RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

carly -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 11:40:05)

No končno sem imela toliko časa da sem naložila nekaj slikic v album.
Sicer pa pri nas nič novega razen da se je Taji naredil soor v ustih in mora sedaj papcati tisti gel, aja pa celo ene trikrat ji je ratalo da je ponoči malo potegnila spanec in je spala enkrt 7, enkrat 6 in včeraj 5 ur skupaj, sicer se še vedno zbuja prvič po treh urah, drugič po dveh potem pa kakor je.
Zdejle spančka tko da upam da bo še toliko časa da vsaj malo za nazaj preberem.

pomar*ANČA* -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 11:45:48)

pa sva nazaj z sprehoda. čeprav termometer kaže krepko pod -, sploh ni tak mraz, je bilo prav fajn bit zunaj.

kaj je sor? kako zgleda?

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 11:52:20)

Ojla!

soor so gobice oz. glivice, ki se na žalost zelo rade naseljio v dojenčkova usta. Izgledajo kot drobne bele bunkice. Dariu se je 1 naredila, ko je bil star 2 tedna in je sama od sebe izginila, patronažna je rekla, da če se ne razpasejo, da jih ni več, ni treba zdravit.

ajoj, hud alarm...se še kasneje oglasim!

carly -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 12:23:22)

No pa sem malo za nazaj prebrala.
Sprehodi, midve greva vsak dan ven če le kaj ne pada, jo fejst napravim pa gledam da greva ven nekje okoli 12 ko je najtopleje pa je.
Pižamice, mi jih uporabljamo predvsem zato da se bo počasi navadila n to rutino in bo vedela da ko je v pižamici je čas za spanje.Spalne vreče pa ne uporabljam čeprav jo imam.Se popravici povedano sploh še nisem spomnila da bi probala.

Soor pa pri nas zgleda tako da ima na notranji strani ličk par flekcev kot da bi ostale kaplje od mleka, samo ne grejo stran.

Tašče, ja jest imam tudi tako nadležno, je nastropje nižje pa bi prišla tudi po 10x na dan gor, ker mi dol kej dosti ne hodimo, ker imata ful mrzlo v stanovanu.Pa je prov tečna bi najraje prletela gor vsakič ko tamala zajoka, sva ji mogla z mojmuprov parkrat rečt da ji ni treba skos gor hodit, tko da zdej pride samo ene trikrat na dan. Pa bi skos tamalo po naročju imela, je prov ljubosumna če so kakšni obiski (skor zmeraj gor pride, če jih le pozna) pa jo potem kdo popestva, zmeraj kar išče razloge da bi jo njej dali.Moram še n sprehod skoraj naskrivaj od doma it ker jo hoče zmeraj ona vozit, potem je pa užaljena če je ne dam in pravi ,da je samo njej nočem dat.

No pa imamo alarm

watershine -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 12:43:45)

moj mali ma že od začetka gobice-mabel jeziček pa mu mažem z tem gelom pa nč ne poaga... samo se ne sekiram kaj dosti ker vem da bo to že minilo ko bo čas-tko da nč ne skrbte zarad tega!!!

watershine -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 12:45:13)

jeeeeej pri nas je +0,5 stopinj-GREMO VEN!!!!!

letalo -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 13:52:58)

Tudi naš mali je imel soor že v porodnišnici. Dali so mu daktarin gel, ki mu pa ni nič pomagal, nazadnje sem ga uporabljala za to, da sem mu ga dala na dudo, da jo je dlje časa obdržal v ustih preden je zaspal. Neka mamica mi je rekla, da ga je imel tudi njen sinko, in da mu ta gel tudi ni nič pomagal in da je celo slišala, da ga bodo dali iz "prodaje", ker ni uporaben. No moja pediatrinja mi je rekla, ko sva imel posvetovalnico in je imel soor še vedno v ustni votlini naseljen, da naj kar neham s tem gelom in sem res. Danes (po 14 dneh) soora nima več kljub neuporabi daktarin gela. Kaj pa vem...

lp

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 14:25:32)

watershine - bel jeziček ima najbrž od mleka in ne gobic. Nosek mu jaz čistim s fiziološko in aspiratorjem, drugače ne gre. Ima pa še kar nekaj vodenega izcedka. Tvoj ima najbrž samo nos zamašen in ne pravega prehlada, če ne kašlja in sicer normalno je.

