Zvezdica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mismis Zvezdica, saj je tudi meni Briard zelo všečen, moj bratranec je imel črnega, pa je bil res pravi cuker, pa še šolan je bil. Imamo pa v vasi enega, ki ni šolan in je full agresiven, namreč ko je bil naš kužon star 6 mesecev, ga je napadel in to sredi ceste. Pri tem, da je bil moj kužon na fleksiju, ta drugega so pa neodgovorni lastniki, kar spustili. Naš revež sploh ni dojel, kaj se mu je zgodilo, ko ga je Briard šavsnil v gobec in mu naredil luknje. Še dobro, da si je te luknje zlizal in jih je dlaka prerastla. Saj ne obtožujem psa, ampak od takrat, mi nekako Briardi niso najbolj pri srcu, čeprav vem, da bogi kuža sploh ni za nič kriv, temveč so krivi njegovi lastniki. Oz. še preveč je lastnikov, ki mislijo, da s tem, ko nabavijo psa, da so naredili vse, malo se jih zaveda, da je potrebno psa šolati ravno zato, da se preprečijo takšni napadi oz. da se pes ne čuti ogorženega s strani drugega psa (socializacija). Vse to pri majhnih pasmah še ni tako očitno, medtem ko velike pasme, obvezno potrebujejo šolanje. je.bat ga, spet ste zadeli mojo šibko točko uh vem kaj to pomeni ...bogi kužek. Mi2 sva živela na viču bliz one nore babe, ki je imela tiste kužke, ki so napadli mimoidočega.... Sej s kužki v osnovi ni bilo nič narobe, ma lastnica je bila za odstrel, če mene vprašate. Mi2 z našo kužico sva se ji načeloma izogibali, ker je lastnica na vsakega, ki se ji je približal na3 metre ščuvala pse. In ni čudno, da se je revežem utrgalo. Žal mi ej za to izkušnjo. Bogi tvoj kužon