Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:13:06
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
DOBRO JUTRO! Uf sem utrujena, spet sva šla šele ob polnoči spat, moj se je učil, potem pa neki iskal vprašanja za izpit na netu, jaz sme bl apa najprej na netu pa potme brala knjigo Nega in matere otroka. Tijana se je zbudila za jest ob pol treh in sedmih in ni več zaspala nazaj. Timnala - veselice so fajn ja, tud v Medvodah in okolici jih je kr nekej ;) sam družba ni tok fajn ... Corti - se bova zmenile za kak drug dan, ker jutri gre moj z nama, ker imamo cepljenje, potem pa letimo domov, ker grem jaz delat in bo moj sam s hčerkico od pol šestih do pol desetih. Upam, da ne kakšne reakcije ...
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:14:56
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Jaz mam npr. nov voziček, pa prevleke za zimsko košaro tud jaz nimam, mam samo prevleko potem za športni del ...
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:28:09
|
|
|
|
Lovely
|
Dobro jutro, najprej hvala za odgovore glede kakanja. Sem pomirjena ko vidim, da je OK. Mi smo imeli burlesko zdaj zjutraj, zmanjkalo je elektrike sredij utranjih opravil (evo, minus življenja na periferiji za rojeno ljubljančanko). In potem je prišla, spet šla itd. Sva z možijem v etapah pogrela vodo za vsak slučaj za Inyo za v termosko, sveži čaj,in na kocu oba gledava v tisto mikrovalovko a bo še za kofe... In je blo! In je! Jupiiiiiiii! Glede telovadbe bi jaz zelo rada vedela, če bi šla katera v LJ (preferiram Fužine). Če ne, sem se odločila, da se vam pridružim v Medvodah, ker mi je družba zelo (opa, ne ful) pomembna Danes bova šli ven s kengurujčkom, ker nič ne kaže, da bodo pločniki spluženi, cesta je pa tudi svinjska... Aja, Janja 27, mi imamo naslednjo posvetovalnico 11.3. - za seznamček... Jutri se pa lahk Pikicastonoga pa Corti pri meni oglasita ampak pod pogojem da tudi kaj pojesta, zanč sta bli po moje na konc čist sestradani. Pikicastonoga, zate se bo kaka čokolada našla ha ha - kok sva obe na istem glede tega... V glavnem, meni je tale snegec danes zelo lep in sem se odločila, da bomm uživala v zimsi idili. Enako želim tudi vam drage dame. Pa pa, se beremo
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:33:37
|
|
|
|
Urška//
|
Ojla punce vidim,da ste ful pridne jaz nimam kaj dosti časa, ker naš Nejček se zelo rad nosi , ma pet min ne more bit sam da ne govorim o mojih nočnih , se zbuja na dve uri in ne zaspi dokler ne dam joške, pa čez dan bi on tudi na dve,pa ga še nekak zdržim na tri, ponoči pa ga ne morem, če se tak dere KAJ NA STORIM??? pa sem probala že riževe kosmiče v mleko, pa isto se zbudi no danes tako imam posvetovalnico, so nam zadnjič prestavli ker je bila tavečja bolana, pa bomo vidli kaj bojo rekli se vam javim papa Urška
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:38:00
|
|
|
|
blanka1
|
no ene ste se pogovarjale o riževi sluzi in da ne veste kako zgleda, jaz sem jo vceraj kupila in bom zdaj skenirala in bom slikico prilepla upam da mi je uspelo- drugače bom prilepla za en dan na FB! nisem še vas brala- bom potem če bom imela čas!
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:39:04
|
|
|
|
blanka1
|
ej full velika je -oprostite, samo ne znam pomanjšat
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:41:59
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Urška// uf kaj naredit ...čakat, da mine - moja je bila taka prvi mesec, ni zaspala, če ni blo joške, pa je minilo, joško sme pa itak dala, kdo bo poslušal jok :( Lovely, za jutri sem že napisala, da ne morem, imam posvetovalnico šele ob 14.30, pa gre moj možek z mano, da potme prevzame Tijano, jaz grem pa delat ...se pa brez težav zmenimo kak drug dan - v ČET je telovadba , lahko v petek ali drug teden ... še dobr, da ni zmanjkalo elektrike ponoči, bi mogla sveče iskat ..ampk romantika bi pa bla Jaz sem se tud odločila, da bom uživala to zimsko idilo in šla ven s kengurujčkom, ker ni za voziček! ;) Sva bče notr včeraj, dva ni pa ne bom!!!
