|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
8.12.2008 6:57:30   
caligula
aya še ena user posted image za vsako.

kdaj pa imate novomeščanke kaj preglede pri g.?
za ta  malga sem prvi pregled dobila šele 29.12., vse je polno, zgleda da je ogromno otrok letos.

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 276
8.12.2008 9:49:40   
Andromeda
Dobro jutro!

Caligula - hvala za kofe, ga itak nimam časa zdaj kuhat, ker imam malega v naročju. In pridno gleda v lučko nad računalnikom, zraven pa kolca user posted image

Mi smo imeli kar spalno noč, ob pol dveh se je zbudil za jest in potem po hitrem postopku nazaj zaspal in smo spali do sedmih.
caligula - da ne bo zamenjal dan za noč, ga čez dan zbujaj na 3 ure, tako so nam svetovali v P, ponoči ga pa lepo pustiš spati. Jaz sem ga morala nekaj časa tudi ponoči zbujat na 3 ure zaradi pridobivanja teže.

lyra - zanimanje za igračke, ropotuljice
naj bi začel kazati v 2.- 3. meseu. Jaz mu pokažem kako ropotuljico in jo nekaj časa gleda, pa se potem kar hitro utrudi. V eno plišasto črno-belo kravo pa lahko bulji po pol ure in je čisto očaran nad njo.

Grem, se je že začel pritoževati...

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 277
8.12.2008 10:19:36   
nagajiva
Ojla

Lovro lepo pančka pri atiju, pa sem hitro izkoristla situacijo za RR...se pa vsake tolko zajoka, ker ga krček zagrabi user posted image  revček user posted image ....
Krst-midva ga ne bova krstila. Sva oba dala vse zakramente skoz, ampak v cerkev pa ne hodiva in tud ne verjameva v te stvari, pa se nama zdi krst kot pljuvanje v lastno skledo. Če bo pa Lovro kdaj izrazil željo po tem, ga bomo pa takrat krstili. Naj se sam odloči, ko bo dovolj velik.....
Sprehod-nam je patronažna rekla, da lahko že prvi tedn gremo za kakih 5 min, če bo lepo. In smo bli prvič ko je bil star 14 dni.....Danes pa tud gremo in bomo kar lepo izkoristli sončka.

Morem it................alarm-volčja lakota user posted image user posted image user posted image

Opazujem te, kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke....In šele, ko tvoja dlan leži v moji opazim, kako zelo majhen si. Tako si majhen-pomeniš mi pa ves svet!

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 278
8.12.2008 11:03:58   
Bethany
Živjo, Elina pančka pri atiju, jaz pa na hitro nekaj načečkam.

Črpalka za mleko: jaz imam Aventovo ročno, je bila v akciji v BC in je super, zelo podobno deluje kot električna, tak, da tiste, ki razmišljate katero nabaviti, jaz sem s to ful zadovoljna. Čeprav je trenutno veliko ne uporabljam, ker imam tamalo kar naprej na prsih in večino mleka kar gor popije.

Mi je pa še vedno uganka, kako naj vem, da ima dost. Vmes mi obvezno zaspi, po kakšne pol ure cuzanja, in potem spi lahko tudi tri ure ali pa samo pol ure in je potem vedno seveda spet lačna. Če mi uspe, da ostane budna, jo vedno pristavim še k drugi dojki, tam pa se po kakih 10 min tud naveliča in zadrema. Ne vem... user posted image

Vidim pa, da si nekatere kar veliko mleka sčrpate, men je do sedaj uspelo največ 50 ml, iz obeh seveda. user posted image

Sprehod: mi smo šli včeraj prvič ven, za 20 min in je bilo super. Danes spet ponovimo, ko je tak lep sonček zunaj.

