mismis
|
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25 IZVIRNO SPOROČILO: mismis Lučka, seveda je naš kužon konkreten, s svojimi 75 cm plečne višine in ne vem koliko kg, ker že tri mesece govorim, da jih ima 55 kg, je seveda konkreten. Zdaj pa še sploh, ker mu je zrastle zimska dlaka, tako da zgleda še večji, kot je v resnici. Tako, da ko napišem na forum, da sem zmatrana, to sigurno drži, ker kljub vsemu midva vsak dan tečeva, pa ponavljava vaje iz šole, potem se še igrava in če je gospod suh, še počeševa. Še najbolj smešno mi je pa takrat, ko jih poslušam v pasji šoli, kako jamrajo, da jih roke bolijo, pa čisto vsi imajo manjšega psa kot jaz, ne glede na to ali imajo zlatkote, šviracje, šarote, kavkaške ovčarje,... Evo tukaj absolutno zmagam: " Trenutno imam največjega psa v pasji šoli...." Ti vrjamem. Moj brat ima gladkodlakega prinašalca, je tudi velik pes. Je prej vsak dan hodil tečt, zdaj p gre vsak dan zjutraj in zvečr vsaj az eno uro ven z njim, se tudi na polje jagat. Pa vaje iz šole tudi ves čas ponavljata. Mu pravimo, da j zdaj kot dedek, ki j bil vojak, ko ima tako vojaško vzgojo. Ampak če je ne bi imel, ta pes ne bi bil tak kot je -- vzgojen in poslušen. Nas brat sproti pouči o ukazih, da vsi uporabljmo iste in ga tako n begamo. Pa povsod so ista pravila, pri njih doma, pri mojih doma in pri nama. Je treba, ane, če ne je pes samo zbegan. Lučka, tvoj brat ima prav. Nekako drži pravilo, da če ne delaš s psom, on kratko malo pozabi na to, kar se je učil v šoli. Saj veš, da sem jaz pisala, da sva z mojim kužon čez poletje ponavljala vaje, točno iz istega razloga. Kar se tiče pa ukazov, seveda morate za isto stvar, vsi uporabljati enak ukaz, namreč pes ne loči med: Pridi, greva, Poleg, Sem, še sploh ne, če vse to predtavlja zanj isti položaj. Zato pa pravim, da je vzgoja psa zahtevna, namreč pri vsem moraš imeti veliko DOZO poterpežljivosti in vztrajnosti.