|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: odnos z materjo
14.12.2008 14:52:01   
rija
Jaz pa moram rečt, da imam prekleto srečo: moja mami je najboljša mami na svetu, najboljša babica in mislim, da tudi krasna taščauser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Kodrček)
Neposredna povezava do sporočila: 51
14.12.2008 19:33:19   
Pikicapokica6
Uffff, res še nisem zasledila podobne teme, ampak se bi kar vključila, ker sem zaradi svoje mame toliko pretrpela, da ne bi rada še enkrat to čez dala.  Res pa je blo najhujše, ko sem dobila svojega otroka, bila sem tako osamljena, nonstop sem jokala, padla v depresijo. Bilo je še toliko gorja iz otroštva in najstniških let, in takrat je prišlo vse za mano. Zame je bilo to zelo težko obdobje.
Sicer se sem pa tja slišiva po telefonu, njej se ne zdi nič narobe. Nikoli ji nisem ničesar očitala, vse sem držala v sebi, pa še vedno je tako. Nekaj mesecev po rojstvu, ko sem se popolnoma zlomila, pa sem naredila črto in se odločila, da mi pa mama ne bo pokvarila celega mojega življenja, če mi je že prvih 20 let. Na otroštvo imam zelo malo lepih spominov, predvsem so to povezani z očetom, pa toliko več žalostnih - moja mama me je čustveno zlorabljala, odkar pomnim. Za vsako njeno bolezen, za vsako težavo v družini - tudi finančno, sem bila jaz kriva. Z mojim bratom in sestrico se nisem smela družiti, imela sta prepoved se z mano pogovarjati, ker se menda nisem znala lepo obnašati.  Poleg tega me je pretepala, prijateljev nisem smela imeti, že pri 8. letih sem morala cele počitnice delati na kmetiji, da sem si zaslužila kruh, kot se je izrazila. Velikokrat se je zame postavil oče, vendar mu je dala izbiro - jaz ali on. Zgodilo se je celo, da je spakirala stvari in s sestro in bratom odšla nazaj k svoji mami.
Ko sem šla v srednjo šolo, me je dala zasledovati. Že če sem spregovorila kakšen stavek z nasprotnim spolom, sem bila lajdra in ****. Kaj šele, če se me je kdo upal poklicati po telefonu!! Na jok mi gre, ko se spomnim, koliko krivice mi je storila.
Na moj maturantski ples ni prišla, očetu je to prepovedala. Sama sem sedela za mizo in se kasneje priključila sošolkini družini. Obleko sem si izposodila od ene sošolke - in še to prekratko, tako da me je bilo zelo sram. Večerjo in ples sem plačala iz svoje štipendije, prav tako za vse domače, pa nihče ni prišel. Tako malo sem bila pomembna zanjo. Ko pa je imel maturantski ples moj brat, je njemu kupila 2 obleki, če se slučajno umaže in je bil cel rompompom.
Nikoli mi niso dali niti tolarčka, da bi si kakšno stvar kupila, bratu in sestri pa kar sta si želela. Potem se bila sprejeta na pravno fakulteto, na redni študij in ko sem se hotela učiti, je snemala vrata iz ležajev, da se ne bi učila. Kajti doma je treba delat!! Po hitrem postopku sem si našla službo, moža in odšla od doma. Zdaj pa sem drugič noseča in nadaljujem faks.
Ne razumem, zakaj me nikoli ni marala. Mislim pa, da me krivi, da sem ji vzela mladost. Rodila me je namreč pri 17. letih. Zaradi mene je mogla ostati doma, brez službe in delati na kmetiji. Ker tudi ona ni izhajala ravno iz urejene družine (oče je bil pijanec), ni poznala drugega kot udarce in maltretiranja.
Oh, zdaj sem se razpisala. Mislim, da sem to prebolela. Včasih me še zaboli, pa dam to na stran in se ne obremenjujem. Svoje otroke bom imela rada in jih bom podpirala, kolikor se bo le dalo. To pa je najbolj pomembno.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 52
16.12.2008 11:31:26   
ženka
Živjo!
Tudi jaz in moja mami nisva na isti valovni dolžini, pa to ni fajn ker sem očeta, ki sem bila zelo navezana nanj izgubila že pri 17tih. Mami pa je bila vedno neka oseba, ke nas je tako ali drugače matretirala, pa ne mučila ampak psihično te človek izmozga.
Ko sem jo rabila, je ni bilo, ko sem zanosila prvič je rekla: in kaj boš naredila??user posted image user posted image Mislm ej, kaj le. IMELA GA BOM SAJ SI GA ŽELIM, ZATO SEM GA TUDI USTVARILA. Nikoli ne bom prebolela izgube očeta ker se je vse odvijalo tako hitro, mame pa ni bilo ob meni ker je imela čas in delo le sama s sabo. Nikoli ni vprašala: kako si? Hudo je ampak odkar imam otroka, skušam biti v stikih ampak včasih moram starn, ni to to. Ne znam razložiti. Tudi če me objame za novo leto ali ko sem se poročila, nism čutila to kar bi morala oz. kar bi če bi me objel ati. To je zaenkrat vse.
Čaw

