|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
20.3.2009 20:34:43   
b
 Ojla, da se vam javim še jaz. Zgleda da je krivo slabo vreme in imamo čas za računalnikom sedet namesto voziček potiskatuser posted image . Lepo vas je brat in se tolažit da imamo vse nekako podobne probleme ( kg, spanje...)
Jaz imam pa še en problem. Namreč prejšni mesec sem prvič že dobila teto s krvavca na obisk, ta mesec pa že 2 dani zamujauser posted image user posted image . Me je strah da ni kaj podobnega ratalo ta čas kot laniuser posted image user posted image user posted image . Tiste ki ste že dobile ali imate od prve redno naprej na ciklus ali se vam še štima? Jaz sem po prvem porodu dobila po 3 mesecih in potem redno naprej na 28 dni. Vraga res me skrbiuser posted image user posted image .

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
20.3.2009 20:48:44   
Detece
B naj te ne skrbi. Namreč menstruacije niso redne. Potrebno je ponovno nekaj časa, da se ciklus vzpostavi. Sama je še hvala bogu nisem dobila, vem pa ker je bilo tako pri znankah.

Danes mi je Ruj začel kašljati in to se je stopnjevalo do večera. Zdaj sicer že pridno aja v posteljici, je se pa enkrat že zbudil od kašljanja. Upam, da bo noč mirna. Kaj narediti v tem primeru?? Mu lahko kako pomagam? Vročine nima. Upam, da bo hitro minilo.

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
20.3.2009 20:55:28   
zverinca
oo B, ma ne, po mojem tudi ni možno, ali pač?
Po mojem tudi rabi vsaj kak mesec da se normalizirajo hormoni in delovanje...

Detece, v kopalnici naredi savno in pejdi z malim za 10min notri, da se nadiha vodne pare in le tako se mu bo kašelj umiril, če ne bo mogel spati. Pa vlažilec zraven posteljice naštimaj, če ga imaš. Sirupov pa še ne smemo dajati...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
20.3.2009 20:57:03   
Detece
Hvala zverinca. Vlažilca nimam, bom pa mokre krpe po radiatorjih nadevala.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
20.3.2009 21:54:00   
nadya
Punce mene pa zanima, če vam vaši user posted image  vedno podrejo kupček? Lovrota sem prejle dala spat, ni pa mi podrl kupčka. A je ok? Drugač ga vedno, zato mam mal strahu.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
20.3.2009 22:02:06   
Detece
Nadya mi ga ponoči več ne podiramo, ker se potem zbudi. Razen v primeru, da postane nemiren ga dvignem gor, da ga podre. Nič ni narobe dokler user posted image  ne muči. Kupček podiramo zato, da ga zaradi zraka ne črviči.
zato kr brez skrbi. Drugače pa čez dan je bolje, da ga redno podiraš, ker je potem user posted image  boljše.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
20.3.2009 22:37:07   
blackcoffee
..maa meni gromki tudi čez dan spančka kar v moji postli - kot ponoči pa nič ne zamenjuje dneva z nočjo.. user posted image user posted image user posted image

kupčka tudi ne podirava. najprej sem se full matrala, pa ga je podiral zelo zelo redko. sem obupala.  bojda je podiranje bolj potrebno za tiste otročičke, ki se ne dojijo.

menstruacija - dobila sem jo pred dnevi in je trajala le EN DAN!!!user posted image pa prejšnji mesec se mi je isto zgodilo - le da sem krvavela prvi dan zelo malo, drugi dan nič, tretji dan tudi zleo malo. v bistvu so se mi hlačke umazale. ko sem dala vložek v hlačke, je ta ostal čist. buuu?? user posted image
če sem noseča, sem brezmadežno. lol user posted image user posted image user posted image

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
20.3.2009 22:56:12   
Nincica1
Midva tudi ne podirava več kupčka,...zdaj že nekaj časa ne. Čez dan ga že sam podre, če ga kaj obračam, čez noč mu ga pa nikoli niti nisem. Zdaj mi lepo spi že 2 uri, malo ga še krčki dajejo ampak upam, da bo tudi to kmalu minilo, jaz sem si pa lepo eno pivo za mleko odprla in uživam za računalnikom po dolgem času v miruuser posted image

Lahko noč in predvsem mirno noč.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
20.3.2009 23:01:40   
katja_p
Preden grem v mižule...

