|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
16.2.2009 7:55:12   
Drnula
go_ta, meni pa je všeč Tibor ... če kja šteje. Pa še ta + ima, da prav zelo pogosti niso.
Všeč mi je še Izidor, Alen, Lev, Nace  ..... ??? user posted image  Mi še nismo izbirali, pa itak vse kaže bolj na user posted image
Ela mi ni preveč všeč ... ampak to verjetno tudi ne šteje user posted image , itak boje da ne

Pogostost imen lahko preverjate na statističnem uradu na tejle povezavi http://www.stat.si/imena.asp
Saj verjetno poznate, ampak vseeno ...

Telovadba. Jaz bi tudi kaj šla. V PO žal ni nič za nosečke. NIČuser posted image . Sem v službi v LJ in morda si bom zrihatala kaj za po službi kar tukaj. Bilo bi dobro, čeprav, priznam, mi je kar malo težko, ker Neco že tako bolj malo vidim in tako bi se videle tak dan samo toliko, da se še umijeva in greva spat. Ampak, pač ... dobro bi bilo mislit udi malo nase in na drugega user posted image  Torej, si danes ogledam kaj se da kaj vpisati v LJ. Zanima pa me izključno samo termin ob 16. uri, ker 15.30 lahko odpeketam iz službe, nič prej in kaj dlje mi ni do čakanja. Če pa katera kaj pozna in ve ... se zelo pripročam.

Mene je pa v soboto nekaj zagrablo, mislim da kar srce. Zabolelo me je kot hudič, parkrat za povrstjo, sem mogla kar naglas zajamrat in se stisnit skupaj. Potem je bilo vse ok. Včeraj na sprehodu pa me je spet, precej manj vendar me je stalno nekaj bolelo. Zvečer ok in danse še vedno čutim malo bolečine. Skratka, danes me to že kar skrbi. Čez vikend sem nekaj zbolela, grlo me je orng bolelo, glava in nekaj vročine sem tudi ziher imela. Morda je kaj povzeano, ampak vam povem, da me malo skrbi, ker se mi ne zdi ravno normalno. Tako, da danes pokličem zdravnika in se za jutri zmenim za pregled. Po poti v službo sem se orng zanislila in mi je na misel prišla celo mislel ali bolj strah, da me bo še kak infarkt. Upam da bo vse ok, tole ne more bit tako. Verjetno in resnično upam, da zganjam cirkus za nič.

Zdaj pa bi je že čas, da letim delat za službo.

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
16.2.2009 9:06:34   
go_ta
dobro jutro souser posted image ! evo se oglašam iz službe, prejle sem imela pravo pojedino - ko sem se vozila v službo, me je zgrabila taka lakota, sem šla po sendvič, zdaj pa sem še mlečni riž s čokolado pojedla... zdaj bi pa šeeeeeeeeeuser posted image
drnula, ja tibor je fajn ime, sam kaj ko sva edine, ki jima je všeč.user posted image sj če bom mojemu vztrajno ponavljala tibor, tibor ... mu bo mogoče všeč postalouser posted image  si prepričana, da je bilo srce? mogoče pljuča? sicer pa res pojdi k zdravniku, sama najbolje veš!
sulfinija, glede materničnega vratu ti bo pa pomoje na morfologiji povedala, kako in kaj, tako da ne skrbi po nepotrebnem! ti si se pa resno zapodila v nakupovanje he he. jst nimam še nič, le tašča mi je včer pokazala nekaj bodijev pa žabic pa hlač za user posted image  res so luštneuser posted image  pa svakinja mi je kupila par nogavičk belihuser posted image
evo, zdj sm pa začela študentsko hrano jest (oreščke, rozine ...), ki jo imam za skrajno silo, ko nimam časa jesti. joj, danes bi vola pojedla!!

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
16.2.2009 9:35:34   
simonalokar
dobro jutro

pri nas je mračno jutro upam da ne bo deževalo.
drnula veretno te je zabolelo ker srce je mišica in zdaj mora delati za dva. pojdim k zdravnik in se prepričaj.

jaz sem zdajle jajčka jedla in pila belo kavo. zdajle pa pospravlajt kajti včeraj zvečer ni bil moj dan spet semuser posted image . in sem mislila da je že bolje. drugače sem vredu in lenkam. sine je šel danes v vrtec in upam da bo ok ker je bil bolan.

zdaj pa se še slišim s svojo sestro

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
16.2.2009 10:05:12   
opatija
Dobro jutro drage user posted image !

