|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
11.1.2009 20:03:55   
Reby
Sem dolžna še moje podatke: starost 33, stanujem v LJ (drugače Celjanka in bom najbrž šla rodit v CE), 1. nosečnost, PDP 19.8. - upam, da nisem kej pozabila.
Berem, da kupujete že nosečniška oblačila, a jih morate že nositi? Jaz mam malo večji trebušček, zredila sem se 2,5 kg, ampak še nisem razmišljala o nakupu...
Drugače pa super prestajam nosečnost, nobenih slabosti, bruhanja, samo če preveč delam ali hodim naokrog, me začne boleti trebuh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 851
11.1.2009 22:19:34   
Muca83
Joj punce, jaz sem pa čisto povožena user posted image Volčjo lakoto, ki me je dajala prej je nadomestilo totalno nasprotje. Prav nič mi ne paše jesti.
Za zajtrk sem pojedla pomarančo, za kosilo malo juhe in 2x sem ugriznila v meso, za večerjo pa nekaj ananasa in par prepečencev. Skoz se slabo počutim, nič ne morem delat pa spet me je popoldne zmanjkalo za 3 ure. Kriza!
Pa tako lepo je kazalo, da mi bo to prihranjeno. Pa nič... No ja, glavno je, da bo pikica zdrava.
Kljub vsemu pa upam, da bo jutri kaj bolje, ker ne vem kako bom drugače zdržala v službi, sploh če me bo zaspanost zagrabila.

Nekaj ste se pogovarjale o user posted image . No, pri meni je suša. Že tako nimam nobene želje po tem, ko se pa slabo počutim pa še toliko manj. Mislim, da sva samo ene 3x odkar sem ugledala dve črtici.

Zdele pa spet študiram a me bo bruhat prijelo ali ne, ker se tako čudno počutim v želodcu. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 852
12.1.2009 7:31:14   
abab
Dobor jutro.

Hvala vsem za odgovore.

Bom se naročila pri G. in bom vidla kako in kaj.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 853
12.1.2009 7:52:57   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),  NASLEDNJI PREGLED

XX.08. 
moom   -  ??, ?, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ) , ??
irency84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
Ayo   -  33, P=02.03.09, zamejka, (2 user posted image , 1 user posted image ), 20.01.
mamica9   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ) , ??
pearl_shell   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), 15.01.
M1987   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), 08.01. 
bibyzan   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
Roth   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
blanč  -  35, IZS, CE, (1 user posted image ), NS-02.02. 
idrija1   -  29, zaročena, Sp. Idrija, (1 user posted image ), 12.01.
mayathebee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , 22.01.

01.08.
Sisy 
 -  30, ?, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-20.01.
poopsie  -  28, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 26.01., NS-20.01.            

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??                

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image ), ??

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ) , 28.01., NS-20.01.

05.08.
go_ta  -  26, P, ??, (1 ) , 19.01., NS-22.01.
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image ), NS-30.01.                 
Drnula   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image ), NS-20.01.

06.08.

pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), 10.02., NS-29.01.         

07.08.
busi2 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-20.01. 
Anonimna 

08.08.  
simonazalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 21.01., NS-27.01. 
5ra83   -  ??, ?, MB, (1 user posted image ) , NS-30.01.

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 06.02., NS-26.01.

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image ), 09.03., NS-29.01.
cowgirl   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), 12.01.                            

13.08.      
Zima07   -  29, IZS, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ) , 27.01.
Sulfinija  -  30, P, MS, (4 user posted image , / user posted image ) , 10.02., NS-27.01.

14.08.

lucy86   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
mognolija1984 
 -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), ??
sarajan   -  27, IZS, Kamnik, (1 user posted image ), 08.01.

katyy26   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , NS-02.02.

16.08.              
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image ), 05.02., NS-29.01.

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ) , ??

19.08.

muca83   -  25, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ) , NS-06.02.
mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 12.01.              
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ) , 19.01.
anonimen   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ) , 13.02. NS-03.02. 
Reby   -  33, ?, LJ, (1 user posted image ) , 12.01.

