dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka Tu je bilo pa zjutraj brez oblačka, zdaj pa je nešto između Aja, sem pa vidla da smo majčicam res trn v peti Bomo res mogle mal v ekšn Pomojem je zvečer čist premal čveka, se pozna, da mene ni ja, res se pozna, da te ni ...kar se pa čveka tiče, bo pa pomoje bolje, ko boste na svojem. A ne? A net boste imeli že takoj? o seveda dariling, net nas že čaka, ker brez neta ni nas potem pa komaj čakamo da se preselite Kako pa imate urjene bolniške odsotnosti? A je tako kot pri nas? Pa , da jih bo čimmanj. Jaz npr. bolniške za nego ne bom mogla dobiti, ker je zavarovan po meni. Ima status rednega študenta. Aja, meni bodo vzeli 10 dni dopusta , ker ga pač po zakonu lahko. Res pa da do sedaj ni bila taka praksa, a se ne bom zaradi tega sekirala. Naj jih majo... kako bolniške ne boš mogla dobiti Jaz sem 2 dni lahko doma brez zdravniškega potrdila, za vse ostalo pa ga potrebujem Aja, pa če sem v času bolniške v SLO oz. zbolim in bi hotela iti v SLO, moram dati vlogo za odobritev Če pa zbolim v SLO med dopustom, pa pošljem potrdilo zdravnika in se mi dopust spremeni v bolniško a zdaj moram tudi jaz 3 x odgovorit Ne dobim bolniške za nego otroka, ker je mož zavarovan po meni in lahko on skrbi zanj. Ne briga jih če ima npr. obvezna predavanja. Isto je npr. če je zakonec nezaposlen in zavarovan po drugem zakoncu. Pa si more npr. aktivno istati zaposlitev. Ne moreš dobiti bolniške za nego (torej v breme zavoda). To pa vem, ker je imela moja naj frendica isti problem. Jih nič ne zanima. Moje mnenje je sicer, da otroka, ki je bolan najbolj pomiri mama, a kaj češ... takole imamo... štekam, bljak A pa sej prvih 30 dni si v breme delodajalca, prispevke pa država plača, misliš, da vseeno ne bi šlo