Včeraj zvečer sem se pošteno razpisala nato pa me je vrglo ven. Sem bila jezna kouser posted image , da sem šla kar spat...

HeGa tudi mene je včeraj prav razganjalouser posted image Smo bili na dolgem sprehodu in v živalskem vrtu. Sem otvorila sezono in kupila letne karte. Smo redni gosti, ker nam je zelo blizu. Komaj čakam, da konec poletja pripeljemo še user posted image user posted image

Joj punce, jaz se tako veselim porodniške! Žal zame ne bo čisto prava, ker bom vseeno morala vmes tudi malo delati (1T na mesec) pa kaj čem. Sem se že sprijaznila, da imam pač tak poklic (pa na srečo delam doma), da nikoli ne morem čisto odklopiti, ker lahko ostanem brez dela. Prednost tega pa je, da cenim vsako minuto prostega časa in ga potem maksimalno izkoristim. Vedno se čudim mamicam ki jamrajo, da ne zdržijo na porodniški, da se jim meša in jim je dolgčas. Jaz sem noro uživala in komaj čakam, da bom spet! Ob tem meglenem dnevu sanjarim, kako nam bo luštno vozičkati, pa kofetkati, pa obiskovati plavanje dojenčkov, ... Zdi se mi, da bomo imele novorojenčke v idealnem času. Vročine ne bo več, mi pa bomo uživale z user posted image v dooolgem indijanskem poletjuuser posted image

Sploh se veselim mesecev, ki so pred nami. Marca je za nas mesec rojstnih dni: moj dragi, moja mama, moj oče, tast in seveda najpomembnejši RD - moj sonček bo 24.3. star dve leti. Lani smo 1RD mojega sončka praznovali na Jamajki in je bilo fenomenalno. V Lj je 1T snežlo, 2T pa deževalo, mi pa smo čofotali v toplem karibskem morju in se basali z bananamiuser posted image Letos nam tak izlet žal finančno, ne časovno ne bo znesel, se pa tolažim, da najbrž tako ne bi bilo dobro, da letim noseča, sploh če bom dobila injekcije za zaščito proti tromboziuser posted image Je pa res, da sva šla z možem v prvi user posted image na Mavricius, kjer sva se poročila in smo vse trije maksimalno uživali. S poletom so namreč ostale moje slabosti in smradi doma, odletela sem v čisto uživancijo, moj sonček pa je zadovoljno brcal user posted image Imela sva nepozabno sanjsko poroko in medene tedneuser posted image .

Letos naju mika Sharem (če se bo G strinjala in bo na pregledih vse OK), ker je blizu in precej ceneje. Zanima me vaše mnenje oz. prosim če mi katera sporoči kakšne izkušnje, ali je varno v hotelih 5* za user posted image ? Ful si želimo pobegniti nekam na toplo, da bomo lahko ves čas na zraku in da malo skrajšamo tole zimo.

Maja planiramo počitnice na kakšnem otoku npr. Hvaru, začetek junija in julija pa nameravamo na kampiranje v Hrvaško Istro. Potem pa veliko pričakovanjeuser posted image Upam, da vročina ne bo prehuda. Punce, ki so rodile poleti me samo strašijo, da je grozauser posted image Jaz upam, da vseeno ne bo tako hudo. Bomo pač ležale v senčki, pljuckale limonado, se basale z lubenicami in sladoledom, ...user posted image

Za tiste, ki vas zanima telovadba za user posted image sem našla sledeče: joga je v Sadhani ob pon ob 17h, v Devi ob torkih 17.30, fitness Sunny pa ima telovadbo za user posted image ob pon. in sred. ob 18h. Sicer je super Pilates na Wolfovi vendar je ob tor. in čet. ob 9h in najbrž ni veliko srečnic, ki si lahko privoščijo frej dopoldneve. No, jaz že nisem med njimiuser posted image

Tkole punce, jaz moram nehati sanjariti o počitnicah ter telovadbah in začeti delati, ker imam totalno gužvo, kot vidite pa se mi nič ne ljubi. Najraje bi se crkljala, božala trebušček in se pogovarjala z user posted image

Imejte lep in nasmejan dan pa naj nas čuvajo user posted image !

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
16.2.2009 10:17:24   
Arwen
Jutro! Kaj je zdaj z vami? Vidim, da ima vsaka neke specifične probleme.user posted image

Drnula, jaz mislim, da te ne bo kap, mogoče si si samo kakšno mišico pretegnila.

