgli.

Joj, kar ne morem verjet, HB da se je vse dobro končalo. Pošiljam tvojemu sončku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . A je takoj prišlo do reakcije?? In kako to, da mu je jezik zdrknil nazaj???

joj uršula, grozno! hvala bogu, da ste odreagirali tako hitro! ali so pri zdravniku naredili kak test za morebitno alergijo na katero od substanc v tej kremi??  imam jo namreč tudi jaz, a jo Gaja vztrajno pljuva ven, zato čistim jeziček s pleničko ali zajčkom.

vse dobro!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
8.3.2009 22:11:58   
martka

Pa še eno vprašanje za tiste, ki uporabljate trakove, slinge z obroči ali pouch-e, kje ste si nabavile te stvari in kako jih kaj uporabljate. Jaz namreč razmišljam, da bi si ga kupila, vendar še nisem čisto odločena, katerega.user posted image user posted image . Kakšen nasvet ali izkušnj!!??

petruša, jaz prodajam sling, ker ga gaja ne mara! žal! zato močno trpijo moje roke. nabavila sem v škratku. imam maya wrap - z obroči in rahlo oblazinjen. napiši zs, če te zanima.

< Sporočilo je popravil martka -- 8.3.2009 22:12:07 >

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

Neposredna povezava do sporočila: 2280
9.3.2009 8:56:58   
zverinca
Jutrouser posted image

Uršula HB da si bila zraven!! In da se je dobro končalo!

sling: jaz sem imela ta maya wrap pa malemu ni ustrezal, pa sem si kupila pouch in je super. Mali uživa jaz pa veliko postorim. Danes ko bo dež popoldne grem recimo z njim v vrtec po veliko, veliko lažje kot pa voziček, pelerina...

Otika: če ne bruha v loku ni panike, lahko pa da se ji le spodrigne in pride malo ven. Ni še reflux, tako da če je malo se ne sekiraj. Ko bojo začeli jesti GH se vse umiri. Meni tudi mali nekaj poliva, tudi 1h po dojenju, ampak vem da je to, če dosti telovadi, če dosti poje... tavelika mi je pa recimo polivala ful, da je bila že meja refluksa, no pa se je z GH umirilo in vem, da se bo tudi pri malemu. To je pač dojenček ki mal bruhneuser posted image

Tako, lep deževen dan, jaz bom šla malo ven dokler ni dežja, drugače pa več kot ne počivalauser posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
9.3.2009 9:52:36   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

sling: jaz sem imela ta maya wrap pa malemu ni ustrezal, pa sem si kupila pouch in je super. Mali uživa jaz pa veliko postorim. Danes ko bo dež popoldne grem recimo z njim v vrtec po veliko, veliko lažje kot pa voziček, pelerina...

No, tudi jaz se zelo nagibam k temu, da si nabavim pouch. Gledala sem ga mojškratek.si- imenuje se hotsling everyday. Potrebujem pa nekaj takega predvsem zato, da skočim v trgovino, ki jo imam zelo blizu, ali k tašči in pa tudi za kakšen večji šoping z mojim in pa seveda za kakšne krajše sprehode z mojim psom (v naravi).
Imam kengurujčka, v katerem mali uživa, samo si ga bolj težko namontiram sama, pa še zimski je, jaz pa bi potrebovala nekaj lahkega za poletje.
Je pa moj user posted image zelo rad pokonci- položaj za podiranje kupčka, samo da on svojo glavo nonstop obrača sem ter tja.. . tako, da o kakšnem ležečem položaju verjetno ni govora, razen v primeru ko zaspi.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
9.3.2009 10:02:24   
Anonimen
Jutro!

Ojoj, Ursula ... dobro, da se je srečno končalo!!!
user posted image

Bruhanje ... ja saj vem da dojenčki pač brhcajo vsake toliko časa ... samo malo me je presenetilo, ko je zdaj to kar naenkrat in tolikokrat, pa še sovpada s tzem, da je sedaj neki začela komplicirat in kar noče flaške tak da sem zdaj ugotovila, da jo nekoliko raje sprejme, če ni v naročju ampak da je v lupinici ali ležalničku user posted image ... pa ona bi zdaj kar na 5 ur jedla al kaj? Ene med vami jamrate, da bi vam otročki kar naprej jedli, moja pa kar nebi user posted image ... sicer je če dovolj spi ful dobrovoljna in aktivna ... sam papala ne bi.

