|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje ponoči
19.11.2008 15:49:02   
Nataan
Imam 5 mesecev starega fantka, ki smo ga na začetku nehote razvadili. Imel je hude krčei n veliko smo ga prenosili, drugače pač ni šlo. Zdaj pa le s težavo zaspi v svoji posteljici. V naročju zaspi, takoj, ko ga odložim, začne jokat. Včeraj sem ga nisem dvignila iz posteljice, jokal je za umret in jaz skoraj jokala, vendar kako naj ga drugače navadim? Imate kakšno idejo? Kako je vam uspelo? Vem, da mu nič ne manjka, saj ko ga dvignem v sekundi zaspi. Mislite, da je še prezgodaj, da ga pustim, da se zjoče? Saj ne grem stran, sem pri njemu, le dvignem ga ne. Počutim se grozno. Naj počakam še kak mesec, mislite, da je še premajhen? res prosim za kak nasvet. Sem čisto obupana.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 16:05:09   
memole80
Ma glej, nekateri imajo pač srečo, da čim odložijo otroka, jim sam zaspi, mi drugi, pa se moramo mantrati ure in ure. Mi imamo 6 mesecev pa pol staro punčko, ki še NIKOLI ni zaspala sama od sebe. To mislim ponoči. Podnevi zaspi kar hitro. MISLIM, DA O NI RAZVAJANJE, TEMVEČ NAVEZANOST IN POTREBUJE VEČ BLIŽINE. Vem kako se moraš počutiti, ampak kako ga boš navadila, da sam zaspi ti ne morem pomagati, ker če bi imela fomulo, bi naša zvezdica že zdavnaj zaspala. Edino kar nam je zaenkrat uspelo je ura, ko gre spat. Prej je hodila tudi ob 1:30 ponoči spati, sedaj pa gre ob 22:00, kar je še vedno prepozno. No ja, tudi način kako zaspi se je spremenil. Še mesec nazaj, smo jo uspavali, da smo jo morali nositi ure in ure ter plesati, sedaj pa jo nosimo kakšnih 30 min, pa se usedem, malo zibljem in zaspi.

Kako pa je ponoči? Se zbuja in potrebuje tolažbo?

Edino kar ti lahko svetujem je to, da ostaneš mirna. Vem, da ni lahko, ampak ko je moja jokala, sem jo pustila 5-10 min da se razjoče, jaz pa sem šla v drugo sobo poslušati glasbo. Večkrat je v joku zaspala. Vem, da je grdo, ampak to sem naredila takrat, ko se je videlo, da je full utrujena, ampak ni in ni hotela zaspati.

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 16:21:38   
zmajaz
Jaz sem mojo pustila jokati že, ko je bila stara manj kot en mesec. Zadeva je bila taka, da je zaspala med dojenjem. Jedla je že zihr kako uro, kar je že tako ali tako zelo zelo dolgo. Ko sem jo prestavila v njeno posteljico se je zbudila in začela jokati. Spet sem jo vzela k sebi, da bo še jedla - 3x je potegnila in je spet zaspala. Ko sem jo ponovno dala v posteljico je spet začela jokati. Še enkrat sem jo vzela k sebi in isto kot prej - 3x je potegnila in zaspala. V bistvu me je hotela imeti namesto dude. Torej: bila je previta, sita in zaspana. Manjkalo ji ni prav nič - razen tega, da bi rada spala na dojki. Ko sem jo že tretjič položila v posteljico se je seveda že spet zbudila. Preprosto sem ugasnila luč in je nisem več vzela. Malo sem jo božala po trebuščku in ji nekaj šepetala - toliko da je vedela, da ni sama, vzela je pa nisem več ven. Jokala je dobrih deset minut, potem pa je zaspala. To se je ponovilo še ena 2 večera, potem pa se je že naučila, da ko se ugasne luč, je treba spati in nima druge možnosti. Od takrat naprej nimamo s spanjem prav nobenih problemov. Pri 7-ih mesecih smo jo na podoben način tudi brez težav odvadili jesti ponoči - jokala je samo prvič enih 10 minut, potem pa še enih parkrat po pol minute ali minutko in konec.