Kupčki: mi ga zvečer nikol ne podiramo, ker pol se zbudi, tk a zaspi na zizi in jo samo odložim.
Naša pa dans prvič sama spi v svoji sobici v novi postli! user posted image  Me prav zanima, kdaj bo prva budnica in kako se bo obnesla prva no. Ju3 poročam.

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
20.3.2009 23:05:12   
Nincica1
Katja držim pestiuser posted image jaz ga imam še vedno v košku ob najini postelji pa mi je ful fajn ga gledat kako spi in enostavno za podojituser posted image se pa že zelo krajša prostor v njem, tako da se mi že srce para, ko vem, da ga bom morala kmalu prestavit v posteljicouser posted image ja nimamo kaj,....lepo, da nam rastejouser posted image in da so zdravi.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
21.3.2009 8:34:05   
lonja
Evo, ena kavica za dobro jutro in še lepši dan....user posted image

user posted image
Pri nas smo pa spet prespali celo noč (21.10-07.20), to postaja že kar kičasto, so se mi joškice že čist navadle na to nedojenje ponoči user posted image .

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
21.3.2009 9:33:11   
Anonimen
Ja Lonja, ti pa samo še kafete za dobrojutro kuhaš user posted image user posted image user posted image
user posted image

No mis mo imeli pa obisk ene patronažne sestre (od mami prijateljica je in je z mami prišla ka meni na obisk), pa smo ji opisali malo situacijo kako se tamala popoldne in pred spanjem ful joka in včasih že kar kriči, pa je rekla da so to sigurno 100% krči, pa tut čće niso tiste tipične oblike, ko otrok krči nogice in se napenja user posted image ... da ni važno, da ima mala že 4 mesece, ker včasih lahko trajajo tudi dlje ... jao in zdajmi je ful ful hudo, ker sem skos mislila, da tamala popoldne pač jokca ker je utrujena, v bistvu jo pa skos črvinči nekaj user posted image . Pa me sedaj ztanima, ko se spomnim, da ste nekaj pisale da ste dajale ene kapljice, ki pomagaj, da se zdrak hitreje izloči iz hrane ... pa kaj naj ji dam, da bo lažje kakala? Oni čaj od Hippa za prebavo ne deluje.

IZVIRNO SPOROČILO: skorpika

IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

[no, pa povej še zakaj ni dobro dajat otroka v isto postlo spat čez dan kot ponoči???! user posted image a je to fejst narobe???user posted image
- men spi kot polh čez dan tudi v postli. 

no lej mam mamo v rokah pa ne piše zakaj, piše samo:"čez dan naj otrok počiva drugje kot ponoči.podnevi lahko spi npr. v vozičku, atvosedežu,...pri tem pa ga pustite pri dnevni svetlobi in ne zagrinjajte oken da bi zatemnili prostor."
jst sem ga dajala v postlco pa je blo vse okrog bolj zanimiv kot pa to da bi spal.tut če grem z njim v taveliko postlo noče spat z mano ampak bi se on mal pogovarju...v košari pa takoj zaspi.

Jaz imam tut eno knjigo ko isto not piše ... samo piše še, da za to, da otroku pomagaš ločit med dnevnim in nočnim spancem oz. med dnevom in nočjo. Posteljica je pač za takrat, ko je spanec daljši, ponči je tudi temno in tišina. Voziček pa za čez dan, ko je svetlo in šuder ... No in jaz sem to prakticirala dokler nisem videla, da ima tamala ponoči daljše intervale spanja kot podnevi. Tak da zdaj če mi čez dan na rokah zaspi jo tudi kar v posteljico položim ... no če mi rata da se med polaganjem ne predrami user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: b
Tiste ki ste že dobile ali imate od prve redno naprej na ciklus ali se vam še štima? Jaz sem po prvem porodu dobila po 3 mesecih in potem redno naprej na 28 dni. Vraga res me skrbi .