(odgovor članu RayBan)
Neposredna povezava do sporočila: 53
16.12.2008 11:53:30   
Anonimen
Pikicapokica6,ojoj tvoja mama je pa res...miloreceno groznauser posted image ,ampak tebi vse cestitke za studijuser posted image user posted image user posted image ....uspesno zivljenje naprejuser posted image user posted image user posted image .Saj mama bo mogoce enkrat ugotovila,kaksno krivico ti je storila(ne verjamem,da ji bosta sestra in brat vracala ljubezen,ponavadi se tako zgodi),samo,se bojim,da bo takrat prepozno.
Zenkauser posted image user posted image tudi zate.

(odgovor članu ženka)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
16.12.2008 12:27:21   
ronja
ne verjamem,da ji bosta sestra in brat vracala ljubezen,ponavadi se tako zgodi

To je zato, ker tudi tisto ni ljubezen... Pretirana pozornost, posesivnost in razvajanje niso ljubezen! To, da otroku ne dovoliš, da govori z bratom/sestro, ni ljubezen - ne samo do tiste "črne ovce", ampak tudi do belih ovčic ne! tako da taki mami ni nihče nič dolžen!
moja mami je zlata v primerjavi s temile zgodbami! Držite se punce in glavno je, da vzorca ne prenašate naprej, tako da bodite srečne in v cvetju (saj tako dežuje, da bi moralo vse cvetetuser posted image ). Mame pa - ko jih ..., če so take!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
16.12.2008 12:42:34   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz pa moram rečt, da imam prekleto srečo: moja mami je najboljša mami na svetu, najboljša babica in mislim, da tudi krasna taščauser posted image

se podpišem, sam da babica še bo user posted image  ampak je najboljša

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 56
16.12.2008 14:18:07   
Anja24
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

Moja isto...samo babica še tudi ni...bo pa zelo kmalu

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 57
16.12.2008 14:19:19   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Anja24

Moja isto...samo babica še tudi ni...bo pa zelo kmalu

Moja bo še mal počakala, sej ma šele 45let user posted image user posted image

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 58
16.12.2008 14:21:29   
Anja24

Moja bo še mal počakala, sej ma šele 45let user posted image user posted image

Moja jih ima 44, čakala bo pa še (doooolgih) 14 dni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 59
16.12.2008 14:24:04   
MLADAMAMICA
wauuu jst bi tut dojenčka user posted image  vso srečo za hitro rojstvo zdravega user posted image

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 60
16.12.2008 14:29:51   
Anonimen

Tudi jaz se lahko podpisem pod tole.Moja pa je postala babica pri 44,me je imela pri 18ih...Po telefonu se slisiva vsak dan...