Brazgotina po CR: jaz si bom mazala, ko se mi ornk zaceli, Contrakel, dr.Derm, je prav namenska krema za nego brazgotin, pa če malo omili, bo boljše kot nič. Sicer pa je tako nizko zarezano, da tudi pri ful nizkih kopalkah se ne bo nič videlo. user posted image Se hecam, da ko nisem uspela nobene strije pridelat, da nek spomin sem pa mogla dobit od poroda.user posted image

Onur, s katerim brskalnikom pa poskušaš naložit fotke v album? Ker meni tud ne deluje v vseh, no, v IE ziher dela - to je tak klasika, pa v Firefox tudi, ne dela pa mi v Safariju...

Ok, lepo se mejte!

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 279
8.12.2008 11:12:05   
konina
Uf, res nimam veliko časa. Je pa res, da takrat ko ga imam, se mi pa ne da na računalnik. Malo preberem, za pisat pa zmanjka časa, ker je ponavadi že alarm.
Mi imamo danes prvi sistematski, stari smo 4 tedne. user posted image  Imamo pa ob 12.45 Katere pediatre ste si izbrale novomeščanke? Mi imamo Švajgerjevo, ker je že Nevina zdravnica, pa mi je o.k.

Gašper je prišel na 3kg. Mi je patronažna pustila tehtnico, ker je ne rabi. Je bila res full v redu ženska. Pa skopali sva Gašperja v petek, včeraj sem ga pa sama. user posted image  Bomo danes pri zdravnici videli, če je tehtnica prav pokazala. Erazem ima pa 3.800g. Sedaj dodajam, pa grejo g gor. Dodam pa samo dvakrat po 80ml. Drugače pa dojim. Pa Erazmu dam samo zvečer dodatek.

Ginekologa imam 12.1. in bom verjetno dala mireno. JO ima sestra in kolegica, pa so zadovoljne z njo. Bom videla kaj bo G rekla.

Ena mi je svetovala glede nosečniškega, pa sedaj ne vem katera. Hvala za nasvet. Se je pa samo uredilo. Verjetno so opazili, da imam že predolgo koledarček in so miga zamenjali z otroškim. user posted image  

Takole, sedaj se moramo pa začet pripravljat, da bom do 12h zrihtana, ko pride možek po nas in šibamo k zdravniku.

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 280
8.12.2008 11:17:43   
onur
Onur, s katerim brskalnikom pa poskušaš naložit fotke v album? Ker meni tud ne deluje v vseh, no, v IE ziher dela - to je tak klasika, pa v Firefox tudi, ne dela pa mi v Safariju...

Slike sem nalagala v programu shrani.si. Sej bi si dala kaj več časa, vendar ga ni. Fotke sem poskušala naložit v album direkt v ringaraji po navodilih, pa ni šlo, vendar ne vem zakaj.

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 281
8.12.2008 12:04:30   
ANIME
Ojla!

dvojne nosečke, ki dojite ... dajte mi povedat koliko časa hranite enega otroka. Da vem, če bi se dojili, ali bi šlo kaj hitreje ...

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 282
8.12.2008 12:36:35   
luna8
Dejte mi povedat kaj moram imeti na prvi pregled pri 1 mesecu s sabo in kaj obsega pregled?

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 283
8.12.2008 13:21:48   
taly82
Rabiš potrjeno zdravstveno kartico njegovo, če jo že imaš, drugače svojo, odpustnico iz porodnišnice, to sem jaz rabila kar se tiče papirologije.
Potem pa rabiš tetra pleničko, ker jo rabiš za tehtanje, jaz sem vzela še za preobleči s sabo in hvala bogu, da sem ker, se je zdravnici polulal ko ga je pregledovala in je bil body takoj moker. Tako, da je fino, če vzameš vse za previjanje sabo (pleničko, hladilno mazilo in robčke za brisanje).
Odejico, da ga zaviješ vanjo, ko čakaš. Pri nas je tako, da slečeš ga do body-a in žabic v čakalnici potem pa čakaš pri sestri... Jaz sem na vrsto čakala več kot uro.. nisem mogla verjeti, sem mislila, da imajo za otroke malo bolj zrihtano, da se držijo ure, sploh zaradi hranjenja otroka.
Mislim, da bo to, to user posted image

27.10.2008 se je rodil najin sonček Marcel

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 284
8.12.2008 13:25:26   
taly82
Kaj obsega pregled?
Najprej me je spaševala glede poroda, kako je potekal, če so bili kakšni problemi.. potem izpolni karton o otroku, torej spet en kup spraševanja, če so kakšne bolezni v družini....
Pri otroku pa je poslušala srčka, pretipala ga je celega, preverila reflekse, preverila glavico in ponovno naročila čez 1 mesec user posted image  mislim pa da je odvisno od vsake zdravnice, mogoče katera kaj več naredi kot druga.

