|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del
28.11.2008 13:00:25   
Anonimen
verjetno ni vabil nič pošiljala, ti pa slikce vseeno vidiš,ker je označila da jih vidijo ona in njeni prijatelji

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 551
28.11.2008 13:00:52   
Anonimen
oujeeaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 552
28.11.2008 13:01:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: D.anna 76

Midva sva danes o pedatra tako da je bil cepljen. Podatki za tabelo so pa sledeči in sicer na današni dan: višina 69 cm, teža 7800 g.

user posted image

(odgovor članu D.anna 76)
  Neposredna povezava do sporočila: 553
28.11.2008 13:11:05   
Anonimen
Ja, najbrž bo zato ja.user posted image Čudno, da niste dobili vabila.user posted image Ma sem jih vsaj naložila lahko. Vsaj nekaj.user posted image

Men pa tamala noče spat. Se je zbudila po 20 minutah.user posted image Zdej se pa z igračami obmetava pa kriči...pa še kuhat moramuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 554
28.11.2008 13:16:07   
sasa.vracko
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca*

Kleo čas za piščanca je pri 8muser posted image

Meni je v sredo na posvetovalnici P rekla, da naj z mesom začnemo konec sedmega meseca, lahko vsakega po malem, razen svinjskega in ribe ne do enega leta. Jaz mu bom dala malo belega mesa od piščanca, kuhanega seveda.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 555
28.11.2008 13:32:54   
Anonimen
No, jaz mam pa takole napisano, sem kar vse prepisala.

0-4 mesece samo dojenje

5 mesec: riž in koruza v moki ali kosmiči

6 mesec: jabolka, banane, hruške, marelice, slive, češnje, korenček, koleraba, špinača, blitva, bučke, olivno in sončnično olje

7 mesec: jagodičevje, krompir, brokoli, mlad stročji fižol, pšenica, rž, ječmen, belo meso purana, jagnjetina, otroški piškoti v kašicah

8 mesec: svež kravji sir, skuta, limone, pomaranče, grapefruti, kruh, postrv in  bela riba, teletina, zajec, maslo

9 mesec: jogurt, kislo mleko, grah, repa, paradižnik, testenine, rumenjak, temno meso, piščanca, purana, piškoti za grizenje

10 mesec: smetana, zelje, por, junetina, govedina, puding

11 mesec: mleto koščičasto sadje, mešane žitarice in kosmiči za doječke, peteršilj, česec, malo pršuta, čokolada v prahu

12 mesec:mešano sadje, leča, fižol, plava riba, beljak, sladoled

od 13 mesecev dalje: polnomastno kravje mleko, trdi in topljeni sir, kosmiči za večje otroke z mešanim sadjem, sardine, manjše količine svinjine, sol, začimbe v majhnih količinah, suho meso v majhnih količinah, sladkarije v majhnih količinah

Vidim, da imamo res zelo različno.user posted image

(odgovor članu sasa.vracko)
  Neposredna povezava do sporočila: 556
28.11.2008 13:37:16   
Anonimen
zanimivo..pa za jogurte in pudinge mi je tud rekla po 6.mesecuuser posted image ..krompir in brokoli pa že en mesec jemo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 557
28.11.2008 13:41:50   
Anonimen
Pripisujem:

Najnovejše smetrnice priporočajo uvajanje mešane prehrane okrog 6 meseca starosti.

Začnemo s sadnimi sokovi ali s prekuhano zelenjavo. če uvajamo najprej jabolčni sok, ga postopoma zgostimo v sadno kašo. Čez en teden dodamo jabolku še banano in nato čez en teden še hruško. Surovo sadje operemo, olupimo in nastrgamo na steklen ali plastičen strgalnik.

Za vsa nova živila velja, da jih uvajamo v presledku glede opazovanja. Čez 14 dni ali kasneje postopoma uvajamo pretlačeno, dušeno zelenjavo, ki ji po želji lahko dodamo par kapljic olivnega ali repičnega olja. Ta postopoma preide v popoldanski obrok, dopoldanski pa naj bo sadni.
Najprej otroka dohranjujemo ob mleku tako, da dobi vsak drugi dan eno žličko več doma pripravljene hrane, dokler količina ne doseže samostojnega obroka brez mleka. Tako se količina zaužitega mleka postopoma manjša, količina mešane prehrane pa veča.

Rumenjak damo enkrat tedensko, kadar ni mesa. Jajce dobro prekuhamo in naj vre vsaj 10 minut. 1/8 rumenjaka pretlačimo v mleku, sadno kašo ali v zelenjavo. Otroka opazujemo in količino večamo. Na cel rumenjak preidemo šele v 2 mesecih. Beljak uvajamo šele po enem letu otrokove starosti.