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:43:37
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
blanka1 . greš na www.shrani.si pobrskaš, najdeš slikco, shraniš in potem kopiraš tisti link za forum s predogledom v svoj post.
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:46:02
|
|
|
|
mbd0411
|
Corti,prevleka za dež,sneg se da kupit.Jaz sem jo v Mulerju in je za vse vozičke,stane pa 5€,
|
|
[Brisano sporočilo] 3.2.2009 8:51:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 8:54:54
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411 Corti,prevleka za dež,sneg se da kupit.Jaz sem jo v Mulerju in je za vse vozičke,stane pa 5€, a bi ta prevleka bla OK za zimsko košaro???
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 9:11:35
|
|
|
|
maja_sunny
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411 Corti,prevleka za dež,sneg se da kupit.Jaz sem jo v Mulerju in je za vse vozičke,stane pa 5€, a bi ta prevleka bla OK za zimsko košaro??? Js sem tudi nabavila tisto iz Mülerja pa je zelo dolga in gre čez cel voziček. Mislim, da bi se morala malo pomatrat. Pojdi z vozičkom tja, pa poskusi. Sneg - midva se zapakirava, pa prevleko čez in greva ven Kakanje - tja je že bilo skoraj urejeno, da je kakal vsak dan, zdej pa kr vsak drug dan in opažam, da je do zvečer že zelo tečkast. Včeraj sem mu zvečer dala Ap Comfort in je takoj kakal, je bil kr bolj vesel. Glavica - mi imamo pri 3 mesecih 40,5 ob rojstvu pa 34
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 9:27:21
|
|
|
|
evelin
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja_sunny evelin - no super pa sta prestala. Je bilo vse ostalo OK? Vse je bilo super, jo je P samo hvalila . Tudi js poslušam vso glasbo, ponavadi je odvisno od dneva in razpoloženja. Punce zanima me kako je z vašo menstro sedaj po porodu, kako dolgo traja in kako močna je, ter če je redna? Js mam tri dni že tako močno da kr lije iz mene, tut ponoči, kar prej sploh ni bilo
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 9:47:02
|
|
|
|
Tejčika29
|
Hoj, sami problemi: - spet smo slabo spali, od prvega hranjenja do zjutraj skoz tečkanje za dudo in smo popravljali do 7. ure - včeraj je dobila za kolenčki na pregibih rdečino, sem klicala P in so rekli, da je reakcija ali alergija, da naj spiramo s kamilicami in mažemo s hladilnim mazilom, bepanthenom ali riboderminom. Je že katera imela podoben primer????? Moj se je šel smučat za 3 dni, tako da sva sami in bova iskali družbo babic in prijateljev, da se zamotiva, ker bo Alina zelo pogrešala atija. Pri nas dežuje, tole pa res ne bo za ven hodit, bomo videli kaj bo do 12. ure.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 9:58:28
|
|
|
|
lena35
|
Pozdravljene čvekice Tak ste pridne za pisat men pa nekak ne potegne,berem pa vas vsaki dan.Pri nas je vse po starem ,mali še vedno noče veliko jest največ poje ko mi drema ali že napol spi.KAKANJE tudi mi kakamo vsak dan tudi 3krat spanje ne prespimo cele noči ker hoče jest okoli 2ali3h glavica je bil obseg pri treh mesecih 41cm menstra je bila pri meni enkrat pa še to bolj slabo skoraj nič Blaž sploh noče več ležat bi kr neki sedel že misli da je velik.Imam pa vprašanje,sem opazila na plenički eno slao kaplico roza kot bi bila taka svetla kri al kaj takega pa me zanim če katera ve kaj bi bilo to. lp lena
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 10:14:52
|
|
|
|
Dream
|
En bel dober dan še z moje strani! Danes sem bila že pridna in sem vmes, ko se je Matic sam zamotil z igračkami, potelovadila in skuhala kosilo - vampe (njami). Pravkar sem ga dala v posteljico, pa je danes precej dolgo tečnaril. Ponavadi se še malo pogovarja ali stoka, danes pa kar ne in ne zaspat, pa obe roki si je v usta tlačil, dudo pa ven pljuval... Pšemek hvala za kavico, sama si je še nisem utegnila skuhat. Kakanje - valla. veš kaj so kolegici rekli, ko je vprašala na sistematskem pregledu, če je normalno, da ji ne kaka 8 dni??? Da dojeni otroci praktično vse mleko porabijo za svojo energijo in rast in da pač zato manj kakajo Meni se to ne zdi logično, ker smo mi na 3/4 na Am, samo 1/4 je mojega mleka, pa vseeno nismo kakali vsak dan. Potem pa bodi pameten - vsak pediater po svoje pove...