No, jaz sem si pa uspela lase oprat. Pa zlikala sem ene 20 majčk in bodijev, pa žabice...Ostalo mi je še cca 20 plenic - jih likam samo zato, ker se potem lepše zložijo in "ne padajo s kupa". Drugače pa samo še dodatno delo [sm=smiley36.gif]

Dario ima danes bolj zaspan dan, niti ni pri volji za kako igro, zato sem ga kar pustila v postlci, da gleda igračke, jaz pa sem si šla malo spočit hrbtenico in noge, pa kapučino sem si naredila. Potem pa moram kislo zelje narezat, bom danes naredila matevža, zelja in pečenice.

sprehodi - mi že par tednov nismo bili zunaj - zaradi viroze, operacije in zdaj, ko je prehlajen, se tud kar not držimo. Bi pa šli s takim veseljem ven! Zdaj samo čakam, na kakšen bolj sončen dan, da ga malo na sončka postavim. Sem brala, če je dojenček prehlajen, gre lahko vseeno ven, le vročine ne sme met.

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 14:31:54)

Mogoče malo pozno, ampak bolje pozno kot nikoli...Pravilno ravnanje z dojenčkom: http://www.ivz.si/javne_datoteke/datoteke/1583-Dojencek_2008_splet.pdf

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 14:34:05)

Jaz sem tole knjižico dobila v razvojni ambulanti, pa mislim, da bi jo morala imet vsaka mama. Nekje jod dajo tudi patronažne ali pa se jo dobi pri pediatru.

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 15:56:04)

Oj, mamice... a ste šle malo na sončka? Dario je zaspal ravno takrat, ko je Ljubljano obsiajlo sonce...
Sem pa še nekaj slikc dala v album!

poli* -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 16:20:34)

Andromeda- jaz sem jo že večkrat prebrala... in tudi uporabljam en položaj nošenja otročka.
Me pa zanima, ali ve že nosite kaj pokonci otroka? Naša je stara dobra 2 meseca in ji včasih ugaja položaj namojem ramenu (kot bi podirala kupčka), da opazuje vse okoli sebe. Je pa nimam dolgo v tem položaju, ker se bojim za hrbteničko. V knjižici piše, da se lahko otroka nosi bolj pokonci, ko zna držati svojo glavico pokonci (3-4 mesece ali kasneje)... ampak naša že sedaj obvlada vse to. Kaj menite?

onur -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 16:27:00)

Živjo. Mi smo danes imeli prvo posvetovalnico pri 1 mesecu 2 tednih in 3 dneh. Petja je bila pridna. Velika je 55 cm, težka 5250 g in širina glave 39 cm. Lepo napreduje. Dobili smo ad3 kapljice, ki jih bom dajala postopoma. V posvetovalnici je šlo hitro skozi. Zmeri, stehta, ... sestra, zdravnik pa jo je pregledal. Joj, jo je tako premetaval. Ma saj za njega je to že rutina, ima 70 let. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Drugače pa smo imeli tudi uz kolkov. Sem malo slabe volje, ker je en kolk slabši kot ob rojstvu, en pa boljši, vendar nič alarmantnega, še vedno pa jo moram široko povijati. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Zdaj grem pa malo posesat, Petja pa je šla v varstvo k tašči. Jutri pa še na prvi pregled po porodu k ginekologu.

poli* -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 16:51:32)

Onur- sigurno se bo stanje s kolkomizboljšalo. Ti samo na široko povijaj in se ne sekiraj. Mi bomo imeli v torek 2. pregled za kolke.... bomo videli,kaj nam bo stric doktor povedal.
No, ne pričakujem preveč, ker sem bila zadnjič na pregledu z najmlajšim otročkom (1m), vsi ostali so imeli že po 6 mesecev- takoda pričakujem ponovni pregled čez nekaj časa

luna8 -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 20:27:23)

Naša pupa do danes tri dni ni kakala in je bla že kriza, ker smo na aptamilu in si ne sme privoščit tega, potem pa smo dali sladke kamilice in šli spat in ko se je zbudila je bila pokakana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

drgač pa naša tud hoče bit ful pokonc in tud glavco že tako korajžno drži[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

onur -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 21:15:16)

Me pa zanima, ali ve že nosite kaj pokonci otroka? Naša je stara dobra 2 meseca in ji včasih ugaja položaj namojem ramenu (kot bi podirala kupčka), da opazuje vse okoli sebe. Je pa nimam dolgo v tem položaju, ker se bojim za hrbteničko. V knjižici piše, da se lahko otroka nosi bolj pokonci, ko zna držati svojo glavico pokonci (3-4 mesece ali kasneje)... ampak naša že sedaj obvlada vse to. Kaj menite?