20.08.
Anonimen
   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??
Barbk  -  33, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , NS-02.02.
mony5   -  ??, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ) , 15.01.
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 26.01.
sams   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , 20.01.
lara27   -  26, ?, CE, (3 user posted image , ? user posted image ), 10.03., NS-09.02. 

21.08.
*anč*   -  25, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 13.01.
TjasaJ   -  30, IZS, Brežice, (3 user posted image , / user posted image  ) , 05.02.

22.08.

Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
nena1978   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
aprilčica07  -  32, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ) , 06.02.
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??
eva Ana   -  27, IZS, MB, (2 user posted image , / user posted image ) , 09.01.

24.08.
niwci   -  25, zaročena, NG, (1 user posted image ) , 27.01. 
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), 27.01.

28.08.
altaya  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), 26.01. 

29.08.
Arwen  -  31, P, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 27.01. 

30.08.  
anonimen  user posted image  -  26, ??, ??, (1 user posted image ) , 23.01., NS-12.02. 
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ) , 22.01. 

31.08.
Alisa   -  ??, ?, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 15.01.

04.09. 
Pia67   -  41, ?, ??, (? user posted image , 1 user posted image ) , 19.01.

SKUPAJ Avgustovskih user posted image   2009  = 66 

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1

priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2

Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu abab)
  Neposredna povezava do sporočila: 854
12.1.2009 8:58:43   
Pia67
Najprej hvala za res lep in + sprejem na vašem delu foruma. Sicer je mal grdo, ker bekslam iz enega meseca na drug, samo praksa kaže na to, da bom pristala v septembru. No, več bom ziher vedela čez teden dni, ko bom imela 1. pregled.
Anonimen, seznam je res dober in v času septembrk 2005(moja 1. nosečnost) še tega ni bilo, tako,da so informacije za osvežitev spomina več kot dobrodošle. Hvala za tvoj trud.
Nekaj vprašanj ste mi postavile: dvojčki najbrž ne bodouser posted image , pa tudi nisem imela nobenih "umetnih" postopkov za user posted image . Po mesecu dni truda za naraščaj je rezultat prinesla zgolj ljubezen in velika želja po user posted image . Leta sicer so, ampak jih ne kažem. Še vedno se ukvarjam s športom in če se le da vsak 2. dan tečem, to me drži pokonci, priznam pa, da sem zvečer neskončno zaspana (prej sem potrebovala zgolj max. 6 ur spanja) in da je moj trebuh zvečer še 1x večji kot zjutraj, ko še ne kaže nobenega znaka user posted image . Slabosti zaenkrat ni.

Prav fajn vas je brat, ni kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 855
12.1.2009 10:39:40   
čačka
Hojla punce! Na pa naj se še jaz na hitro pofočkam!
Vse novinke toplo pozdravljam in pošiljam  user posted image user posted image user posted image  za lepo in srečno nosečnost. Želim vam čim manj zapletov in zdrave bebice!

Moj vikend je bil super. Šla sem po nakupih in si nabavila nekaj nosečniških kosov. Sicer izbira ni velika... tako da sem skočila še v Italijo. Na koncu sem z izkopičkom zadovoljna... kar je najbolj pomembno user posted image .

Mojih težav je vedno manj... slabosti se počasi umirjajo, na zaspanost sem se že nekako navadila, špikanje je prisotno, vendar nekak sprejemam to kot del tega. Zdaj me špikanje opozarja na malo bitjece, potem pa bodo njegove brce user posted image

