|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ljubkovalni vzdevki
25.11.2008 11:11:15   
Čriček
Jaz rečem moji hčerkici lubica moja ,miška babi ji reče včasih ti si tud ena slika ne vem naj bi pomenilo ti si tudi posrečena.Ji ta beseda v tistem trenutku ko ne vem nekaj lepega ali smešnega naredi pade iz ust.Dedi pa jo največkrat kliče NATAŠA čeprav je TJAŠA pa mu nič ne zamerim se pač zmoti včasih saj ni to zmeraj.Malokdaj sva doma sem rekla bova mogle biti vsak dan da si boš z
apomniluser posted image ji pa tudi reče lubica moja.
Če poberejo otroci take besede ni hudega hujše je če poberejopi***,ku*** in razne kletvice,ki jih včasih slišim od trileta starih otrok.Čeprav ne vem kdaj bo naša to pobralauser posted image nikoli ne reci nikoli.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
25.11.2008 12:12:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tweed)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
25.11.2008 12:42:23   
ronja
Mene pa moti, če tašča reče moja, moja..moji tamali.

kamilija, moti te odnos, zato ti gre to na jetra. Govorim iz izkušenjuser posted image . Mene najprej mojamoja ni nič motilo - itak da je mala tudi njena - njena vnučka... potem se je začela tašča strašno vmešavat in takrat se je tale mojamoja tudi meni začel drugače slišat. Nisem ji nič rekla, ker se mi zdi, da ima to pravico, da ji tako reče, vendar pa sem vedela, da nekaj ne štima, da me to moti. No, ko smo zadeve uredili, me spet nič več ne moti, pa čeprav ji še vedno ves čas govori mojamoja. Ni problem v besedi, ampak v tem, kar ti čutiš, da je zadaj. če čutiš, da se tašča vmešava ali da hoče posesivno prevzet tvojega otroka, potem te motijo take stvari. če tega ne čutiš, potem te iz ust iste osebe ista beseda ne bo več motila. Razmisli, zakaj se tako počutiš, pogovori se z lubijem in naredita red, da boste vsi bolj zadovoljni. Da se, res! Rabiš živce, veliko njih, ampak se da!

Pa nisem bila takrat nič bolestno ljubosumna ali posesivna, taka sem bila kot zdaj in kot prej, dokler se tašča še ni toliko vmešavala... Ampak kadar sta skregana, se tudi ne moreš strastno poljubljat z lubijem in takrat bi ti šlo to na živce - tu je pa isto. In čeprav je poljub ali mojamoja izraz ljubezni, ti ni prav, če ga nekdo uporablja še s kakim drugim namenom. In ti ni prav, če se ne počutiš za to. To je normalno in nič ni narobe, če se tako počutimo. "Negativna čustva" nam samo pomagajo razumet, da imamo nek problem,da je nekaj treba rešit, popravit. Kot bolečina pri fizičnih zadevah. Če ne bi bolelo, bi bila še večja štala, ker ne bi nič naredil, da se stanje popravi.

In kot je zdravemu človeku nedoumljivo, da nekoga boli, ko stopi na nogo, je popolnoma logično, da boli, če stopiš na zlomljeno. kaj je tako težko razumet, da je isto pri psihi? S samo hojo po nogi ni nič narobe, kot ni nič narobe z mojamoja, je pa narobe, da je noga zlomljena in takrat stopanje po njej boli in je narobe, če si tašča vnuka lasti in takrat lahko mojamoja boli. KO se noga zaceli in babica sprejme vlogo babice, pa veselo skačemo po tisti nogi in smo vse srečne, ko slišimo mojamoja iz taščinih ust...

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 53
25.11.2008 13:30:56   
angel_rebelde
Jaz mojemu vedno rečem mišek, srček, lepotec, .... drugi mu tudi govorijo mali, pa miško, pa nevem kaj še vse.. Moti me ne, to mi je simpatično.

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 54
25.11.2008 13:56:54   
kamilija
Hvala Ronja, res je to. No punce preberite siuser posted image user posted image

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 55
25.11.2008 14:18:34   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa
... Zato pa občudujem sosedo, ki ne komplicira nikjer. Ne pri hrani, ne pri oblačenju, ne pri kakanju, ne pri vzdevkih. V glavnem sproščena in zadovoljna mama in zato tudi ful dobra in zaželjena sogovornica in kofetarca.