27.10.2008 se je rodil najin sonček Marcel

(odgovor članu taly82)
Neposredna povezava do sporočila: 285
8.12.2008 13:41:41   
mojsoncek
no, pa imam morda kaksno minutko casa, da kaj napisem...

Sicer smo OK, razen ponoci malo bolj slabo spimo, ker ima Nejc bolj kot ne isti ritem hranjenja kot cez dan. Se pravi na 2 - 3 urce, razen sem in tja potegne na 4 ure. No ja, tudi to se bo uredilo... enkrat user posted image

Nas veliki mali je ful lepo sprejel bratca in ga ima zelo rad. Non stop bi ga pestval in ko mu ga damo v roke, dobi tak blazen izraz na obrazu. Skratka nad pricakovanji... in upamo da tako tudi ostane... meni je sicer na trenutke malo hudo, ker mu ne morem nameniti svojega casa vedno kadar si zeli, ampak se bomo tudi na to navadili.

postava in kilogrami - ostalo mi je se cisto malo trebuscka, na tehtnico sem tudi stopila, ampak je sla baterija in se nisem mogla zvagat user posted image . Tako, da cakam na nove baterije...

Brazgotine po CR nic ne mazem in tudi v prvo je nisem, pa mi je ostala le cisto tanka crtica. In tudi tokrat kaze, da bo tako. Za okrevanje pa lahko recem, da je ze zdavnaj mimo.

krst - se se nisva z mozekom nic pogovarjala kdaj, ampak verjetno spomladi, ko bo tamali ze malo bolj "pri sebi".

crpalka - se od prvega imam rocno Aventovo in se je super obnesla. Sem jo pa rabila samo zato, ker mi je tako zgrizel eno bradavico, da sem mislila, da mi bo stran padla. No, po parih dneh se je zadeva zacelila in potem je nisem vec rabila.

Na sprehod se nismo sli, tako da je bil Nejc zunaj samo prejsnjo nedeljo, ko sva sla iz porodnisnice domov. Je pa danes idealen dan... soncek sije, toplo je in nic ne piha.

Za igracke je se malo prezgodaj in trenutno je Nejcu najbolj vsec, in z navdusenjem opazuje obraze, sploh maminega user posted image .

Se je pa danes nas fanticek kar trikrat tako lepo nasmehnil, ko sva se previjala in sem ga ogovarjala. Sem bila v sedmih nebesih. To se mi zdi nekaj najlepsega, ko vidis, kako sodeluje in se odziva.

No, dosti zaenkrat... grem kosilo pojest, pa se eno kavo skuhat... lep dan

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 286
8.12.2008 14:02:04   
_katja_
čao!

Sem že trikrat hotla napisat kej, pa je bil vedno alarm. Upam, da mi sedaj uspe. Pri nas pa danes ni sončka. Očitno se ne bo dvignila tale zoprna ne vem ali je oblačnost ali megla. Upam, da bo vsaj jutri kaj sončka.

lyra: super ideja tole s seznamom.

poli: mi imamo tudi en ful lusten kombinezon, ki smo ga dobili. Pa že itaq je velikost 56, potem ima pa še ful ozke hlačnice, pa še iz pliša je, tako da ne zdrsnejo noge notr, ampak se ustavijo. No Nace gre lahko edino v zabcah notr. Sam je pa luskan. Ampak clovek ne more verjet koliko oblekic za otroke je totalno nepraktičnih. Očitno jih kreirajo taki, ki sami nimajo otrok. user posted image

zaščita: Sem bolj malo razmišljala o tem. Z mojim sva nekako zmenjena da bomo pač uporabljali kondome. Sem nekaj brala da hormonska zaščita lahko vpliva na okus mleka in ga otrok potem noče več pit. Se bom pa malo poglobila v tele injekcije in to. Se ne spoznam glih na kaj drugega kot kontracepcijske tabletke. Imam pa ginekologa 8.1. Tako da bom do takrat vse naštudirala.

