|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljanske nosečke
23.3.2009 12:29:20   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Ko boste rojevale, vam bo čisto vseeno za vreme in temperaturo! Takrat se bo dogajal samo vaš svet user posted image .
Ampak nogavičke za noge so pa priporočljive... mene je kar zeblo v podplate!

ma sej to bom mela itak sabo, bom pa vidla če bom rabla al ne...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
23.3.2009 13:38:02   
šivilja
k.tja se strinjam, brez nogavic bi še ozebline dobila. Tista k bo na isti dan rojevala k jest se ji slabo piše - pri prvem konec oktobra je snežilo, pri ta drugi začetek avgusta pa je lilo kot iz škafa pri malo nad desetimi stopinjami, letos poleti, ko sem splavila, pa je bilo medtem ko sem bila v opreacijski tisto grozno neurje, ki je upostošilo pol Slovenije. Tako da letos konec julija oz. začetek avgusta zopet pričakujte nenadno poslabšanje vremena.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
23.3.2009 13:40:01   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Ko boste rojevale, vam bo čisto vseeno za vreme in temperaturo! Takrat se bo dogajal samo vaš svet user posted image .
Ampak nogavičke za noge so pa priporočljive... mene je kar zeblo v podplate!

user posted image ...tud jaz sem imela nogavičke gor konec junija...pa še pokril so me z rjuhco pogrto pod lučko za novorojenčka urihtat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
23.3.2009 13:48:35   
vim
Šivilja potem imava pa rok zelo blizu druga druge, no pa ti povem, da bo tokrat vročinski val ravno takrat in mislim, da o kakšnih nogavicah ne bo govora, prej noge v hladilnik. user posted image  Hecam se itak ne vem kako izgleda porod, kar pa vidim iz fotografij pa mislim še dobro, da ne vidimo kaj se dogaja tam spodaj, vsaj meni vsa ta kri ni ravno za gledat, ker ko vidim kri se mi kar megli pred očmi.

Tiste, ki ste že rodile, koliko krvi pa se ob porodu izgubi, a je potrebno kaj krvi dodati....

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
23.3.2009 14:00:18   
katrinka
dobra ideja za nogavičke, mene tako in tako skozi v noge zebe tudi poletiuser posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
23.3.2009 14:01:31   
šivilja
Vim, če je porod normalen izguba krvi ni omembe vredna, da moraš dobit transfuzijo mora biti pa res nekaj hudo narobe. Nič bat nič ne boš vidla, pri porodu kri ne teče kar v potokih, itak si pa pokrita z rjuho in ti ni treba videt več kot želiš.

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
23.3.2009 14:01:50   
šivilja
Vim, če je porod normalen izguba krvi ni omembe vredna, da moraš dobit transfuzijo mora biti pa res nekaj hudo narobe. Nič bat nič ne boš vidla, pri porodu kri ne teče kar v potokih, itak si pa pokrita z rjuho in ti ni treba videt več kot želiš.

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
23.3.2009 14:12:04   
Blueeyes
ja čle bo tako vreme k je blo včeri,ko bom šla jz rojevat, bom tud rabla en hladilnik al pa škaf z ledom, ne pa nogavičk... bojo pa sigurno prisotne zraven pojstle... za vsak slučaj...

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
23.3.2009 14:51:37   
Lsica
Ravnokar sem prišla domov, zmatrana ko pes. Zjutraj sem mela glukozni test in seveda mi je blo po 10-ih minutah slabo od tiste cukrane vode na tešč, tko da sem morala tam malo odležat, ker se mi je že temnilo pred očmi. No sladkorne hvala bogu nimam, tko da smo končal s to zgodbo.
Potem pa naprej okol zdravnikov po bolniške liste, pa na fax, pa v trgovino,...  Po hrano, pa sem si morala spodnje hlačke kupit, ker sem se tolk zredila, da mi nobene niso več prav. Pol sem pa še ene hlače za polet vzela - tiste iz H&M-a, men so kar lepo pasale, res pa je, da je številka ogromna - 46. Pa mim stvari za dojenčke tud ne morem it - danes sem mu nabavla take indijanske copatke iz usnja. Cortkane za pojest.. Tko da, dost zapravljanja za dons... in za ta mesec.

Zdaj pa kosilce kuhat, komaj čakam, bom tak pomladni kus kus naredila, noter dala zelenjavco - bučke paradižnik in kumarice pa seveda tuno.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
23.3.2009 14:59:37   
majana79
Lsica, čestitke za test. user posted image Ti vsaj ne bo treba na drugega, kjer je doza še enkrat večja. user posted image

Za hlače se pa ne sekiraj, po moje si vzela iste kot jaz, pa sem mogla vzet številko 44!! Ni mi jasno zakaj je taka razlika med številkami za nosečnice in 'normalne', če imam pa njihove 38 že od prej in jih še vedno komot spravim na rit, samo zapet jih ne morem. user posted image

Si mi pa dala idejo za kosilo, samo nabavit moram še nekaj zelenjave. user posted image Moj ima namreč zelo rad kuskus, pa ga tako poredko naredim...

