|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009-II.del
24.2.2009 11:26:05   
*Junona*
April, hvala.user posted image

Se pravi, da delodajalcu nese papirje prej? Na CSD pa ko rodim in takrat vpiše datume? Sm prav razumela?

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
24.2.2009 11:28:15   
*Junona*
Punce, a vam tut gmail ne dela zdle?

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
24.2.2009 11:29:00   
lili82
Tudi ne dela, kljub temu, da ga nujno rabim :(

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
24.2.2009 11:29:36   
malapikica
Jaz izračune velikosti jemljem kar malo z rezervo. Mi je pri prvem izračunala težo v 32t 1920g, še dva dni preden sem rodila je mi je rekla, da je velik plod.
Imam zapisano še v MK z rdečo in klicaj zraven. Potem pa sem rodila in je imel 2980g. Sem bila kar malo začudena kje je zdaj razlika. Sem bila pa tudi šivana, čeprav je bil majhen.

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
24.2.2009 11:31:25   
april09
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

April, hvala.user posted image

Se pravi, da delodajalcu nese papirje prej? Na CSD pa ko rodim in takrat vpiše datume? Sm prav razumela?

ja

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
24.2.2009 11:38:58   
Tabletka dOr
April, hvala za odgovor. Ja na listu sem obkrožila oboje za porodniško in varstvo. Tko, da povprečje gre isto notri.
Me včasih kr panika zagrabi, k vidim kok mate vse že vse porihtan. Midva pa še ne user posted image

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
24.2.2009 11:42:17   
Tabletka dOr
IZVIRNO SPOROČILO: malapikica

Jaz izračune velikosti jemljem kar malo z rezervo. Mi je pri prvem izračunala težo v 32t 1920g, še dva dni preden sem rodila je mi je rekla, da je velik plod.
Imam zapisano še v MK z rdečo in klicaj zraven. Potem pa sem rodila in je imel 2980g. Sem bila kar malo začudena kje je zdaj razlika. Sem bila pa tudi šivana, čeprav je bil majhen.

Eni G nimajo tko dobrega ultrazvoka pa naredijo samo oceno. V porodnišnici na UZ ti točno vrže ven ocenjeno težo. Moja G pa ocenjuje iz enih tabel na listih user posted image

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
24.2.2009 11:48:19   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: lili82

Tudi ne dela, kljub temu, da ga nujno rabim :(

Js tudi. Upam, da bodo kmalu odpravili napako.

April, hvala še enkrat.user posted image

(odgovor članu lili82)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
24.2.2009 12:01:44   
Tabletka dOr
IZVIRNO SPOROČILO: malapikica

Ful me zanima, pa sem pozabila vpašat na MŠ, a šivajo v lokalni ali splošni anasteziji?

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
24.2.2009 12:11:46   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: Tabletka dOr
Ful me zanima, pa sem pozabila vpašat na MŠ, a šivajo v lokalni ali splošni anasteziji?

Lokalna.

(odgovor članu Tabletka dOr)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
24.2.2009 12:16:14   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*
Punce, a vam tut gmail ne dela zdle?

Dela dela user posted image user posted image user posted image jaz sem brez mejla včasih kot riba na suhem

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
24.2.2009 12:23:27   
Cveta28
Jaz sem pa ravnokar prišla iz sprehoda s taščo in malim nečakom Urošem. Mi je prav sedel sprehod. Kot je že angelito rekla, raje vsak dan ne glede na vreme na 1h sprehod kot pa premetavanje iz stola na stol ker potem je noč res težka. se mi zdi, da tudi jaz bolje spim (obiski stranišča niso vključeni v to kategorijo user posted image ), če sem preko dneva bolj aktivna kot pa da bi striktno počivala.
Frutolina njami tile krofki. Nam jih je tast že za dobro jutro prinesel in komaj čakam, da bomo imeli kosilo, potem pa navali narode na krofe. Popoldne sem itak v Tivoliju dogovorjena za sprehod in bom kalorije že potrošila, a ne user posted image .
NinaMM a veš, da v knjigarnah prodajajo knjigice o princeski Zarji? Meni so ful luštkane. Sigurno imaš že kakšno doma.
Meni so pa na CSD-ju rekli naj koder nese obrazce delodajalcu po rojstvu otroka. Ostalo pa tako kot je že april09 rekla.

< Sporočilo je popravil Cveta28 -- 24.2.2009 12:25:11 >

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
24.2.2009 12:26:09   
Pat74
Sonček85 za seznamček - naslednji pregled imam 24. 3.