jada: Ta pediatrianja, ki jo ima Nace je nova. Se pa malo poznamo in je vredu, tako da sem se zato k njej prijavila.

zara13:
o tehle zelenih drekcih so pa očitno različne teorije. No če je prehlajen ali ima krčke itaq vidiš, pa je vseeno kaksen drekec ima.
Glede tvoje ginekologinje pa nimam besed....user posted image

caligula: hvala za kavo user posted image Jaz sem trenunto na neskafeju, edino enkrat ko me je glava bolela sem spila pravo kavo. Pa enkrat v porodnisnici malo za pocartat.

ležalniki: zanima me koliko časa so načeloma lahko otroci v ležalnikih. Ker midva sva imela Naceta cez dan kar dosti notr. Je ful prakticno, ker ga daš kjer si, pa mu hitro lahko daš dudo, itd. Ampak sva študirala, da za hrbtenico verjetno ni ravno dobro, da je ful.

Pomar*ranča*: je Gal še vedno tako priden?

lp
K

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 287
8.12.2008 14:53:25   
klavdiy4
Pozdravljene!

Nisem imela niti toliko časa, da bi si profil popravila na RR-ju.. Vidim, da sem rodila med zadnjimi..in čeprav sem praktično decemberčica bi rada ostala med vami, če lahko??user posted image ...Moja sestra vas je pridno obveščala user posted image , vendar bom vseeno zapisala svoje izkušnje..:user posted image
Na petek 21.11. naju je na domu obiskala babica in ker je videla moje izpuščaje po trebuhu me je napotila k ginekologinji.Ta mi je napisala sprejem za v porodnišnico...Imela naj bi težave z jetrami (na izvidih je bilo nekaj znižano), poslali pa so me tudi k dermatologu(ki se je najprej izgovarjal na strije, ko pa je videl da tam nimam strij je rekel, da je to od zrakauser posted image )- ko je primarij izvedel za te izvide se je samo smejal, saj mi je pisalo, da si moram kreme kupiti sama, kljub temu, da sem v porodnišnici..user posted image  No potem sem na nedeljo 23.11.zjutraj  dobila rahle popadke in se odprla za 2cm , popadkov pa ni bilo več.. Na torek me je g.pregledala in mi rekla, da mi plodovnice že primankuje (primanjkovalo mi jo je že 14dni preden sem šla v porodnišnico in po besedah moje g.bi mi morali porod predčasno sprožiti) in da bova še kakšen dan ali dva počakali..user posted image ker je za konec tedna ni bilo v službo mi je potem v ponedeljek ob 9:00 zjutraj dala gel..ob 15:00 so se mi začeli neredni popadki na 10min pa na 7min...ob 16:00 je prišel user posted image  na obisk in ob 17:00 je šel domov...Popadki pa so se mi kar stopnjevali, ko me je ob 18:30 pregledala sem bila odprta že 3-4cm in me je kar poslala v porodo sobo.. Ob 19:30 je prišel user posted image  že nazaj do takrat pa mi je g.že predrla mehur, da mi je odtekla še preostala voda, kolikor sem je še imela...Potem so mi dali še umetne popadke in nekaj proti bolečinami, vendar mi je prebodla žilo, tako, da nevem če mi je sploh prijelo..popadke so mi prestavili na drugo žilo, vendar se je kasneje izkazalo, da je tudi ta žila poknila... ko sem že imela popadke na 1 min se je babica odločila, da počakamo nazaj na 2 min, saj so popadki na 1 min prepogosti in nemoreš primerno predihovati...No tako sem 2.12. ob 00:44 rodila našo malo Leilo..Leila ni zajokala, ko se je rodila, tako sem trikrat vprašala babice kaj se dogaja, zakaj Leila ne joče..potem sem videla, kako so ji nekaj potisnile skozi usta in nosek (babica mi je kasneje povedala, da je pila plodovnico), imela pa je tudi ovito popkovino okoli vratu in v trebuhu se je že pokakala..Potem je končno naša mala zajokala in dobila sem jo na trebušček.. Naslednje 2 uri v porodni jo je cartal ati, potem pa so naju po 4 urah prestavili na oddelek.. Imela sem srečo, da je user posted image  bil poleg pri porodu, saj mi je veliko pomenilo...No v naslednjih dneh sva prestali tudi sevanje zlatenice in v petek 5.12. sva prišli domov... Hoteli so naju še zadržati, ker Leila , razen v trebuhu ni bila pokakana in ker so mislili, da ima spet zlatenico. Vendar so ugotovili, da imam močno zaprto ritno mišico in, da nima zlatenice, temveč ima tako temno polt... No sedaj sva končno doma...
Moram pa še povedati , da je naša Leila zelo pridna punčka, ko bom uspela, bom dala njene slike na RR-...sedaj pa jo grem malce cartat...user posted image