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 10:18:37
|
|
|
|
Dream
|
Ja, tudi midva danes ne greva nič ven, ker pri nas pada leden dež in tudi splužilči nam še niso, poleg vsega je pa taka drsalnica, da si niti ne upam it ven, ker ni nikjer ravnine
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 10:33:48
|
|
|
|
suzy124
|
Dobro jutro Danes smopa kr lepo spali se je zbudu ob enih pa sem mu sam dudo dala in je zaspal potem do štirih in sma jedla potem ap do pol sedmih in potem še do po levetih.Zdaj pa spet mal drema. kengorujček mi ga nimamo namena nabavit ker mislima potem kupit nahbtnik za polet da bomo mal hodl naokrog. kakanje zaenkrat imamo zdaj vsak dan 1-2 krat na dan,smo pa že tud imeli obdobje ko po tri ali štiri dni ni. zobki zaenkrat jih še nimamo ga pa kr fejst že matrajo dlesni.Ali uporabljate kakšne kremice za zobke in če katere?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 3.2.2009 10:36:07
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 10:37:30
|
|
|
|
vianne
|
Dobro ... ma ne vem če je dobro... Noč je bila super. Je spal do šestih. Nato vstaneva, mu naštimam flaškico ... sem bila sigurna da jo bo zmazal 123 ... jok že po izpitih 40ml. Sva komaj prigurala do 100ml. Po vsem joku in mojem moledovanju naj še kaj spije mi je zaspal nazaj kot top in še sedaj spi. Meni pa je spil moči za ves dan. Zakaj se tako joče ... ne vem. Najbolj pa je žalostno to, da me je pred vsakim hranjenjem strah kako bo. Morda noče mojega mleka ... ironija jaz pa tako hitim črpat in skrbim da ohranjam zadostno količino mleka ... sem pravi sado mazo do mojih joškic . Ma ženske moje ... glava me boli, jokala sem preden je šel moj delat ker me je najbolj groza biti sama kadar je tak jok med hranjenjem, ker ne veš kaj narediti. Pa ga animiraš 100 na uro, roke mi hočejo odpasti ... nejso lhke bi rekli po domače ... Pri nas je obupno vreme ... pada leden dež ... katastrofa!!! laknerš: glede uvajanje GH in zelenjave. Sem pomislila tudi na to, vendar ker je bil problem z zmrdavanjem že pri jabolku sem se bala da bo zasovražil žlico ... ma nisem pametna. Grem sedaj kaj pojesti ... sem se ravnokar sčrpala ... tale moja mlekarna me bo shirala ... se mi zdi da imam iz dneva v dan manj kg. Me je moj slikal s tamalim ... joj smeha ... je Tibor skoraj večji kot jaz. Sem zraven kot en kostko , pa še majhna sem ... hja kaj čmo!