Belo meso uvajamo dva do trikrat tedensko do 20 gramov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 558
28.11.2008 13:47:45   
Anonimen
To sem jaz dobila od patronažne, ko nas je obiskala. Zraven pa še tiste liste od Novalaca kaše, mleko....itak, tadragouser posted image

Ne vem, jaz mislim, da je treba po občutku. Sej mislim, da vemo da jim rib s kostjo glih ne bomo dali.user posted image
Sam kolkr berem, vsi komaj čakajo da je otrok star 6 mesecev, da jim dajo skute, jogurte...to je vse na osnovi kravjega mleka. Res ne vem, kaj je prav in kaj ne. Tolk je teh različnih smernic.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 559
28.11.2008 13:55:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taanikaa

zanimivo..pa za jogurte in pudinge mi je tud rekla po 6.mesecuuser posted image ..krompir in brokoli pa že en mesec jemo

Navadno skuto ji jaz ze dajem,ji vmesam sadje,za pudinguser posted image pa prvic slisim.In na cem naj bi bil kuhanuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 560
28.11.2008 13:57:06   
sasa.vracko
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Sam povejte, če mi  je končno ratalo z albumi.user posted image  

Super si zrihtala, vsi trije ste fajn, a ti je tamala ful podobna, men se tko zdi! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 561
28.11.2008 14:00:47   
Tina 28
Ojla....vidim, da ste preskočile moj stokanje na 1001- no teorijo o GH.

midve sva od pediatra
Teža:8400
Velikost: 70
Obseg glave 45
Obseg prs: 46

Pediatrinja mi je rekla, da če dobro sliši, potem je govor bolj karakteren, saj ji nidelovala, da bi se mentalno slabo razvijala. Nahrbtnik dokler otrok sam ne sedi odpade! Če rada je, lahko povečam količino hrane do 150-200g pri obroku. Lahko začnem dajati žita z glutenom.
glede spanja zvečer mi je svetovala, naj ji za večerjo naredim žitno kašico. Sam mi smo že ugotovil, da to ni lakota...zato je rekla, da nas pa verjetno mal fintira. Sam ni mi jasno, zakaj bi otrok iz spanja začel na ful jokat in kazat željo nazaj zaspat, pa jo spet zbudi jokuser posted image . Je rekla, da ne ve, zakaj bi to bilo.
Lulali nismo, saj če ni potrebe, pri nas to naredijo v 9-mesecu. Na mizo je spet ni dala....se ji pač ne zdi potrebno očitno enkrat otroka pogledat, kako se razvija motorično ali odzovnouser posted image .

Sem pa adovoljna, saj očitno zgleda zdrav otrok, in se noben prebeč ne poglablja. Za vsako moje vprašanje (govor, sedenje) pa itak komentira, ja kaj bi mamica vse rada od tebe!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 562
28.11.2008 14:01:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sasa.vracko

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Sam povejte, če mi  je končno ratalo z albumi.user posted image  

Super si zrihtala, vsi trije ste fajn, a ti je tamala ful podobna, men se tko zdi! user posted image

Vsakič manj.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 563
28.11.2008 14:02:25   
sasa.vracko
pa men je v sredo rekla še za rumenjak ja, da mu ga naj počas začnem dajat, pa kekse z glutenom (albert kekse) mu naj vsaj enkrat tedensko poskusim dajat.. kot je že ena rekla, mislim da Didilina, da če bi se vsega dosledno držal, bi naš otroc do prvega leta stradal...user posted image

Kleo, a ti povem eno zanimivost - naš ne mara preveč banane, sem se na tvoj Meri spomnila in mu govorila, a veš kako pa to Meri papa, pa me  je samo čudno gledal, pomagal pa ni... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 564
28.11.2008 14:09:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sasa.vracko

pa men je v sredo rekla še za rumenjak ja, da mu ga naj počas začnem dajat, pa kekse z glutenom (albert kekse) mu naj vsaj enkrat tedensko poskusim dajat.. kot je že ena rekla, mislim da Didilina, da če bi se vsega dosledno držal, bi naš otroc do prvega leta stradal...user posted image

Kleo, a ti povem eno zanimivost - naš ne mara preveč banane, sem se na tvoj Meri spomnila in mu govorila, a veš kako pa to Meri papa, pa me  je samo čudno gledal, pomagal pa ni... user posted image

user posted image user posted image user posted image mu moras veckrat povedat.

Tina,kaj smo preskocileuser posted image
user posted image za uspesni pregled.Za govor se pa nikar ne sekiraj.Od brata tamaledva sta oba pozno zacela z govorom,prvi 4in1/2let,zdaj govori kot strgan dohtar,drugi bo kmalu 3,je sele sedaj zacel,do mal nazaj je bilo pa samo,ja, ne...

Neposredna povezava do sporočila: 565
28.11.2008 14:11:46   
*Mojca*
ma ne vem, meni je tole uvajanje kr neki. Jaz bom raje uvajala lepo počasi, ker se mi nikamor ne mudi. V enem tednu sem uvedla korenček in krompir in se mi zdi čisto ok, Sicer pa itak veste da je vsaka mama svojemu otroku najboljša mama....

didlina; jaz ne morem do tvojih albumov user posted image

d.anna: user posted image user posted image user posted image user posted image za mere. Pravi korenjak

tina28: user posted image user posted image user posted image da je vse ok

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

Neposredna povezava do sporočila: 566
28.11.2008 14:48:11   
Tina 28
Vse, ki imate doebato o GH. Jaz sem glih zdaj brala v Paparici recept od 6Mdalje...da mu spečeš jajček na oko in da mora rumenjak ostati tekoč...ma svašta. Jaz bom kar počas uvajala pa tud če bomo še cel mesec na zeljenavc...saj ma še mojga mleka dost.