Naj bo teden uspečen in čim manj naporenuser posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 856
12.1.2009 11:30:34   
hel32
En lep pozdrav vsem
se pridružujem avgustovkam,danes imam prvi pragled priG, sem pa si izračunala  sama
in sicer 28.avgust 2009.In upam da bo user posted image ,ker pikico že imamo in je stara 10,let,zanjo pa sem imela rok 23.8.,no tako,da bosta oba
avgustovčka.
user posted image  slabost me spremlja že kar lep čas,in sem včasih čist brez volje,zelo veliko spim,pa tega nisem navajena,pa saj,vsakauser posted image  je drugačna,
vsem želim čim lepšo nosečnost in zdave sončke.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu čačka)
Neposredna povezava do sporočila: 857
12.1.2009 14:46:43   
simonalokar
kako ste pridne punce veliko ste napisale ko me ni bilo

pri meni je kar enkako stanje, salabosti so zdaj bolj prisotne zjutraj in zvečer, pogruntala sem da moram skuz nekaj jesti in slabost gre.

včeraj sem po dolgem času vse pospravila tako da sem samo s sabo zadovoljna. kumaj čakam na pregled in na NS da bova z možem izvedela spol upam da bo punčka da bomo imeli parček doma, tudi če bo fantek damo da bo zdravo.

pozdravljam nove nosečke  user posted image user posted image user posted image user posted image , vidim danas je kar veliko. ali kateri tudik paše ananas jest jaz bi ga skuz pol pa mi povejo da z ananasom hujšaš in to pa res nebi rada.

lp simona,  10t 2/6

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 858
12.1.2009 14:58:30   
lily rose
oh, ne vem če z ananasom hujšaš, ker meni je v 1. nosečnosti noro pasal, pa sem se zredila 20 kg

no ja, lahko pa, pa bi se v primeru da ga ne bi jedla zredila še enkrat več :)

ojej

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 859
12.1.2009 15:24:06   
Sulfinija
Ojla1

Da se vam malo javim.Kok ste načvekale pridne ste ni kaj,jaz sem pa danes totalno brez energije še dihatis e mi ne ljubi.Hodim kot megla.Noč je bila kriminalna spet nsiem spala,zjutraj tak mraz da te ubije,pa nekaj me zvija kot krči ko morme na blato pa ne gre.Pa ful mene mučijo vetrovi,da je joj no.Pa potem če sem v družbi kar leti iz mene meni je pa ful nerodno ker samo nanekrat smrdi ,upam da se bo tole kmalu vse skupaj umirilo.Zjutraj so spet letela sline v wc hujših slabosti pa ni bilo,le utrujena sem danes za znoret.Tolks me brez energije,da še šivanke ne morme v rokah držati zato moj ogromen gobelin lepo stoji in čaka,ko se ga bom usmili in kaj pičila na njem.
Danes mi spet ne diši nobena hrana prav v kuhinji smrdi vse kar se kuha upam le,da je tole dober znak.In jutri 14.dni pa nuhalna komaj čakam,samo dvomim,da se bo splo videl.Mene po eni strani ful mika,da bi veedal v naprej po drugi strani pa si mislilm,če sem na tole srečo čakala dolgih šest let bom še ja zdražala do avgusta da zvem takrat ko rodim.Kaj pa ve boste vedele spol v naprej ali ne???

Takole grem malo vodoravno.

Fanj mi bodite,se beremo in tipkamo kaj.

LP Mojcauser posted image 9t4dni

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu lily rose)
Neposredna povezava do sporočila: 860
12.1.2009 15:50:21   
Anonimen

user posted image Aktualni pregledi v tem tednuuser posted image
 user posted image user posted image user posted image user posted image    

Ponedeljek 12.1.2009
user posted image  cowgirl 
 user posted image  mamika2 
Torek 13.1.2009
user posted image   *anč* 
user posted image  serendipitiy
Četrtek 15.1.2009
user posted image   majca 
user posted image   mony5

user posted image Aktualni pregledi v januarjuuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ponedelje 19.1.2009
user posted image  karin1 
user posted image  go_ta
user posted image  pia67
user posted image  karin1

Torek 20.1.2009
user posted image  sams
 user posted image  lily rose  NS
user posted image  lunca82  NS
user posted image  uršaT.  NS
user posted image  poopsie  NS
user posted image  sisy  NS
user posted image  ayo

Sreda 21.1.2009
user posted image  simonazalokar

Četrtek 22.1.2009
user posted image  tanchy
user posted image  mayathebee

Petek 23.1.2009
 user posted image  Anonimen user posted image

Ponedeljek  26.1.2009
user posted image  Altaya
user posted image  Živa25
user posted image  heGa  NS
user posted image  poopsie

Torek 27.1.2009
user posted image  Arwen
user posted image  Lorian
user posted image  niwci
user posted image  Sulfinija  NS
user posted image  simonazalokar  NS

Sreda 28.1.2009
user posted image  uršaT.