Junona dvakratnik je v 30.-32. tedna, saj zato lahko malo zadeva varira, ampak meni do sedaj še ni. Pri prvi imela UZ v 32. tednu, pri 2. v 30, zdaj pa v 31.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
24.2.2009 12:27:58   
april09
Sivajo v lokalni... ampak tole sivanje je mene tooook bolelo, da mi je bilo skoraj huj kot popadki user posted image  Ne vem, a ni prijela inekcija al kwa, ampak jaz sem rit kar v zrak tiscala, ker nisem mogla bit pri miru user posted image  No je vsaj hitro mimo, ce nisi res cist pofrderban spodaj.. 

Neposredna povezava do sporočila: 4464
24.2.2009 12:34:05   
krfjolca
Mene šivanje ni bolelo. Me je en k* brigalo, kaj se dogaja tam spodaj, pa če mi tazadnjo stran odžagajo, samo da je bilo poroda konec user posted image . Mi je pa razklalo celo nožnico - sicer naknadno, po porodu, ker sem čudno premaknila nogo - očitno je bilo vse v takem krču, da je potem samo še počilo. Se je kar dolgo ukvarjala zdravnica z mano, da je vse v red spravila - ampak svaka ji čast, res - ker sem drug dan že sedela po turško user posted image .

BTW, v albumu so slike sobice user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
24.2.2009 12:37:22   
Tabletka dOr
April hvala še za ta odgovor. Verjetno je vam, ki ste to enkrat, davkrat ali že večkrat dale čez, nekoliko lažje. Meni je včasih kar malo grozno poslušat kakšne porodne zgodbice. No, saj je vse naraven proces, pa marsikaj sem že dala čez...bom pa še to 

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
24.2.2009 12:49:39   
april09
user posted image user posted image  jaz bi rekla, da je prvorodnicam lazje, k ne vedo.. tko kot un vic. Krfjolca, upam, da ce bom tokrat sivana, da mi prime injekcija... Men je bila to res muka. Ampak je res, ves,da je glavnega dela konec in ce ne druzga vidis in gledas svoj cudez user posted image  
Glede zgodb pa -- vsaka ima svojo. Iz vsake vzami samo tisto, kar tikoristi, ostalo postisni nekam stran. Zadeva boli, ampak nagrada na koncu je vredna vsake bolecine.

Hmm kje cutite kolcanje? Moja pika se je nekaj obrnila, cutim brcike cist drugje. Ampak prej mi je bilo cudno, ker sem kolcanje cutila nad popkom user posted image user posted image  Vceraj pa cist spodaj... edin, kar se mi manjka je, da bi se zdaj obrnila na ritko user posted image  ma neeee, saj se ni -- upam gulp

Neposredna povezava do sporočila: 4467
24.2.2009 12:52:58   
mlavla
že dolgo časa se vam nisem nič javila..pač preprosto se preveč dogaja in mi zmanjkuje časa za RR...
drugače pa imam zdej kar težave s slabostjo in bruhanjem...mah sploh nevme kaj je to..ampak G pravi,da je to čist normalno...user posted image
naslednji pregled pa imam 9.3.
vidim, da že pridno opremljate sobiceuser posted image
nas to še čaka..morava še za ta prvo sobico uredit...pa cunje me tud še čakajo,da jih malo presortiram in operem..mislim,da se me bo kmalu lotilo gnezdenje..
čeprav imam še take načrte..izpiti na faksu namreč..ampak energije pa nimam..pa tud volje ne..
pa ta vikend nas čaka praznovanje 1. rojstnega dne..ma komaj čakam...user posted image

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

Neposredna povezava do sporočila: 4468
24.2.2009 12:56:28   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: april09

user posted image user posted image  jaz bi rekla, da je prvorodnicam lazje, k ne vedo.. tko kot un vic. Krfjolca, upam, da ce bom tokrat sivana, da mi prime injekcija... Men je bila to res muka. Ampak je res, ves,da je glavnega dela konec in ce ne druzga vidis in gledas svoj cudez user posted image  
Glede zgodb pa -- vsaka ima svojo. Iz vsake vzami samo tisto, kar tikoristi, ostalo postisni nekam stran. Zadeva boli, ampak nagrada na koncu je vredna vsake bolecine.

Hmm kje cutite kolcanje? Moja pika se je nekaj obrnila, cutim brcike cist drugje. Ampak prej mi je bilo cudno, ker sem kolcanje cutila nad popkom user posted image user posted image  Vceraj pa cist spodaj... edin, kar se mi manjka je, da bi se zdaj obrnila na ritko user posted image  ma neeee, saj se ni -- upam gulp

se popolnoma strinjam s teboj..mah jst prov sovražim to poslušanje zgodb..zato ker nekatere res pretiravajo..
pa priporočam vam prej kakšno dobro knjigo prebrat..jst mam zdej na nočni omarici..Moj porodni načrt..user posted image jst menim,da mi je ta psihična pripravljenost v prvo zelo pomagala.upam,da se bom tudi tokrat uspela tako dobro pripravit..

pa tud mene je bolelo šivanje..in upam,da tokrat sploh ne bi bila rezana..ali pa da bi vsaj inekcija prijela..