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
23.3.2009 15:13:55   
Lsica
Ja, hvala bogu, mi je blo res kar orenk slabo po tistem cukru. Ne čisto takoj, sem kar pogumno spila ves napitek, sam pol...
A ti si že zvedla rezultate drugega testa? Imaš  zdaj kakšno dieto? 

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
23.3.2009 15:32:25   
majana79
A nisem povedala že v torek? user posted image Hvala bogu je vse ok, oziroma v mejah normale, tako da nisem rabila niti na predavanje niti na dieto. Zato sem lahko jedla palačinke, če ne jih ne bi. user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
23.3.2009 17:41:07   
ana**
Živjooo babe žabeuser posted image

Jst se že celii ljubi dan bašem z sladoledom in sedim na balkonu,se smilil sama sebi in berem trač revijeuser posted image  Zanimiv dan,ane? user posted image

Sm vmes gledala P.S. I love you.. Supr film, sm se na koncu že prov jokala zravenuser posted image  Se vidi,da sm nosečauser posted image

Drgač sm jst čist vroč človek in ne vrjamem,da me bo v porodni ravno zeblo, sploh če bo 30+ veni user posted image  Sm pa slišala,da so rekli da bo baje maj sončen, pa prvi tedn v juniju pol pa bo bolj slabo vremeuser posted image

Pridm nazaaj

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
23.3.2009 17:43:30   
Pupa7
živjo punce,

jaz sem že čist žalostna, naš mulček že pošteno zamuja user posted image user posted image user posted image

naslednji pregled imam 26.3.

cele noči ne spim, ker ne morem ležat (spim sede) in sem prav sita že vsega skupaj...

sej vem, bo kmalu... ma se vleče vseeno user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
23.3.2009 19:23:34   
majana79
Pupa, saj bo, ne bit žalostna. Se mu pač še ne mudi ven. user posted image Sej vrjamem da je težko...
A ste ga probal s user posted image spravit ven? Sem slišala že od večih da je to pomagalo. user posted image

Anči, kolk časa pa boš zdej doma? A si se kej pri svoji G naročila, da bi te bolj spremljala?

< Sporočilo je popravil majana79 -- 23.3.2009 19:24:38 >

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
23.3.2009 20:12:42   
majica
ana me je kar zvilo ob vajini zgodbi... jaz bi jo lastnoročno zadavila...
pozabi in uživaj v lepih trenutkih!
čeprav vem, da je lažje rečt kot naredit...
jaz sem tud zadnjič peklenskih 8 dni preživljala ko sem čakala na ponovno NS, pa so se tud zmotili na prvi in je vse OK...

porod lahko pospešite sameuser posted image

Marko - 1.4.2008
Maj - 23.9.2009
bratec ali sestrica pride maja 2011

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
23.3.2009 21:11:43   
Anonimen
majana79 in Lsica - čestitke za "nesladkano" kri!

Pupa7 - saj bo, vem, da že nestrpno čakaš, da porod čimprej mine in da ga čimprej vidiš... jutro pred amnioskopijo sem Oskarju napisala pismo pričakovanja, še zdaj si ga včasih preberem, pa tisti dan ga vseeno še nisem videla. Šele po drugi amnioskopiji mi je zdravnik rekel, če sem pripravljena rodit. Sem mu rekla, da na to nisi nikoli pripravljen, a da grem z veseljem rojevat - in sem šla. Otročku pa se še vedno ni mudilo. Mu je pač prijetno v tvojem telesu, ne? Zelo navezan na mamico...user posted image  

Glede nogavičk: jaz absolutno nisem zmrznjen tip, najrajši hodim bosa (tudi pozimi, a takrat le v stanovanju), a med porodom so me tako prijetno grele, da ne vem, kaj bi brez njih (pa se mi je čudno zdelo: le zakaj potrebuješ na porodu nogavice?!)

Kri? Ni tako hudo. Ja, izgleda, da jo je veliko, a je zmešana s sluzjo, vodo,...  Jaz sem se šele naslednji dan zavedala, da sem vsa popacana s krvjo, prej tega sploh nisem opazila. Tudi otročka samo na hitro obrišejo, da ti ga takoj dajo na prsi... sploh ni moteče, ne. (Sem v svoj albumček prilepila slikico Oskarja - mislim, da minuto, dve po rojstvu. Za tiste, ki bi želele videti, kako izgleda.)

LPuser posted image

(odgovor članu majica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1892
23.3.2009 21:37:43   
Lsica
k.tja sem pogldala slikico... si kar ne morem predstavljat kaj me čaka...