Zverinica, uživaj zunaj ... tu v Domžalah že prav fino dežuje ... pa je šlo spet po gobe srečanje Domžalčank user posted image .

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2283
9.3.2009 10:03:15   
petruscha
user posted image

pa še slikica poucha.

Zverinica: kje si ga ti nabavila??

Neposredna povezava do sporočila: 2284
9.3.2009 10:18:23   
zverinca
Jaz sem ga nabavila na angleškem ebayu, dala sem 20€ s poštnino vred (TUKAJ) imam pa živo rdečega/bež - se lahko na obe strani nosiuser posted image

Otika to je AM, otroci redčijo obroke... ok, od Ciprese Anja je nekaj posebnegauser posted image ampak tudi njej se bo umirilo.... saj še malo, še 2-3 mesece pa začnemo s korenčkom, sadjem... to bo šele lušno, predvsem pa vse poflekanouser posted image
Sem bila zunaj pol ure, ker je svinjsko mraz in sem sam tok se sprehodila, da je mali zaspal in še sedaj spi v predsobiuser posted image je pa glihkar začelo tudi deževati...

< Sporočilo je popravil zverinca -- 9.3.2009 10:20:45 >

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

Neposredna povezava do sporočila: 2285
9.3.2009 10:40:59   
arupnik3
živjo
no da se malo oglasim
 hranjenje meni pa mala še zmeraj je na 3-4 ure in to 160vode+AM a je mogoče preveč user posted image no če ji nebi pasalo bi bla po mojem tut tečkana
bruhanje meni je mala zlo polivala in sem ji dala polovico navadnega mleka v prahu (aptamil) polovico pa ARja (po nasvetu patronažne) in je nehala je bila potem vidno zadovoljna   no saj kot pravite bo kmalu na vrsti GH pa bo bolje

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
9.3.2009 10:42:51   
uršula83
Ne na opazovanju naju niso obdržali, tudi testov za kakšno alergijo niso delali. Samo poslušali so mu srce, pljuča, pogledali nos, ušesa, trebuh. Je rekla pediatrinja, da je videt vse ok. Mislim, da alergije nima, ker sem mu že kak teden prej dajala Daktarin. Pa je bilo vedno vse ok. Saj v navodilih piše, da lahko zapre dihalne poti dojenčkom.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
9.3.2009 10:58:34   
Anonimen
Ja Zverinica, saj to sem predvidevala, da bo tamala redčila obroke ... sam že zdaj ima komaj 4 na dan ... madonca ko bi še mami znala tako hrani upret ko tamala user posted image

(odgovor članu uršula83)
  Neposredna povezava do sporočila: 2288
9.3.2009 11:17:18   
Tedi77
Hej!
Ker mam tudi jaz doma božičkovo pomagačico (Neža se je rodila 4.12.), se vam, čeprav z zakasnitvijo, pridružujem.
A je tukaj gor katera iz Kranja?

LPT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
9.3.2009 12:00:49   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Tedi77

Hej!
Ker mam tudi jaz doma božičkovo pomagačico (Neža se je rodila 4.12.), se vam, čeprav z zakasnitvijo, pridružujem.

LPT

Na pa nisem več edina z Nežo tu gori user posted image

(odgovor članu Tedi77)
  Neposredna povezava do sporočila: 2290
9.3.2009 12:29:59   
katja_p
Tedi77, dobrodošla user posted image
Kar lepo čvekaj z nami in deli svoje izkušnje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
9.3.2009 13:44:15   
CIPRESA
Ojoj urusla83, tole  je pa groznouser posted image Kaj bi jaz naredila v taki situaciji........sploh raje ne premišljujem, kap bi me.user posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
9.3.2009 13:48:07   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Tedi77

Hej!

LPT

Jaz nisem iz Kranja ampak tudi naša Anja se je rodila 4.12.user posted image user posted image

Otika ti nič ne skrbi zaradi 4-ih obrokov na dan. Dokler ne bo začela izgubljati na teži preveč je vse O.K.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
9.3.2009 13:54:06   
vrtnica21

Mene pa zanima kako ve kaj izvajate handling?
A ste pozorne na svoje user posted image kako se vam razvijajo....nimajo zategnjenih rokic in nogic, ne zateguje glavice nazaj, nošenje v lupinici in ne pokončno, pravilno obračanje s hrbta na trebušček in pravilno pasenje kravic....itd.
Jaz sem malce brskala po forumih in našla ful zanimive stvari glede telovadbe za dojenčke in fizioterapije. Sem pa prebrala par stvari, k me je kr stisnilo pr srcu.