Hudica, sem za trenutek pomislila, da sem tvoja soseda user posted image user posted image user posted image  

Nas otrok je doma vse po vrsti.... srcek, mucek... pa tudi smrdibuba, malo čudoviste....
Pri starih starsih in ozjih sorodnikih ali prijateljih tudi....

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 56
25.11.2008 14:29:16   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: kamilija

Mene pa moti, če tašča reče moja, moja..moji tamali.

Meni bi bilo cudno, ce sinu moji starsi ali mozevi starsi ne bi rekli moj, moj...
Hudica, saj ni tuj.. njihov je, enako kot je tudi moj.

Bratova zena ima v zlahti se enega fantka z istim imenom kot nas in je pogovoru ko sem omenila ime vprasala: nas ali vas ****. To me je zabolelo. Njeni otroci so zame moj, moj... in imam ih neskoncno rada. In vedno bodo moj, moj, tudi ce se na glavo postavi.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 57
25.11.2008 15:04:45   
ronja
heeh, mišek, to je rekla, zato, da se loči - seveda imate vsi radi oba ****-na! Je pa njen vseeno bolj njihov in tvoj bolj tvoj, ne? To je tako kot če imaš dva črnčka, pa vprašaš a ta bolj črn ali bolj bel - čeprav sta oba črna, ampak je recimo en iz podsaharske Afrike, drugi pa bolj severni.

Je pa pri teh besedah zelo važno, kako jih nekdo reče: če še ne prideš niti skozi vrata, ko ti iztrga otroka iz naročja in otrok recimo še malo prestrašeno pogleduje proti tebi, ona ga pa drži trdno k sebi, da se ne bi mogel stegnit k tebi in čeprav otrok pri tem glih ne zgleda, da bi užival, pa zraven govori mojamoja, takrat ti gre na živce.
Če pa je to drugače, recimo, da se otrok igra, pa ga pokliče in se pride stisnit k njej, pa ga stisne in reče mojamoja, ti pa srce zaigra, tako lepo je videt! Verjemi, da je gromozaaaanska razlika, pa sta isti besedi! Ampak detajli ogromno pomenijo - saj veste, kako je lahko scenarij popolnoma isti, pa po detajlih snemanja takoj veste, ali gledate grozljivko ali komedijo...

Mene vedno moti, kadar čutim, da so besede drugače mišljene ali pa kadar se ne skladajo s čustvom, ki je zadaj. Seveda je imela tašča vedno rada Ronjo, o tem ni dvoma. Vendar pa si je na začetku tako zelo želela, da bi bila njena, samo njena in čisto njena, da jo je ta posesivnost malo odnesla (to ni samo moje mnenje, ker sta imela svakinja in svak popolnoma identične probleme z njo, pa sta čisto druga karakterja kot midva...), tako zelo, da je dejansko pozabila na to, kaj je za otroka dobro, čeprav ji seveda nikoli ni hotela nič slabega. Ampak tako je bila zaverovana v to, da si mora izborit tega otroka za vsako ceno čim več, da ni več trezno razmišljala... Ni pomislila oz. ni hotela pomislit, da 1 mesečni otrok, ki neutrudno joče, hoče mamo (ki je mimogrede zravenuser posted image ), niti ji ni bilo mar, da bi bilo to najboljše zanjo tamalo... Ona jo je hotela imet v rokah, pa pika, ostalo ni bilo važno. To pa ni ljubezen, to je posesivnost...
In takrat ti je malo mar za vse sladke besede, ki jih reče, ker se dejanja ne skladajo z njimi... Ker ljubezen je to, da delaš tako, da je za ljubljenega najboljše, četudi tebi to mogoče ne paše...
Ni namreč ljubezen samo v besedah (na srečouser posted image ). Kot bi mu rože najrajši nekam zabrisala, če veš, da te je ravnokar prevaraluser posted image , tako gre lahko tudi mojamoja na jetra.

"Mojmoj" je lahko ljubezen ali posesivnost, kot je lahk objem ali poljub oboje (saj veste, kako kdaj kak dečko lastniško objame svojo "punco, da se zna, da tu nima kdo kaj praskat"user posted image ), meja pa je tanka.

