ronja
|
"Dovolim" vse. Lahko je karkoli, samo da jo imajo radi. Lubiju je šlo na živce, ko sta jo njegovadva klicala Ronček ali Ronči, ker se mu je slišalo, kot da hočeta fanta (kar seveda ni res, tašča si je vedno želela punčko...), zdaj mu pa ne gre več, čeprav je še vedno dostikrat Roni (me ne moti, čeprav je bil to sosedov kuža). Lubi ji itak daje svakojake vzdevke in če bi jih babice slišale, bi se samo križale (pa čeprav niso verne ), ampak jaz vem in čutim, da jo ima rad in je to vse pač plod domišljije in ljubezni, tak da se ne sekiram 5%. babice pa seveda ponavljajo vzdevke, kot ponavljajo tudi ime , ki smo jim ga starši izbrali... Hočejo se povezat z otrokom in mu rečejo tako, kot mu reče mamica... Glede obiska v p., pa vsaj prej pokliči mamico, če si želi, da pripelješ malega otroka s sabo - ti so dostikrat kaj smrkav, čeprav niso bolani in narediš svoji prijateljici zelo slabo uslugo, če ji kak prehlad prineseš (njej ali dojenčku, ki sta oba zdaj bolj občutljiva...) Vsaj v Lj. p. tudi vem, da na splošno niso dovoljeni obiski otrokom, ki niso bratje ali sestre ali kaj takega novorojenčku, ravno iz tega razloga. Tako da te bodo lahko tudi sestre ali druge mamice v sobi grdo gledale... Pojdi sama, saj ji boš ti čestitala, pa še lažje se boš posvetila prijateljici kot s 7mesečnikom v naročju... Če bi mene vprašala, bi rajši videla, da ostane otrok doma, čeprav jih imam zelo rada - ampak tistih prvih par dni pa - saj ne bo nič zamudil...
|