|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
11.12.2008 15:01:53   
orka
jaz bi vam mogoče samo en neobvezen nasvet dala, čimmanj komplicirat, ni dobro za živce....verjamem da je težko pri prvem otroku pa vseeno potrudite se, user posted image  veliko več zdržijo in prenesejo kot mi odrasli...jaz sem pri prvem za vsak d user posted image  k k zdr. hitela pa smo pol vedno antibiotike pokasiral kar pa ni dobro in se mi zdi da je A. malo hipohondrauser posted image user posted image user posted image , ko je mala bolana in noče zdravil vzeti se vedno on javi, pa čeprav je zdravuser posted image user posted image

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 351
11.12.2008 16:55:44   
Andromeda
Helou!

Oaza
- sem se spraševala, kako je s tabo in si mislila, da zamujate. Čestitke ob rojstvu sinka! user posted image

caligula
- kot so ti že druge mamice rekle, ni ti treba dodajat AM, saj je očitno da imaš svojega dovolj! Glede krčev - trajali naj bi do konca 3. meseca vendar to ni zlato pravilo, vzrok je pa v bistvu večna uganka medicine, po vsej verjetnosti pa zaradi nezrelosti prebavil, črevesna flora še ne "zalaufa" na polno, deloma je kriv tudi pogoltnjen zrak (med hranjenjem in jokanjem) in še kaj bi se našlo. Tako kot so krči prišli, naj bi tudi zginili, piše v raznih knjigah.

nagajiva
- user posted image za Lovrota, lepo napredujete!

orka - žal sploh ne morem prebrat tvojih postov, ker so očitno zaradi podpisa preveč raztegnjeni??? In to odkar so na RR nekaj spreminjali. Ali pa je kriv firefox? Preberem lahko samo če kliknem na "citiraj". Glede Emine teže in dojenja se pa res nima smisla obremenjevat, važno, da vama je dojenje zalaufalo, bo sedaj lažje tudi zate, ko ne boš več rabila črpat in nonstop sterilizirat vse skupaj.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 352
11.12.2008 18:06:52   
luna8
nagajiva lepo da tako napredujetauser posted image  hkrati pa si mi odgovorila kar na nekaj vprašanjuser posted image

andromeda jst pa čist normalno lahko berem orkine poste

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 353
11.12.2008 19:21:30   
konina
Hojla. Fantiča sta na varnem pri očitu in imam nekaj časa. Mi smo včeraj napolnili en mesec. user posted image  KAko čas hitro beži. user posted image

Danes sem dobila črpalko in si načrpala 140ml iz obeh dojk, potem pa dala še malo fantoma za podojiti. Ni ne vem koliko. Upam, da bom sedaj povečala količino, ker bom zraven še črpala. user posted image  Popoldne oz. proti večeru so moje dojke napol prazne. user posted image

anime - jaz porabim za dojenje približno 15 - 20 min za enega. Ponoči pa nam vse skupaj vzame kar precej časa, saj se ponavadi še pokakata zraven in je potrebno previjanje. Tako, da jaz spim po uro do uro in pol v kosu. RAzen prvo rundo, ker jima dam Novalac  AR. Takrat pa potegneta 3h do 3,5h.

oaza - dobrodošla nazaj med nami. Čestitam za rojstvo. Smo te kar malo pozabile pri nosečkah. Oprosti.

NO, oči ni več dovolj. Je že alarm za lakoto.

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 354
11.12.2008 19:42:29   
caligula
jaz dodajam ker imam občutek da sem oz ostajam brez mlekauser posted image
malemu ni dost če mi obe sprazni, še vedno išče pa rokave grize user posted image . zadnjič je mami skoraj šal pojeduuser posted image , in potem mu damo ene 30-40ml dodatka in je ok. sem pa poskusla en dan brez, katastrofa! zbujanje na 10min, moje bradavice čist razcefrane, mali pa lačen skoz, pa še kolcal je cel dan, pa sem mu mal čajčka dala pa tud ni pomagalo, enostavno je hotel več hrane.
zato bi si zdaj rada načrpala navmes ko on spi v kosu več ur, pa me dojke napdejo da so polne, ampak ne sčrpam več kot 20mluser posted image
ne vem kaj se dogaja...