pa recimo kolegice, prijateljice, sosede, varuška in celo babice ipd... vse pravijo, da  nič ne komplicirava...user posted image niti se mi ne zdi, da bi bila v vlogi matere kaj posebej nesamozavestna,ker se mi zdi, da je to ena stvar, ki mi pa res dobro laufa, vse ostalo slabše. Tu pa res ni problem videt - mala je srečna in me ima rada, ni je strah neznanega, je pa previdna. Brez problemov se zakadi na igrišče ali med police, ne da bi se kaj ozzirala za nama... Rada ima vse sorodnike (razen enega strica, ampak ta si je res sam kriv;) in zaenkrat ne kaže nobenih nezdravih navezanosti ali česarkoli podobnega...
Tako da se je včasih dobro vprašat: ZAKAJ  ti gre nekaj na jetra, ne pa da se samo počutiš krivo, ker ne bi smela tega čutit! Nič ni prepovedano čutit, to je dobro, da čutimo, ker tako vemo, da nekaj ne štima. To je treba potem popravit, če čemo ne čutit več tega zoprnega občutka.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 58
25.11.2008 15:32:40   
Anonimen
Ronja, se povsem strinjam, vendar pri tem, kar pišeš ne gre za problem z ljubkovalnimi besedami, ampak za problem s samim odnosom do starih staršev. Besede so samo izgovor ali vzork za slabo voljo. Problem sam pa je v odnosu, ki je lahko problematičen zaradi ene ali druge strani ali pa zaradi obeh.

Kaj pa če se stari starši s svojim vnukom odlično razumejo? Če so vse ljubkovalne besede izraz iskrene ljubezni in naklonjenosti? Pa se snaha (ali pa zet nenazadnje) spotika ob te besede, ker ima nerešene konflikte s taščo? A ni to vtikanje v odnos stari starši - otrok? Oziroma prenašanje svojih lastnih konfliktov, nesporazumov itd. v odnos, ki nima neposreden veze z njmi? Neke vrste zrcaljenje? In če babica hoče biti samo babica, pa si mama to narobe tolmači? Je preobremenjena v službi in doma ter slabo voljo stresa na otroke, ti pa so v družbi sproščene babice, ki ima več časa kot mama, veseli in razigrani. In je mama ljubosumna na taščo, ker so otroci raje z njo. Povsem razumljiva občutja, ki pa bi se morali končati s tem, kar si napisala: ZAKAJ tak občutek ob besedi moja moja, ima realno osnovo ali izhaja iz nekih nerešenih notranjih občutij, nesamozavesti, posesivnosti?
Hočem rečt, da pogosto ni problem v taščah, ampak v snahah. Ko bi bile babice rade samo babice in nič več, pa imajo snahe probleme same s sabo, možem, otrokom,...

< Sporočilo je popravil Ankica -- 25.11.2008 15:34:53 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
25.11.2008 17:29:55   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

... Zato pa občudujem sosedo, ki ne komplicira nikjer. Ne pri hrani, ne pri oblačenju, ne pri kakanju, ne pri vzdevkih. V glavnem sproščena in zadovoljna mama in zato tudi ful dobra in zaželjena sogovornica in kofetarca.

Hudica, sem za trenutek pomislila, da sem tvoja soseda user posted image user posted image user posted image  

Nas otrok je doma vse po vrsti.... srcek, mucek... pa tudi smrdibuba, malo čudoviste....

Jaz ne bi imela nič proti. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 60
25.11.2008 19:27:25   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

heeh, mišek, to je rekla, zato, da se loči - seveda imate vsi radi oba ****-na! Je pa njen vseeno bolj njihov in tvoj bolj tvoj, ne? To je tako kot če imaš dva črnčka, pa vprašaš a ta bolj črn ali bolj bel - čeprav sta oba črna, ampak je recimo en iz podsaharske Afrike, drugi pa bolj severni.

Bilo je receno brez prave potrebe. Izreceno, da bi delilo in nekaj dalo vedeti ne pa za razlikovanje. zato je zabolelo. Smo se pa potem dan dva med sabo ostali pisano gledali. Pustilo je resnicno prav grenek priokus.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 61
25.11.2008 19:28:56   
Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Jaz ne bi imela nič proti. user posted image

Eto, pa sva znova enakih misli user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 62
25.11.2008 20:14:18   
Teya*D.
Z vzdevki se ne obremenjujem, dokler so primerne narave oz dokler ne pomenijo kakšne grde stvari.

Jaz sem v porodnišnico šla z obema tamalima ker res nisem imela varstva šlo pa je za sorodnico ki je rodila tako da nisem imela izbire. In še edini prevoz sem bila nekaterim drugim članom. Je pa res da pa nisem dovolila da se bi tamali dotikali novorojenčka ali kakor koli preveč približali saj nikoli ne veš. Ostali smo par minutk in to je bilo to. Pa nas ni nihče gledal grdo.