Muca83, začni piti donat ali pa magnezijeve šumeče tablete, pa krčev ne bo več. Preverjeno!

Simonalokar – si pa res uboga! Očitno spadaš v tisti mali procent nosečk, ki jim je slabo vso nosečnost. Kaj naj rečem? Saj bo čez 6 mesecev dobro.user posted image

Poopsie, lepo, da si se končno spet oglasila. Smo te že pogrešale!   Pri nas drugače nič posebno novega, slabosti so se umirile, trebušček raste, čeprav še ni preveč očiten. Ker sem tokrat prikrajšana za veselje ob iskanju ustreznega vozička za novega družinskega člana, se zadnji teden pretežno ukvarjam z iskanjem počitniške destinacije. No, smo bili odločeni, da gremo letos nekam v Istro ali Kvarner, ampak bolj ko sem iskala kaj primernega, bolj sem bila slabe volje. Če sem že našla plažo, ki mi je približno ustrezala, pa nisem našla apartmaja tik od morju (ker se mi res ne bo ljubilo z velikim trebuhom v vročini dvakrat na dan hodit 20 minut do plaže). user posted image Cene so pa zasoljene, da kar glava boli.user posted image
Potem je pa moj končno udaril po mizi in rekel, da najbolje, da gremo vseeno kar v Dalmacijo. Jaz tudi nisem kaj dolgo pomišljala.user posted image Saj konec koncev 2 meseca prej pa tudi ne bom rodila, a ne? Pa itak je zdaj avtocesta čisto do makarske riviere. Tako, destinacijo smo izbrali, čakam samo še na potrditev apartmaja – direkt na plaži hmmm, komaj čakam!! A ste ve že kaj rezervirale za poletje?

Kar se imen tiče, je pri nas za punčko že odločeno, da bo Taja, fantek pa verjetno Tim. Šibam delat. Čau, A.  

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
16.2.2009 10:18:53   
Urša T.
Sulfinija, ti se kar sprosti, uživaj ter nabavljaj, kolikor ti da dušauser posted image .
Daj mi nekaj povej, kaj pa kaj nabavljaš?
Gledev MV se pa nič ne sekiraj, saj, ko bo čas, ti ga pri ginekologu potipajo ter izmerijo, po besedah Dr. Pušenjaka pa se itaq pred 20 tednom naj ne bi krajšal.

Drnula, pojdi do zdravnika, pa te bo pregledal, se boš bolje počutila.Bo vse v redu!!!

Dajte mi povedat, ima katera seznam, kaj naj bi kupile za prihajajočega dojenčka? Je ogromno enih seznamov, pa povsod tolk velik piše, kaj vse naj bi kupile.Hmmm!!!
Pa razmišljam, kaj bom rabla in gledam te sezname, pa vem povem, da sploh ne vemuser posted image .
Ča ima katera kak seznam, in ima že izkušnje, kaj se dejansko potrebuje za novorojenčka, dobrodošla, da svoj seznam objavi!user posted image user posted image user posted image .

Mene pa že lep čas boli trtica.Pa če dolgo sedim me začne boleti na levi strani rebro, tik pod lopatico, in to samo na eni točki.No, in ko me enkrat prime, me boli do drugega dne user posted image .
Ali morda katera ve, je to povezano z nosečnostjo?

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
16.2.2009 10:21:50   
SAŠA77
pozdravček še malo od mene,
kuhinja je gotova in sedaj lahko samo še uživam v njej,
želim vam prelep začetek tedna in se pišemo,
pozdravček vsem,srečno vsem ki imaste preglede,
lpuser posted image user posted image

upanje umre zadnje,uspelo nam bo skupaj

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
16.2.2009 10:45:54   
simonalokar
hoj
urška t. mene tudi boli trtica pa boki ker sem koščene postave in pravijo da imam moške kolke - to so mi povedali ko sem šla rodituser posted image , in tako se vztrajo širm in širm vsepoprk in to lih ni prijetna bolečin akajti boli kot hudič. ne vem kako na te potolaž kajti zame vem da bo to celo nosečnost in huje je še ponoči kajti na trebuhu ne smemo spati in na hrbtu tudi ni priporočjivo kajti ostanejo damo boki joj tud pomislt ne smem. že zdaj kje so šele tisti dnevi. telovadba mi ni pomagala kajti ko sem telovadila me je še bolje bolelo tako da semtudi to opustila,user posted image . vem da bo bolje čez 6muser posted image user posted image user posted image .