S tem da otroci so zelo različni - naša pač ni zelo vztrajna - če 1x, 2x ne doseže svojega, enostavno odneha. Medtem ko so nekateri otroci sposobni neprenehoma jokati tudi po 2-3 ure (poznam en tak primer). To je pa velika težava, saj tako dolgo pa ne moreš pustiti otročka jokati.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 16:33:56   
Petr_a
Jokat ga ne puščaj.
tako ti bom rekla,naš je imel krče ,ker prej nisi ugotovili alergije in laktozne intolerance itd.... pa se je tudi veliko prenosil,pa kaj.vse mine...Pri 9 mesecih smo začeli tako da sem se ulegla zraven njega in še vedno je tako.

zelo dober članek tukaj na RR-ju
http://www.ringaraja.net/o-spanju-in-uspavanju_833.html

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 16:48:07   
kaya2007
ne verjemem v razvajanje pri tako majhnih..mi nismo naše nikoli silili, da sama zaspi, pa je sama tako želela, od samega začetka. pri meni sploh ne bi hotela zaspati.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:03:37   
zmajaz
Pravijo ja, da user posted image  do pol leta starosti sploh ne moreš razvadit - jaz se s tem pač ne strinjam, ker sem se lahko na lastni oči prepričala, kako že en mesec star user posted image  poskuša izsljevati.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:07:21   
Petr_a
Joj,kakšne beda.....
sori,ampak res

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:11:03   
zmajaz
Sem pričakovala takšen odziv.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:11:55   
Petr_a
Jaz pa takšen stavek kot je tvoj  zgorajuser posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:15:00   
zmajaz
Če so dobre mamice samo tiste, ki otroka nikoli ne puščajo jokati in čakajo do 15. meseca ali dlje, da se bo otrok sam odločil prespati noč; mamice, ki otroke po cele ure nosijo na rokah, da jih uspavajo (čeprav nimajo krčev in jim nič ne manjka) potem se jaz pač slaba mama - jeuser posted image  ga.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:17:46   
Petr_a
Hja no, očitno sem slepa in blond,ker ne vidim nobenega posta o dobrih in slabih mamahuser posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:18:59   
zmajaz
Ne dobesedno - nakazuješ pa, da je moje prepričanje bedno.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:25:35   
Hans
mamice, ki otroke po cele ure nosijo na rokah, da jih uspavajo (čeprav nimajo krčev in jim nič ne manjka) potem se jaz pač slaba mama - je ga.


evo prijavlja se še ena slaba mama

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:31:13   
Petr_a
Dokler tega ne zapišem ne nakazuj,ker ne veš kaj si mislim.
kot bi jaz zdaj rekla,da si ti meni napisala da sem pa jaz bedna mama ;)

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:33:37   
zmajaz
To so tvoje besede:

IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

Joj,kakšne beda.....
sori,ampak res



In jaz sem na podlagi tega si pač razlagala, da me torej smatraš kot slabo mamo, ker ne vem, kako bi bila mama z "bednim" prepričanjem/ravnanjem, dobra mama.

Sicer pa nismo tu, da bi se kregali, ampak delili izkušnje. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 19.11.2008 17:34:45 >

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:37:10   
Petr_a
beda.... pomeni bedastoče
če bi hotela beda napisat ali bedna mama ne bi bilo potem .... takoj izza besede


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 17:39:49   
Petr_a
Sicer pa,kot ponavadi tukaj na RR-ju tema gre  drugam .
game overuser posted image