Tudi naša hoče biti v pokončnem položaju za podiranje kupčka in protestira ko jo daš v naročje. Vendar od zdaj naprej prakticiramo, da je v pokončnem položaju samo za podiranje kupčka, zaradi ekstenzijskega vzorca, ki lahko nastane - da ne vleče glave nazaj.

caligula -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 23:52:12)

jaz sem tole knjižico dobila na prvem pregledu za malega in je zelo poučna.

caligula -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (7.1.2009 23:52:30)

Tinka...kako je šlo danes?

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (8.1.2009 9:28:44)

Dobro jutro!

Če že ne bom prva danes, bom pa vsaj med prvimi...No, ena [sm=kava.gif] za lepše jutro. Drgače pa spet sneži. Grrr, pa sem mislila it danes po doolgeem času malo na sprehod.

Mene je moj čmrlj zbudil že malo čez sedem in kaj moremo, smo vstali, ga porihtali, nafutrali....Potem sem ga vzela k sebi v posteljo, amapk se je gospodič še pokakal tako, da je bilo zares treba vstat. Pa še ful me je lakota potem zagrabila. No, Dario zdaj spi v prenosni postelji zraven mene. Jaz pa jem sendvič.

Včeraj zvečer je bila moja tašča pri nas in se ful užalila, ker tamal ni hotel biti pri njej v naročju, mu pač ni nekaj pasalo, ona pa je to tako osebno vzela. Ma ženska bi rabila malo k pssihologu zavit. Potem je pa še krče dobil in sem šla z njim v spalnico, da ga malo umirim in mu dam čaj, pa se je spet užalila in potem kar domov odšla. Ne vem kaj bi rada, da še njo nosim po rokah in ji kupčka podiram? [sm=jezicek.gif]

natasa78 -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (8.1.2009 10:34:40)

No, punce po dooolgem času se javljam na hitro, ja res  mi pupi vzameta kar veliko časa in tako ne morm veliko bit na netu..dva tedna nazaj smo bili na pediatrični, kjer so eni od punč merili CMRCF (?), na srečo j vse v redu. kakšen mesec sem imela prehlad, sedaj sem OK, nato pa sta se prehladile še tamalčke, ampak zaenkrat ni vročine, tako da upam, da bo vse v redu.evo, da se pohvalim, danes grem zvečer prvič na plavanje-novoletne obljube pa to. in sicer sem se odločila za šou šport, kjer je vodeno plavanje, sem hodila že lani ene dva meseca, pa že takrat komaj dohajala tempo..sedaj bom pa sploh čist "na izi", ampak glavno da športamo...no, mi je kar nerodno na bazen it, ker mam tak trebuh, ko da sem v 4 mesecu-ojej, zares...je pa res to najcenejša varianta pa fuuuul sprostitev.  upam, da mi bo zneslo, ker ju še vedno obe polno dojim in računam na to, da bosta zvečer spali tisti dve urci, sicer je pa ena ful mahnjena na dudico,kar je v redu, če jo mora potolažit moj dragi, pa potem to tako zgleda, da ima eno v naročju, drugi daje pa dudiko:) tudi sicer uživam, ker je moja draga mami šla sedaj v panzijo in mi vsak dan skuha kosilo, tako, da imam jaz čas za ostalo, pa veliko obiskov imamo, ker mi je ful všeč, da me ne bi začela ubijat vsakodnevna rutina menjavanja plenic in zizanja:) ...sem že zdavnaj ugotovila, da moram najprej za sebe poskrbet da bom vesela in zadovoljna, pa bodo tud moji otroci bolj hepi. no, malo problemov imamo s ta velikim 5 letnikom, ki se počuti malo odrinjenega in zato na veliko nagaja, da dobi pozornost, tako da se moram res včasih posvetit posebej prav njemu-včeri je šel proti večeru z mano mal po mestu, pa na vročo čokolado in je bil čist hepi, da me ima za tisto urco in pol samo zase, sicer se bo pa moral počas sprijaznit, da ni edini otroček na svetu, ane? no, punce uživajte, vam in vašim otročkom in seveda njihovim atatom želim v tem letu zdravja, ostalo pa bo, ane? pozdravček, Nataša.