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 63
25.11.2008 20:32:43   
maja24
Teya a pa sta tvoja dva dojenčka še.Moja je šele 4 mesce stara in niti podrazno ne bi šla z njo na obisk v P,če bi mela 2 al pa 3 leta pol bi pa komot šla.

Ela čebela

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 64
25.11.2008 21:54:17   
tweed
Lea da je... kaj pa je?

user posted image  V mojem podpisu spodaj piše user posted image  Rea, pa se vsem (starejšim od 50) zdi zelo čudno, ko jim povemo, da ni Lea, in zdaj si razbijajo glavo, kdaj goduje...user posted image

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

Neposredna povezava do sporočila: 65
   [Brisano sporočilo]
26.11.2008 0:10:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tweed)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
26.11.2008 8:34:00   
Anonimen
pri nas so v uporabi bolj čudni vzdevkiuser posted image štrukl, čuft pa krempluser posted image kak jo drugi kličejo, mi čist dol visi, tašča vem da jo kliče lubica pa srči pa kaj vem, pa me ne moti ( čeprov mi gre na živce občasno k mi uletava v flat in se vmešava tam ko je nič ne briga, vem da ma tamalo vseen rada pa me resnično ne briga kak jo kliče, kot je ena navrgla v enem postu, kake da smouser posted image to jaz čist ločim)...me pa recimo motjo razne pomanjševalnice imen, spakedranščine da dol padeš....pol je pa recimo dedc star 40 let, pa je še kr Simončekuser posted image tko da tist pa neb dovolila, da se otroka tko kliče...če ga kličeš po imenu, ga kliči tko kot mu je ime, vse ostalo je dovoljeno....no, pa iz Ule se tko ne da ne vem kaj izpeljevat, k si lohk jezik zlomiš zravenuser posted image tko ubrisan pa tud ni noben, da bi jo Ulčica recimo klicaluser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 67
26.11.2008 12:21:31   
ronja
Ronja, se povsem strinjam, vendar pri tem, kar pišeš ne gre za problem z ljubkovalnimi besedami, ampak za problem s samim odnosom do starih staršev. Besede so samo izgovor ali vzork za slabo voljo. Problem sam pa je v odnosu, ki je lahko problematičen zaradi ene ali druge strani ali pa zaradi obeh.

ankica, se popolnoma strinjam! Saj sem že zgoraj kamiliji napisala, da jo moti odnos in da je treba tega poštimat, pa ji te besede na bojo šle več na jetra. Jaz zdaj zelo rada slišim, ko reče tašča mojamoja tamali. Nisem ji pa nikoli nič rekla, ker se mi zdi, da mora probleme s svojimi starši vsak sam rešit, zato se je vse menil lubi (jaz niti nisem bila zraven), tako kot je mislil, da je prav (in kar se mene tiče, se je super zmeniluser posted image ). Sploh pa ji ne bi rekla, da ne sme govorit mojamoja, ker kot sem napisala, mislim, da je to njena pravica. Tudi če bi ji rekla drekec, se ne bi nič obregala, če bi bilo to prijazno mišljeno in v taki situaciji.user posted image (recimo da se ravno lepo pokaka v kahlico, sicer pa je tašča bolj natančna glede teh vzdevkov in se njej zdi bolj grozno, kakor lubi poimenuje tamalo kot pa obratnouser posted image )

Pravim samo, da ni narobe, da te to moti - to je prav, zato ker tako veš, da nekaj v odnosu ni v redu in začneš mozgat, kako to popravit. Bolj kot ti gre na živce, bolj mozgaš in na koncu izmozgaš rešitev... To pravim, da ne moreš čustev kar izklopit, ker pač "ni prav", da te taka malenkost moti. Taka malenkost ti samo pove, da je zadaj nekaj, kar ni malenkost in kar je treba zrihtat.