ali kateri tudi paše pit sladke mehurčke kajti samo to obdržim v sebi kokto. spila bi jo se moram zadržeati. rekli so mi da mi paše ker telesu nekaj primanjkuje in če mipaše naj pijem - drugače ne spadam med osebe ki to pijejo.user posted image . ne morem se zadržati in če to pijem mi ni slabo. saj je verjetno še kaj drugega še bolj strupeno no tko se tolažm.
glede monografije meni jo naredi moja G, pri 1user posted image sploh nisem vedela da se tako reče šelepri vas sem za to izvedela. G mi je rekla da jo ona naredi pri pregledu. in tudi oma ima 4d in 3d ima vse in tudi certifakate za to, saj eni hodijo k nnjej tudi iz drugi mest. tako da sem se pomirila in ji zaupam.

zdajle pa gruntat kaj sem za jest naredit ima kakšo idejo katera.

(odgovor članu SAŠA77)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
16.2.2009 11:11:38   
Sulfinija
Simonalokar,jaz bom kuhala juha od včeraj,ter rižoto z repki rakovic kozic moj jo noro obožuej ter veliko zelenjave noter.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
16.2.2009 11:31:10   
Arwen
No, da se še jaz pridružim klubu jamračic.user posted image Mene tudi ful trtica boli zadnje dni. user posted image user posted image A to je zato, ker se širimo ali kaj? V prvi nosečnosti me ni bolela, zdaj sem pa mislila, da me zato, ker sem dvakrat padla na rit .user posted image   Pa še glede gaziranih pijač. Jaz jih NIKOLI nisem pila, zdaj mi pa grozno pašejo...Donat obožujemuser posted image , pa šumeče multivitaminske tablete, ostalega se pa bolj izogibam. 

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
16.2.2009 11:49:13   
Flora2
Punce oz. user posted image lep pozdrav,

kar nekaj časa sem zbirala pogum (ne vem zakaj), da se še jaz javim na avgustovke, no danes sem ga zbralauser posted image , PDP imam 2.8., nuhalna za nami 1:7600, morfologijo pa imam 23.3.
Je pa to moja prva user posted image  in mi je vse čisto novo, vsak dan je nekaj novega tko da dolgčas mi ni. V začetku oz. okrog 10. tedna sem imela manjše probleme z rjavim izcedkom in sem bila na bolniški 2 tedna od takrat naprej sem pa super, energije za izvoz pa dobre volje tudiuser posted image .
Z mojim user posted image  sva šla v petek pogledat vozičke in je zmagal moj predlog in sicer Mutsy 4-rider, mi je noro lep in super za vozit tko da bo definitivno ta.
Toliko za enkrat, vas pridno berem in bom zdaj še več sodelovala.

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
16.2.2009 11:53:13   
simonalokar
sulfinija kje si že doma se ti ena pridruži pri kosilu.user posted image user posted image user posted image

jaz še vedno nimam ideje. moram pa hitro se spomint ura bo kmal ki bosta 2 prišla lačna domu.

dobrodošla flora 2 čestitke za nuhalnouser posted image user posted image user posted image

simona

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
16.2.2009 12:22:26   
Sulfinija
Simonalokar,v Prekmurju v MS.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

Neposredna povezava do sporočila: 1988
16.2.2009 12:29:30   
opatija
Ojla user posted image !

Jaz sem spet noro zaspana. A ima še katera te težave? Kar naenkrat me zagrabi tak spanc, da komaj gledam.

simonalokar naša pediatrinja priporoča kokto za majhne otročičke, če dalj časa hudo bruhajo. Sicer čisto malo, po žličkah, je pa menda domače homeopatsko zdravilo, ker vsebuje neko snov, ki pomiri razdražen želodec in zaustavi bruhanje. Tako da bo najbrž nekaj na tem, če ti paše si jo kar privoščiuser posted image Tudi na splošno je kokta OK, saj je narejena iz šipka in tudi slučajno ni tako škodljiva kot npr. Coca Cola. Izogibaj pa se CocaColi light oz. vsem gaziranim pijačam, ki vsebujejo umetno sladilo aspartam, ki pa je zelo strupeno. Pa na zdravje s kokto user posted image Imaš srečo, da te ne muči riganje kot mene. Če spijem še mehurčke, se bom tako napihnila da bom kar poletela, o zvočnih spremljavah pa raj nebi user posted image

