Anonimen
|
Ja Lonja, ti pa samo še kafete za dobrojutro kuhaš No mis mo imeli pa obisk ene patronažne sestre (od mami prijateljica je in je z mami prišla ka meni na obisk), pa smo ji opisali malo situacijo kako se tamala popoldne in pred spanjem ful joka in včasih že kar kriči, pa je rekla da so to sigurno 100% krči, pa tut čće niso tiste tipične oblike, ko otrok krči nogice in se napenja ... da ni važno, da ima mala že 4 mesece, ker včasih lahko trajajo tudi dlje ... jao in zdajmi je ful ful hudo, ker sem skos mislila, da tamala popoldne pač jokca ker je utrujena, v bistvu jo pa skos črvinči nekaj . Pa me sedaj ztanima, ko se spomnim, da ste nekaj pisale da ste dajale ene kapljice, ki pomagaj, da se zdrak hitreje izloči iz hrane ... pa kaj naj ji dam, da bo lažje kakala? Oni čaj od Hippa za prebavo ne deluje. IZVIRNO SPOROČILO: skorpika IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee [no, pa povej še zakaj ni dobro dajat otroka v isto postlo spat čez dan kot ponoči???! a je to fejst narobe??? - men spi kot polh čez dan tudi v postli. no lej mam mamo v rokah pa ne piše zakaj, piše samo:"čez dan naj otrok počiva drugje kot ponoči.podnevi lahko spi npr. v vozičku, atvosedežu,...pri tem pa ga pustite pri dnevni svetlobi in ne zagrinjajte oken da bi zatemnili prostor." jst sem ga dajala v postlco pa je blo vse okrog bolj zanimiv kot pa to da bi spal.tut če grem z njim v taveliko postlo noče spat z mano ampak bi se on mal pogovarju...v košari pa takoj zaspi. Jaz imam tut eno knjigo ko isto not piše ... samo piše še, da za to, da otroku pomagaš ločit med dnevnim in nočnim spancem oz. med dnevom in nočjo. Posteljica je pač za takrat, ko je spanec daljši, ponči je tudi temno in tišina. Voziček pa za čez dan, ko je svetlo in šuder ... No in jaz sem to prakticirala dokler nisem videla, da ima tamala ponoči daljše intervale spanja kot podnevi. Tak da zdaj če mi čez dan na rokah zaspi jo tudi kar v posteljico položim ... no če mi rata da se med polaganjem ne predrami IZVIRNO SPOROČILO: b Tiste ki ste že dobile ali imate od prve redno naprej na ciklus ali se vam še štima? Jaz sem po prvem porodu dobila po 3 mesecih in potem redno naprej na 28 dni. Vraga res me skrbi . Ja jaz sem jo imela zdaj že 3x po porodu pa vsakič je prišla na 18. v mesecu ... je pa hecno, ker prva je bila tako močna in grozno boleča, da če bi mi kdo ponudil šus v glavo, bi ga verjetno rade volje sprejela, saj še katonal ni kaj dosti pomagal. No zdaj druga oin tretja sta bili pa sicer tudi boleči samo ne toliko pa šibkejši sta bilm,i samo 3-4 dni, kar je zame nekaj čisto noega . Je pa sestra od mojega rekla, da se ji je šele eno leto po porodu ciklus spet vrnil v stare tire, tak da ti pomoje še ni treba testov kupovat . Nič tamala kliče ... lep vikend vam želim, če se ne tipkamo več do ponedeljka ... no sam itak da se omo, sam da tamala zvečer zaspi .
|