Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: cupacups Torej večina vaših odgovorov je predvsen nasproti televizije. Jaz pa Vam lahko povem le eno...Moji otroci gledajo televizijo, pa karkoli že pač gledajo.... In to, da bi pred otrokom skrivali določene podake,ki se dejansko dogajajo po svetu je brez smiselno. Se pravi Vi jih dobesedno skrivate pred svetom in realnostjo...je lepo,da ščitite otroke, vendar jih dajte na primeren način.Kaj ko otrok odraste, in bo sam odšel na cesto, pa Vas takrat ne bo zraven in se bo s svojimi očmi soočil z tem našim sedanjim svetom? Se Vam ne zdi, da bi morale otrokom pojasniti kar se dogaja in kar vidijo, ne pa da jim zatiskate oči? jaz pa žal ne morem mimo tega, da vklopim svoje mišljenje ob tem odstavku. Če bi bila ta debata na forumu otrok (in ne dojenček) in bi se pogovarjali o 10. ali starejših otrocih (ne pa o 10. mesečnikih), bi se s tabo več kot strinjala. Tako se pa nikakor ne morem in me preseneča, da ena magistra otroške psihologije in pedagogike sploh kaj takega napiše. Torej, govora je o 10. mesečnikih, ki so izpostavljeni mehiški telenoveli v taki meri, da se odziva glasbi in menda celo španskemu jeziku, ko le sliši prve zvoke. Govora je o 10. mesečnikih (ali pa enoletnikih, dvoletnikih), za katere je očitno tebi primerno, da gledajo streljanja in mrtve ljudi na poročilih iz afganistana, itd... Res je, otrok ne moreš spraviti v vatko in pričakovati, da ne bo nič hudega do njih prišlo. Je pa naloga in obveznost starša, da pravilno in ob pravilnem času podaja "realnost" iz sveta. Z drugimi besedami, nič ni narobe, če ve, da se po svetu pobijajo in da se dogajajo grdobije, narobe pa je, da se mu to predstavi na najbolj kruti način (recimo z mrtvimi ljudmi po tv) ob najbolj neprimerni dobi otroka, kot je recimo ravno tam nekje do 10. leta, ko se otroku začne odpirati svet izven igrač in igric (btw nisem nič študirala, me pa psihologija zelo zanima. Vse, kar je napisano izhaja iz mojega zornega kota, zato me prosim ne napadat z nekimi učnimi zadevami).
|