Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:27:00
|
|
|
|
Balonchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy Punce...a maste ve tudi te poste čist tam nekje na levi strani...mi je prav smešno JA!!! A to misli zdej tko ostat??? Mene full moti... Kr neki...
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:28:49
|
|
|
|
Pupka
|
No takole piše na spletu 60 dni pred predvidenim datumom poroda se oglasite na vašem centru za socialno delo, kjer vam bodo dali obrazce za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta in vas seznanili o vseh nadaljnjih postopkih in pravicah v zvezi z zavarovanjem za starševsko varstvo. Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta se s potrdilom ginekologa oglasite pri vašem delodajalcu, če pa ste samostojni podjetnik, pa morate obvestiti pristojni organ za registracijo samostojne dejavnosti v 15 dneh po priznanju pravice.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:29:56
|
|
|
|
Pupka
|
Torej delodajalca je treba obvestit najkasneje 60 dni pred začetkom porodniške... NA CSD pa se takrat šele oglasiš...
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:32:55
|
|
|
|
Pupka
|
POSTI so pa ja.... nekje tam.... čist na levi... pa vse mi je neko čudno... Pa tudi o teh vlogah sem prebrala že.... še pa još... pa mi še vedno ne štima vse v tej moji glavi! No... sem itak nekje prebrala da sive celice ne delajo najbolje v času pozne nosečnosti Sam da mam izgovor
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:33:55
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy Nočko vsem, ki odhajate spat... Ajvy - mal boljš je... Sam se ni še za hvalit! Kolk magnezijev pa spiješ/dan??? Jaz enega 100%, dva včasih, tri pa nkol... superca..od malo gre lahko samo še na veliko za vaju...... spijem pa en magnezij na dan....mi zadostuje...samo po pravici povedano mi je tak dober za pit, da bi ga lahko skoz Hvala...... A res? Dober ti je??? Ti si faconarka... Kerga pa piješ? Od Krke? jap od Krke....domače ne sam res...kolk mi je dobr...se že prav tresem ko je ura cajt zanj
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:34:15
|
|
|
|
Pupka
|
In kera to pravi da ji je magnezij dober?? Jaz kar preneham dihat... spijem na eks... in še vedno ne diham... splaknem z vodo... pol začnem dihat... pa še vedno mam neki čuden okus... Prvič sem pila po požirkih...
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:35:03
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka jaz sem zastopla da jo moraš vsaj 60 dni prej oddati isto obvestiti delodajalca... ti imaš 60 dni časa da to prošnjo oddaš...fora je samo v tem, da jo pred temi 60 dnevi naj ne bi....plače in te zadeve....
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:35:35
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy Punce...a maste ve tudi te poste čist tam nekje na levi strani...mi je prav smešno JA!!! A to misli zdej tko ostat??? Mene full moti... Kr neki... mi skoz uč vleče iz ekrana..... me tudi moti....
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:37:39
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka POSTI so pa ja.... nekje tam.... čist na levi... pa vse mi je neko čudno... Pa tudi o teh vlogah sem prebrala že.... še pa još... pa mi še vedno ne štima vse v tej moji glavi! No... sem itak nekje prebrala da sive celice ne delajo najbolje v času pozne nosečnosti Sam da mam izgovor vsak izgovor je dober....samo da je..... midva sva se danes tudi malo lovila, ker je ene par stvari drugače kot je bilo leto in pol nazaj....pa ta birokracija mene itak ubija....ker nič ne razumem...in ker moraš imet že najmanj faks storjen da ti uspe en drekast obrazec izpolnit.... no to je moje skromno mnenje
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:37:40
|
|
|
|
Pupka
|
Je a zanimivo, da mi je G predlagala 2x 1 šumečko 300mg al pa 3x 1 šumečko 150 mg Mal čudno ampak okej... Grem jaz v lekarno pravim da bi mela magnesol 300 mg, pa mi ona reče da nosečnicam 300 mg ne dajejo ker ma dodan C vitamin in ta kao da ni dober za nosečnice... Pač da ne dajejo... PA mi je dala 150 mg... Meni nič jasno En teden prej pa sem bla v tej isti lekarni ker sem šla iskat železo, a m reče da naj spijem na tešče, najbolje z C vitaminom... KAJ ZDAJ??? C vitamin DA ali NE??
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:38:11
|
|
|
|
Balonchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy Punce...a maste ve tudi te poste čist tam nekje na levi strani...mi je prav smešno JA!!! A to misli zdej tko ostat??? Mene full moti... Kr neki... mi skoz uč vleče iz ekrana..... me tudi moti.... Decentracija Jaz tut Krkinga pijem... Ni mi slab, sam po moje sm se ga že mal prenažrla... Ene 3 mesce ga zihr pijem...
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:38:17
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka In kera to pravi da ji je magnezij dober?? Jaz kar preneham dihat... spijem na eks... in še vedno ne diham... splaknem z vodo... pol začnem dihat... pa še vedno mam neki čuden okus... Prvič sem pila po požirkih... jaz meni je odličen..... jst si ga namesto 2 dcl dam v pol litra vode...da dalj traja
< Sporočilo je popravil Ajvy -- 3.12.2008 21:39:01 >
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:40:19
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy Punce...a maste ve tudi te poste čist tam nekje na levi strani...mi je prav smešno JA!!! A to misli zdej tko ostat??? Mene full moti... Kr neki... mi skoz uč vleče iz ekrana..... me tudi moti.... Decentracija Jaz tut Krkinga pijem... Ni mi slab, sam po moje sm se ga že mal prenažrla... Ene 3 mesce ga zihr pijem... aja...pol pa verjamem...jst šele drugo pakungo pijem......
