kerala
|
Pozdravljene moje drage ! O, Sulfinija, prav odleglo nam je, da si - no, bolje sta - uredu ! Nekateri G so pa res brez občutka in si verjetno ne predstaljvajo, kakšne posledice imajo lahko njihove prenagljene ali, grše rečeno, nestrokovne izjave. Še dobro, da obstaja drugo mnenje, večkrat bi se ga morale poslužiti. Glede železa vam lahko mal razložim, sem se nekaj časa po službeni dolžnosti s tem ukvarjala... Obstajata v osnovi dva različna preparata z železom. Eno vsebuje tri-valentno železo vezano v kompleks (Fe 3+) in drugo dvo-valentno železo (Fe 2+). Fe 3+ malo počasneje deluje, povzroča pa bistveno manj stranskih učinkov (slabost, bruhanje, kovinski okus v ustih) kot Fe 2+. 3+ je v zdravilu Ferrum Lek, obstajajo žvbečilne tablete (ki se jih lahko komot tudi pogoltne, če ti okus ni všeč) in sirup, pa tudi v Legoferu, kjer obstaja samo sirup. 2+ pa je v Retaferu in Haenmatopanu, povzroča večino znanih slabosti, vpliva pa tudi na absorbcijo nekaterih drugih snovi. Ča je možno, je veliko bolje jemati Fe 3+. Jaz sem v obeh nosečnostih jemala Ferrum Lek tablete, meni niso povzročale nobenih težav, hemoglobin sem imela še po porodu full visok. Opatija, hvala za spodbudne besede glede moje mame. Žal se kaj veliko ne da spremeniti, ima pač nihanja, na to smo se že navadili... Se pa definitivno strinjam, da je najboljši antidepresiv planiranje potovanj... Sams, upam, da ste bolje. Res so tamaučki hudi reveži ko so bolani, še moji sta tolk bogi, pa čeprav sta že daleč od "tamalih". Nič skrbet, če pije, je to dovolj, vse ostalo bo pa že not dobil ko bo spet zdrav. Pa hvala za tabelco. Se kar bojim, da sem vse preveliko naročila, večino sem vzela do 3 mesece. No, recimo, da bo tudi jesen še topla tle pri nas , kratkih rokavčkov pa to pa itak nisem naročala, ker jih verjetno ne bomo potrebovali. In - se vidimo jutri na telovadbi ali jo bo tokrat bolezen preprečila? Flora, čestitke za izpit! Že nekaj let plešem ciganski ples v plesni skupini v okviru ene plesne šole v Izoli, pa tut druge sem plesala. S to skupino tudi veliko nastopamo. Meni je to čisti užitek, samo trenutno sem na pavzi ... ampak oktobra me pričakujejo nazaj, hihi, upam, da bo moja postava dopuščala pojavljanje v javnosti Pa čestitke vsem za odlične MF! Glede imena - naš fanitna bo Taras, je že odločeno, še celo Duna se je počasi sprijaznila . Jaz ga že zdaj s tem imenom kličem, ko se z njim pogovarjam...saj ne vem, verjetno zgledam malo ko božam trebušček in kar nekaj nakladam?? A se ve tudi kaj pogovarjate s svojimi ? Sem pa danes tako prijetno utrujena, popoldan smo špargo nabirali, ob lezenju v grmovja tako neizmerno uživam, kljub temu da sem vedno opraskana kot da bi imela mlado muco. Samo ta narava, divjina, mir, to je res nekaj neprecenljivega! Nazaj grede ja pa Živa povedala, da bi vse nosečnic morale veliiiiko časa preživljati v naravi - menda se takrat razvija umetniška dušica - je prebrala v avtobiografski knjigi Roalda Dahla... Zdaj je pa počasi cajt za kavč... in se kaj beremo jutri!