Četrtek 29.1.2009
user posted image  kea NS
user posted image  čačka NS
user posted image  pika984  NS

Petek 30.1.2009
user posted image  Alja_  NS

user posted image Aktualni pregledi v februarjuuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ponedeljek 2.2 2009
katyy26  NS

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 861
12.1.2009 18:30:49   
Muca83
Živjo punce! Danes imam pa eno grozno priznanje za povedat: Rada sem čimveč v službi user posted image user posted image
Ampak res no. Potem ko sem cel vikend prespala in se počutila za nikamor, se je danes počutje spet vrnilo na stara pota. Zjutraj sem sicer komaj vstala in malo postrani gledala školjko, če si želi kakšne objeme, ampak ni bilo potrebno. Potem sem ene 2 ure bolj gledala v steno kot delala, po zajtrku sem pa prišla dokaj k sebi. Tako, da ima očitno nekaj povezave moje počutje s službo. Zdaj pa ne vem, a mi res pomaga, da sem tako polno zaposlena ali kaj. V glavnem od danes naprej obožujem v službo hodit user posted image

Drugače pa dnevi tečejo, jaz pa že kar malo odštevam dneve do NS, čeprav je še daleč.

Me pa nekaj zanima. A tiste, ki veliko bruhate, ste vse na bolniški? Ker si res ne predstavljam delati pri hudih slabostih.

Vso srečo tistim, ki imate ta teden preglede! Upam, da vse dobite dobre informacije!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 862
12.1.2009 19:18:04   
Ayo
Cer!

Ja, meni tudi ni bilo tako hudo danes v sluzbi (po 3-eh tednih sem se vrnila v pisarno in to s polnim delanim casom, prej sem bila pa samo polovicno). Ampak po izkusnjah sodec, verjetno ne bo dolgo trajalo user posted image

Zjutraj sem se oblekla v eno bolj ohlapno obleko, ker ce imam oprijete stvari, se trebuscek kar pozna (ceprav je lahko seved dvomljiv), no in mi takoj ko pridem v pisarno, kolega rece "uu si pa shujsala!" user posted image user posted image Sem si misnila, ja pocakaj se par tednov, pa ti povem, za koliko user posted image user posted image

No, drugega pa za danes nic novega. Imeli smo spet soncek, pa se ga napovedujejo. user posted image

Bodite pridne!

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 863
12.1.2009 20:05:49   
tevži
Živjo punce, no vidim, da vas je že kar nekaj avgustovk 09 :) Zadnji čas, da se vam pridružim tudi jaz user posted image
No, moj PDP je 4.8.2009 user posted image
NS 25.1.2009

1. pregled in ultrazvok smo že preživeli. Zaenkrat je vse ok, razen slabosti, ki kar ne prenehajo. Me zanima, če se bodo le-te res po treh mesecih prenehale?! Kajti počasi imam že tega dovolj :) Seveda sem na bolniški, ker drugače žal ne gre.

Uživajte v nosečnosti in predvsem pazite nase in na svoje sončke :)

LP

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 864
12.1.2009 21:03:14   
mamika2
Hojla srečke user posted image ,

danes sem imela 1 pregled, ki pa ni šel preveč dobro - user posted image  se ne razvija, kot bi se moral. Tako, da me čez 1 teden ponovno čaka pregled, in bomo videli kaj bo. Imam slab občutek, da se bom poslovila od vas user posted image . Po drugi strani, sem pa tak človek, da že razmišljam o tem, da nama bo user posted image  čez nekaj mesecev spet uspelo user posted image .