Se pa strinjam s tabo: lahko je problem v eni ali v drugi, navadno pa je v obehuser posted image . Pri meni je bil problem v obeh: ona je bila preveč posesivna, jaz pa sem to dopustila, kar je bilo narobe. Zakaj sem dopustila? Ker sem bila nepripravljena na to, presenečena, nisem imela pojma, kako odreagirat, da bo prav, torej na tem področju takrat nesamozavestna (ne do otroka, ampak do nje) in imam rada njo in njenega sina... In ju nočeš prizadet. Pa še vsi ti rečejo, da se to vse normalizira (jok brate, vedno hujše je, če ne narediš meje...) Ampak potem ugotoviš približno, kje je meja (pri meni je bilo to dobesedno aha izkušnja, ko sem videla, da mala trpi7joka zato, ker sem jaz nesrečna in tega nisem hotela pustit, tu se prebudi mama tigrica, heheuser posted image ) in ko ti enkrat kapne, je dejansko vse lažje... Postaviš se zase in za svoje otroke in zahtevaš, da drugi delajo v skladu s tem, kar govorijo in kar se skupaj zmenite (ne da te poslušajo, ampak da sklenete kompromis) in takrat si tudi drugi ne upajo več razraščat po vašem življenju...
Se pa strinjam, da lahko popolnoma ista situacija nastane zato, ker ima probleme snaha sama s sabo oz. s folganjem vsega skupaj - ker ima slabo vest, da ni ob otroku, ta pa je vedno rajši pri babici kot pri njej... To je verjetno res grozen občutek... Ne vem, zaenrkat tega še nisem doživela, zaenkrat je še mala in seveda leti k meni, ko me vidi, ko pridem tja... tako da nimam pojma, kako bi odreagirala... Se bom trudila rajši preventivno met toliko časa za mulčke, da bojo vseeno radi (tudi) za mano, pa da mi ne bo treba nikoli tega ugotavljatuser posted image .

Ko pa sem šla v službo, sem imela ravno obratne občutke: strašno sem bila hvaležna tašči, da bo poskrbela za tamalo in to 2x ali celo 3x na teden po 5-6 ur!, kar ni malo, ker sem vedela, da bo mali tam res dobro, da je ne bojo pustili jokat, da se bojo ukvarjali z njo, jo dali na kahlico, da jo imajo radi... Potem to sicer ni bilo potrebno, ker sem šla kmalu žal na bolniško, ampak se spomnim, da mi je bilo veliko lažje takrat it v službo, zato, ker sem vedela, da ji ne bo hudega kot pa mi bo, ko bosta šli v vrtec... Ampak takrat smo meli že vse bolj ali manj poštimanouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
26.11.2008 12:57:17   
nejcko
Najprej sem se zgrozila ... potem sem se ob branju teme režala, ampak v bistvu mi gre pa kar na jok ... pa kaj je z vami, ljudjeuser posted image
Ni čudno, da je toliko vojn in drugega nasilja po svetu ... pa dajte se malo zamisliti nad sabo, ženske ... resno. Mislim, sploh ne morem komentirati tele debate.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
26.11.2008 12:59:46   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Najprej sem se zgrozila ... potem sem se ob branju teme režala, ampak v bistvu mi gre pa kar na jok ... pa kaj je z vami, ljudje?
Ni čudno, da je toliko vojn in drugega nasilja po svetu ... pa dajte se malo zamisliti nad sabo, ženske ... resno. Mislim, sploh ne morem komentirati tele debate.

user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 70
26.11.2008 13:02:13   
ronja
nejcko, po moje se je tu zamešal vzrok in posledica: ni vzrok beseda, ampak je to, da ti gre beseda na živce posledica nečesa drugega, kar pa ni vedno tako smešno... Ne vem, zakaj bi šlo komu na živce, če babica reče srči, prav tako lepo je mojamoja, ampak po moje je problem v odnosu ali v človeku samem...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 71
26.11.2008 13:22:43   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ampak po moje je problem v odnosu ali v človeku samem...

Pa saj ravno to je najbolj žalostno. Da s(m)o ljudje postali tako nastrojeni in sovražni drug do drugega, da je že v najožjih družinskih odnosih prisotno toliko sovraštva, prezira, zamer, netolerantnosti ... le kako bi nekoga drugače sploh lahko motila ena povsem nedolžna in dobronamerna, pravzaprav ljubeča beseda? Meni se zdi resnično zelo žlostno, kako so nekateri v lastnem egoizmu in samovsečnosti sposobni toliko enega sovraštva (ker meni to, da babici ne dovoliš, da svojega vnuka ljubkovalno pokliče, izraz prezira in sovraštva do babice ali pa - mogoče malo bolj oprostljivo - izraz  patološke (bolezenska!) posesivnosti) in verjemi, da še predobro vem, kam lahko to pripelje.