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
24.2.2009 13:01:12   
jernejav
Živjo tudi iz koroške!

Jaz pa sem ravnokar po pošti dobila e zavitek user posted image user posted image , zdaj pa mora le še user posted image  skup sestavit previjalno mizo in posteljouser posted image user posted image user posted image
Danes grem predčasno na pregled, ker me bolečine v križu že tako bolijouser posted image da ne morem več hoditi v službo, mi je kar slabo od sedenja, pa še dela primanjkuje, tako da se grem zmenit za bolniško.....čez 14 dni pa tako ali tako začnem z porodniškim dopustomuser posted image user posted image .

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
24.2.2009 13:10:35   
Tabletka dOr
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla

se popolnoma strinjam s teboj..mah jst prov sovražim to poslušanje zgodb..zato ker nekatere res pretiravajo..
pa priporočam vam prej kakšno dobro knjigo prebrat..jst mam zdej na nočni omarici..Moj porodni načrt..user posted image jst menim,da mi je ta psihična pripravljenost v prvo zelo pomagala.upam,da se bom tudi tokrat uspela tako dobro pripravit..

pa tud mene je bolelo šivanje..in upam,da tokrat sploh ne bi bila rezana..ali pa da bi vsaj inekcija prijela..

Misilm, da imata april in mlavla prav. Hvala. Glede knjigice Porodni načrt sem jo pa enkrat imela v roki, pa me ful ni tko vizuleno pritegnila, da bi jo kupila. A ti jo priporčaš? Vsi ful govorijo o tej psihični pripravi? Sam kako se pa tega v praksi lotiš user posted image  da se psihično pripraviš?

Drugače mam pa knjigo Vse o nosečnosti in porodu.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
24.2.2009 13:45:58   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: Tabletka dOr

user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla

Misilm, da imata april in mlavla prav. Hvala. Glede knjigice Porodni načrt sem jo pa enkrat imela v roki, pa me ful ni tko vizuleno pritegnila, da bi jo kupila. A ti jo priporčaš? Vsi ful govorijo o tej psihični pripravi? Sam kako se pa tega v praksi lotiš user posted image  da se psihično pripraviš?

Drugače mam pa knjigo Vse o nosečnosti in porodu.

ma sej v bistvu sploh nevem kako mi je to ratalo...user posted image
takrat v 1.user posted image sem prebrala knjigo Modrost rojevanja (saj mislim, da je tako naslov)..pa še eno knjigo od Eve Kurent ali Kuhar??! (tud to nevem če sem si prav zapomnila)..bom preverila..
ma povsod je tko pisano, da pol že avtomatsko bolj pozitivno pristopiš k porodu..
pa men je viualizacija tud pomagala...
bom še kasneje kej napisala..se mi je ravno tamala zbudila...

Neposredna povezava do sporočila: 4472
24.2.2009 13:59:39   
april09
Izziv poroda je od Eve Hrovat Kuhar. Je kul! Priporcam tudi Dojenje in materinstvo iz srca. Modrost rojevanja je ok, ampak meni ni prevec sedla user posted image

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
24.2.2009 14:10:33   
Nalini
ojla

jaz sem pa danes bolj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ....  boli me glava (nekak čudno) .... pa sem prav lepo spala to nočuser posted image  ...

sicer mi danes trebuh ne otrdeva tak fejst kot je včeraj in ponoči ..... upam, da tak tudi ostaneuser posted image ..... mi pa user posted image  ful pritiska navzdol .... imam občutek, da bo vsak trenutek prišel ven ....
vglavnem počivam in ležim na boku ...... tolažim se s tem, da bo bolje ..... le sonček se mora spet pokazat .... ker to vreme je katastrofauser posted image ....

mejte se lepo,.... pa ne mislit preveč na krofe ....user posted image

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
24.2.2009 14:11:58   
Blancica
Pozdravljene...evo tudi mene s pregleda....no in takole je, v 32t in 3 d smo težki 1732g, kar je super v zlati sredini, obseg glavice je 30 cm, obrnjeni smo že z glavico navzdol...edino kar pa je, je to, da imam nekoliko več plodovnice, zato me je poslala še na test OGTT...no ja, je rekla da sicer ni kaj hujšega samo morda ne presnavljam dobro sladkorja ...?? ne vem sicer kaj naj bi to pomenilo, je pa drugače vse v mejah normale.
Toliko za enkrat...pa lep dan vsem ;)user posted image

"11.4.2009 - 14.49 - Lan Tristan"

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?