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 288
8.12.2008 15:02:34   
Andromeda
zaščita - ker ne dojim, sem se odločila za KT yasminelle. Zdaj čakam naslednjo M, da jih lahko začnem jemati, do takrat pa so kondomi v igri. Sem tudi o mireni razmišljala in ker se pri njej ne sme uporabljat tamponov, sem jo skenslala. Pa še M si ne moreš prestavit z njo, ko greš npr. na morje. Drugač je pa super za tiste, ki dojijo, ker deluje lokalno.

krči in drekec - Dario ima kar pogosto krčke, njegovi drekci pa so normalni - v barvi zenfa. Je pa nekaj časa imel bolj zeleno blato in mi je patronažna rekla, da je to ker je še črevesje dokaj nerazvito, ipak se je 7 tednov prehitro rodil.

Zdaj me še zanima, če user posted image dajete kapljice bio gaia? Vsebujejo probiotike in urejajo prebavo, v bistvu so univerzalni za vse prebavne motnje pri dojenčkih od krčve do zaprtja.

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 289
8.12.2008 15:10:13   
Andromeda
ooo, klavdiy4 - dobrodošla nazaj oz. na forumu dojenček. Seveda lahko z nami čvekaš, te ne pustimo k decembrkam... user posted image Saj jaz tud nisem šla k oktoberkam. Pa hvala za tvojo porodno zgodbo, se je pa kar vleko vse skupaj. Pa napopaj kako slikico Leile, ko boš utegnila.

No, ko smo že pri slikah - sem prej hotela par frišnih slikc Daria dodat v album, pa mi jih sploh ni naložilo in to v parih poskusih. Bom kasneje probala, če ne bom pa moderatorjem pisala, pa vidim, da imate tud druge s tem probleme.

Neposredna povezava do sporočila: 290
8.12.2008 15:14:50   
Andromeda
Pa še nekaj - se mi je čudno zdelo oz. me je matral firbec, kako da so majčice na 49. strani 7. dela (ja madonca, a se sploh kaj z user posted image ukvarjako al kaj? user posted image ), pa vidim, da se ena prek druge citirajo in potem izpade, da ful čvekajo, v resnic pa sam par besed napišejo...

Neposredna povezava do sporočila: 291
8.12.2008 15:40:02   
bobika1
Haj. No da vas še jaz na hitro pozdravim.

Mi smo tudi danes bili prvič malo vzuni. Matic je skoz spal.user posted image
No mi smo danes stari 12 dni in imamo 3400g Ko sva šla iz P je imel 3005g.Doma pa sva 9 dni, tako da se pridno redivauser posted image
Krčke še kar imamo, ampak manj kot pred parimi dnevi (je ta zadeva z toplomirjem pomagala.No vsej takšnih nima kot jih je imel). tudi pri nas je blato normalno ni zeleno ampak takšno rumeno.