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 355
11.12.2008 19:43:40   
caligula
aya konina...jaz imam tud 12.01. pregled pri g., zanimivo, da je tebe tok pozno dala.

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 356
11.12.2008 22:32:23   
konina
Po moje sem naročena tako pozno zaradi praznikov. In je verjetno tudi kaj na dopustu ali pa samo nočejo na koncu gužve. Pa saj ni panike.

Jaz sem sedaj načrpala 160 ml, pred tem sta pa oba še jedla pri meni. Tako, da nekaj mleka pa je. Caligula ali ima tvoj Jaša dudo? Ponudi mu raje dudo, mogoče ima pa samo tako močan sesalni refleks, pa stalno nekaj išče. user posted image  Ker moja dva bi tudi stalno nekaj sesala in iščeta povsod. Pa mislim, da nista vedno lačna. Meni je rekla patronažna, da otrok rabi dodatek takrat ko poje 50 ali več ml dodanega mleka. Ampak to je samo moje razmišljanje. Ti boš najbolje vedela kako in kaj je dobro za tvoje dete.

Smo pa danes skopali oba falotka v čebričku, ki mi ga je posodila prijateljica. PA moram priznati, da je o.k. Malo sem lovila Gašperja, saj se drobižek kar zgubi notri. user posted image  Erazem je bil pa pravi frajer in mu je full pasalo. Je pa to rešite zame za takrat, ko ni dragega doma, da mi banjico prinese v sobo. Pa da se jaz ne matram s tem. Tako, da bomo prakticirali oboje.

NO, takole. Sedaj pa pod tuš in spat.

Lp, Nina

10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 357
12.12.2008 12:09:49   
nagajiva
Ojla

Danes pa jaz kuham user posted image ? Al ste čez noč slabo spali al pa se cartate in igrate.....user posted image  No, Lovro ravno spi in bo še mogoče kake pol ure. Sem vmes hitro kosilo skuhala (oz. se še kuha), pa malo pospravla, perilo oprala (spet user posted image ) pa hitro na RR.
Včeraj je mel Lovro en tak čuden popoldan.....Smo ravno mislili it malo ven, pa ga zrihrama, dama v vozen in glej ga fantiča, se lepo cel pobruhal.....user posted image user posted image user posted image  Pol smo namesto sprehoda se preoblačli, umivali, pa še vozek smo mogli....Ja, pa dragemu je tud privoščil porcijo user posted image ......Men jo je pa danes. Ga previjem, hočem dat pampersko in......ja, lepo me je polulal, v zahvalo za čisto rito user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem pa včeraj zvečer potem končno uspela poslat razvit Lovrotove prve slikice in komaj čakam, da uredim album user posted image . Bo mel pol, ko bo večji, kaj za pogledat.
Konina-se strinjam s tabo....Lovro bi tud kar nekaj sesal. Pa mi je tud pediatrinja rekla, da naj mu kar dudo ponudim. Pa tud ugotovila sem, da če popustim in mu ga še dam malo na joško (ko mislim, da je že sit) mi potem obvezno konkretno poliva....In včeraj sem to spet naredil, pa smo meli štorijo.

Opazujem te, kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke....In šele, ko tvoja dlan leži v moji opazim, kako zelo majhen si. Tako si majhen-pomeniš mi pa ves svet!

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 358
12.12.2008 12:27:33   
Andromeda
Živjo mamice!