Luštno se mejte, naj ta teden ne bo prenaporen user posted image

(odgovor članu tevži)
Neposredna povezava do sporočila: 865
12.1.2009 21:20:00   
*anč*
mamika2  upam na najboljše! bodi optimist še naprej!user posted image

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu mamika2)
Neposredna povezava do sporočila: 866
12.1.2009 21:22:08   
Muca83
Ojoj, mamika2 user posted image
Kaj pa to pomeni, da se ne razvija kot bi se moral? Je premajhen, ni utripov ali ga sploh ni videti?
Jaz bom vseeno držala pesti, da si samo kasneje zanosila. Ker če te niso takoj poslali na čiščenje, je sigurno še upanje! user posted image zate!

(odgovor članu mamika2)
Neposredna povezava do sporočila: 867
13.1.2009 6:16:17   
zima07
Ojla, punce!

Ampak ste pa face-en teden sem bila brez računalnika, zdaj bi si pa lahko dan dopusta vzela, da bi vas prebralauser posted image ...No, zdajle nimam časa, rada bi vas samo vse lepo pozdravila-tudi tiste nove user posted image , ki so se nam pridružile... Danes se bom naročila na NS, sporočim datum, ko vas preberem, pa tudi kaj pokomentiram...Zdaj pa grem...v službo!!! 

Držte se!!!

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 868
13.1.2009 8:24:45   
kea
Dobro jutro vsem user posted image .
Se mi zdi da čas tako hitro mineva, smo že 10 t 4 d user posted image , pa se mi zdi, da sem komaj teste delala (predčasno - radovednost!!!)
Mene so slabosti malo popustile (že trkam....), malo moram edino paziti kaj pojem, da se mi ne vrne (pašteta, mleko, jogurti ipd.)! Me pa kar precej boli v spodnjem delu trebuha, posebno ob hitrih gibih (iz čepečega položaja se vstanem) ali pa če malega pikeca dvignem ali nosim. Je pa mi G rekla, da imam maternico bolj nizko (zato sem imela že v prejšnji user posted image  težave) in nekako nazaj nagnjeno - ima katera kaj izkušenj z podobno situacijo? Pa tudi v križu imam kar precej močne bolečine! Včeraj po celodnevnem sedenju v službi me je že tako bolel, pa tudi ležanje mi je proti jutru postalo že zoprno, ker me je bolelo!
V prejšnjih 2 nosečnostih sem sicer tudi imela bolečine v križu, samo dosti kasneje - je to emšo???
No, drugače pa komaj čakam da mine še teh 16 dni do NS da vidim pikico in naš ati tudi komaj čaka da bo 1. videl user posted image !
Ok, lepo se imejte !

VELIKO STVARI LAHKO POČAKA
VENDAR NE OTROK.
OTROKU NE MOREŠ REČI - JUTRI.
NJEGOV ČAS JE DANES

Gabriela Mistral,
Nobelova nagrajenka

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 869
13.1.2009 8:31:49   
Sulfinija
Jutro!

Vsem skupaj en lep pozdravček.K sreči danes ni takole mrzlo hudo kot je bilo včeraj.

No najina noč je bila malo boljša vendar še zame vedno moreča spet metanje,letanje do wc,.....Zjutrajs em se lepo vstala in že sedela za wc spet je letelo riganje lsine vanj kaj čmo upam,da se bo sčasoma tole umirilo.Sem pa spet brez energije kot včeraj pa kje je le še večer ko bom šla spat groza in taka bom spet cel dan ko megla brez energije,...samo se bom dane sprisilila,da si bom vsaj iz toaletnih void v kopalnici zbrisala prah ga je že gor na kg kriza no.SEdaj sem pojedla polovico polnozrnate želmjice z piščančjimi prsmi,ter spila elevit ter en spasmex in magnesol stopila v vodi le spiti ga še morem do konca pa se mi niti tole ne ljubi.No in danes 14,.dni je nuhalna juhej komaj čakam kaj šele moj user posted image .

