|
RE: vprašanje za tiste, ki so že rodile 29.11.2008 17:41:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj porod je bil pa takšen. Ker sem malčico nosila zadaj (pri križu) in zaradi tega sem imela tudi kar bolečine v zadnjem mesecu pred porodom, me je verjetno zato tako žgalo v hrbtu in sem res čutila popadke. Bilo mi je tako kot bi nekdo zakuril ogenj pod mojim hrbtom, in ker mi je že doma odtekla voda (3 dni čez rok), sem tam lahko le ležala: pa desni bok, pa levi bok. Baje se je vse za moj prvič zelo hitro odvijalo. Ob 7.00 odtekla voda, z rešilcem v porodnišnico, pa klistir in to....ob 9.30 sem bila v porodni, kjer me je začelo zvijati. To lahko občutim kot zelo močni krči -menstrualni, čeprav mene nikoli skoraj ni bolelo, ko sem dobila menstro....no kakorkoli, dobila sem polovičko injekcije v roko, kao da bo boljš, čeprav se mi ni zdelo, da je kaj. Pa maska, tudi ne vem, če kaj pomaga....samo tako utrujena sem bila že na koncu, da sem komaj še stegnila roko in namignila mojemu naj mi jo poda...hitro sem se odpirala. Zelo prijazna babica in en pripravnik babičar je bil ves čas zraven....debatirali so stalno nekaj z mojim , in me ves čas spraševali, če bi rada kako limonino palčko ali kaj za namočiti ustnice...ponudil mi je celo masažo hrbta , ki sem jo odklonila, ker mi je šlo vse že krepko na živce, ko pa so mi povedali da sem odprta in da se bo začelo, takrat špa sem dobila še fuuul moči. Ene dvakrat sem potisnila, in čisto nič čutila, v primerjavi s prejšnjimi bolečinami in ob 14.06 je bila moja zunaj....res super...bolečine takoj pozabiš....je pa res da sem dolgo govorila da ne grem več rodit, in da bo edinka, je itak materinski nagon in želja po dojenčku močnejša.... Zdaj sem nosečka polnih 26 tednov, in se malo že sprašujem kako bo tokrat...razmišljam o epiduralni, a je moj striktno proti, ker pravi da se boji da bi falili pri vstavljanju in ga ne morem prepričati...skratka se skregava, če načnem to temo. Vem da je to konec koncev moja odločitev, in mislim da bom kar brez epid.šla tudi tokrat, seveda razmišljam tako: če je šlo v prvo tako gladko in hitro, bo zdaj še hitreje...je pa res da takrat razmišljaš samo to, da se ne mučiš samo ti, ampak še nekdo ki gre skozi te kanale in hoče čimprej ven.... Zato pa: sodeluj, bodi sproščena, dihaj in potrpi....ti pa samo povem, da je bilo pri moji sestri, ko je že 2x rodila, vse daljše, in mučno ker ni sodelovala, v času popadka, je stiskala, namesto da bi bila sproščena da bi se tako hitreje odpirala, in niti na dihanje ni mislila....mislim da je to res vse pomembno in da ful vpliva na dolžino poroda... Naj ti čimprej mine čas v porodni, vedi pa da je to res najlepše ko lahko objameš svojo štručko in se čudiš kako je to sploh bilo noter v tebi, in tako nebogljeno gleda okrog.... komaj čakam marec...sem res neučakana....
|
|
|