Flora2 dobrodošla, pa čestitke za nuhalnouser posted image

Vsem ki se jim lušta regrad pa se bojijo tokso: tudi meni se je od strahu skoraj zagravžala vsa solata pa mi je prijateljica kupila spraj salad spa. Narejen iz iz naravnih, organsko pridelanih sestavin (kis, alkohol, zelišča, ...) in je namenjen čiščenju umazane zelenjave in sadja. Potrebno je le pošpricati in šteti do deset nato pa normalno dobro umiti. Menda odstrani tudi velik del pesticidov. Mislim da ga prodajajo v trgivini Dota.

Zdej pa spet šibam delat...

Čao, čao!

Neposredna povezava do sporočila: 1989
16.2.2009 12:47:06   
HeGa
Ojlauser posted image !

Ja včeraj je bil res en lep dan. Škoda, da je danes ponedeljek in se moram spet prekladat po pisarni.

Kolk ste mi pa lušte s tem regratom nardile. Jst sem tud nora nanj. Bom šla po moje že dans pogledat, če se ga da že kaj nabrat. Škoda k se včeraj nisem spomnila, ko smo bili na primorskem, je zihr večji kot v Lj.
Mehurčke bi pa tud jst pila, pa se kr lepo nazaj držim. Zaenkrat mi še uspeva.

opatija midva sva bila v Egiptu, ko sem bila 5 mesecev noseča. Kar se hrane tiče nisem imela nobenih težav. Izogibala sem se svežemu sadju in zelenjavi, pa razni siri, salame in podobne surove stvari. Od sadja sem jedla samo tazga, ki ga ni treba prati (banane, pomaranče,...) Če pa se mi je že zaluštalo kaj drugega sem vzela kar s seboj in v sobi obvezno oprala z ustekleničeno vodo. Tiste kuhane hrane majo pa ponavadi vedno full na izbiro. Sem se zredila 5 kil v 10 dneh. O kere sladice. Njami!!! Pijače pa samo ustekleničene. Pa je bil res super dopust. Bi šla takoj tud zdaj. Sam moram bit v službi obvezno do srede maja, pol je pa že mal pozno za take podvige. Ampak kar se kil tiče pa boljš, da kar doma ostanem.

Mene je pa vleklo v soboto v živalski vrt. Pa potem nekak ni zneslo. Bomo pa tudi mi letos prvič nabavili letno vstopnico. Je tak luštn sprehod.

Flora2 dobrodošla

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
16.2.2009 12:48:47   
poopsie
Ojla še od mene user posted image

Sem sama doma in poležavamuser posted image  Sem ravno gledala Mamma mio.. In mi je fuuul dober film. Sem si prav pela zraven-bogi sosediuser posted image user posted image user posted image user posted image

A ve fejst hodite na WC??? Podnevi se mi zdi,da grem 15×. Mi je že prav tečno. Ponoči pa hvala bogu spim in me nič ne more zbudit. Še ko Iraya kliče se dragi vstaneuser posted image

Drugače sem kot rožicauser posted image  Polna energije,prav žarim.. Nonstop se smejimuser posted image
Sploh nič ne kompliciram,pri Irayi sem ful :)) Z kupovanjem še nismo začeli.. Še kakšna 2meseca bomo počakali.

Za morje smo se še skoraj 100% zmenili. In sicer gremo na Mali Lošinj. V novi hotel. Ga vsi hvalijo in upam,da bomo tudi mi zadovoljni. Gremo pa v sredini junijauser posted image user posted image

Iraya je 4 tedne prezgodaj postala sestra mali Isabelli. :)

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
16.2.2009 12:53:26   
poopsie
Sem našla en seznam... Vendar koliko sem ga preletela se mi zdi,da je tukaj gor napisano kar nekaj nepotrebnih pripomočkov. Vsaj za nekaj prvih mesecev otrokovega življenja.
1 banjica
2 skledici za umivanje
1 steklenička mandljevega olja
1 steklenička 70% alkohola
10-15 kom 5x5cm sterilne gazice
1 otroško trdo milo
1 škarjice za striženje nohtov
1 glavnik + 1 mehka ščetka za laske
1 zavitek palčk za ušesa
1 hladilno mazilo
1 praško pasto
fiziološko raztopino
1zavitek vate
1 telesni termometer
pumpica za nosek
micropore trak
termometer za v vodo
čistilni robčki
koš za smeti