Mi je pa res zal za vse,ki imaste popolnoma drugacno izkusnjo in odnose user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
16.12.2008 14:29:57   
Anja24

wauuu jst bi tut dojenčka user posted image  vso srečo za hitro rojstvo zdravega user posted image

hvala...ti pa kr v akcijo user posted image
Sem mislila, da imaš user posted image , zarad imena...

Neposredna povezava do sporočila: 62
16.12.2008 14:36:11   
MLADAMAMICA
ne, nažalost še nimam. januarja mam odstranitev pregrade pol pa user posted image
user posted image user posted image user posted image
ja skamp tut jst se s svojo slišim vsak dan user posted image  in ne razumem, da se kdo ne razume z mami oz. da jim mami greni življenje user posted image  si ne predstavlam

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 63
16.12.2008 14:39:22   
Anja24

ne, nažalost še nimam. januarja mam odstranitev pregrade pol pa user posted image
user posted image user posted image user posted image

Pol pa veliko sreče user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 64
16.12.2008 14:40:52   
MLADAMAMICA
hvala enako user posted image

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 65
18.12.2008 16:42:08   
RayBan
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Seveda - partnerja lahko zamenjaš. Simbol dandanašnjega razmišljanja.

Če ni za skupaj, naj gre narazen. Ali te je sram kaj bodo sosedje govorili?

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 66
18.12.2008 20:58:24   
kamilija
Pikicapokica6 en velikuser posted image zate. Res hudo, da imaš tako mamo. Ne predstavljam si, da bi imela s svojimi otroci tak odnos. Veliko si pretrpela res..zdaj pa pogumno naprej in veliko sreče v življenju ti želim.

(odgovor članu RayBan)
Neposredna povezava do sporočila: 67
18.12.2008 21:18:38   
tweed
iskrene čestitke Pikicapokica6

prebolela še nisi in tudi nikoli ne boš. Si pa predelala celotno stvar in ugotovila, da takšne osebe ne smejo krojiti naših usod.
Ona je bila prepričana, da si ti kriva za njeno mizernost in se te je odločila kaznovati (če kdo njo vpraša, obvarovati).
Pri meni je bilo podobno, samo da je oče bil tisti, ki je počel takšne stvari (pa sem fant), mama pa se je strinjala z njim... Nisem prebolel... Pa vendarle živim normalno življenje tudi jaz naprej...

Vso srečo v življenju še naprej...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 68
18.12.2008 21:53:24   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: RayBan

IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Seveda - partnerja lahko zamenjaš. Simbol dandanašnjega razmišljanja.

Če ni za skupaj, naj gre narazen. Ali te je sram kaj bodo sosedje govorili?

Precej ozkogledo razmišljanje. Z vsako nekompatibilno osebo lahko narediš enako. S parterjem pa preživiš večino časa. Seveda so iz razmišljanja izvzeti tisti, ki se še dojite.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 18.12.2008 21:54:50 >

(odgovor članu RayBan)
Neposredna povezava do sporočila: 69
19.12.2008 8:25:18   
RayBan
Pa kaj si Cankarjanska mati, al kaj? Trpet za blagor družine, ne glede na to da je vse skupaj ena mizerija? Zakaj že?
Ravno s partnerjem, in ravno zato ker večino časa preživiš z njim, naj bi bil tak , da sta kompatibilna. Saj ko se počročiš te ne s cianokolom skupaj zalepijo.

Aja, edin če si verna, tam imajo potem take predpotopne poglede.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 70
19.12.2008 12:11:16   
Anonimen
Mislim, da se je Primožev odgovor bolj nanašal na to, da se dandanes zelo parov razide zaradi malenkosti, ob prvem malo večjem problemčku. Takoj ko zaščkipa, oba skočita pokonci, vsak na svojo stran in seveda se problem ne more rešiti, če imaš pred očmi samo sebe in krivice, ki se ti dogajajo, ne pa tudi partnerja in krivice, ki jih sam (nehote) prizadejaš. Da če hočeš partnerstvo ohrnajat, je potrebno k problemom pristopiti in jih aktivno reševati, ne pa takoj vreči puške v koruzo. Masikateri par bi bil za skupaj, če bi bila OBA pripravljena vložiti več truda. Ampak ker smo družba vedno bolj razvajenih in egoitičnih, vase zagledanih ljudi, je težko videti v partnerstvu še koga drugega kot sebe in svoje potrebe.