Mi smo ponoči spali v kosu več kot 6 ur, čisti luksuz. Ob sedmih je spet nazaj zaspal in seveda jaz z njim. Ob desetih je bil spet alarm...in potem ga je kmalu spet zmanjkalo. Danes pa ful malo poje, poleg tega je imel zjutraj na levem očku malo izcedka user posted image Sem ga izmila s toplimi kamlicami, upam, da ni vnetje, ker je okec potem videt OK in nič ne joka, da bi ga bolelo...

nagajiva
- Hvala za kavo.. Dario mi vsaj enkrat na dan naredi veselje, ko se med previjanjem polula v loku, pa ga moram potem preoblečt in včasih tudi sebe. Zato sploh nimam neke podloge na previjalni ampak samo pleničko in pod rito še eno prepognjeno pleničko. Bi bila podloga kar naprej na pranju. Pa večkrat se tudi pokaka med previjanjem, zadnjič je pritisnil s takim šusem da je kakec kot metek odletel naravnost na tla user posted image

Sicer sem pa tudi jaz taka čudna danes, pa ne vem ali od vremena ali od tega, ker sem včeraj dobila M (že po 25 dneh od prejšnje M)...No, grem še malo počivat, preden bo nov alarm.

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 359
12.12.2008 12:31:42   
bobika1
Pozdravček.

Kako ste kaj.
Mi smo vredu. Pridno papcamo in posledično se pridno redimo. Mamo že 3600g.
Potem prvi pregled oz posvetovalnico imamo 24.12. isti dan pa moreva it še na orl ker maticu v P niso mogli izmerit na levem ušesku če dobro sliši. Upam da nama bo ratalo vse opravit na ta dan, ker mamo to v razmaku 2 ur.
Jaz pa imam poporodni pregled 7 januarja.

Krčki še vedno prisotni ampak sedaj mu dam kar čajeka in morem rečit da še kar pomaga.Že trkam na les.

Uspavanje tudi mi bi najraje spali v naročju zato ga tudi potem dam parkrat v posteljico preden zaspi...

Caligula vztrajaj z dojenjem ne obupat. Nekje sem prebrala da bi mogla met vsaka mati toliko mleka da zadostuje otroku... Zato ne obupaj!!Probaj mu res ponudit dudico. Tudi sami jo uporabljamo sam noče vedno zagrabit.user posted image Aja pa probaj pit kakšen čaj za dojenje.

Včeri smo se prvič kopali. Morem rečit da je bil matic kr navdušen, ni nič jokal.

No neki sirena(zej sem ga že 3x položla v posteljicouser posted image )

Na najino obletnico 26.11.2008 sva dobila najlepši zakladek-MATICA!!!

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 360
12.12.2008 12:34:48   
orka
IZVIRNO SPOROČILO: konina

Caligula ali ima tvoj Jaša dudo? Ponudi mu raje dudo, mogoče ima pa samo tako močan sesalni refleks, pa stalno nekaj išče. user posted image  Ker moja dva bi tudi stalno nekaj sesala in iščeta povsod. Pa mislim, da nista vedno lačna. Meni je rekla patronažna, da otrok rabi dodatek takrat ko poje 50 ali več ml dodanega mleka. Ampak to je samo moje razmišljanje. Ti boš najbolje vedela kako in kaj je dobro za tvoje dete.

se strinjam...naša Ema manj dobi kot tvoj in se niti ne sekiram , midve se do 20 min dojive , če pa potem še išče ji pa dudo dam in lepo zaspi.

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 361
12.12.2008 13:55:30   
konina
Dober dan. Slabo klepetamo. Se vedno znova znajdemo na drugi strani. No, jaz imam pet minut miru in lahko malo poklepetam. Ravnokar sem si napumpala 200ml in spravila za kasneje. En obrok preskočim z dojenjem, da se mleko lepo nabere in potem napumpam za Gašperja, ker malo štrajka in ne vleče tako kot bi moral. DAnašnja noč je bila pri nas super, smo jedli ob 23h, pa ob 3h30 in potem šele 7h15. Bravo mi. Upam, da bo še kakšna takšna noč. In potem smo še mi trije potegnili in spali še malo. Sedaj imam pa malo časa, da pospravim in pokleptam, ker spet spita. user posted image  A vaši malčki tudi toliko spijo? Moja dva zelo veliko. Dopoldne sta nekoliko več budna, popoldne se pa zbudita predvsem zaradi lakote, pa potem kmalu spet nazaj zaspita.

