opatija
|
Ojla ! Pa se spet oglašam po parih dneh. Počutim se vedno bolje, še posebno kadar čutim brcike, kar pa je vedno pogosteje in vedno močneje Vsako jutro grem na sprehod na Rožnik, mi noro paše Moram se tudi pohvalit, da mi je v sredo končno uspelo na telovadbo Malo me je skrbelo, ker se mi je zdel tempo kar konkreten, vendar sem se tudi kasneje dobro počutila, tako da sem se kar pomirila. Trebušček imam že čisto nosečniški, še starši iz vrtca me sprašujejo kdaj bomo imeli dojenčka. Se mi prav dobro zdi . Sedaj se tudi že pridno mažem, z Nikovo pomočjo Sem se končno opremila s kremami (za celotno telo), ker sem imela kožo že tako izsušeno kot 150 let stara želva Kerala vidim, da tudi tebi dopust ne gre iz glave Kuba je po moje super varianta tudi z dojenčkom. Nevarnih bolezni ni, zdravniki naj bi bili med najboljšimi na svetu, država pa je med varnejšimi. Menda so najugodnejša in najbolj simpatična prenočišča kar pri domačinih, ki so zelo gostoljubni, še posebno do družin z otroci. V tovrstnih prenočiščih kuhajo domačini, po pripovedovanju prijateljev zelo okusno, smešno poceni, meni pa je po izbiri gostov. Skratka, Kuba je tudi najina TOP destinacija za drugo leto tak čas Mavricius je sices super, je pa precej drag za potovanje, zato je nujno je potreben renta car. Imaš ogromno možnosti za treckinge, vendar mislim, da je z dojenčkom to vseeno pretirano. Precej so razviti resorti in čeprav midva resortov ne marava, sva bilu tu kot bubreka v loju Res pa je, da sva bila na medenih tednih in da je bil "najin" hotel leto kasneje na trip adviser-ju izbran za najbolj romantičen resort na svetu (narejen po feng shui) Priporočam ti tudi Tajsko, sploh ker praviš da ste za backpackerska potovanja. Imajo super urejeno železnico, kar je idealno za potovanja. Zvečer greš na spalnik (pred tabo razpakirajo sveže rjuhe in ti oblečejo posteljo, vsak vagon ima svojega varnostnika, odhodi in prihodi so točni do minute, cene pa zelo ugodne) in se zjutraj zbudiš na drugem koncu. Imaš tudi VIP avtobuse, kar pomeni da je zaseden vsak drugi sedež in niso toliko natrpani. Res da je Tajska precej turistična, vendar je bila meni vseeno zelo všeč, ker je precej raznolika (džungla na severu, otočki na jugu, vmes pa nori Bangkok ), poleg tega se da najti otočke (npr. Ko Tao), ki niso tako turistični in imaš bungalove na bolj odmaknjenih mestih, na plažah pa si praktično sam. Najbolj varen in najcenejši način prehranjevanja je kar na ulicah ali v preprostih lokalčkih, saj hrano pripravljajo pred tabo v voku in so zaradi visokih temperatur zastrupitve nemogoče. Jaz sem se že čisto navdušila nad Tajsko med prvomajskimi prazniki (varjanta direktno na Phuket, za 780 eur s prenočiščem, za 14 dni), pa se nam z datumi ne izide, poleg tega bom takrat že na injekcijah in se mi zdi tako dolg let preveč reskiran. Bomo šli nekam bližje, pa še ne vem kam. Imaš ti kakšno idejo, po možnosti, da bi bilo morje že za kopat, ker je moj Nik obožuje vodo? Ayo čestitke za poroko! Imaš krasno družinico, ti pa si bila prav cvetoča nevesta! Čestitke vsem za uspešno opravljeno morfologijo Uživajte v sončnem petku in božajte trebuščke!
|