pribor

1 steklenička
1 duda
2 mali silikonski žlički
1 steklen strgalnik
1 čaj za krčke
sterilizator
posoda za shranjevanje flašk

postelja in posteljnina

1 otroško posteljico
1 obroba za posteljico
3 kompletki rjuhic (jogi)
2 odejici
nepremočljiva podloga za posteljo
kovterček

ostali pripomočki

1 otroški voziček
1 lupinico
1 ležalnik
1 banjico ali čerbriček za kopanje
1 stajico - kasneje
1 ščetko za čiščenje stekleničk
1 flaško sterilne vode za flaške in dude
pumpico za nosek

perilo

30 tetra plenic
10 povijalnih plenic
5 hlačk ali pajackov
5 kapic triko
1 bombažna debelejša kapica
5 parov nogavičk
3 pare copatk
paket ali sva plenic za enkratno uporabo
2 kvadratni brisači
bombažne krpice za umivanje
2-3 pajacka z dolgimi rokavi
hlače do pasu
majčke na preklop - benkica
bodiji na preklop - body benkica
bundico (za iz porodnišnice)
slinček

(odgovor članu poopsie)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
16.2.2009 13:07:08   
simonalokar
opatija hvala za razlago meni tako pašejo mehurčki fora pa je ta da jih drugače ne pijem in zdaj sem nora nanj. meni zelo pašejo ker mi pol ni slabo. do zdaj sem vse zbruhala in kar sem spila in pojedla. zdaj ko pa kaj pojem spijem do 1-2 dl mehurčkov in mi ni slabo. noro kajne ampek bolj to ko pa pri vsaki jedi na školjki in bruhat saj se bo verjetno umirilo in bom pol nehala. sam nekaj moram tudi pit kajti grozila mi je dehidracija in mi je mož reku naj probam še mehurčke in glej šment uspelo je.
saj imam zelo slabo vest samo medva morava jesti in tudi piti. upam da ne bom škodovala svojemu user posted image .

zdajle pa grem kuhat. vidim da sem marsikatero razdražila z regradom njami.

simona15t 2/7d

(odgovor članu poopsie)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
16.2.2009 13:18:09   
Flora2
Punce hvala za dobrodošlico...

Poopsie, vidim da si naredila seznamček, meni za enkrat še ni popolnoma jasno kaj vse bo potrebno kupiti, ker zaenkrat še ne kupujemo nič, bom počakala do konca marca, potem pa počasi vsak mesec nekaj na koncu pa tisto najnujnejše, bom pa veliko tudi dobila od sestre in od prijateljic, ki imajo vse majhne otročke.
Vidim da je debata o regradu, jaz ga sicer še nisem šla nabirat, ga pa sigurno bom, ker ga naravnost obožujem, se pa zavedam da ga bo potrebno oprati še bolj temeljito kot sicer.

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
16.2.2009 14:08:08   
tejči77
Hej, babike!
Vidim, da ste vse še kar OK, razen dveh. Ampak verjamem, da se bo tudi pri vaju vse uredilo - mislim glede krvnih testov. Držim pesti. Saj vesta za kateri dve!

Midva sva imela  pa že v petek valentinovo. Sicer se je začelo bolj slabo. Je imela Larisa v četrtek popoldan hudo vročino(okoli 40) in potem je zvečer še bruhala. Nikakor ji nisem mogla malo zbiti vročine. Pa nekako smo preživeli noč. Zjutraj smo tri ure čakali pri pediatru, da nam je rekla da je viroza. Potem se je vročina umirila in se je mama ponudila, da jo popazi. Sem sicer imela ful slabo vest, ampak že mesece sva planirala it za tri urce plavat in sva potem vseeno šla. Jaz sem tudi prvič po 6 mesecih dobila dopust in sem morala izkoristit, ker verjetno ne bo več te možnosti. Potem sva šla še nekaj pojest - lubi je bolj na meso, jaz pa na zelenjavo. In tudi Larisa se je imela dobro doma, tako da sem bila kar pomirjena ko sem prišla domov. Me je pa ves čas skrbel in se sploh nisem mogla prav umirit.

