srecka82
|
Ojla punce. Da poročam o današnjem dnem. Danes sem imela testiranje sladkorne s 50gr glukoze, vse je bilo ok, do zadnjih 5 min predno bi mi morali še enkrat vzeti kri. Postalo mi je slabo, začela sem se nenormalno potiti in vrtelo se mi je. Nekako mi je še uspelo potrkati na vrata od laboratorija, kjer mi punce odprejo in me zagledajo vso bledo...dajo me ležati in na hiterco mi vzamejo kri. Pokličejo zdravnika...na koncu se nekako opomorem, kjer ugotovijo da mi je izredno padel pritisk, drugače pa jaz imam vedno nizek pritisk. Nočem nobenega strašit, ta test sladkorne ni nič strašnega...meni se je pač zgodilo, pa mi je pritisk padel. Na koncu ko so mi v laboratoriju rekli, da lahko grem sem jih vprašala, kdaj dobim injekcijo, ker sem RH-. Pa so mi rekle, da mi to da sestra pri G in da naj grem do nje. Grem jaz eno nadstropje nižje, potrkam in vprašam sestro kdaj dobim to injekcijo pa me vpraša v katerem tednu sem, pa ji povem da v 28t/2 pa mi reče glede na to, da imam 20.1 kontrolo, bom pač takrat dobila...pa da tudi sedaj nima te injekcije...ji je zmanjkalo , da to ni nič narobe, da dobim v 29. tednu. Ok si mislim, ravno v tem času me pokliče mama in ji to povem...mama znori (je v tej stroki in se v te stvari spozna), pokliče G (ki jo tudi pozna) ji vse to pove...G skor kap (kako to, da ni teh injekcij), mama ji še pove za vse za nazaj glede tega naročanja in vse, na koncu se ugotovi, da je sestra naredila napako in da se te injekcije strikto dajajo v 28. tednu in nič kasneje in sestra je tukaj delovala zelo malomarno ker mi je dala prepozni termin. Tako, da kontrolo imam ta četrtek ali petek. Še dobro, da sem mami povedala, da ne dobim še te injekcije, ker drugače ne bi vedela, da jo moram dobiti striktno v 28. tednu. Pač nisem oseba, ki bi nekaj težila...zaupam strokovnim delavcem...se popravljam, sem jim zaupala. Tako, da punce če nekaj veste oz. ste prepričane, da se neka kontrola mora opraviti, kar na njihova vrata in za vrat jih stisnat . Tole pri meni je vse skupi malomarno izpadlo. Pa tudi sestra se me bo zapomnila, tako, da od sedaj naprej me bo naročevala tako kot je treba. Sedaj sem malo zatežila, samo sem želela, da se iz mojih napak kaj naučite oz. slišite in boste vedele kako reagirati v določenih situacijah...al pa sem samo jaz tako leva .
|