Aha, eden se že zbuja. user posted image  Pa sem izkoristila svojih pet minut.

Lp, Nina

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 362
12.12.2008 14:19:17   
nagajiva
Ojla

Lovro spet malo počiva...smo se najedli, previli, sedaj pa pančkamo user posted image . Mi je danes ful zanimivo, da toliko spi. Ker tam do ene tretje ure komaj po kakšno urco skup spravima. Večimna bi se cartal, pa jokal, jedel seveda user posted image . Pol pa dragemu povem, pa verjet ne more, ker popoldan pa spi kot angel....Ja pa zvečer se mu ne da zaspat-od kakih osmih pa vsaj tam do kakih polnoči. Pa ga sedaj skušama malo s kopanjem utrudit. Zaenkrat nisma ne vem kako uspešna user posted image ......

Uh, sem ga prehitro hvalila.....alarm......user posted image

Opazujem te, kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke....In šele, ko tvoja dlan leži v moji opazim, kako zelo majhen si. Tako si majhen-pomeniš mi pa ves svet!

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 363
12.12.2008 14:59:06   
petra *k
pozdravljene!

poli, če je blato bolj zelenkasto, pomeni da ma otrok krčeke- tak je meni rekla patronažna.
in kak ste drugače?? se vam že dolgo dolgo nisem javla, sploh še ne, odkar ste na tej novi temi.
naša pikica je bla v sredo mesec dni stara, smo imeli prvo posvetovalnico, in je dobla 1150g gor, pa 3cm je zrasla. drugače se pa polno dojima, brez kakršnih koli dodatkov. nimama niti ponoči problemov s spanjem, ma svoje ure ko stane in je lačna, in to 2x. pa tudi krčev nima, tak da mamo res še zaenkrat srečo. sicer pa še to vse lahko pride. zaenkrat pa jo lahko samo pohvalim, ker je res pridna,upam da tak ostane. kupčekov edino ne podira po vsakem obroku, verjetno se premalo naje, mi pa ne poliva, mogoče 3,4 krat če mi je do zdaj. kaj uporabljate te ad3 kapljice? nama jih je zaj v sredo predpisal, pa še nevem, jih bi uporabljala, pravijo, da po njih otrok dobi krče, tega pa ji zaj res ne želim narediti. marsikatera jih ne daje, tak da mislim, da jih tudi jaz ne bom.
no, pridne bote, pa se vam oglasim še kaj
lp

10.11.2008 ob 17:46 je prijokala na svet najina Tia, brez katere bi bilo najino življenje nesmisel. pravi sonček si!!!!!!!!!!

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 364
12.12.2008 15:04:41   
petra *k
pa še eno vpašanje: kaj se kateri dogaja, ki doji, da ma vedno eno dojko ( vedno eno in isto dojko) veliko bolj polno kot drugo? jaz mam nonstop levo polno, desno pa kot da bi bla prazna, pa jo dojim kar izmenično, pa se iz desne prav tako naje, ni nobenega problema. samo me zanima, zakaj je to tak??saj verjetno to ne pomeni, da bo počasi ta dojka prazna oz da jo vseeno premalo hranim na tej strani??user posted image user posted image  ker ko spima, je ona na levi strani, in je jaz sredi noči ne dajem na desno, jo teh 2krat, kar ponoči jema, kar hranim na levi strani. čez dan pa začnem na desni in jo prvo parkrat na desni nahranim. pa tudi patronažna je rekla, da je ok tak, samo zakaj potem desna izgleda prazna??

10.11.2008 ob 17:46 je prijokala na svet najina Tia, brez katere bi bilo najino življenje nesmisel. pravi sonček si!!!!!!!!!!

(odgovor članu petra *k)
Neposredna povezava do sporočila: 365
12.12.2008 15:16:26   
onur
zato bi si zdaj rada načrpala navmes ko on spi v kosu več ur, pa me dojke napdejo da so polne, ampak ne sčrpam več kot 20ml ne vem kaj se dogaja...

