Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 20.3.2009 21:39:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, ne... imam skoraj triletnega pobalinčka, ki mi včasih kravžla živčke, drugič jih gladi, vsekakor pa mi krajša čas...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 9:13:52
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Blueeyes, ali je količina plodovnice tudi kaj povezana s količino tekočine, ki jo popijemo? Sama se ogromno gibljem, a mi je zadnjič rekla, da imam dovolj plodovnice. Včasih se mi zdi, da kar slišim, kako naredi "klonk", ko se malo čudno premakne(va). ne, plodovnica nima nič s tem koliko tekočine popijemo... petrazg jz tud jz sem bla čist na trnjih za KatMat... sam da je zdej ok.. pa da je dala svojo številko da se ji lahko javimo
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 10:31:50
|
|
|
|
BrinaBA
|
Vsekakor pa je dobro veliko popiti, če je malo plodovnice
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 13:21:47
|
|
|
|
ana**
|
Živjooo lepotičke moje Jaz se vam javljam po nekaj dneh. HVALA vsem,da ste držale pesti za mene in našega fantka Je zdaj hvala bogu vse vredu, nočm pa pomislit kaj bi se lahko zgodilo. Zdaj grem na kosilo pa vam kasneje napišem celotno zgodbo
< Sporočilo je popravil ana** -- 21.3.2009 13:23:38 >
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 15:16:10
|
|
|
|
katrinka
|
ana - samo da si super in tvoje dete tudi, nam je vsem odleglo drugače pa en lep sobotni pozdrav vsem nosečkam me je ponoči tak krc v nogo prjel da me se zdaj ni spustu, sej sm si sama krica k sm celo noč na hrbtu spala pa se 2 krat sm ze kalcij in magnezij pozabla spit sm pa boljše volje k sva dons najdla ploščice za kopalnico in najbrz bova jih sla v ponedeljek kupt...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 15:27:17
|
|
|
|
ana**
|
V torek smo bile me itk zmenjene,da se dobimo na tortici. In grem jst ob 17ih iz službe. Sm mela ful čudn občutek spodaj in sm šla vseeno še na WC preverit,če se kaj dogaja. In res, sm imela cele hlačke krvave. Mene itak na polno zgrabi panika. Sm bla tak zmešana da nism vedla kaj morm nardit. Pokličem lubija in pride po mene pa takoj pičiva v bolnišnico. Tam me sprejmejo in me pustijo čakat. Jst sm bla tak prestrašena,da vam ne morm povedat. Tamau pa že cel dan ni skoraj nč brcal. Pride ena zoprna zdravnica, me prvo nadere pol pa me končno da na UZ. Pogleda na ekran reče " vaš otrok je mrtev" in to je blo konc. Sploh ni srčka poslušala.. UZ ni trajal niti minuto. Po 20sekundah je videla,da je otrok kao mrtev. Jst itak takoj v jok, zdravnica pa čist brez čustev reče,da mi bodo naslednji dan takoj zjutraj dali umetne popadke,da bom čimprej rodila. Celo noč nism spala,sm se premetavala gor in dol,jokala... Okrog 10ih pride dragi nazaj.. Sva bila oba na koncu z živci. In pol se od nekod prikaže en super zdravnik, me vpraša kaj je narobe in se odloči,da me bo pa še vseeno dal na ene preiskave. Dam jst te preiskave skozi in pol je tut začel brcat. Ampak mi je vseeno bla panika,če je z njim vse vredu. Proti večeru dobim izvide in piše,da je vse super, tamali se dobro razvija. In,če nebi prišel ta zdravnik in me ne bi poslal na te preiskave bi jst šla rodit zdravega otroka v 25tednu. Včeraj sm prišla domov.. Psihično sm čist na tleh ampak se počasi pobiram zdaj ko vem,da je z najinim fantkom vse vredu. Če vam po pravici povem mi je prav grozno hodit v Ljubljansko porodnišnico ker me je groza,da mi dajo še kakšno diagnozo,ki na koncu sploh nebi bila resnična Zdaj sem 1teden doma in se bom res umirila in počivala 24ur na dan
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 17:35:20
|
|
|
|
majana79
|
Joj ana, samo da sta ok , ampak jst bi šla nazaj tisto zdravnico zbrcat, resnično. Pa sej ne moreš verjet kako se obnašajo... Kot da se pogovarjamo o stvareh, ne o živih bitjih. Res me čudi, da ni pri nas več tožb sproženih proti zdravnikom... Prou jezna sem. Upam da imaš bolniško in da boš lahko čim dlje doma počivala. Sem misla vprašat katera zdravnica je bila to, pa mogoče še boljše da ne vemo... Zdej moraš poskusit pozabit pa mislit samo pozitivno in eventuelno če boš mogla še kdaj tja, zahtevat tega zdravnika in eksplicitno izrazit nasprotovanje, da te tista zdravnica še obravnava (seveda če vesta, kako se piše...) No, jaz bi tako naredila, ker znam bit tako zoprna da se kar kreše... Na naslednjih torticah se pa vidimo, brez skrbi!