Koliko kaj bedi vaša bebica čez dan. Matic ful bedi pa opazuje stvari (čeprav vem da ne vidi še nič kej ampak skoz tko obrača mal glavico.Bedi pa uf 8 ur sigurno.Sploh noče spat pa se mu zeha ampak očke pa čist odprte. Pa ga položim v postelco pa začne jokat, pol ga mamo pa skoz na rokahuser posted image . Ko zaspi pa zaspi v postelci.)

Kontracepcija: hm midva se še nisva odločla, najbrž bo kr kondomi...

Ležalniki: men je danes patronažna rekla da naj ga imam notri ampak naj mu to ne rata kot bivalni prstor da je bolš če je npr. v postlci- tko nekak.

ja nič se še javim
by

Na najino obletnico 26.11.2008 sva dobila najlepši zakladek-MATICA!!!

Neposredna povezava do sporočila: 292
8.12.2008 19:41:03   
nagajiva
Ojla

Sem prej mogla predčasno končat-lakota. Pol pa smo šli na sprehod (moj je bil namreč danes doma-majo v Avstriji praznik) za kako uro in pol in je Lovro ves čas lepo spal. Je prav užival. Ko pa smo prišli domov, pa je bila seveda spet lakota user posted image .
Kontracepcija-jaz se bom odločila za mireno. Traja 5 let, odstrani se lahko kadarkoli in se lahko uporablja tud če dojiš. Jo ma moja mami, pa je vrvica-kot je ena napisala-ne moti, saj se da ustrezno nastavit. Pa tud tampone uporablja, ji G ni rekla, da jih ne bi smela tako da......
Črpalka-moja edina črpalka je Lovro user posted image user posted image user posted image .....je nimam in je trenutno ne rabim. Če pa se odločim za njo pa bo verjetno aventova, ker sem slišala kar veliko + za njo.
Brazgotina po CR-mi je blo rečeno naj na začetku (kake 4 tedne) nič ne mažem, da se dobro zaceli. Potem pa kak Bepanten....
Igrače-najbolj aktualne postanejo okoli 2-3 meseca. Sicer pa naš Lovro že sedaj kar opazuje stvari, vendar se dokaj hitro naveliča. Najraje ima, da se pogovarjaš z njim.....
Mi pa že tako zelo dviguje glavico, da mu jo morem kar trdno držat. Pa na previjalni se je pričel ful premikat-kar pobegnil bi nekam user posted image user posted image .
Punce, a ve tud ne pridete na čisto z likanjem in pranjem. Men se zdi, da še samo jemo, se previjamo in peremo perilo....pa pol likamo in evo, jovo na novo................
Me pa tako grlo boli, da je joj. Pa čisto brez glasa sem. Mi je moj reko, da je to kot božično darilo zanj-ga vsaj kregat ne morem user posted image user posted image user posted image .

Opazujem te, kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke....In šele, ko tvoja dlan leži v moji opazim, kako zelo majhen si. Tako si majhen-pomeniš mi pa ves svet!

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 293
8.12.2008 20:08:34   
poli*
Ojla mamice, kako ste?
Trenutno našo punco spet neki zvija in je sam jok, pa jo dedi pazi in miri user posted image . Ja, včasih mi prav paša, da se lahko pol urce odpočijem, pa se potem lahko bolje ukvarjam z malčico. Mam pa srečo, da mi večino lika mama, ker da bi morala vse sama nrdit... ojoj user posted image

Danes smo bili spet za 1,5 ure na sprehodu. Še jutri bo vreme, potem pa spet slabo. V četrtek imam pregled pri g in pregled za tanjo (zaradi zlatence).
Drugače smo se pa lepo utekli v novo življenje. Meni je edino hudo, ker se mojmu ne morem tolko posvečat, ampak to je verjetno del starševstva. user posted image

Mogoče je še malo hitro, ampak  recimo čez koliko časa načrtujete novo štručko? user posted image

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 294
8.12.2008 21:12:22   
luna8
Tako, zdaj bom pa lahko več čvekala, ker prej sem imela internet v sobi, kjer tamala spi, zdaj pa sva urihtala brezžičnegauser posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 295
8.12.2008 22:38:57   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: luna8

Tako, zdaj bom pa lahko več čvekala, ker prej sem imela internet v sobi, kjer tamala spi, zdaj pa sva urihtala brezžičnegauser posted image

Ja lunca, si pa hitro odčvekala user posted image Predpostavljam, da je bil alarm ali pa si utrujena od napornega dneva...

