evi28
|
Ker punčka v telenovelah vidi, kako ta princ na belem konju zna lepo očarljivo govoriti, laskati, je nežen, romantičen. In potem odraste. Sreča svojega princa, je romantičen, nežen,... kot so čisto vsi. Samo njej ni bila predstavljena realna podoba sveta in misli, da se bo tako obnašanje nadaljevalo v nedogled. Sta en čas skupaj, mogoče pride otrok, poroka,... in on začne brcat nogavice pod mizo. Ona pa se sprašuje, kje je njen princ. In se zgodba ponavlja. Ne zna ločiti zrnja od plev. Celi čas, odkar se je ta brezvezna tema začela, nisem nič komentirala, ker je to zame pod nivojem(mislite si, kar si hočete, ampak je res), ker žaljenje ljudi in dvomljenje v njihove sposobnosti vzgoje njihovih otrok ni zame...Ampak zgoraj navedeni odlomek je pa res...sem kar brez besed , ne nisem....žalostno smešen. Eno sekundo je punčka, naslednjo pa že kar poročena ženska, ki ima poln kufer svojga dedca, tisti čas vmes je pa kar preskočila, oziroma je bila ujeta v milnem mehurčku . Samo da vas spomnim, vmes je še puberteta, kjer so hormoni glavni ,in takrat smo , sploh punce, nagnjene k sanjarjenju o naših princih oz. žabcih, kot se pozneje dostikrat izkaže. Beremo solzave romane, poslušamo ljubezenske pesmi in gledamo solzave ljubezenske filme, a to še ne pomeni, da vse to, kar gledamo poslušamo, beremo, vzamemo za suho zlato, sploh pa potem, ko hormoni popustijo(ene prej, druge kasneje) . Aja, še to, a te punčke, o katerih je govora, zgrabijo ta prvega dedca, ki jih lepo pogleda, se z njim poročijo in nato objokujejo svojo usodo, ker princa iz telenovel ni od nikoder? In se zgodba ponavlja. Ne zna ločiti zrnja od plev. Pa da še to pokomentiram. Če rečemo, da se zgodba ponavlja, v tem smislu, kot je mišljeno zgoraj, ponavadi pomislimo najprej na starše, ne pa na neke telenovele. ž To je bil samo en odlomek, je bilo pa še dosti stvari na tej temi za pokomentirat, samo se mi ne da. Upam, da sem vam s temle pisanjem dala še malo zagona, da boste še vsaj kako stran napolnile z, upam vsaj, pametnim pisanjem o vplivu TV na naše malčke. Alisha, če si še kaj na tem forumu, ti samo glej telenovele in bodi brez skrbi, da bi zaradi tega tvoj malček odrasel v "punčko", ki ne zna ločiti zrnja od plev ali "fantka", ki sezuje svoje štunfe sred kuhinje in reče:"BABA, kje je južina?!" P.S.Ne gledam telenovel, in nisem magistra. Evo vam malo bencina, da vam ne zmanjka zagona...
|