Jaz imam tud en seznamček za novorojenčka, bom pa pobrisala vse kar meni ni prišlo prav in dopisala še svoje pripombe, ker ene stvari so čist brez veze. Je pa pač odvisno od posameznika.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
16.2.2009 15:05:04   
Flora2
Tejči77, ti kar prilepi svoj seznam, več ko bo informacij za nakup lažje bo za vse nas 'novinke'.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
16.2.2009 15:24:01   
Alisa
oj,
zdaj sem rabila dobro uro da sem vas uspela prebrat, čez vikend smo se malo crkljali, ker smo bolni.
Upam, da bo čimprej minilo.
Od seznamov se bom prav enkrat poglobila, ker že od tistih stvari ki ti jih v materinski šoli povedo, jih kar nekaj nisem rabila, tako da zdaj bo itak lažje, pa večinoma itak že imam, bom pa ostalim ki ste prvič srečke user posted image , napisala.
Evo moram že it, ker me malček preganja da ni več čajauser posted image , se poznej oglasim.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
16.2.2009 16:17:31   
poopsie
ALISA upam,da se čimprej pozdraviteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
16.2.2009 16:23:34   
kerala
Ojla pozdravček še od mene! Danes spet ponedeljak pa služba... še dobro, da gre delovnik proti koncu.

Seznamčki, seznamčki, komaj čakam, da začnem to pregledovat in študirat, kaj bomo nabavljaliuser posted image . Moram priznat, da sem že čisto pozabila, kaj sem jaz takrat pred leti vse rabila, je že tako dolgo nazaj. Pa vse skupaj se mi zdi, kot bi bilo prvič, še v materinsko šolo bom verjetno kar šla.

Drnula, upam, da je vse OK - ti se kar pri zdravniku oglasi, da boš mirna.

Opatija, tudi jaz sem prav danes v eni reviji prebrala o tem, s čimer pošpricaš salato, se mi zdi full fajn zarad pesticidov, četudi se toxe ne bojim.
Kar pa se potovanj tiče: Jaz imam kar paranojo med nosečnostjo potovati v kraje, kjer se lahko kaj okužim. S puncama smo velik lutali po svetu, samo ne ko sta bili še zelo majhni - začeli smo, ko je imela Duna 3,5 leta. Bili smo kar se da pozorni na hrano in vse ostale preventivne ukrepe, pa smo kljub temu kaj pokasirali. Res pa, da nismo hodili veliko po turstičnih krajih ampak smo z nahrbtniki sami bluzili naokrog, pa kar dolga so bila naša potovanja, med 5 in 6 tednov. Nazadnje je bila Živa v bolnici v Indoneziji zaradi tifusa, pa tudi v Indiji je bila nekaj dni v bolnici, midva sva se zastrupila v Maroku, ki niti ni tako nevaren. Po Indokini in Bližnjem vzhodu pa smo bili vsi zdravi. Mislim, da je vedno največ od sreče odvisno. Kaj vem, jaz raje ne reskiram, čeprav me zelo vleče. Saj bo tudi potem še dovolj časa.
Mi bolj razmišljamo o tem, da bi šli na ornk dopust nekam na toplo raje oktobra ali novembra, ko se detece itak samo doji in se nima s čim okužit.
Bomo vidli, kaj bo iz vsega skup...
Samo za namig glede dopustovanja na "morju", še posebaj z malimi otroki. Nič  dražja (če kampiraš), nič dlje kot Dalmacija, pa veliko prijetnejša se mi zdi Korzika. Plaže so neskončne peščene, idealne za otroke, nikoli gužve, lepa mesta... Zelo prijetna je tudi notranjost, za tiste, ki imate rade hribe. Prednost pred našimi gorami pa je, da vreme ni podvrženo tako hitrim spremembam in je ponavadi vedno toplo. Ogromno možnosti je za sprehode, kopanje v toplih tolminuh... Ljudje so zelo prijazni. Samo kot ideja, mi zadnja leta na morje hodimo samo še tja. In z enoletnim otročkom bomo sigurno spet šli.

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
16.2.2009 18:29:42   
23tina
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image JES BI REGRAD!!!!!!!!!!!!!!!!MNJAMSI,MNJAMSI,MNJAMSI!!!!že ne vem kok časa mojmu govorim kok si ga želim pa jajčka notr.pa pašejo mi ocvrte marele(gobe)!!!!!ja pa tud coca-cola!!!!
zj grem pa po moje prve nosečniške hlačke,jupi....v h&m,so mi ble zadnič ene kavbojke ful všeč...

dijo srečke nosečke pa ne več o regradu govort,mnjami

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.