Moj mož in Dario sta zaspala, jaz pa malo na netu. Jutri imamo spet posvetovalnico - imamo tehtanje, pa rabimo napotnico in izvide za operacijo kile...Še 8 dni in moj fantek gre pod nož. Sem vsak dan bolj napeta...Verjamem pa, da bo vse v redu.

novo štručko
mislimo načrtovati čez kake 3 leta... Naj najprej taprva malo odraste, da ne bo preveč naporno za dva malčka skrbet.

Ja, del materinstva je tudi to, da imamo manj časa za svojega partnerja in seveda zase. Naokoli hodim z mastnimi lasmi. TV - kaj je že to? Še dobro, da mi znese vsak dan kosilo skuhat. Pa na RR it. In to večkrat. Kupi perila pa - v pranje že vržem, obesim sama ali mož (ma saj veste kako to po moško čudno visi user posted image ), likanje je pa na vrsti 2-krat na teden, v glavnem stvari za tamalega in nekaj moževih cunj. Jaz pa večinoma sedaj v trenirkah, ki HB ne rabijo likanja.

Ajde, grem spat...Nočko!

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 296
8.12.2008 22:51:01   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Ja lunca, si pa hitro odčvekala user posted image Predpostavljam, da je bil alarm ali pa si utrujena od napornega dneva...

Moj mož in Dario sta zaspala, jaz pa malo na netu. Jutri imamo spet posvetovalnico - imamo tehtanje, pa rabimo napotnico in izvide za operacijo kile...Še 8 dni in moj fantek gre pod nož. Sem vsak dan bolj napeta...Verjamem pa, da bo vse v redu.

novo štručko
mislimo načrtovati čez kake 3 leta... Naj najprej taprva malo odraste, da ne bo preveč naporno za dva malčka skrbet.

Ja, del materinstva je tudi to, da imamo manj časa za svojega partnerja in seveda zase. Naokoli hodim z mastnimi lasmi. TV - kaj je že to? Še dobro, da mi znese vsak dan kosilo skuhat. Pa na RR it. In to večkrat. Kupi perila pa - v pranje že vržem, obesim sama ali mož (ma saj veste kako to po moško čudno visi user posted image ), likanje je pa na vrsti 2-krat na teden, v glavnem stvari za tamalega in nekaj moževih cunj. Jaz pa večinoma sedaj v trenirkah, ki HB ne rabijo likanja.

Ajde, grem spat...Nočko!

Veš da bo vse dobro z Darijem!!user posted image  Saj je pogumen fantič!
Waw, mi je všeč, da razmišljate o 3. otročiču. Superca ej! user posted image
Potem imamo pa enake "težave"- mastni lasje, trenirke, pranje in seveda nič časa user posted image

Lahko nočko!

Neposredna povezava do sporočila: 297
9.12.2008 7:29:38   
_katja_
čao!

Danes vam pa jaz kuham kavico user posted image Upam, da jo boste imele čas spit.

Glede posvečanja en drugemu moras verjetno kar pazit, da ne padeš v rutino in trenutki v dvoje kar naenkrat izginejo. Ampak mislim, da če si vzameš čas ni panike. Je pa res da verjetno ga je kdaj več, kdaj pa manj. Ne bom pa pametna, ker je tole prvi otrok in pojma nimam kako bo. Zaenkrat je vse ok. Tukaj boste tiste, ki imate 2. otroka kaj več povedale.

