klavdiy4
|
Pozdravljene! Nisem imela niti toliko časa, da bi si profil popravila na RR-ju.. Vidim, da sem rodila med zadnjimi..in čeprav sem praktično decemberčica bi rada ostala med vami, če lahko?? ...Moja sestra vas je pridno obveščala , vendar bom vseeno zapisala svoje izkušnje..: Na petek 21.11. naju je na domu obiskala babica in ker je videla moje izpuščaje po trebuhu me je napotila k ginekologinji.Ta mi je napisala sprejem za v porodnišnico...Imela naj bi težave z jetrami (na izvidih je bilo nekaj znižano), poslali pa so me tudi k dermatologu(ki se je najprej izgovarjal na strije, ko pa je videl da tam nimam strij je rekel, da je to od zraka )- ko je primarij izvedel za te izvide se je samo smejal, saj mi je pisalo, da si moram kreme kupiti sama, kljub temu, da sem v porodnišnici.. No potem sem na nedeljo 23.11.zjutraj dobila rahle popadke in se odprla za 2cm , popadkov pa ni bilo več.. Na torek me je g.pregledala in mi rekla, da mi plodovnice že primankuje (primanjkovalo mi jo je že 14dni preden sem šla v porodnišnico in po besedah moje g.bi mi morali porod predčasno sprožiti) in da bova še kakšen dan ali dva počakali.. ker je za konec tedna ni bilo v službo mi je potem v ponedeljek ob 9:00 zjutraj dala gel..ob 15:00 so se mi začeli neredni popadki na 10min pa na 7min...ob 16:00 je prišel na obisk in ob 17:00 je šel domov...Popadki pa so se mi kar stopnjevali, ko me je ob 18:30 pregledala sem bila odprta že 3-4cm in me je kar poslala v porodo sobo.. Ob 19:30 je prišel že nazaj do takrat pa mi je g.že predrla mehur, da mi je odtekla še preostala voda, kolikor sem je še imela...Potem so mi dali še umetne popadke in nekaj proti bolečinami, vendar mi je prebodla žilo, tako, da nevem če mi je sploh prijelo..popadke so mi prestavili na drugo žilo, vendar se je kasneje izkazalo, da je tudi ta žila poknila... ko sem že imela popadke na 1 min se je babica odločila, da počakamo nazaj na 2 min, saj so popadki na 1 min prepogosti in nemoreš primerno predihovati...No tako sem 2.12. ob 00:44 rodila našo malo Leilo..Leila ni zajokala, ko se je rodila, tako sem trikrat vprašala babice kaj se dogaja, zakaj Leila ne joče..potem sem videla, kako so ji nekaj potisnile skozi usta in nosek (babica mi je kasneje povedala, da je pila plodovnico), imela pa je tudi ovito popkovino okoli vratu in v trebuhu se je že pokakala..Potem je končno naša mala zajokala in dobila sem jo na trebušček.. Naslednje 2 uri v porodni jo je cartal ati, potem pa so naju po 4 urah prestavili na oddelek.. Imela sem srečo, da je bil poleg pri porodu, saj mi je veliko pomenilo...No v naslednjih dneh sva prestali tudi sevanje zlatenice in v petek 5.12. sva prišli domov... Hoteli so naju še zadržati, ker Leila , razen v trebuhu ni bila pokakana in ker so mislili, da ima spet zlatenico. Vendar so ugotovili, da imam močno zaprto ritno mišico in, da nima zlatenice, temveč ima tako temno polt... No sedaj sva končno doma... Moram pa še povedati , da je naša Leila zelo pridna punčka, ko bom uspela, bom dala njene slike na RR-...sedaj pa jo grem malce cartat...
|