Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.4.2009 15:14:46
|
|
|
|
abi
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka hoj... next ja... sem naročila vse 6-9mesecev, čeveljčkov pa nisem upala. sem jih potem kupila v zari. zelo zelo podobne. kilogrami... ah ne bi! sem jih imela pred zanositvijo 57, na dan pred porodom 65 in sedaj? 52kg. no, tolk o tem! v višino merim 170cm, v jezik pa 170km! smo prišli domov malo pred 13h, se zdaj najedli. gaja že 45 min spi. potem pa s5 šibamo ven. a ni fajn, ker je toplo? noro fajn. Pri nas tudi obadva spita, mami pa hitro na RR . Pri nas pa dežuje . Glede Nex-ta pa ne vem katero št. naj naročim. Gašper ima 68cm, naj potem vzamem 6-9mes (68-74) ali raje 9-12 (74-80) ? Nekako se mi zdi da bo od 6-9 mes kmalu prerastel. Ima pa nekje 8kg.
< Sporočilo je popravil abi -- 18.4.2009 15:15:49 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.4.2009 15:25:59
|
|
|
|
pike
|
Ojla, glede cotk- jaz bi na tvojem mestu raje naročila od 9-12 mesecev (74-80), moja ima 9 kg in ima številko 74-80 bodijev in hlač. Jaz tudi moram naši kupit kako oblekco in krilo za zdaj ima v omari oblekco samo eno. Prejšnji teden sem ji v H&M nakupila nekaj tankih dolgih hlač, takih poletnih, ki jih nosi že zdaj, spodaj ji dam še žabe ali pa pegice. Pa fajn je, ko se lahko gor zapnejo in so samo do kolen.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.4.2009 15:28:24
|
|
|
|
martka
|
IZVIRNO SPOROČILO: abi [ Pri nas tudi obadva spita, mami pa hitro na RR . Pri nas pa dežuje . Glede Nex-ta pa ne vem katero št. naj naročim. Gašper ima 68cm, naj potem vzamem 6-9mes (68-74) ali raje 9-12 (74-80) ? Nekako se mi zdi da bo od 6-9 mes kmalu prerastel. Ima pa nekje 8kg. vsekakor 9-12!! gaja zdaj nosi 68 obleke, dolga je 65cm, kolk ima točno kil bom izvedela v petek, okoli 7. pa po pravici povedano, kr mal cvikam, kaj bo konec meseca prišlo iz nexta.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.4.2009 15:43:14
|
|
|
|
pike
|
še nekaj bi vprašala: avtosedeži - ker je naša že kar velika - 70 cm in težka sem počasi začela razmišljati kdaj otroka dat v avtosedež. Verjetno šele takrat, ko samostojno sedi, ker ostale kriterije je naša že dosegla in komaj jo dam še v lupinico. Samo v avtosedež jo bom potemtakem lahko dala šele čez dobra 2 meseca ali celo več. Bi ji pa kupila tak avtosedež, ki se potem v jahača spremeni in ga ima otrok lahko kar dolgo. Mislim, da je to nekje od 9-36 kg. sem pa gledala znamko Romer.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.4.2009 17:51:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Alo! Martka, moja je tut 65cm velika pa v coticah št. 68 kar plava ... tak da mi smo šekar na 62 . Pike, kaj pa vem ... jaz tem sedežem od 9-36kg ne zaupam ... imamo takega od 9 do 18kg. Lupinico pa prerase, ko ji teme glave gleda čez rop lupinice oz, ko doseže 13kg (če imaš MC lupinico) ... se pravi eno ali drugo. Praj pa jaz otroka sploh ne bi dajala v večji sedež ... sploh pa ne v takega od 9 do 36kg. No pri nas je mraz ko pras*** sem se čisto poletno oblekla in sva šli s tamalo k mojim staršem za čez dan, ker je dragi moral delat, pa hb da sem imela za tamalo jaknico in en pulover s sabo, ker mene je pa zeblo ful ... ah tale april ga biksa . Sem pa učeraj raztrihla 3 stare brisače na koščke nekje 15x15cm in jih danes pri mami obentlala in bom sedaj kar to imela za tamalino rito brisat ... sem se zadnjič v dm-u kar malo zamislila, ko sem spet 3 škatle papirnatih robčkov v roki držala ... čist preveč drago ... rajš en stroj na teden več operem .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.4.2009 19:04:52
