5ra_28
|
Dober večer... Jah, ste imeli pestre pogovore. Saj včasih kakšna resna debata kateri bolj pomaga kot pa čvek tja v tri dni. Ja, se strinjam z obema. Vsaka stvar ima poz. in neg. strani. Zverinica, ti poznaš obe plati, je še lažje tebi pisat svoje izkušnje. Jaz malega dojim polno in z količino mleka nimam problemov. Prvi mesec sem jih imela, ampak zato ker ga je bilo preveč in mi je zadeva bila bolj kot ne neprijetna. Pa da vam povem, sem že resno razmišljala, da bi ga raje hranila z AM in sem ga tudi že kupila. Sem imela obdobje pri enem mesecu, ko se mi je zdelo da je non stop jedel. Takiat sem mislila, da mleko ni dovolj sitostno in da se ne naje. Ampak se je vse normaliziralo. Pa sem mu AM tudi dala parkrat, pa ga je revček vse ven zbruhal. Pa sem probala Hipp in Aptamil, pa je po obeh bruhal. No, in tako sva ostala na dojenju in bova, dokler bo mleko. Hrana pri dojenju...jaz sem prvi mesec jedla zelo malo in se večini stvarem izogibala. Zdaj pa vedno več, malo po malo, saj je star 2 meseca in tudi vedno močnejši, kar pomeni,da tudi lažje presnavlja in prebavlja, ter prdi. Še vedno ne jem svinjine (v nedeljo sem jo, pa smo imeli mal jokca, je mene tudi vest pekla, kot tebe, Ninica 01, pa me moj tolaži, da se mali tega, kdo je kriv, ne zaveda. Pijem mleko , sicer ne vsak dan, jogurte (tudi ne vsak dan), kave pa itak ne pijem. Edina pregreha mi je čokolada. Prvi mesec sploh nisem jedla sladkarij, sploh se mi niso luštale, niti med božičnimi prazniki (prvič, da nisem med prazniki velikmjedla. No, zdaj pa čokolado noter spravljam za nazaj. Sem si rekla, te zaloge še pojem, potem pa konc. Na srečo imam velik zaloge. Otika..ti si veliko pisala o suhi koži, če se ne motim. Tai je nima in je ni imel. Sem pa ga zlo mal mazala z olji na začetku. Še zdaj ga ne po celem telesu, le po kopanju in po gubicah. Sem že med nosečnostjo brala, da ni dobro veliko mazat, ker mora koža sama ustvarit vlažnost in da potem vse te kreme le še usušijo in to onemogočajo. Ali je kaj res na tem, ali pa ima Tai srečo, ker ima kožo kot 'dojenček', kot se reče. Povsod. Probaj mal brez mazil in kremiz, pa kopanje le z trdim milom (le 1-2 x na teden z milom). lep večer vsem...