*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Pozdravljene skoraj sveže mamice! Pregled - V sredo, 11. sem imela pregled in je vse ok. Trebušček pridno raste, naši deklici srček živahno bije. Saj tudi ni čudno, saj je postala prava "razbojnica". Toda ponoči je pridna, tako da ko enkrat z muko zaspim, saj se mi zdi, da imam tono v trebuhu, spiva kot trnjulčici do jutra. Vsaj to. Za seznam: naslednji pregled imam 5. marca. Materinska - Prejšnji teden sem tudi pričela z materinsko šolo (ZD Bežigrad), vsak dan nekaj ... tako da sem bila v takšni gužvi, kot da sem najmanj predsednica države, ha. Pa toliko drobnarij je še za uredit. Sploh ne vem, kako bi vse to uspela, če ne bi bila rizično noseča in delala 4 ure od doma. Kako uspete vse to urediti tiste, ki še redno hodite v službo, mi ni jasno. Moj zadnji delovni dan je 25. februar, ker imam še stari dopust, in moram reči, da komaj čakam, da se v celoti odklopim od službe in se posvetim pripravam na porod. Socialna - Bila sem tudi na socialni in so res zelo prijazni (vsaj tukaj na enoti Vič-Rudnik), tako da mi je vse lepo razložila. Fajn se mi zdi, ker če bom vlogo oddala že v februarju, dobiva denar (namesto paketa) že v marcu, še preden se Ela rodi. Kar nama zelo ustreza, saj je že rezerviran za pleničke. Porodnišnica - A bo morda katera od vas rodila na Ptuju? Sama se namreč odločam za to porodnišnico, ker poznam eno babico iz Ptuja in upam, da se bom lahko dogovorila za vse moje želje iz porodnega načrta. Kar se tiče porodnišnic (ena je spraševala, kam naj gre rodit: ali v Lj ali v Kranj), pa je zelo odvisno, kakšen porod si želiš. Če si želiš naravnega, absolutno raje v Kranj, ker je Lj glede tega baje najslabša. Jim baje "dolj visi", predvsem pa ni nobene intime. Kot bi rojevala na železniški postaji. In to je mene popolnoma zablokiralo, saj se bom težko sprostila že ob babici, kaj šele, da noter in ven skačejo, pa me motijo, silijo vame, me prepričujejo ... ne, hvala! Mleko in dojenje - A vam že vsem teče mlezivo iz prsi? Meni še nič, pa upam, da ni kakšne panike, saj si zelo želim dojiti. Ravnokar berem čudovito knjigo Dojenje in materinstvo iz srca in vidim, da se je na dojenje kar potrebno pripraviti, ne pa kar misliti, da bo vse steklo samo od sebe. Jo toplo priporočam! Pa upam, da se bova z mojo princesko hitro navadili druga na drugo in ne bo preveč težav. Dojenja se namreč izjemno veselim. Sem že kakšni dve leti nazaj sanjala kako dojim, izjemno žive sanje, prav čutila sem, kako teče hrana in energija iz moje dojke v dojenčka. Bil je čudovit občutek, zato se bom orng pomatrala, da mi dojenje uspe. Kakšni nasveti od tistih, ki ste že dojile? Kakšen poseben trik? Kri iz nosa - Vse, ki se sekirate zaradi tega, vam javljam, da se jaz vsako jutro zbudim s strjeno krvjo v nosu, krvavim tako rekoč vsak dan (nekoliko krvav robček za nos) in se zato ne sekiram. To pač pripisujem temu, da po mojih žilah teče do 40% več krvi. Izkrvavele že ne bomo. Vsaj iz nosu ne, ha. Danes imam ful čuden dan, se mi zdi, da imam kar ves čas trd trebuh oziroma me ves čas nekaj tišči, tako da grem kar počivat. Pa toliko stvari bi rada še naredila, uredila ... ni kaj, Ela hoče počitek. Zdi se mi, da je to noč ful zrastla in takrat se mi zdi, da bom počila. Bo jutri boljše. Lepo nedeljo, pa se slišimo kaj čez 14 dni. Naj se bebicam nikamor ne mudi, vsaj do konca marca. NenaLena Glede dojenja bi pa tudi js prosila za kakšen nasvet, ker si prav tako kot NenaLena iz srca želim dojiti. Mlezivo še tudi meni nič ne teče.