carly -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (8.1.2009 10:44:12)

Andromeda te čisto razumem.Midve sva šli včerj z vozkom v trgovino in nju eno uro ni bilo nazaj ker trgovina glih ni za prvim vogalom p še psa sem imela s sabo in se je mogu na vsakem ovinku ustviti in polulati, pa prideva nazaj pa tašča izjav kaj sva ji kar ušle p kje sva bili tko dolgo.Mislim halo, kot da moram njo za dovoljenje vprašati če lahko svojo hčerko na sprehod pelem.

ah spet alarm

zara13 -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (8.1.2009 11:33:26)

Helou!

Ahh..že navsezgodaj sem dobila ****is, ker se je v računalnik naselil en virus oz. kao promocija antivirus 2009, ki je seveda lažna in mi računalnik sploh ni hotu delat. Nekako sem ga usposobila za prvo silo, potem sledi brisanje tega vraga....bojo pa problemi, ker ga ni tko na izi zbrisat....jao.

Naj vam povem glede pregledov. Kolke smo še enkrat slikali in so bili super, včeraj pa dobili prvo cepivo proti rotavirusu in smo težki 4340g in veliki 56cm tako, da orka te prosim, ko boš kaj seznam urejala, nas lahko dopišeš. Jutri samo še razvojna.

_katja_ - vprašala si za fotoknjigo; kupila sem jo v navadnem supermarketu Tuš na Jesenicah pa tam na foto oddelku. Ti pošiljam fotkice, da si lažje predstavljaš kako to zgleda. Imajo pa sedaj tudi akcijo v DMu da si narediš sama fotoknjigo, ta moja je tko da moram slikce sama razvit pa jih nalepit not, pri tistem ti pa tko sami že natisnejo slikce.
[img]http://www4.slikomat.com/09/0108/tg1-Tian4-.jpg[/img]  [img]http://www4.slikomat.com/09/0108/vem-Tian4-.jpg[/img] [img]http://www4.slikomat.com/09/0108/okn-Tian4-.jpg[/img]

Andromeda - sem ti zadnjič pozabila še dopisat glede tiste termotorbice. Je pač standardne velikosti, glede na to da imaš Tommee Tippee flaško, gre pa malo težje not in ven, ker so te flaške bolj široke od ostalih. Ima pa TT svoje termo torbice, maš v BC. By the way, slikce od daria so krasne, full je zrastel, pravi lepotec, ti pa kar siješ na fotki ;) lepo lepo.

carly - tudi tvojo princesko sem videla, lušna pa tak dobrovoljček zgleda, se rada smeji ;)

Jst sem tud dodala ene par novih našega malega škrata.

polivanje - pri nas se počasi ustavlja, polije ponavadi kakšno uro, dve po hranjenju pa še to samo po plenički v posteljici. Mislim da sem ga ene 3x preoblekla zarad polivanja, drugače res polije samo pleničko. So mi rekli, da če otrok poliva in pravtako tudi lepo napreduje, da ni treba preveč skrbet. To je neko obdobje, ki samo mine od sebe. Od ene zdravnice v LJ je hčerkica bruhala v loku pa je tudi rekla, da je nehala pri 1 letu sama od sebe tko, da se ne smemo sekirat, tko je mene tudi ona pomirila, sploh ko še nismo uvajali AR ukrepov in je kar dosti polival.

pižamica - ima dve in tko kot ste nekatere napisale, je čez dan pa tudi čez noč naš v istih oblačilcih, ponavad ko se kopamo, mu dam pižamico gor, drugače ga pa tko vsako jutro umivam in zamenjam nova oblačilca. Imam pa nekaj pižamic, ko bo večji in bom tudi takrat bolj redno oblačila pižamice.

tašča - moja je super, živimo v istem bloku in na istem nadstropju, v ločenih stanovanjih in se včasih ne vidimo po cel teden, ker tudi ona skoz dela, ponavad pride čez vikend na kavico, drugače je pa super, nič teženja, res krasna ženska.