Me pa zanima nekaj zakaj imate ene takole pozno nuhalno?Moja predhodnica je napisala da je nosečka 10t4dni in nuhalno ima komaj za 16.dni.Ja sem noseča danes 9t5dni in nuhalno imam že za 14.dni v čem je dobro da je taka razlika???

In še nekaj me zanima ali imate nosečniške planerje?Včerja sem tole videla v eni trafiki in bi si kupila smao ne vem kaj je vse tam noter ali se tole splača imeti da imaš potem še tukaj spomine zapisane???J ain še enkaj komaj čakam soboto da grema z mojim malo v Avstrijo v šoping in v MB v HM meni po nove hlače upam,da kaj pametnega najdem....

LP Mojcauser posted image 9t5dni

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu kea)
Neposredna povezava do sporočila: 870
13.1.2009 8:34:49   
čačka
 mamika2 držim pesti, da bo vse ok. user posted image

Jaz sem bila včeraj tako povožena, da ni bilo za nikamor. Sem si zmerila pritisk... 105/55. Hmmm ni čudno, da sem se vlekla kot megla. Ker sem bolj slabokrvne sorte predvidevam, da mi tudi železo nagaja.
No zjutraj je bil pritisk ok in upam, da bo tako tudi ostalo!

Kot Muco83 tudi mene zanima, a je katera na bolniški in kakšen je razlog. Malo ženskega firbca user posted image

Naj vam delovni dan hitro mine!

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 871
13.1.2009 8:37:18   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),  NASLEDNJI PREGLED

XX.08. 
moom   -  ??, ?, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ) , ??
irency84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
Ayo   -  33, P=02.03.09, zamejka, (2 user posted image , 1 user posted image ), 20.01.
mamica9   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ) , ??
pearl_shell   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), 15.01.
M1987   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), 08.01. 
bibyzan   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
Roth   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
blanč  -  35, IZS, CE, (1 user posted image ), NS-02.02. 
idrija1   -  29, zaročena, Sp. Idrija, (1 user posted image ), 12.01.
mayathebee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , 22.01.

01.08.
Sisy 
 -  30, ?, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-20.01.
poopsie  -  28, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 26.01., NS-20.01.            

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??                

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image ), ??

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ) , 28.01., NS-20.01.

tevži   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), NS-25.01.

05.08.
go_ta  -  26, P, ??, (1 ) , 19.01., NS-22.01.
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image ), NS-30.01.                 
Drnula   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image ), NS-20.01.

06.08.

pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), 10.02., NS-29.01.         

07.08.
busi2 
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-20.01. 
Anonimna 

08.08.  
simonazalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 21.01., NS-27.01. 
5ra83   -  ??, ?, MB, (1 user posted image ) , NS-30.01.

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 06.02., NS-26.01.

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image ), 09.03., NS-29.01.
cowgirl   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), 12.01.                            

13.08.      
Zima07   -  29, IZS, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ) , 27.01.
Sulfinija  -  30, P, MS, (4 user posted image , / user posted image ) , 10.02., NS-27.01.

14.08.

lucy86   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
mognolija1984 
 -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), ??
sarajan   -  27, IZS, Kamnik, (1 user posted image ), 08.01.

katyy26   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , NS-02.02.

16.08.              
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image ), 05.02., NS-29.01.

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ) , ??

19.08.

muca83   -  25, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ) , NS-06.02.
mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 12.01.              
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ) , 19.01.
anonimen   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ) , 13.02. NS-03.02. 
Reby   -  33, ?, LJ, (1 user posted image ) , 12.01.

20.08.
Anonimen
   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??
Barbk  -  33, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , NS-02.02.
mony5   -  ??, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ) , 15.01.
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 26.01.
sams   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , 20.01.
lara27   -  26, ?, CE, (3 user posted image , ? user posted image ), 10.03., NS-09.02. 