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:41:58
|
|
|
|
Ajvy
|
Pupka...kolkr sem jst razumela je dobr kakšen sok ki ima not c vitamin zraven železa spit, ker se potem ta lažje absorbira tja k se more, ker drugače gre večina direkt v drekeca in nima učinka.... Jst vzamem železo, potem ap še un en cedevita bombon.....pa je problem rešen....
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:42:43
|
|
|
|
Ajvy
|
Balonchy...s čim se celiš??Kaj pa ti je ??Prehlad, vročina??
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:43:10
|
|
|
|
Pupka
|
Sicer pa ti papirji... HEHE... Za crknit smešno Izpolniš svoje podatke... Ampak pol v bistvu rabim še od delodajalca... To itak izpolnijo... Vse ostalo pa greš tja: "Ne znam- pomagajte" Ti povejo... kaj pa češ... Zato so tam! Meni je blo vedno full neumno spraševat... Zdaj vprašam dvakrat... In vedno mam taki prijazen obraz... al nedaj bože da se mi kdo nardi pametnega... Pol tudi jaz znam koga postavit na svoje mesto Nič se pustit... Če rabte pomoč... Tam so oni za to!
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:47:44
|
|
|
|
Pupka
|
ajvy, ko mi je prav rekla da naj ga spijem s C vitaminom.... Ker se hitreje in bolj absorbira... Jaz sem si nardila polovico šumečke c vitamina... pol ko mi je rekla pr magnesolu da ne... pa sem kar z navadno vodo... Mi je napisala zadnjič G spasmex... ker me je bolelo in dol tiščalo... kot da bi se že odpirala... Ga nisem žrla... Sem počivala pa mal potrpela... Ne maram žret tablet... Sploh ne zdaj! Pač ajde... magnezij, železo... take ****rije... če že nuca... Vse ostalo pa... če le gre rajš odejo čez glavo... Spila sem sam en lekadol v celi nosečnosti ko mi je zdravla en zob zobozdravnica... me je mal že ubijalo. Pa sem kar čakala in čakala... In ker nisem neki tabletoman, da rečem, mi je lekadol kar lepo hitro prjel...
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:47:45
|
|
|
|
Ajvy
|
Pupka....sej ni panike..pri nas je na tam ena full prijaznaa gospa že v štartu ko prideš po papirje vse 3-krat razloži....tak da ni panike....se da.... za ostalo ...pa uradniki .....hm...kolkr keri....kolkr jim stranke živcev požrejo...ker eni znajo bit pasji samo zato, ker jim je tako všeč....
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:49:29
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka ajvy, ko mi je prav rekla da naj ga spijem s C vitaminom.... Ker se hitreje in bolj absorbira... Jaz sem si nardila polovico šumečke c vitamina... pol ko mi je rekla pr magnesolu da ne... pa sem kar z navadno vodo... ja...sej v tem bombončku je tudi c vitamin.....no...naredi kolkr ti je rekla..... jst tudi nisem tabletoman.....ampak ko sem imela gnojno angino sem mogla pojest antibiotike...nimaš kej...
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:49:54
|
|
|
|
Pupka
|
ja, ja... taki pasji so najbolj zanimivi... vprašaš zanalašč še enkrat al mu pa samo izraziš sožalje, ker mu je taka muka vsak dan bit v službi- in primakneš da se mu na obrazu vidi kako trpi... No- šalo na stran... Ponavadi so res taki ustrežljivi... Da je pa delo z ljudmi eno najbolj j pa mi je zelo jasno
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:50:24
|
|
|
|
Ajvy
|
jao...kaj mi dela po trebuh.....me prav orenk boli...klelele že na tenk diham zraven računalnika
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:53:21
|
|
|
|
Pupka
|
ah ja... če moreš... moreš in pika Ni druge! saj tolko škodi vse skupaj po moje tudi ne... Razen če bi res, ne vem, vsak dan spila po en lekadol! al pa kaj... C- vitamin pa... raje pojem ene tri mandarine na železo... kisla je... mgoče ma tudi kaj C vitamina Ker od kar mi je rekla da nosečnice ne, ga pa ne mešam več Pa itak se mi zdi, da prvič je blo vse bolj izi... nisem prebirala nekih knjig, brošur, časopisov in podobno... zdaj me pa vsaka malenkost zmoti in bi se že sekirala...
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:54:07
|
|
|
|
Balonchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy Balonchy...s čim se celiš??Kaj pa ti je ??Prehlad, vročina?? Z ničemer se ne celim... Vročina se sama zbija, jaz pa tolčem po čaju... BV mi je neke antibiotike čopat, če lahk mal produžim s čajem in mi jih ni nujno... Pa lekadolov tut ne mislim pit zarad vročine... Sem se pa danes zmenila za bolniško... tko, da sm do petka doma... Drug teden še par urc v službo, pol sm pa fertik za kako leto...
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:54:46
|
|
|
|
Pupka
|
ajvy tudi mene je tko ornk brcnil/a ene dvakrat... zdaj ko se bom vlegla pa bodo prave akrobacije... ... Kot da bi treniral/a sinhrono plavanje...
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 3.12.2008 21:56:38
|
|
|
|
Pupka
|
no balonchy zdaj pa kar počivat... pa čimprej se pocajtaj
|
Sindrom karpalnega kanalaSadrikaVprašanje za tiste, ki ste imele v nosečnosti SKK(sindrom karpalnega kanala) zaradi otekanja.
Težave so izginile:takoj po porodu (
33%)
1 teden po porodu (
9%)
1 mesec po porodu (
26%)
z operacijo (
19%)
s pomočjo B-kompeksa (
5%)
drugo -prosim za komentar (
9%)
Število vseh glasov: 58Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!