Ja jaz sem jo imela zdaj že 3x po porodu pa vsakič je prišla na 18. v mesecu ... je pa hecno, ker prva je bila tako močna in grozno boleča, da če bi mi kdo ponudil šus v glavo, bi ga verjetno rade volje sprejela, saj še katonal ni kaj dosti pomagal. No zdaj druga oin tretja sta bili pa sicer tudi boleči samo ne toliko pa šibkejši sta bilm,i samo 3-4 dni, kar je zame nekaj čisto noega user posted image . Je pa sestra od mojega rekla, da se ji je šele eno leto po porodu ciklus spet vrnil v stare tire, tak da ti pomoje še ni treba testov kupovat user posted image .

Nič tamala kliče ... lep vikend vam želim, če se ne tipkamo več do ponedeljka ... no sam itak da se omo, sam da tamala zvečer zaspi user posted image .

(odgovor članu skorpika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2637
21.3.2009 10:27:07   
skorpika

..maa meni gromki tudi čez dan spančka kar v moji postli - kot ponoči pa nič ne zamenjuje dneva z nočjo.. user posted image user posted image user posted image

Kavica kolk ti pa kej spi čez dan? Pa sej veš da je vsak otroček neki posebnega

Neposredna povezava do sporočila: 2638
21.3.2009 10:30:43   
skorpika
ja moja user posted image  je prišla že drugi mesec po porodu in je bila normalna in čisto nič boleča glede na to, kako me je bolel trebuh pred prodom...ta drga je pa trajala sam tri dni in spet me ni nič bolel...ta tretjo pa še čakam...upam da prideuser posted image

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
21.3.2009 10:32:19   
skorpika
men pa ne rata, da bi mali zaspal kej kasnej kot ob 19ih...pol je pa ob 5ih že budenuser posted image
čez dan pa tut bolj dremucka kot pa spi

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
21.3.2009 11:10:23   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: skorpika

men pa ne rata, da bi mali zaspal kej kasnej kot ob 19ih...pol je pa ob 5ih že budenuser posted image
čez dan pa tut bolj dremucka kot pa spi

naš je isti....

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
21.3.2009 12:02:41   
JAPE
Ojla punce!
Hvala,da ste držale pesti zame ko sem mela operacijo. Upam,da so mi zdaj res vse ven iz maternice pobrali in da bom imela mir. Zdaj še vedno krvavim, sicer se pa že kar v redu počutim. Če je pa res vse v redu, bom pa videla šele čez 6 tednov na pregledu.

Otika glede krčev: mi smo probali dvojne različne kapljice, pa nobene niso pomagale. Sem kupila kremo Windsalbe iz Avstrijske lekarne in deluje. od takrat naprej več nimamo krčev. zdaj pa tudi že par dni nisem namazala, in je tudi v redu, očitno nima več krčev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
21.3.2009 12:07:00   
b

Hvala vsem za  vaša mnenja in izkušnje. Ker me to le malo tolaži bom v ponedeljek šla kupit vseeno test, če še ne misli prit. Res smo pri hopa-cupauser posted image pazila ampak nikoli se ne ve. V napej pa ne vem kako bomo mi dva tole user posted image , ker ne mislim bit vsak mesec živčnauser posted image . Kondom ne pride v poštev, tabletke tudi ne pa tudi mirena ne ker mi je rekel ginekolog da imam od porodov kar nekar brazgotin notri in da je v takem možno  da rada ven padeuser posted image . Dobro da se vsega ne vidiuser posted image user posted image . Bomo pa razmislili o sterilizaciji saj ne misliva več imet nobe user posted image . Imava perček in to je dovolj- spoht pa sedaj ko so tako smotani cajti- recesija.....user posted image
BLACKCOFFEE ti pa le poskrbi za svoj hopa cupauser posted image , si v pravih letih in je škoda da se užitkom odpoveš in to na stara leta obžaluješ ko več ne boš mogla user posted image . No ja če si mladega j.....najdeš boš še vedno user posted image user posted image . Tisti iz slike za rojstni dan bo glih pravi zate, kaj pravišuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
21.3.2009 12:22:07   
blackcoffee
no, pa je pomlad prišla! user posted image zunaj pa tudi sije sonček - ko tako gledam skozi okno, upam, da ni gadno hladno. pojem zajterk, dam perilo prat in bova odrinila malo ven.