|
|
|
|
arupnik3
|
velikost naša je težka skoraj 7kg in 67cm pa ji kupujem 68 številko pa ji je ravnoprav po mojem bo poleti potrebovala 74 tko da raje kupi malo večje da ne bo potem premajhno pa tut se mi zdi da se ne počutijo vredu v premajhnih oblekicah avtosedež hmm nimam pojma kaj bi naredila najraje bi kupila avtosedež 9-18kg sam un od 9-36kg se mi zdi pa ful bol praktičn sam zaradi drže glavice zdaj pri tvojih 9kg bi raje prvega joj nimam pojma no smo bli zunaj je blo zlo vredu zdej me pa čaka kopanje hranjenje in spanje-upam lep večer vam želim
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.4.2009 20:33:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Ha ha ... ne morem vrjet ... umijem tamalo, ji dam flaško in ponavadi je tamala že med flaško zakinkala ... danes je bila pa nekam nenavadno živahna pa na široko gledala ... no in sem jo vseen dala v posteljo, ji dala dudico lupčka in šla ven ... no in je kako minutko še nekaj godla, pol je pa utihnila in čez 15 minut grem pogledat v sobico in tamala se v tišini igra z enim pajacom ... pa jo grem čez 10 minut šeenkrat pogledat in tamala spi ko angelček ... jao kolk je to lušno, ko zna sama zaspat ... jaz sem si pa že čisto predstavljala kako je danes ne bom in ne bom spravila spat ... ja tile naši cukri nas znajo presenetit, ne?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.4.2009 21:31:49
|
|
|
|
zverinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Pike, kaj pa vem ... jaz tem sedežem od 9-36kg ne zaupam ... imamo takega od 9 do 18kg. Lupinico pa prerase, ko ji teme glave gleda čez rop lupinice oz, ko doseže 13kg (če imaš MC lupinico) ... se pravi eno ali drugo. Praj pa jaz otroka sploh ne bi dajala v večji sedež ... sploh pa ne v takega od 9 do 36kg. ja tile sedeži od 9-36kg naj sploh ne bi bili dovolj varni, bolj za drugi avto za občasno vožnjo, zato so tudi cenejši. Lupinico pa imejte čim dlje, vsi nadaljni sedeži niso tako varni kot lupinica. Jaz bom imela Jerneja dokler ima glavo not. Potem pa bo pojerbal MC Tobi od Nike, Nika pa dobi na jesen novega. IZVIRNO SPOROČILO: Otika ah tale april ga biksa . poanta je v Rju!! IZVIRNO SPOROČILO: Otika Sem pa učeraj raztrihla 3 stare brisače na koščke nekje 15x15cm in jih danes pri mami obentlala in bom sedaj kar to imela za tamalino rito brisat ... sem se zadnjič v dm-u kar malo zamislila, ko sem spet 3 škatle papirnatih robčkov v roki držala ... čist preveč drago ... rajš en stroj na teden več operem . odlična ideja, hvala!! jaz sicer kupujem tiste vatice, pa vseeno...
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 9:16:25
|
|
|
|
martka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Alo! Martka, moja je tut 65cm velika pa v coticah št. 68 kar plava ... tak da mi smo šekar na 62 . zanimivo, moji so pa čisto prav. zadnjič sem ji v ca kupila 2 bodya s kratkimi rokavi, tiste na preklop, št.68, sem v trgovini mislila, kako ji bo še velik, danes ji ga oblečem- čisto po njej!! pa hm majice 68, čisto prav, kavbojke iz bc, 68 prav! okaidi pa ima tako manjše št in zara prav tako, tako da ima njihove 68 že kar nekaj časa. zara pajkice ima celo 74 in so ji ok, nič velike. R v mesecu ja.... danes se že pozna. a saj se kaže da bo lep dan. čao pupe!
