|
RE: vprašanje za tiste, ki so že rodile 28.11.2008 12:21:15
|
|
|
|
slovenka
|
veselka, bolje, da tega ne sprašuješ. Mene je kar bolelo, bi rekla, da kar 5 od 5, ker me še nič ni bolj bolelo doslej (ne vem, kako boli, če ti nogo odrežejo ), ena moja prijateljica pa je rekla, da je ni preveč bolelo. Tako da boš videla, kako bo. REs, če si že noseča, tako poti nazaj ni in nima smisla, da preveč razmišljaš o porodu. Moj porod je trajal 1,5 ure, ampak bolečine so bile hude, vendar pa celotno gledano, takoj po porodu pozabiš na to in je to najlepši dan v življenju. Moja je stara 5 mesecev in že razmišljam o naslednjem - sicer še kako leto ne bomo delali na tem, ampak bi pa šla ponovno rodit. Porod je pač ena stvar, ki jo damo mamice skozi, postanemo s tem bolj zrele in hkrati tudi srečne, ker dobimo . Skupaj po moje ne boš padla, žilica ti verjetno tudi ne bo počila nobena. Morda razmisliš o kakem blažilu - jaz sem bila zmenjena za ultivo, pa me potem nobena babica prvo uro ni prišla pogledat, čeprav sem jamrala, so rekle, da še ful ur ne bom rodila, ko pa je ena prišla gledat, pa sem potem rodila v 15 minutah, tako da z ultivo ni bilo nič... Torej, moj nasvet: zmeni se za ultivo ali pa za epiduralno, sicer pa čimbolj odmisli porod in misli na dojenčka. Jaz sem bila povsem presenečena nad pupo, ko se je rodila.
|