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 18:22:51
|
|
|
|
Tanja_
|
ana tole je pa totalno mimo zgodba. Kot na divjem zahodu! Ne razumem, kako je lahko kar tako rekla, da je otroček mrtev?! Mene pa zanima, kako se ta velecenjena gospa dr. piše?
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 19:50:43
|
|
|
|
petrazg
|
Ana boga revica, kaj si morala prestajati Mislim, da bi v primerih, ko bi bilo res kaj tako groznega, zdravniki morali stvar preverit vsaj 3x preden bi karkoli rekli in še to bi morali "znati" povedati...Mislim pa kaj je bilo ženščini Te pusti skozi noč v najhujših morah... Samo, da je zdaj vse ok in hb za tistega zdravnika, da je prišel... Ti se pa zdaj čimbolj pomiri in poskušaj pozabiti na slabo izkušnjo... Sem sama pravkar v Lj porodnišnici na oddelku E, zaradi krvavitev (so se ustavile), imam rahle popadke, malemu dajejo injekcije za pljučka in upam, da stvar ustavimo vsaj za 14 dni... Zaenkrat moram pohvalit vse sestre s katerimi sem bila v stiku in ginekologinjo, so res prijazne in ustrežljive... nekatere pravi pozitivni sončki . Res pozitivno presenečena, ker sem se zaradi slabih izkušenj branila poroda v Lj in sem bila prepričana , da grem rodit v Celje... Drži se punca!!!
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 21:21:12
|
|
|
|
Lsica
|
Ojej Ana, tole z zdravnico je pa za ne vem kam - za nikamor!!! Kako si upa?! Očitno še ni dovolj čudnih zgodb v javnosti, da bi nekaterim dal mal mislit, kako se obnašat. Žal mi je, kaj sta mogla prestajat zaradi nje... No, po drugi strani, pa hvala bogu, da se je vse izteklo kot se je, in da je z vse OK.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 21.3.2009 22:14:08
|
|
|
|
Anonimen
|
ana** samo, da je sedaj vse o.k.! Čim manj razmišljat negativno za nazaj in čim več pozitivnih misli za naprej! petrazg - držim pestke, da bo vse v redu! Imam pa čisto drugačno vprašanje: sem prebrala, da socialno ogroženi od MOL-a dobijo enkratno pomoč ob rojstvu otroka. Ali je za ostale tudi kaj? Večina občin nekaj prispeva ob rojstvu otroka, za Ljubljano vem, da 3 leta nazaj ni nič dinarčkov pristavila (če se ne bi tako hitro uradno preselila, bi mogoče v Kranju kaj dobila)... je zdaj kaj drugače? Katera ve? In kljub vetru in pomanjkanju sprehodov te dni (danes sem si privoščila enega do Kosez in nazaj) sem se danes razveselila dejstva, da zadaj na ledvenem delu nimam nobenega šlaufka... prav lep napet konček hrbta! Nosečnice s(m)o zares lepa bitja! Naj bo z našimi malčki vse v redu (pa z nami tudi)! Lepo spite...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.3.2009 7:55:43
|
|
|
|
katrinka
|
dobro jutro ana - me je zvilo k sm prebrala tvojo zgodbo, jaz bi sla uno dohtarco fentat, zdej je pa sam vazn da si ti uredu in tvoje dete tudi - hvala bogu, mirno pocivi in probi odmislit to grozno izkušnjo petrazg - ja res je, lj da denar samo socialno ogročenim in nimas kej narest, jaz sem se uradno prijavljena v domžalah in dobis tud nulo, aprila grem na ig stalno pa dobis tud nulo, mas pa velke lasče in izolo k dobis 500eur, sej je bil link za te stvari tle gor oblavljen, pojdi nazaj pobrskat, če ne je bil pa pr julijkah upam da sm bla kej v pomoč
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.3.2009 8:57:47
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Imam pa čisto drugačno vprašanje: sem prebrala, da socialno ogroženi od MOL-a dobijo enkratno pomoč ob rojstvu otroka. Ali je za ostale tudi kaj? Večina občin nekaj prispeva ob rojstvu otroka, za Ljubljano vem, da 3 leta nazaj ni nič dinarčkov pristavila (če se ne bi tako hitro uradno preselila, bi mogoče v Kranju kaj dobila)... je zdaj kaj drugače? Katera ve? MOL res da samo socialno ogroženim, in to tistim dejansko na minimumu. Ampak je v NM še slabše, ki je ena izmed največjih mestnih občin, pa ne da nobenemu nič. Skrb za rodnost pa taka... k.tja, če ti bo manjkalo šlaufkov jih je pri meni na pretek. Drugače pa dobro jutro vsem, upam da danes ne bo pihalo. Tukaj v NM je bilo včeraj obupno vreme, pa je ponavadi v LJ slabše, ampak ste imeli sam sonček, kot sem slišala. Bo treba spet malo na zrak, glede na to da bom ves teden visela v pisarni.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.3.2009 8:59:06
|
|
|
|
šivilja
|
ana čimbolj počivaj in poskusi pozabit pretekle dogodke. Te pa popolnoma razumem, ko sem bila poleti noseča in so na prvem pregledu ugotovili, da nekaj ni v redu, so se o splavu pogovarjali kot o obisku frizerja. Poplnoma brez občutka in sočutja. Saj je res, da se s takimi primeri srečujejo vsak dan in ne morejo žalovati skupaj z vsako, ampak za nas je pa to zelo realna in boleča stvar, ki se dogaja samo nam (pa vseeno kakšna je statistika). Žalim vama vse dobro za naprej!!!