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 10:06:12
|
|
|
|
arupnik3
|
dobro jutro
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 10:22:00
|
|
|
|
pike
|
dobro jutro, malička je pravkar zaspala, očka je na fusbalu, jaz pa visim na RR-ji. pol gremo pa na kosilo k svakinji. Ja saj z avtosedežem bom še itak počakala najmanj kake 3 - 4 mesece. Imam pa lupinico od Romerja in bom avtosedež tudi njihov vzela. Saj zdaj, ko ni več tako na debelo oblečena še nekako gre, prej v pajacu pa je že bilo malo tesno, otročki pa rastejo kot gobice in me je malce strah postalo, da bo lupinica premajhna. Danes pa je mrzlo, bom naši še prehodno debelo jaknico oblekla, ker mene zeeebee. oblečeni za spat - naši dajem še zdaj čisto tanki bodi dolg rokav ampak je res tanki in čisto raztegljiv, gor pa dobi bombažen pajacek oz. pižama je. Svakinja me je samo debelo pogledala, češ da malički je sigurno v tem prevroče. V sobi kjer spimo pa že kake 3 tedene ne kurimo več. Kako jih kaj ve oblečete?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 10:38:10
|
|
|
|
blackcoffee
|
gromkemu pa jaz komaj še spravim gor velikost 68. bodije mu oblačim z oznako 18m. in so mu glih prav. men ni jasno nič več. martka - tvoja bodija sta romala v škatlo s premalimi cotami - četudi je oznaka 74. ene 4x ju je imel na sebi. pa sem mislila, da ju bo veselo nosil še poleti. cifre se od proizvajalca do proizvajalca zelo razlikujejo, pol pa vedi kaj kupit. danes je en turoben dan. sine spava. jaz pa 'nimam kaj delat'. lol sem pa spala full slabo. skoz neko prebujanje in joška leva, joška desna... sploh se nisem naspala - Thor pa mi je že ob pol sedmih zjutraj veselo čivkal v postli. grem spat.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 10:38:44
|
|
|
|
uršula83
|
Jaz ga oblečem točno tako kot ti, body dolg rokav tanek pa pižama čez (al pajac). Pa še kr ornk ga pokrijem, z brisačo pa še dekco toplo. Pa mu ni prevroče, ni nikol moker.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 11:04:03
|
|
|
|
martka
|
za spat; body dolgi rokavi in bombažne žabice do pasu ali do vrha na ramah zapete in tanka spalna vreča brez rokavov. ne kurimo in cel dan je okno odprto. je ne zebe.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 11:54:15
|
|
|
|
katja_p
|
gemina: dej mi pošlji po mailu to zadevščno od čepinove, da se mal narežim Oblačenje za spat: bodi brez rokavov, bombažen pajac na dolg rokav, v sobi ima 20 stopinj, čez dan luftamo. GH: a to je treba na flašo? Js sm misla, da to lepo na žličko začneš dajat ... NO, sej men se še ne mudi s tem ...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 13:04:10
|
|
|
|
arupnik3
|
ojla za spat ma naša bodi z dolgimi rokami in žabice do pasu ali na ramah zapete pa štomfke pa jo pokrijem z tanko dekico pa tankim koutrčom ji ni prevroče tudi ne zebe jo malo še kurimo ampak več kot 20 stopinj ni nikoli itak se pa ona 1 2 3 odkrije GH maš lahko na flaško ali na žličko po mojem
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 15:55:32
|
|
|
|
uršula83
|
A ma kira kak nasvet? Moj mali bi kar naprej jedu, vsako uro hoče. Drugače se doji, zvečer dobi 180 ml novalaca. Mleka nimam tuk, kaj nej naredim? A naj mu pač dam novalac al kaj? Ker vztrajno hoče jest in zelo protestira. Tut ponoč se zbuja 3X ali 4X, čeprav mi je spal od 20-8. Recimo zdle ga spet daje lakota, pred 1 uro se je dojil, tko de mleka nimam. Sej mi ni problem, če je lačen mu z veseljem dam novalac, sam skrbi me, da ne b o preveč novalaca spil.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 17:39:50
|
|
|
|
blackcoffee
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p gemina: dej mi pošlji po mailu to zadevščno od čepinove, da se mal narežim ..mogoče pa bo treba nam - ostalim smrtnikom knjigo kupit. (?!)
