|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ljubkovalni vzdevki
24.11.2008 15:45:08   
Sibil_
IZVIRNO SPOROČILO: Katey

Ravno prava tema, da se mal odkašljam.
V glavnem v soboto sva imela na obisku od mojega dragega brata, njegovo ženo in hčerkico staro 1 leto. Mala je pravi cuker povrhu vsega pa še pridna in zelo simpatična punčka in ko sva se podili po dnevni sobi sem ji rekla miška pa pikapoka pa buhteljček pa kaj jaz vem kaj še, ko je bilo igre konec pa sem dobila po glavi od njene mame, da naj njenega otroka ne kličem drugače kot po imenu, da ima punči ime in da se njej to ne zdi prav, da ji dodajam pridevnike, mislm mene je skoraj kap.
Noben od pridevnikov ni bil mišljen v nobenem pogledu slabšalno ali kakorkoli slabo. Ko sem dodobra prišla do zraka, sem se ji opravičila in mislim, da sva v veliki meri zaključili z obiski.
Pa mi povejte mamice (jaz še nimam otrok) ali je to res tako grozno?

Čuj, kdaj ti lahko svoja dva malo pripeljem?Ti dovolim vse vrste ljubkovalnih imen in vzdevkov, samo zabavaj jih da jaz v miru kavo spijem...user posted image

Sicer pa sama ne razumem ljudi, ki jih ljubkovalni vzdevki motijo. No, edino na kar sem alergična je tašča, ko recimo poliže žlico in jo da malemu v usta.To znorim, za vzdevke se pa ne sekiram.PA ponavadi ju kliče fakin ali kukec, niso mi jasni ti vzdevki ampak če je njej ok pa naj bo.user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Katey)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.11.2008 15:46:48   
Katey
Verjamem, da nekateri si delajo probleme ker jih nimajo dovolj, mislim pa da ona od kar ima otroka svoje probleme in komplekse zdravi na svoji ožji žlahti in pametuje v tri krasne. Pa bi razumela, da bi pametovala kaj mala lahko je in kaj lahko pije ipd., ja ok, ampak tole je šlo pa v meje nenormale. Še dobro da ne živimo v bližini, ker bi bilo v tem primeru lahko še zelo čudno. Trapasto se mi zdi, ker me je napadla kot da sem ne vem kaj hudega storila.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
24.11.2008 15:52:10   
Katey
Ti jih kar pripelji, meni so tile mali vragci prov faceuser posted image .

Ok, potem imamo ekstremen primer v žlahti. Še dobro, da sva midva z mojim istega mnenja.

Aja pa še to, to da jo motijo moji vzdevki mi ni upala povedati pred svojim možem, kr neki res. Mala je pa tolk luškana da bi jo pojedel, mi je prov žal.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.11.2008 19:24:50   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

nevem pa, če sem jaz res tak zakomplicirana ali vzdevek srčica nekak ni primeren, da bi ga slišala moja punčka iz ust babice? kakšne vzdevke sploh "dovolite" sorodnikom, saj se mi zdijo določeni čist mimo?

Kako misliš "dovolite"??? Matr, ljubkovalnice so odraz ljubezni. A ti svojemu lastnemu otroku ne privoščiš, da bi ga kdo ljubkovalno klical, ker si tolk strašansko ljubosumna, ali si tako zelo kritizerska, da ti nobena ljubkovalnica ni všeč? V vsakem primeru mora biti zelo težko s tabo sodelovat v tem smislu. Jaz kličem tudi moje šolske otroke (ne le moje rojene) vse od "srce" naprej, pa sem tudi vprašala otroke že, zaradi takih bolanih prepričanj, kot jih nekatere izražate na rr-ju (ko enkrat tega nisem mogla dojet, da sploh kdo lahko tako razmišlja), ali jim je to všeč ali sovražijo, pa so me gledali kaj mi je, da to sploh sprašujem in mi povedali, da jim je to zelo všeč, ker tako še bolj vedo, da jih imam rada. Vidiš, otroci v 2. razredu znajo to razložit takole lepo, kakšna rr mama pa je polna človeške preobčutljivosti. NI problem v otrocih, problem je v materah.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.11.2008 19:40:14   
Anonimen
če sem jaz res tak zakomplicirana ali vzdevek srčica nekak ni primeren, da bi ga slišala moja punčka iz ust babice

Ja, tak si zakomplicirana in se bolj kot si mislis.