In če se še tako trudim razumeti, žal takega odnosa ne razumem ... ne morem in pika.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
26.11.2008 13:42:45   
ronja
hehe, nejcko, jaz ti lahko samo zase povem, kako in zakaj me je motilo (čeprav ji seveda nisem nikoli rekla, da je ne sme tako klicat) - saj sem napisala zgoraj... Zato ker se ni skladalo z dejanji... Zato ker je konec koncev moja dojenčica jokala zaradi te "pretirane ljubezni"... In to jokala na ves glas, pa je sicer zeloooo dobrovoljen otrok, da se vsi čudijo, kje nama je to ratalouser posted image ...

Pa nisem bila nikoli sovražno nastrojena do tašče, lahko si prebereš moje poste izpred leta pa pol, pa boš videla, da sem jo vedno imela rada, že predno sem zanosila. Ampak svojega otroka imam pa še rajši. In če mala joka, mi ni vseeno. In mi nikoli ne bo. (ne mislim, če trmari, ampak če joka) Pa čeprav joka zato, ker jo ima nekdo "tako zelo rad", da je ne more dat iz rok, kadar bi se recimo želela dojit in "tako zelo rad", da se dobesedno trese, ko jo vidi, dokler je ne dobi v roke, ne sliši in ne vidi ničesar drugega takrat, ker takrat se je res obnašala kot đanki, ki vidi drogo (to so besede mojega lubija, torej njenega sina, mimogrede, kar je rekel, predno sem jaz karkoli povedala, da mi ni prav...) Veš, ni vedno sovraštvo tisto, včasih hočeš tudi zaščitit otroka... Mogoče sem posesivna, ker hočem dojit, kadar je otrok lačen, pa četudi je to prej kot čez 2 uri, ampak zame je to normalen materinski čut. Toliko si zdaj že zaupam.

Ker vem, da sem imela ravno zaradi takih mnenj, da ne smem bit posesivna, da morajo babice imet vnučko, da je treba potrpet, da je to noramalno, da hvalabogu, da jo ima rada... velike probleme, ker nisem znala postavit meje - ki se je vedno bolj premikala in nas vedno bolj dušila... Seveda je prav, da babice vidijo tamalo, tudi da jo imajo, vendar pa morajo tudi one delat  v skladu z ljubeznijo do otroka - torej tako, kot je najboljše zanj.

Nič me ne moti, če mali obleče termo štumfke pri 35 stopinjah C, pač ko se odpeljeva, se ustavim za prvim vogalom in ji jih dam dol, pa je. Ker to otroku nič kaj strašno ne škodi, ji bo pač malo vroče. Nič me ne moti, če ji reče mojamoja in jo stiska na vse pretege, kadar si mala to želi (saj je crtljivček, tako da ni problemuser posted image ), moti pa me, če kdo sili vanjo, pa ji ni do tega in joka, recimo. Saj zdaj je že velika (16muser posted image ) in me sploh ne rabi, sama lepo pove in pokaže, če ji ni do tega in se je tudi babica naučila, tako da ni problem. Odrine prav konkretno stran človeka, če ji ni do caratnja in se gre igrat po svojeuser posted image . če pa še sili kdo dalje, pa se še pritoži in mlati okoli sebe tako dolgo, da oni popusti, hehe, se zna postavit zaseuser posted image .

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 73
26.11.2008 14:43:34   
Anonimen
he ronja, se podpišemuser posted image

sem pa prej študirala, da recimo očetje, k svoje male hčerkice kličejo lubi pa srči pa muci itduser posted image pol pa ta mala hčerkica odraste, je stara 13,14,15,16 let in oči še vedno žvrgoli lubi pa miška pa srči...men je to neokusno, ne morem pomagat...zato je verjetn pa dobr bit mal previden, pa ljubkovalna imena prilagajat letom otrokauser posted image
lohk sm čudna, sam tko je...isto pa z imeni kot sem rekla, to pa me mot....moj brat je Črtomir, pa si ne predstavljam da bi ga klicali.....kako? črtomirček? črtomirčič?user posted image tadrug je pa marcel...marcelček?user posted image men je to mimo..tud za tanovga otroka mamo zbrano tako ime, da se absolutno ne da nekih pomanjševalnic tvorit iz njegauser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
26.11.2008 16:03:59   
Freycha
moj tast mojo hčerko kliče Bibek, pa me nič ne moti.... v bistvu mi je full smešno in zanimivo ime.

Hujše mi pa je, ko tast uči hčerko, da namesto babi reče baba..... to mi je pa gravžlihuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

ime
anijaa

katero ime je bolj všeč?

Ella (25%)

Leni (13%)

Ema (44%)

Adelina (8%)

Marlie (2%)

Fiona (7%)

Število vseh glasov: 445

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!