21.08.
*anč*   -  25, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 13.01.
TjasaJ   -  30, IZS, Brežice, (3 user posted image , / user posted image  ) , 05.02.

22.08.

Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
nena1978   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
aprilčica07  -  32, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ) , 06.02.
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??
eva Ana   -  27, IZS, MB, (2 user posted image , / user posted image ) , 09.01.

24.08.
niwci   -  25, zaročena, NG, (1 user posted image ) , 27.01. 
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), 27.01.

28.08.
altaya  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), 26.01.  
hel32   -  ??, ?, Lovrenc, (? user posted image , 1 user posted image ), ??

29.08.
Arwen  -  31, P, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 27.01. 

30.08.  
anonimen  user posted image  -  26, ??, ??, (1 user posted image ) , 23.01., NS-12.02. 
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ) , 22.01. 

31.08.
Alisa   -  ??, ?, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 15.01.

04.09. 
Pia67   -  41, ?, ??, (? user posted image , 1 user posted image ) , 19.01.

SKUPAJ Avgustovskih user posted image   2009  = 68 

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1

priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2

Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu kea)
  Neposredna povezava do sporočila: 872
13.1.2009 8:45:15   
Sulfinija
Jza sem k sreči doma nezaposlena,če bi pa delal bi bila od začetka na bolniški takole mi je rekla gin.Zarad prejšnjič spontanih splavov,sedaj začetniške težave takole,da bi bila na bolniški.Samo ks reči sme doma.Službo začnem intezivno iskati par mesecev preden se mi bo iztekla porodniška.

LP Mojcauser posted image 9t5dni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 873
13.1.2009 8:53:43   
HeGa
Ojla user posted image !

Danes je moj zadnji dan doma. Po letu in 2 mesecih jutri spet v službo. Pa še z mojim sem se spičla včeraj, tako da je današnji dan popoln.

mamika2 držim pesti, da bo vse ok user posted image

kea mene tud tko boli križ, da ne vem kaj bo, ko bom po 8 ur sedela v službi. Že zdaj ko sem doma se na momente komaj premikam. Jst pri sebi pravim da je EMŠO. Ampak kakšna vaja za krepitev trebušnih in hrbtnih mišic mi tudi ne bi škodla. Sem že študirala, da bi šla k zdravniku, da mi da napotnico za ortopeda, pa da mi pokažejo mal kakšne vaje naj bi delala, pa se kar ne spravim. Ampak predvidevam, da bo čedalje slabše - trebuh bo zrastu,...

Nuhalna pa naj bi bila enkrat med 11 in 14 tednom nosečnosti, kakor vem. V tem obdobju se najbolje vidi.

Joj čačka - si me spomnila na železo. V prejšnji nosečnosti sem 5 mesecev pila sirup. Jao jao kolk je men to zanič. Upam, da mi bo to zdej prihranjeno. Bljak!!!
Upam, da tvoj pritisk ostane ok. Moj je pa itak zmeri tko nizek.

Pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 874
13.1.2009 9:09:46   
Anonimen
pozdravljene nosecke!!!
Z veseljem vam sporocam, da se pridruzujem avgustovkam 2009.Vceraj sem imela namrec 1.vi pregled, in z bebiko je vse v najlepsem redu.
Noseca sem 9 tednov. imam ze 2 mala razbojnika( u bistvu niti ne vec tako mala) domen bo maja dopolnil 8 let, tadej pa augusta 6.:)
PDP imam 21.8.2009
Da vam pokazem se nasega najnovejsega clana druzine:user posted image
u glavnem. prvi pregled sem pricakovala z ogromnim strahom, da ne bi bilo kaj narobe.In sele zdaj, ko sem malo pikico videla, in vem da je za 1x z njo vse u redu, pocasi dojemam ,da bomo ce bo vse ostalo kot mora biti s5 dobili dojencka:):):)
Stara sem 30 let in prihajam iz okolice cerknice.

(odgovor članu HeGa)
  Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.