Če pa pač ne gre, ker so razlike prevelike, potem je skupaj vztrajat potrata časa in energije.

(odgovor članu RayBan)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
19.12.2008 20:35:52   
Primoza
Ja nekaj takega sem mislil ja. Vendar je poanta ta, da se tudi s starši ne izplača vztrajati, če so razlike prevelike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
21.12.2008 20:50:07   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: tweed

iskrene čestitke Pikicapokica6

prebolela še nisi in tudi nikoli ne boš. Si pa predelala celotno stvar in ugotovila, da takšne osebe ne smejo krojiti naših usod.
Ona je bila prepričana, da si ti kriva za njeno mizernost in se te je odločila kaznovati (če kdo njo vpraša, obvarovati).
Pri meni je bilo podobno, samo da je oče bil tisti, ki je počel takšne stvari (pa sem fant), mama pa se je strinjala z njim... Nisem prebolel... Pa vendarle živim normalno življenje tudi jaz naprej...

Vso srečo v življenju še naprej...

Hvalauser posted image  Sicer je trajalo nekaj časa, ampak uspela pa sem le. Nikomur ne želim takega življenja. Pa predvsem rabiš zelo veliko moči in pomoči od npr. partnerja in strokovnjakov, da pridobiš toliko samozavesti, da lahko na novo zaživiš. Res je hudo, če moraš kaj takega doživljati od svojih lastnih staršev, sicer pa je na svetu toliko še hujše zlorabljenih otrok, da mi je že to dalo moč in voljo, da spremenim svoj pogled na svet.
Želim vam vsem, da bi se čim boljše razumeli z vašimi mamami.....user posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 73
21.12.2008 20:51:10   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: kamilija

Pikicapokica6 en velikuser posted image zate. Res hudo, da imaš tako mamo. Ne predstavljam si, da bi imela s svojimi otroci tak odnos. Veliko si pretrpela res..zdaj pa pogumno naprej in veliko sreče v življenju ti želim.

Enakouser posted image

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 74
21.12.2008 20:59:06   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Pikicapokica6,ojoj tvoja mama je pa res...miloreceno groznauser posted image ,ampak tebi vse cestitke za studijuser posted image user posted image user posted image ....uspesno zivljenje naprejuser posted image user posted image user posted image .Saj mama bo mogoce enkrat ugotovila,kaksno krivico ti je storila(ne verjamem,da ji bosta sestra in brat vracala ljubezen,ponavadi se tako zgodi),samo,se bojim,da bo takrat prepozno.
Zenkauser posted image user posted image tudi zate.

Ja, sestra in brat sta ponavljala besede za mamo in me ogovarjala z enakimi "imeni" kot ona. Tudi v družbi. Bilo me je vedno zelo sram zaradi tega. Odnos med nami (s sestro in bratom) pa je verjetno prav zaradi tega, ker se nikoli nismo dosti zbližali, zelo hladen. Nikdar me ne eden ne drugi ne pokličeta. Za nečakinjo (mojo hčerko) se ne menita dosti. Ampak se ne sekiram zaradi tega. Včasih pa me to kljub vsemu boli - posebno hudo mi je bilo, ko je moja hčerka - njihova vnukinja in nečakinja - praznovala svoj prvi rojstni dan in niti enega ni bilo na spregled, še poklicali niso. Pravzaprav so bili na obisku pri meni nekje v treh letih vsega skupaj 4x. Ampak saj se navadiš. Nekaj časa sploh nisem želela nobenega od njih videti, še slišati ne. Zdaj pa sem se nekako navadila in ob morebitnih srečanjih ohranim mirno kri....Enostavno niso več tema mojega razmišljanja. Tako nekako je zdaj to. Žalostno, ampak glede na stvari, ki so se dogajale, čisto razumljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?