Tisana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nataan Imam 5 mesecev starega fantka, ki smo ga na začetku nehote razvadili. Imel je hude krčei n veliko smo ga prenosili, drugače pač ni šlo. Zdaj pa le s težavo zaspi v svoji posteljici. V naročju zaspi, takoj, ko ga odložim, začne jokat. Včeraj sem ga nisem dvignila iz posteljice, jokal je za umret in jaz skoraj jokala, vendar kako naj ga drugače navadim? Imate kakšno idejo? Kako je vam uspelo? Vem, da mu nič ne manjka, saj ko ga dvignem v sekundi zaspi. Mislite, da je še prezgodaj, da ga pustim, da se zjoče? Saj ne grem stran, sem pri njemu, le dvignem ga ne. Počutim se grozno. Naj počakam še kak mesec, mislite, da je še premajhen? res prosim za kak nasvet. Sem čisto obupana. Hvala Nisem brala vseh odgovorov, tako da lahko, da ste o tem že debatirale. Osebno ti težko pomagam, kako navaditi otroka, da zaspi sam. Naša je nekje do 5,5 meseca zaspala sama, ne glede na to, ali je bila noč, ali dan. Potem pa se je to radikalno spremenilo. Takrat so ji tudi odkrili, da ima alergijo na KM in GERB. To, zaradi česar se oglašam je, da praviš, da veš, da otroku nič ne manjka. Pa očitno mu nekja manjka, če joka. Tako majhen otrok nikoli ne joka kar v tri dni. To je njegov način komunikacije, njegov način sporočanja, da nekaj potrebuje, pa čeprav je to (samo) bližina mame. Ja, očitno mu ravno to manjka, ko potem, ko ga dvigneš iz postelje, preneha jokati in lepo zaspi. Poleg tega naj povem še to, da ima naša, ki ima refluks grozno veliko potrebo, da je čim bolj pokonci, zato nikakor ne mara, da jo odlagamo v vodoravni položaj, ker jo očitno peče kislina po požiralniku in grlu. Lej, hočem povedati, da če otrok joka, mu očitno nekaj manjka. Problem, ki ga zasledim v tvojem postu je že v besedah, ko praviš, da ste fantka nehote razvadili. Tako majhnega otroka se ne more razvaditi. Če pa ti verjameš, da je razvajen, potem je pa seveda logično, da misliš, da joka kar v tri dni. Pa še to: krči so lahko tudi posledica alergije. Pri nas se je alergija kazala samo s krči (nikoli nič na koži) in pa z zelenim blatom, ki so ga itak vsi pripisovali krčem.