Zdej pa šibam delat kosilo, dokler škrat spančka, danes bodo na meniju čufti...hehe ta teden še kuham take stvari, ko jih imam full rada, ker naslednji teden bo vse drugače in se bom morala marsičemu odpovedat...najtežje bo pri čokoladi.

Lep dan papa

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (8.1.2009 11:54:53)

zara13 - hvala za pohvalo mene in mojega škratka [sm=smiley1.gif] pa za nasvet glede termo torbice. Tian pa tudi ful pridno napreduje! [sm=bravo.gif] BTW - a greš na dieto, ko praviš, da se boš morala naslendji teden vsemu odpovedat? Pa hvala za nasvet glede termo torbice, sicer smo pa nazaj na baby nova prešaltal, cuclje imamo pa od DM, ker na nuk in tomme tippee pocuza 70 ml in se utrudi, jah smo ga preveč razvadili in se noče nič matrat.

carly - tvoja tašča je tudi ena zgodba zase. Moraš imet pa jeklene živce, mislim, jaz ne bi morala bit dolgo tiho. Pa moram rečt, da sem svoji tašči v nosečnosti (pač- delovanje hormončkov) začela kar nazaj kaj povedat, ko je bila preveč pametna in vsiljiva. Zdaj se malo brzdam ampak včasih mi poči film in povem svoje.

Evo, mi mamo že kako urco sonček. Mislim,da se je dovolj segrelo,da malce voziček vprežemo.

mojsoncek -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (8.1.2009 11:58:49)

Oj!

Spet smo se zbudili v zasnezeno jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Vceraj sem imela pregled pri G. Vse je OK, CR ni pustil nobenih posledic, vse je lepo zaceljeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Imamo zeleno luc za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image] in vse ostale fizicne aktivnosti. Glede zascite sva rekle eno na temo Mirene. In ce se odlocim zanjo, mi jo bo vstavila najkasneje v 6ih mesecih.

no, malo problemov imamo s ta velikim 5 letnikom, ki se počuti malo odrinjenega in zato na veliko nagaja, da dobi pozornost, tako da se moram res včasih posvetit posebej prav njemu

natasa, z nasim ta velikim 2,5 letnikm je popolnoma enaka zgodba

nosenje pokonci - cim manj, tem bolje. Ne le, da se zvijajo nazaj, tudi pukelcek lahko pridelajo, ker hrbtenica in misice se niso dovolj mocne, das bi drzale tezko glavico. Mi smo grbico "pridelali" pri tavelikem, ker je bil edino v tem polozaju mir. Ampak smo ga uspesno porihtali z vajami in obiski NFTH.

Drugace pa sem danes malo zalostna. Je prisla patronazna stehtati Nejca. V dveh tednih se je poredil samo 170 g, se pravi premalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Zaenkrat vse kaze na to, da se ponavlja zgodba s ta velikim fanticem. Prvi mesec se je zredil na ful, potem se je pa vse ustavilo. Sem sla gledat njegove mere in je imel malo vec kot 6 kg sele pri sedmih mesecih. Ah ja, bo ze. Sva pa s patronazno zmenjeni, da ga pride 1x na teden stehtati, da bomo na tekocem.

Punce, ki imate "tezave" s tascami, se mi pa kar smilite. Moja je tudi fajn in sva zmenjene, da naj jo jaz poklicem, ce rabim pomoc. Da bi pa kar tako priletela in ne vem kaj pricakovala od mene, pa nikoli.

Ja nic, Nejca spet napenja... ga grem okrog nosit... joj kar ni in ni mir s tem napenjanjem... podnevi, ponoci, neprestano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]... sem ze rahlo prekurjena od tega... ampak bom ze prezivela, saj smo ze na polovici kriticnega obdobja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

zara13 -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (8.1.2009 12:13:03)

Andromeda - ja grem na dieto, na tole varianto http://www.fityummymummy.com/ dieta s telovadbo...uff bo kr težko, glede na to, da mi paše vse jest in imam apetit, ampak mi je + 10kg zadosti velika motivacija, da začnem...

Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>