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 17:44:51
|
|
|
|
blackcoffee
|
oblačenje: ko gre spat, mu na rito prpopam pleničko, navrh pa pižamo. nič druga! pol ga pa pokrijem z odejo. dodatno gretje dobi od mene - ko mi zleze pod 'letanco'.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 17:50:12
|
|
|
|
blackcoffee
|
uršula83 - ne znam ti svetovat, ker se z gromkim samo dojiva. je pa tako, da ne gledam več na uro. je postal spet zahtevnejši. na pol ure ali uro se mi priklaplja že cel dan . pa ponoči sploh ne štejem več, kolkx mu moram dat.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 18:19:24
|
|
|
|
zverinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee IZVIRNO SPOROČILO: katja_p gemina: dej mi pošlji po mailu to zadevščno od čepinove, da se mal narežim ..mogoče pa bo treba nam - ostalim smrtnikom knjigo kupit. (?!) pošlte mail na ZS pa dobite.. imam tri izvode tri pdf-je sem dobila, hehe
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 19:49:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Zverinica, daj še meni pošlji tole knjigo ... mi bo prav prišlo malo wc-branja . Mi smo šli pa danes prvič ven z Nežo v kengurujčku. Je ful deževalo pa Neža je bila že uiber sitna (sem jo razvadila s temi vsakodnevnimi par urnimi turami) in sem jo malo bolje oblekla, moj dragi si je kengorujčka oprtal, sva dala Nežo not in smo šli vsi trije skupaj pod eno ogromno marelo malo naokrog. In glede na to kako se mi je še pred enim mesecem upirala bit v kengurujčku, je bila danes presenetljivo dobre volje v njem ... bom v primeru dežja še tole prakticirala . Za ponoči ji dam pa jaz gor bodi z dolgimi rokavi in pa žabice do pasu ali une, ki se na ramenih zapnejo. Pokrijem jo s kovtrčkom in to je to. Se nam pa sedaj niti ponoči temperatura v stanovanju ne spusti pod 21°C, kljub temu, da že več kot en teden ne kurimo več ... no vsaj ena položnica bo malo manjša prihodnji mesec .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 20:41:28
|
|
|
|
zverinca
|
oh mi smo pa danes dopoldne bili pred dežjem v zoo, popoldne pa smo tudi ujeli dve uri brez dežja za sprehod in je prav pasalo mate punce na mejlu, sam za tekoče odvajanje nam jest kriva zdej pa spat! da navte ju3 spet tečne da se ne spokate dost zgodi v mižale
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 21:14:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala, Zverinica! Bom sprintala kako stran in nesla na WC, če bom kdaj težko kakala .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.4.2009 22:57:47
|
|
|
|
blackcoffee
|
maaa daaajteeee, pismo.. je to eno sranje... sem zdjle prebrala 50 strani.. pa me je minilo, da bi brala dalje. resno. nimam besed, no... mene bi blo sram objavit kaj takega. svaka ji čast. ne. mene srat ne tišči. tole mi gre na kozlanje. kaj ste nori malo...???? grem spat. ne.. bom kar do konca prebrala. sem na 66 strani. to sranje je hitroberljivo. lol p.s. Otika - nea si printaj tega. razn če si boš pol s tem rit brisala.
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 19.4.2009 23:10:12 >
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......