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 18:22:37   
nia5
Glej jaz sem se sprijaznila. Pri nas je tako; pri 4m je prvič zbolela (sedaj je stara 6m) in je spala pri nama v postelji 3 dni, čeprav je imela zraven najine svojo potlco. No in od takrat naprej se je v svoji postlci ful zbujala (bolj kot ponavadi). Ker dojim sem jo imela kar pri sebi, tu pa tam sem jo poskušala "podturit" v njeno postlco, vendar bolj ali manj neuspešno. Ker sma imela širino postelje le 140cm, se nikakor nisma naspala saj se je malička razplezdnila na polovico postelje. Zato sma nabavla novi jogi (180cm) in zdaj pač vsi trije zadovoljno drnjohamo na eni postelji. Enkrat samkrat sem jo pustila v njeni postlci, vendar se je jok tako stopnjeval, čeprav sem bila poleg, da sem si rekla, da tega svoji bebiki ne bom delala. Ko bo čas zato, jo boma uvajala lepo počasi, da bo spala v sviji postelji, za zdaj pa se ne bom več sekirala in jo forsirala v nekaj. Čeprav eni to ne odobravajo, mi je pa glih ravno. Važno da je moj otrok zadovoljen, pomirjen, srečen in blažen ker čuti najino bližino in ljubezen. To je bil pač naš način za rešitev problema, upam da boste tudi vi kaj pogruntali. Jaz se pač ne oziram na komentarje razvajenosti in izsiljevanja, naredi tako da bo vsem ok, ne vidim razloga zakaj bi pustila (govorim zase) da bebika doživlja travme v groznem joku, saj le prosi za vajino bližino. Vso srečo.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 18:43:15   
zmajaz
Edino prav je, da narediš tako, kot se tebi zdi najbolje in kot tebi in tvojemu otročku najbolj odgovarja. Jaz osebno nočem naše user posted image  navadit, das bi spala pri nama, ali da bi se navadila na uspavanje z nošenjem ipd., vendar to niti slučajno ne pomeni, da pa zdaj zato obsojam tiste, ki pa to počnejo - enim pač to paše. Vsak naj počne, tako kot misli, da je prav, pa tudi če ga morda kdo zaradi tega obsoja.  Jaz sem našo pikico parkrat pustila jokati, čeprav se nisem zlahka zato odločila in mi je bilo hudo - vendar pa to ni bilo velikokrat in nikoli ni trajalo kaj več kot 10 minut, se mi je pa obrestovalo. Če bi pa user posted image  prehudo jokala in bi to trajalo dlje časa, je pa tudi ne bi mogla pustiti, ker se ti potem zraven res srce trga.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 20:23:00   
cukrček11
Tudi jaz imam enak problem vendar čez dan. Naš user posted image  , 4,5m je tudi mel kolike pa sva ga tudi dosti prenosla, zdaj pa ni varjante, da bi zaspal sam, po novem niti na rokah ne velja več pač ne bi spal in bi bil celi dan pokonci, tako da ga zvečer spravim že ob 18h in spi že ob 18.15user posted image .
Je pa problem ker ga ne morem pustit, da bi jokal, ker se ne joka ampak kriči histeričnouser posted image user posted image  kot bi mu rezali prstek za prstkomuser posted image  Pa tudi da mu nič ne manjka, ker ko ga pa dvignem se mi pa začne smejati, isto naredi, če hočem biti huda in mu začnem nekaj resno govoriti pa se mi začne smejat.
Takooooooooooo majhenuser posted image user posted image user posted image  pa takoooooooo glasenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pa takoooooooooooooo razvajenuser posted image user posted image user posted image . Pa naj še katera reče, da se jih ne more razvaditi, pa še kakoooouser posted image user posted image .

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 20:31:19   
Nataan
Hvala vsem za svoje izkušnje. Nekako se bolj nagibam k temu,da ga ne bi več pustila jokat. Saj ponavadi je bilo tako, da sem ga dojila, je zaspal in sem ga odložila, le zdaj, kar naenkrat noče več bit v posteljici. Ponoči se pa tako ali tako ful zbuja in ko se zbudi okrog treh, štirih, grem k njemu in spi pri meni v postelji (ma tudi veliko posteljo v sobici). Problem je, ker sem jaz cela neprespana, če dan pa ga imam ful po rokah. Tako me že zapestja bolijo, kar iz sklepov mi ven skačejo in včasih prav zajokam, ko ga dvignem.... meni se trga srce, ko on tako joka v posteljici in po vsej verjetnosti bo kmalu spal pri nama. Ne, jaz se ne oziram, kaj pravijo drugi. Le bojim se, da bo to preveč naporno, ko bo on še večji in težji. Ma nekako bomo že zmogli:))

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 20:34:18   
leha
Jaz tud mislim, da si vsak naredi tako kot njemu paše-res pa je, si niso vsi otroci enaki. Našo prvo smo navadl da spi pri naju(ko je bila bolana) in tko je blo dolg, pri drugi pa vztrajam in se včasih dere tud po deset minut(grem jo vmes pobožat) ampak ne popustim. Ti naši mali nas že znajo okrog zavrtet, pa sploh ne vemo kdaj! Pa nimam nič slabe vesti zaradi joka, ker imamo potem mirno noč in dobro voljo zjutraj (stara je deset mesecev)! Mislim, da imajo ljubezni in crklanja tudi čez dan dovolj.


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 20:49:21   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: leha
Ti naši mali nas že znajo okrog zavrtet, pa sploh ne vemo kdaj! Pa nimam nič slabe vesti zaradi joka, ker imamo potem mirno noč in dobro voljo zjutraj (stara je deset mesecev)! Mislim, da imajo ljubezni in crklanja tudi čez dan dovolj.