skorpiika
- spanje: čez dan gromki spančka tudi po tri ure. torej dvax po urco in pol dolgo. 

zjutraj med 7 in 8h me zbudi. ga nahranim, previjem. umijeva obrazek in rokice in ritko. medtem mi ima full dosti za povedat - se je že zgdilo ene trix, da mi je žvrgolel ob 4 ali 5h zjutraj, ko sem ga previjala in se je na veliko pogovarjal jaz pa sem mu čisto tiho odgovarjala, da je zunaj še tema in da taki fantki majhni še spančkajo. hitro ugasnila lučko pa se je umiril in nazaj zaspal. ampak stalna praksa nama je pogovor in jutranji smeh med sedmo in osmo. čeprav ponoči še zdaj papca 2 - 3x! ampak potem takoj zaspi. okoli 10h - 10:30h spet spi pol do ene urce - kakor kdaj. potem spet papava. ga oblečem in greva z vozičkom okoli 12h ven za dve urci. - včasih več, včasih manj.. odvisno od vremena.
v vozičku navadno spi - opažam pa zadnje čase, da je kar buden; zaspi šele na poti domov.
prideva domov, spet jeva  - ko se prebudi. potem navadno še nazaj zaspi za pol ure.  pa okoli 17h spet runda spanja do 18:30h. pol je auf, med 19:30 in 20h sledi kopanje. in glede na utrujenost - včasih zaspi takoj po kopanju, ko ga nahranim, včasih pa je auf tudi do 22h. in spi do 24h ali 01h. se zbudi in hoče spet jest. sledi spanje do 03h ali 04h, ko je spet lačen. in potem med 07 in 08h. tako.

ura je pol enih, in jaz čepim še doma. tamali je zaspal. hudimanovo! danes greva na sprehod kasneje. upam, da bo lepo popoldne.

lep pomladni dan vam želim!

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
21.3.2009 12:29:57   
blackcoffee
b:
BLACKCOFFEE ti pa le poskrbi za svoj hopa cupauser posted image , si v pravih letih in je škoda da se užitkom odpoveš in to na stara leta obžaluješ ko več ne boš mogla user posted image . No ja če si mladega j.....najdeš boš še vedno user posted image user posted image . Tisti iz slike za rojstni dan bo glih pravi zate, kaj pravišuser posted image user posted image

ja, najlepša leta - matr.. jaz doživljam recesijo tudi v pojstli. user posted image user posted image user posted image user posted image
ja pa kak naj si zdaj najdem nekoga? niti mi ni, da bi nekaj na hitro. hudirja. bo treba malo počakat. itak pa se mi meša - boljš da ne mislim na to - sploh!
sem pa tak lena, da se mi niti samozadovoljevat ne da. maa.. ni to isto.  moški je moški; tako pa se nimam s kom poljubljati. matr. user posted image

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
21.3.2009 12:44:05   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

No mis mo imeli pa obisk ene patronažne sestre (od mami prijateljica je in je z mami prišla ka meni na obisk), pa smo ji opisali malo situacijo kako se tamala popoldne in pred spanjem ful joka in včasih že kar kriči, pa je rekla da so to sigurno 100% krči, pa tut čće niso tiste tipične oblike, ko otrok krči nogice in se napenja user posted image ... da ni važno, da ima mala že 4 mesece, ker včasih lahko trajajo tudi dlje ... jao in zdajmi je ful ful hudo, ker sem skos mislila, da tamala popoldne pač jokca ker je utrujena, v bistvu jo pa skos črvinči nekaj user posted image . Pa me sedaj ztanima, ko se spomnim, da ste nekaj pisale da ste dajale ene kapljice, ki pomagaj, da se zdrak hitreje izloči iz hrane ... pa kaj naj ji dam, da bo lažje kakala? Oni čaj od Hippa za prebavo ne deluje.