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
24.11.2008 19:57:24   
kamilija
Mene pa moti, če tašča reče moja, moja..moji tamali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
24.11.2008 20:14:48   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: kamilija

Mene pa moti, če tašča reče moja, moja..moji tamali.

Zakaj te to motiuser posted image A ni tvoja tamala, tašči njena, njena... vnukinja user posted image user posted image Jao, da te srat pritisne ob čitanju takšnih idotizmov, ki odražajo vašo bolestno ljubosumnost.

< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 24.11.2008 20:15:12 >

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
24.11.2008 20:19:57   
kamilija
He he..kakšna ljubosumnost nek? Jest ji rečem moja, moja..ne pa ona. Meni to pač ni všeč.
Pa nej bo posesivnost.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
24.11.2008 20:23:58   
kamilija
Zakaj pa moja mami tega nikoli ne reče? Ne more rečt tašča tamali, da je njena, če pa ni. Tako kot  jaz ne bi to rekla za sestringa otroka. Pač ene to moti, druge pa ne. Ni pa treba takoj označt za idiotizem. Sicer pa najprej vidimo tiste napake, ki jih imamo sami.user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 34
24.11.2008 20:38:05   
Pupsika
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

če sem jaz res tak zakomplicirana ali vzdevek srčica nekak ni primeren, da bi ga slišala moja punčka iz ust babice

Ja, tak si zakomplicirana in se bolj kot si mislis.

user posted image

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
24.11.2008 20:50:44   
BAMBINA_

Ne more rečt tašča tamali, da je njena, če pa ni.

Ja, pa dober ženska, no user posted image Saj izraz "moja, moja" ni sinonim za "moja hčerka", ampak bolj v smislu "moja ljubezen" ipd. Mislim, namesto, da bi bila srečna, da je tvoj otrok ljubljen... Eh, brezveze!

*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 36
24.11.2008 21:29:40   
maja24
Sam ene pa res komplicirate za čist brezvezne stvari,ma Bambina prou bodi vesela da je tvoj otrok ljubljen.
Moja mami tut vsak dan pokliče pa praša"kako je kej moja pikica" pa zarad tega sigurno nam u luft letela.

Ma kr nekiuser posted image

Ela čebela

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
24.11.2008 21:41:45   
tajtaja
m jaz res tak zakomplicirana ali vzdevek srčica nekak ni primeren, da bi ga slišala moja punčka iz ust babice

Jaz pa mislim da si ljubosumna -bolj posesivna do svojega otroka, ne žečiš da prejema ljubezen od koga drugega(posebno od tašče ne???) razen od tebe. Ali pa tudi ti ne kličes otroka ljubkovalno?

Moji so Tajči, Tajko, sonček, ljubica, Maška, Majči, Urši,....user posted image

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 38
24.11.2008 21:44:24   
frutka_

nevem pa, če sem jaz res tak zakomplicirana ali vzdevek srčica nekak ni primeren, da bi ga slišala moja punčka iz ust babice? kakšne vzdevke sploh "dovolite" sorodnikom, saj se mi zdijo določeni čist mimo?

Zakaj srčica ni OK?! Bi bila ledvička boljša?

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 39
24.11.2008 21:45:42   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Kako misliš "dovolite"??? Matr, ljubkovalnice so odraz ljubezni. A ti svojemu lastnemu otroku ne privoščiš, da bi ga kdo ljubkovalno klical, ker si tolk strašansko ljubosumna, ali si tako zelo kritizerska, da ti nobena ljubkovalnica ni všeč? V vsakem primeru mora biti zelo težko s tabo sodelovat v tem smislu. Jaz kličem tudi moje šolske otroke (ne le moje rojene) vse od "srce" naprej, pa sem tudi vprašala otroke že, zaradi takih bolanih prepričanj, kot jih nekatere izražate na rr-ju (ko enkrat tega nisem mogla dojet, da sploh kdo lahko tako razmišlja), ali jim je to všeč ali sovražijo, pa so me gledali kaj mi je, da to sploh sprašujem in mi povedali, da jim je to zelo všeč, ker tako še bolj vedo, da jih imam rada. Vidiš, otroci v 2. razredu znajo to razložit takole lepo, kakšna rr mama pa je polna človeške preobčutljivosti. NI problem v otrocih, problem je v materah.