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 10:47:37
|
|
|
|
Lovely
|
Evelin, glede menstre po porodu sem se jaz zelo temeljito pozanimala, ker mislim da sem bila celo prva med lumpikami. Normalno je, da so prve lahko nasprotje od tistega, kar si imela prej. Veliko mamic poznam, ki so tako kot jaz imele zelo obilne krvavitve. Pušenjak pravi, da če močna krvavitev traja več kot 7 dni se greš pokazat zdravniku. Če se ti pa vrti pa moraš prej it. Tejčika 29, jaz še nisem slišala za takšno reakcijo. A si imela kake nove nogavičke ali kaj takega? Lahko bi bilo tudi če je otroček prešvican, sem brala, morda ko lumpije peljemo ven - če jih preveč oblečemo... kaj vem... me pa zanima če je katera imela kaj takega.... Lena35, nisem še slišala za kaj takega. Jaz bi poklicala P. Suzi124, mi še ničeasar ne uporabljamo, ji pa zelo paše ko si umijem roko in ji z mokrim prstkom masiram dlesni. Kar prede od ugodja, luštna je Zdaj grem pa še na FB pogledat potem pa hop pod tuš dokler mi spi.
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 11:10:02
|
|
|
|
suzy124
|
ukvarjanje z kadar je priden v ležalnimu in na igralnem centru ga pusim in kaj pospravimali zlikam, ko pa začne tečnarit pa se midva igrama in pogovarjama. glasba navadno poslušam vse najrajši pa rock sploh starejši. Zdaj pa morem it se že oglaša, vas pol preberem do konca in še kaj napišem.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 11:18:15
|
|
|
|
Lucka1
|
DREAM - kaj pa dela da ma popoldanske in nočne? No, saj lahko na ZS, da ne bo tako naokoli viselo, če je problem. Ukvarjanje z je tudi pri podobnego kot ste že opisovale - Če je v igralnem centru in se pogovarja, potem ga pustim tako, ko začne tečkat pa se grem malo pogovarjat z njim. Ko mu presede, ga dam malo pokonci in greva po stanovnjau prverit stanje - vmes jaz še kaj pospravim in potem ga dam še v ležalnik, da ga imam blizu in se pogovarjava ali pojeva. Obseg glavice je bil pri 3našem ob rojstvu 33,5, pri 3 mesecih pa 40 cm. TALE SNEG ME BO PA SESUL - včeraj sva bila dolgo zunaj z vozičkom, pa je bil vseeno huuuuuuda tečka cel dan (še kje tako mogoče??)....tako da bomo videli kaj sledi danes, ko pa verjetno ne bova šla ven, mogoče no bolj proti popoldnevu, tam okol 3h, če sploh
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 11:36:16
|
|
|
|
Dream
|
Tako, pa mi je uspelo še tla pobrisat, ko je Matic spal. Kave si pa še vedno nisem skuhala Lucka1 sej ni skrivnost - sneg - pluženje; pokvarjena vozila s plugi - "šraufanje". Upam, da si razumela
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 3.2.2009 11:47:40
|
|
|
|
sončnica24
|
Hojla, za nami čudovita noč, zaspal sam ob pol desetih spal do šestih sma se najedla zaspal nazaj spal do devetih in se kar sam začel v postlici pogovarjat z medvedi, brez vsakrčnega joka (upam da ga ne hvalim preveč). Včeraj čez dan pa katastrofa in danes bo zgleda tudi, ker kolikor opažam se mi zdi pa moji mami tudi da mu en zob raste. Zdaj čakam na posvetovalnico jutri da ga še zdravnica pogleda in pove kako pa kaj, me je kar groza današnjega dneva ker mojidva greta popoldan delat. Pa tudi moj bo delal nadure in ga pred šesto ne bo , upam da bo popoldan kaj boljši pa če je slučajno zob naj že enkrat ven pogleda, ker včeraj sem bla čisto adijo zvečer še dobro da je tako hitro zaspal. Glede menstruacjie. Jaz sem začela s tabletkami (mirene mi ni mogla vstavit zaradi CR, čakam na april) pa sem sedaj pojedla drugo tablico in imam že 10 dni menstruacjio, ne dosti ampak toliko je da rabim vložke, je to normalno? Sem že mislila G klicat pa zjutraj predolgo spim potem pa jih je čudež na telefon dobit.
|
|
|
Spontani splaviMioBambinoKoliko spontanih splavov ste imele?nobenega (
58%)
1 (
30%)
2 (
7%)
3 (
2%)
več kot 3 (
2%)
Število vseh glasov: 240Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!