Otika jaz imam avstrijske kapljice Babynos, baje najbolj pomagajo so pa zelo ogabnega okusa, sama zelišča...če želiš mi javi na ZS naslov, pa ti jih pošljem ker jih ne rabim več user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
21.3.2009 12:46:20   
skorpika

skorpiika
- spanje: čez dan gromki spančka tudi po tri ure. torej dvax po urco in pol dolgo. 

zjutraj med 7 in 8h me zbudi. ga nahranim, previjem. umijeva obrazek in rokice in ritko. medtem mi ima full dosti za povedat - se je že zgdilo ene trix, da mi je žvrgolel ob 4 ali 5h zjutraj, ko sem ga previjala in se je na veliko pogovarjal jaz pa sem mu čisto tiho odgovarjala, da je zunaj še tema in da taki fantki majhni še spančkajo. hitro ugasnila lučko pa se je umiril in nazaj zaspal. ampak stalna praksa nama je pogovor in jutranji smeh med sedmo in osmo. čeprav ponoči še zdaj papca 2 - 3x! ampak potem takoj zaspi. okoli 10h - 10:30h spet spi pol do ene urce - kakor kdaj. potem spet papava. ga oblečem in greva z vozičkom okoli 12h ven za dve urci. - včasih več, včasih manj.. odvisno od vremena.
v vozičku navadno spi - opažam pa zadnje čase, da je kar buden; zaspi šele na poti domov.
prideva domov, spet jeva  - ko se prebudi. potem navadno še nazaj zaspi za pol ure.  pa okoli 17h spet runda spanja do 18:30h. pol je auf, med 19:30 in 20h sledi kopanje. in glede na utrujenost - včasih zaspi takoj po kopanju, ko ga nahranim, včasih pa je auf tudi do 22h. in spi do 24h ali 01h. se zbudi in hoče spet jest. sledi spanje do 03h ali 04h, ko je spet lačen. in potem med 07 in 08h. tako.

ura je pol enih, in jaz čepim še doma. tamali je zaspal. hudimanovo! danes greva na sprehod kasneje. upam, da bo lepo popoldne.

lep pomladni dan vam želim!

no pri nas je pa včeraj zaspal ob 18.30 in spal do 1.30...jedel in spal do 5ih, sem ga vzela k seb in ni hotel takoj nazaj zaspat, sem šla jst na sedežno in ga pustila očkatu in sta spala do 8ih...sem ga zrihtala in šla v btc...pridem nazaj ob 10ih in sta se glih zbudilauser posted image ...ob 11.30 je pa spet spal eno uro...kr neki...nobenga reda matruser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2647
21.3.2009 12:47:28   
skorpika
danes ne grem ven...spet je tak veter za pop...mali pa neki kašla in smrka...bomo se pa notr crklal user posted image

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
21.3.2009 15:05:06   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: pumpkin23

martka a si ti sprasevala za Rakitno? Ce se resno zanimas se lahko pozanimam ker mam pol zlahte tm gor. Kukr pa jz vem so tam samo vikendi in domacini ki mogoce kdo kej oddaja.

prosim!!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
21.3.2009 18:27:21   
Živ_Žav
lpuser posted image Sem se danes registrirala na forumu,čeprav je že kar nekaj časa odkar sem prvič zanosila.Včeraj smo zagledali drugi plusek.Imamo pa tudi prvorojenca decembrčka 2008.user posted image

Zdaj bom pa še na hitrco preletela vaše poste,da bom vsaj malo na tekočem.user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

ime???
retacek

katero ime???

franc (6%)

lojze (2%)

matic (28%)

rene (12%)

jaka (21%)

nič od tega (32%)

Število vseh glasov: 608

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!