|
RE: vprašanje za tiste, ki so že rodile 30.11.2008 8:44:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Po moje gledaš na porod in bolečino ob tem z napačnega zornega kota. Ti gledaš, koliko te bo bolelo in kako boš to prenašala - torej avtomatično bolečino postavljaš na prvo mesto. Verjetno bi bilo oblje, če bi se osredotočila na to, kako boš ti, tvoj razum v tistem trenutku NADZIRAL bolečino in telo, torej ti moraš biti šef in bolečino sprejeti kot dobro. Ja, boli, zelo boli, mene je bolj bolelo samo, ko sem imela vneta ledvica, ampak tam je bolečina ostra in je trajala en teden . Pri porodu se bolečina stopnjuje - to je fajn, ker se navajaš počasi, lahko dihaš, hodiš (zelo priporočam, zaradi gravitacije). Bolečina tudi ni konstantna. Je topa in prihaja v sunkih. Ko popadek popusti, tudi bolečine ni. Kot da se nič ne dogaja. Ne tako kot pri zobu, kjer te boli konstanto tri dni . Popadek se stopnjuje in lahko s svojo glavo nadziraš porod, vzameš popadek kot projekt, ki ga moraš speljat, je težek, boleč, dolg, ampak na koncu prinese en zelo lep rezultat. Zaupaj vase, v svoje telo ter naravo, ki nam je dala možnost rojevati. V sebi imaš veliko več moči, kot pa se trenutno zavedaš. Pojdi v porodnišnico prepričana, da zmoreš. Ker zmoreš.
|
|
|