Kaj je tebe najbolj presenetilo, ali si v čem npr. imela drugačne predstave, kot pa je bilo potem na porodu? Na kaj bi opozorila nas, ki bomo 1. šle skozi to? Se na to porodno bolečino sploh lahko kako pripraviš? Kako je najbolje pričakati ta čas - je bolje da o tem veliko bereš se pogovarjaš razmišljaš ali da greš v to izkušnjo z eno samo mislijo vse bo OK, in se prepustiš osebju v porodnišnici? Vem, da je vsaka od nas drugačna, saka dojema stvari na svoj način, ampak vseeno... Meni je npr kolegica pravila od svojega poroda (ki se je zgodil kar nekaj let nazaj...), kako so jo različni zdravniki vsake toliko pregledovali koliko je že odprta... nov pogovoru sva nekako prišli tudi do tega, kako se to dela, ker jaz sem mela čisto drugačno predstavo o tem...
Če se jaz zdaj spomnim vseh Gin. zadev, ki sem jih dala čez, se mi zdi da sem vsekakor bolje pripravljena, kot če nič od tega ne bi bila moja izkušnja. Ker meni je blo včasih že zoprno do G. it na pregled, malce tudi zaradi sramu, pol se pa vsega navadiš in vsak nadaljnji poseg v svoje telo nekako lažje preneseš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
24.3.2009 7:30:43   
katrinka
dobro jutro zabarkeuser posted image

imamo poletni urnik in začnemo ob sedmih in rabm cas da se navadmuser posted image

pupa - vse je za nekaj dobro, vem da si ze nestrpna a se strinjam z k.tjo - mu je lušten še pri tebuser posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
24.3.2009 7:43:04   
Lsica
Dobro jutro...

Katrinka, danes nisi zamudila? Pridna. Jaz tud že od pol šeste kolovratim okol, zdaj, ko mi ni treba.  Ko sem hodila še v službo bi pa vse dala še za kakšnih pet minut...kronično zaspana. Dobro da sem se vozila, v eni uri sem se ponavad že zbrihtalauser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
24.3.2009 8:09:33   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

Pa mim stvari za dojenčke tud ne morem it - danes sem mu nabavla take indijanske copatke iz usnja. Cortkane za pojest.. Tko da, dost zapravljanja za dons... in za ta mesec.

kakšne pa so to?? dej kakšno slikco objavi... me full zanima... lepo to da si dobro šla mim z OGTT pa čeprov z malo slabosti

pupa ja kaj je zdej to.. k se tok časa niso oglasila sem mislila da že zibaš..  sej bo sej bo... še vedno so pršli ven, čeprov z zamudo, tolaži se s tem... tud jz sem slišala da sex v zadnjih dneh pomaga... tko da kaj nej ti rečem.. uživajta user posted image

k.tja luškana slikca oskarja.... user posted image  user posted image  user posted image  je že bil pravi korenjak

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
24.3.2009 9:53:02   
Anonimen
Dobro jutro! Sicer zunaj piha veter in vreme ne kaže najbolje, a mora biti dan vseeno lep = za vse nas!

Lsica, glede poroda ti težko rečem... vsaka ga doživlja drugače, vsak porod je drugačen. Sama sem prebrala ogromno knjig o tem, preposlušala ogromno zgodb svojih prijateljic in znank,... pa moram reči, da bi bilo mogoče bolje, če ne bi vedela kako in kaj, ker se potem lahko lažje prepustiš toku dogodkov.  Ampak radovednost je človeška, ne?

Vem, kako sem rodila prvega, pojma nimam, kako bom drugega in mi je to na nek način kar všeč.

Mogoče edino nasvet, če si bolj sramežljiva = zdravniki so videli že ogromno teles, to je njihov poklic, zanje tvoje telo ni tabu in ga ne obravnavajo čustveno. Meni ta način razmišljanja pride kar prav. In tudi takrat, ko sem rojevala, sem si sama zamišljala svoje telo kot aparat, ki ima nalogo roditi - pa je šlo!

Fino je, če vadiš dihanje in umiritev - dobro je, če si pri porodu zbran. Drugače te pa sestre in babice usmerjajo... tudi njihov cilj je otročka čim prej in čim lepše spraviti ven!

Sicer boš pa takrat dobila ogromno notranje moči - sama ne boš vedela, od kod je prišla! Narava poskrbi, da smo ženske močna bitja.

LP;user posted image

(odgovor članu Lsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1897
24.3.2009 9:54:40   
katrinka
l.sica- ja tokrat sm bila točnauser posted image , sem pa taka kot ti, med tednom bi spala se ure in ure, med vikendom sm ze ob sedmih pokonc...kr ne morm spatuser posted image

se tud vozm in zdej se tud jaz kr zbudim, prej me je pa voznja se bol uspavala in je blo kr zoprno obdobje k sm se mogla ustavt da ne bi za volanom zaspala, no zdej je ureduuser posted image

komi cakam malico...trebušček se ze oglasauser posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
24.3.2009 10:03:15   
Pupa7

IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Pupa, saj bo, ne bit žalostna. Se mu pač še ne mudi ven. user posted image Sej vrjamem da je težko...
A ste ga probal s user posted image spravit ven? Sem slišala že od večih da je to pomagalo. user posted image

Anči, kolk časa pa boš zdej doma? A si se kej pri svoji G naročila, da bi te bolj spremljala?

juj vse smo že probali, ampak mali se ne da user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
24.3.2009 10:04:33   
Blueeyes
katrinka dobr da si me spomnila... moj buši sea tud že oglaša.. grem neki v njega vržt...

user posted image

in

user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?