Vedno je problem v materah. To je že Rugelj trdil!user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
24.11.2008 21:47:12   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Zakaj srčica ni OK?! Bi bila ledvička boljša?
user posted image user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 41
24.11.2008 23:33:50   
smrka
nasa babi klice mojo pupo: srceko, ljubavi moja, zlato moje,.... jest sem pa vesela ko slisim kako se masta radi! Naj jo klice kakor hoce saj jo ima rada bolj kot sebe.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
24.11.2008 23:42:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
25.11.2008 0:33:26   
tweed
kukec

user posted image  tak pa tudi jaz obema rečem, se je začelo, ko se je Neli začela skrivat in smo delali kuku, pa je nastal moj kukec... No zdaj je pa še tamala isto.

Mene pa edino "moti" ker vsi ženini sorodniki (skoraj vsi) mislijo, da je naša tamala Lea... Bom jutri kupu pukšo pa strelu user posted image

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
25.11.2008 9:04:47   
tanikaa
Mene bo tašča ubila. Jaz možu večkrat pravim moj, moj. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 45
25.11.2008 9:31:06   
Pupsika
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Mene bo tašča ubila. Jaz možu večkrat pravim moj, moj. user posted image

user posted image

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 46
25.11.2008 9:37:05   
Anonimen
Vpraša sinko mamico:"Mami ali ima srček noge?"
"Ne sinko. Zakaj?"
Ja, ker je bilo sinoči slišati očija, ki je vzklikal:"Srček, dvigni noge."user posted image user posted image

(odgovor članu Pupsika)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
25.11.2008 9:48:12   
Pikapolonica_

Zakaj pa moja mami tega nikoli ne reče? Ne more rečt tašča tamali, da je njena, če pa ni. Tako kot  jaz ne bi to rekla za sestringa otroka. Pač ene to moti, druge pa ne. Ni pa treba takoj označt za idiotizem. Sicer pa najprej vidimo tiste napake, ki jih imamo sami.user posted image

Tole rahlo liči na posesivnost. user posted image
pa verjemi, nimam takšnih problemov, napak, ali pa sem dovolj kritična sama do sebe, da si jih ne dovolim.

Sicer me pa po takih izjavah sploh ne čudi, da je tukaj gor toliko tem odprtih na temo 'tašča', da bi lahko RingaRaja naredil nov podforum - Moja tašča .. ker vam grem nonstop na živce, kako kličejo tašče vaše otroke, jih označijo za svoje, kot recimo 'moja, moja' (ddd, jaz sem na to lahko ponosna, ker tako izrazi neko pripadnost družiniuser posted image ), jim kupujejo napačne cunje (ki vam seveda niso všečuser posted image ), jim čaja prav ne pogrejojo itd.
Za to imate vse jezik, da jim poveste, to mene moti itd, za čist brezvezne zadeve. Valjda, da se potem ne razumete najbolje. Potem imaš še en kup takšnih tem - tašča mi prihaja v stanovanje, tašča otroka sili s sladkarijami ... kje imate pa takrat 'se pardoniram 'jajca'' , pa jim takrat ne poveste, da tega ne marate, to je stvar, ki jo je potrebno uredit, ne pa 'moja tašča kliče mojo hčerko srčica, kakšen user posted image je, moja mama pa ni takauser posted image ..'

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 48
25.11.2008 10:14:09   
Anonimen
Pismo, sem čudna, naša pupa pravi, da ima v vrtcu še dve mami (a ni fajn, da se z vzgojiteljicami tako razume?user posted image ), pa me to sploh ne gane. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kamilija)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
25.11.2008 10:32:55   
kamilija
Še dobr, da so take teme, da ene lahko takoj v zrak skočte pa takoj kritizirate.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Zavarovanje- adriatic ali vzajemna?
Admin

Dodatno zdravstveno zavarovanje- Adriatic ali Vzajemna?

Adriatic (36%)

Vzajemna (39%)

drugo (25%)

Število vseh glasov: 203

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!