Se strinjam. Ko je jokala bi ji najraje kar ustregla, da bo mir - ampak sem vedela, da se mi splača potrpet, ker bo potem drugič boljše in res je bilo. Dolgo sem se psihično pripravljala, da jo bom odvadila jesti okoli enih, ker itak ni skoraj nič pojedla in se je bolj kot ne zbujala iz navade in se samo crkljala. Bila sem pripravljena, da bo cela borba - pa je jokala samo prvič enih 10 minut. Naslednjo noč mogoče minutko ali še manj, pol se je ene dve tri noči še samo zbudila in malo pojamrala, od takrat naprej pa lepo mirno spimo vsi skupaj do jutra. Seveda pa niso vsi otroci enaki - eni so sposobni histerično jokati tudi več ur skupaj in takega pa res ne moreš kar pustiti.

Glede spanja zraven staršev - pa poznam 1 primer, ko je fantek star 5 let in še kar spi pri starših, in 1 primer ko je spal pri starših do 6 leta, pa še zdaj, ko je že pol leta v svoji sobici sredi noči, ko gre na WC zavije kar v spalnico k staršem naprej spat. Ne vem, koliko je to dobro za zakon staršev user posted image  pa navsezadnje tudi za samega otroka. Ampak če njim tako paše, se tudi jaz ne bom sekirala - osebno pa tega ne bi hotela.

(odgovor članu leha)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 20:57:02   
laura28
Naš fantek bo star 4m. Zdaj ga en teden navajam, da zvečer zaspi v svoji postelji. Zaenkrat kar uspešnouser posted image , pazim pa da  vsi večeri potekajo na enak način, najprej poslušava klasiko,  da se umiri, nato še malo poje (ga dojim), potem pa ga položim v posteljo, mu zapojem uspavanko, ugasnem luč ter ga pustim samega. Prve dni ni hotel takoj zaspati in je jokal, vsakič ko je zajokal sem mu dala dudo ga malo božala po galvici, da se je umiril in ga nato pustila samega, to sva nekajkrat ponovila,in kmalu  je zaspal. Sedaj vsak dan hitreje zaspi in mogoče le malo pojoka ali pa nič.
Sicer pa smo veliko spali skupaj v troje, namreč ponoči med dojenjem sem vedno takoj zaspala in je ostal pri meni. Tako je bilo obema lažje, jaz sem se naspala on pa se je zraven crklau. Sedaj jé ponoči 2x in prvič skoraj vedno ostane pri meni v postelji, po drugem dojenju pa ga dam v njegovo posteljico.

To so zaenkrat moje izkušnje, kaj me še čaka ne vem, bi ga pa rada navadila na to da zaspi v svoji postelji in da bi kasneje prespal tudi noč.user posted image

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 21:07:52   
zmajaz
laura28 - mislim, da si kar na dobri poti, da dosežeš, kar si si zamislila. Če zvečer sam zaspi v svoji posteljici je to že zelooo veliko in po mojem ne bo nekih hudih težav. Ti samo vztrajaj, kot si boš zamislila, pa bo. Če bi otročkom prepustili, da se bodo sami odločili, kdaj bodo prespali celo noč, je lahko to tudi pri letu in pol ali pozneje. Jaz sem čakala in čakala - potem pa mi je ena mamica rekla, da njena dveletnica še kar trikrat na noč je (oziroma se bolj kot kaj drugo crtlari) in mi je vse dol padlo. Ker sem jo do 6. meseca samo dojila, je nisem hotela matrat, ker sem vedela, da ji samo mleko verjetno ni več dovolj kalorično, da bi lahko prespala noč (ker nekaj časa mi je že spala do kakih 5h zjutraj, potem je pa začela uro pomikati nazaj - vse do 1h). Takoj ko sem videla, da mala poje zvečer zadosti velik obrok čokolina, da bi moral zdržati vsaj do kakih 5-ih zjutraj, če že ne dlje, pa sem ukinila dojenje ob 1h. To je bilo pri 7-ih mesecih.

Če bi bila ob 1h zares lačna, zagotovo ne bi samo 1. noč jokala 10 minut - naslednje noči pa skoraj več ne, ampak se sploh ne bi dala potolažit. Tako se je videlo, da se zbuja samo iz navade.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 19.11.2008 21:10:20 >

(odgovor članu laura28)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?