A izvajate telovabo doma oz hodite na kakšno?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
9.3.2009 14:08:24   
ninica04

hej hej

Uršula83
- dobra si !!! Mene bi kap!!! Sploh po mojem nebi vedela kaj naredit. HB da je sedaj vse ok....

Vrtnica21
- jst ne izvajam nobene telovadbe kje drugje, malo doma - migama rokice, nogice.. nič kaj posebnega, pa se mi zdi da čisto lepo napreduje

punce a že dajete svoje male v kengurujčke? Bolj me zanima za tiste ki so rojeni bolj proti koncu decembra. Moja je včeraj dopolnila 2 meseca pa sedaj ko bom tavečjo zjutraj sama mogla vozit v vrtec bi jo zelo rada dala v kengurujčka, pa se bojim da je še prehitro. Sicer že ful lepo drži glavico, je ful močna... kake so vaše izkušnje?

drugače pa moram povedat da se spet malo dojima user posted image user posted image Te moje joškice so pač malo smešne, zato se malo dojima, malo črpama in dajeva na flaško, vmes je že enkrat mlekca skoraj zmanjkalo, tako da sva že dodajali umetno mleko... pravi mix! user posted image user posted image Je pa drugače prav vesela pupika, spi mi že celo noč (od približno 11h do 6 zjutraj) tako da mislim da ima tudi dovolj hrane. Čez dan je ful pridna, spi, je, se igra, zvečer sicer malo sitnari, pa skoz se hoče hraniti, samo ponoči je pa super.... Boma pa vidle v petek ko imama posvetovalnico kako je stanje s kilažo pa vse ostalo....

(odgovor članu vrtnica21)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
9.3.2009 14:21:46   
gemina
Pozdravljene,

mene pa zanima, če že katera uporalja športni del vozička in ne več košare. naš mali je star že tri mesece in se mu ne zdi več zabavno v košari, zato  smo že uvedli športni del.

Mislite, da je prekmalu?

LP

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
9.3.2009 14:26:00   
YOZIKA

Uršulla 83- to pa kar ne morem verjet, da se lahko kaj takega zgodi zaradi ene nedolžne kremice. Jaz bi po mojem čist odpovedla, če bi se mi kaj takega zgodilo. HB da je vse OK.

Tedi 77- dobrodošla. Naš je pa rojen 1 dan kasneje, 5. 12.

hranjenje- naš je zelo različno, odvisno od dneva in potem je ponavadi cel dan tako, včasih na 2 uri, včasih 2,5 uri, danes naprimer na 3 ure, bomo vidli kako bo jutriuser posted image . Imel pa je tudi 1 dan, ko kar ne bi jedel 4 ali 5ur nič, pa sem mogla uporabit vse možne trike, da je jedel. (dala sem mu dudo, pa jo hitro zamenjala z zizo, pa tako da sem hodila med dojenjem, svaštauser posted image ).Ponoči se pa še kar zbujamo, vsaj 2X

Vrtnica 21- tudi jaz sem enih 14 dni nazaj brala o handlingu pa sem se kar malo zasekirala. Pol se mi je pa naš pikec še začel pri hranjenju z glavo nazaj se obračat pa noge stegovat, sem bla pa čisto paf. Na srečo je trajalo samo en dan tako da to verjetno ni blo zaradi tega. Zdaj se poskušam približat temu kar je pravilno, ampak mi vse ne ratuje glih najbolje. Najtežje mi je polaganje in dvigovanje otroka iz posteljce ali previjalne.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
9.3.2009 14:53:27   
petruscha
Handling: nam so v materinski kazali drugače; kot pri vsaki stvari pride do razhajanj,... pred 25 leti so tudi naše starše čist drugač učili,..

Moram iti, maliuser posted image kliče.......

(odgovor članu YOZIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
9.3.2009 18:02:30   
hektorina
Mi mamo fanta Aljaža, za tvojo Nežo! Sicer smo iz Mb, rojen je pa isti dan!

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
9.3.2009 20:44:09   
katja_p
gemina: po moje ni prezgodi ... sej se da športni del tud v bolj ležeč položaj. Js ga v pokončnega še ne bi dala.

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.