Tudi jaz si ne morem načrpat potem ko jo podojim, pa tudi drugače si načrpam bolj malo. Sicer pa imam občutek, da nekaj mleka je, saj mala vleče (tudi zaspi) in vidim, po nastavku, da se noter mleko nabere (dojim z nastavki). Ji pa tudi jaz dodam, čeprav skušam ne.

(odgovor članu petra *k)
Neposredna povezava do sporočila: 366
12.12.2008 15:39:10   
petra *k
jaz sem pa od začetka mogla obupno dosti črpati, zdaj pa je skoraj več ne uporabljam, nama gre lepo skozi. mogoče kako jutro, ker pač ponoči 2krat je, pa se tolko napolni, drugače pa nič več ne črpam. saj to ne pomeni, da bi zgubla mleko,ne?

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 367
12.12.2008 18:12:32   
Andromeda
Danes je tudi naš Dario en tak zaspanček. Čim se naje, začne učke zapirat. Se pa zbuja na 3 ure in je lakom lačen. Prej sem dobila krvne izvide od Daria, ki jih rabimo za operacijo in ima porazno krvno sliko - hemoglobina ima samo 101 in ima ful trombocitov - 904, najvišja vrednost pa je 340. Sicer naj bi to bilo značilno za nedonošenčke, pa vseeno sem user posted image , no bom videla kaj mi bojo rekli na otroški kirurgiji v ponedeljek, ko gremo na operacijo...

(odgovor članu petra *k)
Neposredna povezava do sporočila: 368
12.12.2008 18:19:43   
onur
Prej sem dobila krvne izvide od Daria, ki jih rabimo za operacijo in ima porazno krvno sliko - hemoglobina ima samo 101 in ima ful trombocitov - 904, najvišja vrednost pa je 340. Sicer naj bi to bilo značilno za nedonošenčke, pa vseeno sem , no bom videla kaj mi bojo rekli na otroški kirurgiji v ponedeljek, ko gremo na operacijo...

Boš videla, da bo vse ok in držimo pesti user posted image user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 369
12.12.2008 19:34:45   
caligula
oj čveke
tipkam z eno roko ker imam drugo zasedeno, si jo je mali danes čist prilastil---
že cel dan ga mučijo po mojem krčki...
najbrž od zelene solate,sem jo preveč včeraj pojedla, in ga že cel dan prenasam, spi pšo 10min pa s5 jok, pa non stop kaka in to user posted image zeleno.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 370
12.12.2008 19:38:23   
caligula
pa šele 15 dni ima...
drugače pa imam jaz tud občutek da imam levo stran bolj polno. vedno sprazniva obe dojki pa mu ni dovolj. zdj mu dodajam že po 60-70ml na obrok. pa nič ne poliva, smo pa na +750g od odhoda iz p.vidno se je zaoblil:Duser posted image in zrasel, nosimo 62-68 večinoma 62 sam mu je tud kaj 68 prav. imam probleme ker ima dolge noge in mu pr nogash ni prav pajacek.

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 371
12.12.2008 19:40:55   
caligula
drugače pa jaz vedno najprej pristavim k sebi potem ko sprazni obe ga previjem potem mu dam dodatek, podreva kupčka in gre spat za 3-4 ure.

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 372
12.12.2008 23:34:08   
Andromeda
Spet nam grozi padec na drugo stran user posted image Očitno polna luna deluje na naše štručke in imamo polne roke dela z njimi. Dario se je po eni uri krčkov končno umiril. Sem mu dala čaj iz kamilic, janeža in kumine...Je pa danes bolj malo jedel in veliko spal. Sicer pa pravijo, da je spanc boljš ko žganc...Torej - lahko noč!

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 373
13.12.2008 8:20:39   
_katja_
Jutro!

Samo eno user posted image vam skuham :)

Neposredna povezava do sporočila: 374
13.12.2008 9:20:54   
konina
katja, hvala za kavico. Naša noč je bila še kar v redu, samo na koncu smo štirje spali v eni postelji. Še dobro, da Neva spi kot polh. user posted image

Lp, Nina

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......