Mene bolj zanima, kdaj se začne zajtrk. Jaz ji ob enih dam kosilo okrog 5-ih popoldan pa zdaj počasi uvajam sadno kašico.Sam baje je boljš sadje dopoldan. Te žitne kašice zaenkrat mi ne rabimo...pač pa kvaliteto in vitamine...torej sadje in zeljenjavo. Ne vem, zakaj bi ji dajala žitno kašico za večerjo, saj je tistvo te kaše sitost in ne vitamini...če šse še pri men naje. Ji dam rajš ob 5-ih sadje.
Ma ne vem tko razmišljam....bom rajš nehala....hvala bogu da vsaj rada je, da se še s tem ne obremenjujem.

Zebe me pa tolk, da sem notr v bund, pa zanohtam mamuser posted image user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 567
28.11.2008 14:51:29   
Tina 28
kleo...mah moj jamranje o čebljanju in večernemu zbujanju. Tolkokrat sem mal potresla za kako bodrilno, kao da noče čvekat...sam nisem dost očitno spraševala. Zdaj, ko pa pišete ene, da že zlogujejo...me pa mal trka.
Pediatrinja meni, da je stvar karakterja....sam sem menla, da dojenčki to že instinktivno čebljajo,da se jim razvijajo glasilke.user posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 568
28.11.2008 14:55:49   
Anonimen
Tina jaz tkole zvecer zmrzujemuser posted image .
Pa jajcek na oko...user posted image

Se pa isto danes sprasujem glede popoldanskega sadja.Meri zdele spi,ko se zbudi bo sad.kasica,zdaj je pa receno da je dopoldan bolje.Samo kdaj naj ji potem dam zelenjavouser posted image ,ker ona kar dolgo zjutraj potegne,pa najprej dobi mleko,okoli12-13h pa kosilo.

Mah,vazno,da je in je zdrava,ker od tegale uvajanja na GH se mi bo seuser posted image user posted image

(odgovor članu Tina 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 569
28.11.2008 14:59:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28

kleo...mah moj jamranje o čebljanju in večernemu zbujanju. Tolkokrat sem mal potresla za kako bodrilno, kao da noče čvekat...sam nisem dost očitno spraševala. Zdaj, ko pa pišete ene, da že zlogujejo...me pa mal trka.
Pediatrinja meni, da je stvar karakterja....sam sem menla, da dojenčki to že instinktivno čebljajo,da se jim razvijajo glasilke.user posted image

Pa saj ti pravim ,neuser posted image skrbet,ker bratova tamaledva sta bila do ccr.2,5let,dobesedno"mutava",zdaj pa prvi govori....da ga komaj sproti dohajamouser posted image .
Kar pa P govorijo...itak nimajo pojma(hec)user posted image .

(odgovor članu Tina 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 570
28.11.2008 15:05:00   
Tina 28
ja saj sem vidla, da si odgovorila. Sam si me tud sprašavala kaj ste spustile...pa sem razložila. Ja saj ponavadi je tako.
Jaz mislim, da bo Nejc še kar tazadn pri južn, ker ma tolk za povedat, anja bo pa rajš pridno popapcala in se ne bo ubadala z goflanjem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 571
28.11.2008 15:13:11   
Anonimen
samo res različni napotkiuser posted image jaz bom delala po svoji knjigci in po občutku.- bolj počasi pa bo Ribe so bile ponavadi šele po prvem letu, pri didlini pa npr. že pri 8 mesecuuser posted image

Tina- res je velika puncauser posted image za govor se pa res nimaš kaj sekirat, eni prej drugi kasneje.  Se bo treba še kdaj dobiti na kakšni kaviciuser posted image

kleo- puding naj bi kuhal na AM

(odgovor članu Tina 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 572
28.11.2008 15:13:36   
Anonimen
Zebe me pa tolk, da sem notr v bund, pa zanohtam mam

ojoj,bogauser posted image

(odgovor članu Tina 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 573
28.11.2008 15:16:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ninny

samo res različni napotkiuser posted image jaz bom delala po svoji knjigci in po občutku.- bolj počasi pa bo Ribe so bile ponavadi šele po prvem letu, pri didlini pa npr. že pri 8 mesecuuser posted image

Tina- res je velika puncauser posted image za govor se pa res nimaš kaj sekirat, eni prej drugi kasneje.  Se bo treba še kdaj dobiti na kakšni kaviciuser posted image  

bi kuhal na AMkleo- puding naj

Pa saj se AM ne kuhauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 574
28.11.2008 15:25:22   
Anonimen
kleo, nimam pojma kakouser posted image user posted image na vodi mogoče,pa potem daš noter AM-samo po moje mora biti to user posted image , pri meni piše puding da ga normalno skuhaš s KM ampak da je to primerno po 10.mesecu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?