Jaz imam srečo glede likanja. Prat dam jaz, obesi mozek (pa je to v kleti, tako da niti ne vidim kako je obeseno user posted image ), zlozi in zlika mi pa tasca. Likamo edino plenice, pa bodije in zabce, pa kaksno majco od moza. Kosilo nama pa do jutri kuha tasca, potem gre pa v sluzbo pa bova skrinjo izpraznila. Se je moj dragi kar navadil na gospodinjstvo tako da mislim, da ne bo problema. Glede na to, da rada kuham mi pa itaq pase bit malo v kuhinji. Ampak ne vem kako je z vasimi mozmi, ampak moj vse naredi kar mu rečem in ni mu problema, edini problem je, da to naredi ko mu recem. Sam od sebe pa ne vidi. Pa je rekel, da ni problem, da naj mu samo recem, ampak potem se mi zdi pa da ful tezim skoz. Sam a so vsi moski taki? Da ne vidijo recimo, da je treba smeti odnest, da je kompota zmanjkalo in ga je treba skuhat,....

Glede drugega otroka: midva bova počakal, da jaz dobim kaksno sluzbo. Drugo leto bom diplomirala. Verjetno pa kaksne 2 leti. Bomo videli. Sem si pa vedno zelela imeti 3 otroke, moj pa 2. Tako da bomo videli. No v porodni sem itaq sklenila, da ne grem nikol vec rodit. Pol ko sem pa strucko v narocje dobila, sem pa spremenila mnenje user posted image Pa če je res kar pravijo, da je prvi porod najtezji:) .....

Lep dan!
K

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 298
9.12.2008 12:16:39   
nagajiva
Ojla,

naše štručke pa nam vzamejo kar precek časa a ne? Smo kar na 2 stran padele....Ma saj bo sčasoma bolje. Jaz ravno čakam, da se Lovro zbude, se najema pa grema na en sprehod. Je tak lep dan, da ga je treba izkoristit.

IZVIRNO SPOROČILO: _katja_

čao!

Danes vam pa jaz kuham kavico user posted image Upam, da jo boste imele čas spit.
Hvala za kavico, sem jo na hitro spila...user posted image

Ampak ne vem kako je z vasimi mozmi, ampak moj vse naredi kar mu rečem in ni mu problema, edini problem je, da to naredi ko mu recem. Sam od sebe pa ne vidi. Pa je rekel, da ni problem, da naj mu samo recem, ampak potem se mi zdi pa da ful tezim skoz. Sam a so vsi moski taki? Da ne vidijo recimo, da je treba smeti odnest, da je kompota zmanjkalo in ga je treba skuhat,....
Kot da bi opisovala mojga. Naredi vse, ampak mu je pa tud vse s prstom treba pokazat. Pa včasih raje sama naredim. Je prej.

Drugi otrok-vsekakor bo. Vendar čez kaki 2-3 leta. Pa baje je po CR tako dobro počakat vsaj 2 leti, da se vse pošlihta kot se more.
Slike-rada bi naložla slikice pa ne gre. Do sedaj mi je vedno šlo, sedaj pa mi pokaže nek trikotnik s klicajem....user posted image  Pa grem lepo v albume in naloži slike, pa ne gre. A sem nora, al rabim po novem kak program. Pa če se keri da obrazložit po domače, ker nisem ravno genij v tem....user posted image user posted image user posted image

Nič, grem cote dat prat (spet) pol se bo pa naš fant verjetno že zbudil, lačen kot volkec user posted image ........

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 299
9.12.2008 13:27:48   
poli*
Na porodni sem bila 80%, da ne bom nikoli več rodila, ker to je pa višek vsega user posted image ... ampak sem mnenje hitro spremenila user posted image .

Glede partnerjev- prav odvisno od dneva, ampak ponavadi zjutraj (če dela popoldan) vstane pred nama, skuha čaj, zakuri.... je kar praktičen, ja user posted image
Hvala bogu, da živimo v tem času, da ni več v modi kot je bilo nekdaj, da je ženska delala vse, mož je bil pa na kavču pred tv. No, upimo,da se ne spremenijo, ane user posted image

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

ime
mami_1979

katero ime vam je lepše?

Matevž (71%)

Ožbej (29%)

Število vseh glasov: 371

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!