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.3.2009 20:57:07
|
|
|
|
katrinka
|
no vidim da od jutra nobene se ni bilo tu - ste se vse crkljale a ne no, mene je mami nafutala za en teden v naprej pa ful lepi majcki - nosecniski mi je kupla, pol sva sla z mojim se na sprehod - je kr hodu pa hodu jaz pa jamrala zravn a morm priznat da mi paše no nosečke lepe sanje in lahko noč
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.3.2009 22:53:55
|
|
|
|
Lsica
|
Ja, priznam, jaz sem se že ... crkljala mislim...če je pa tko fajn... v nedeljo, že zjutraj malo dalj skupaj poležiš, pol si omisliš zajtrk v postelji, mal skoke gledaš..., mal sva na sončku posedela pred kosilom...pa v tem stilu kar hitro mine dan. Predvidevam, da ste tudi ve preživele lepo nedeljo. Se pa jutri več slišimo, a ne? Lepo se spočijte, mirno noč in lepe sanje...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.3.2009 9:37:10
|
|
|
|
katrinka
|
kr ne morem vrjeti da sem prva danes ....kje pa ste vse se vidi da je ponedeljek jaz sem pa še v službo zamudila ker nas pol ni bilo obveščenih da začnem ob sedmih in ne več ob osmih, pa se niti ne sekiram preveč k je sef na kitajskem no, naj vam hitr prvi delovni dan mine
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.3.2009 10:11:37
|
|
|
|
Blueeyes
|
hellow... evo tud mene.. sm se vrnila domov,... he he... danes tko lep sonček spet... res da kr piha - da je blo včeri lepše... sicer me pa grlo baše... vsi okoli so neki prehlajeni... bolj k se jih izogibam, slabše je se mi zdi... se mi zdi da mi že poganjajo listi od čaja iz riti mislim da spijem kakšne 2 litra čaja na dan + pol voda, sokovi, mleko, juhe.... definitivno presegam dnevno normo tekočine... ana** lepo da si se javila in da si jih pomirila.... pa valda tud mene sem zdej brala naš forum (majčice) pa me je kr zvilo, da hodjo ena za drugo neki v bolnico.... NI ŠE NAŠ ČAS... mormo še malo počakat... sem pa včeri vstopila v 34 teden... še mal
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.3.2009 10:20:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro jutro! Majana79, hvala za šlaufke, a jih bom dobila nazaj takoj po porodu... tako da se ne bom utopila v morju, ker me bodo varovali! Blueeyes - nič panike. Vse pride ob pravem času. Tudi tvoja mala. Danes čim bolje izkoristite dan!
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.3.2009 10:25:05
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Blueeyes - nič panike. Vse pride ob pravem času. Tudi tvoja mala. Danes čim bolje izkoristite dan! evo jz bom mela dons movie day... si počas že dajem dol filmčke, tko da do večera bom ležala in mirovala
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.3.2009 10:30:26
|
|
|
|
Blueeyes
|
JANUAR ana** 11.1. FEBRUAR Blueeyes 1.2. wani 5.2. Majana79 24.2. MAREC anci banci 14.3. angelito 28.3. Pupa7 31.3. APRIL NinaMM 9.4. MONY25 14.4. MAJ Katrinka 2.5. živa25 15.5. JUNIJ BOOMER 3.6. šivilja 27.6. JULIJ UT_2008 14.7. palegia30 22.7. pat74 23.7. AVGUST HINDI 6.8. knutek 25.8. M1987 30.8. SEPTEMBER OKTOBER vim 7.10. tanatoraja 22.10. NOVEMBER DECEMBER simonaa 19.12. nborazem 21.12. murkica 21.12.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.3.2009 10:43:40
|
|
|
|
vim
|
Ana grozno, strašljivo. Jaz bi vse moči k bi jih imela in to dohtarco na gobec. Mislim, da si zasluži. Ampak še bolje pa je vse čimprej pozabiti in čuvati fantak, ki ga nosiš. Ob takih zgodbah jaz upam, da vidm porodnišnico samo takrat ko bo treba iti rodit. MANJ VIDIM DOHTARJE RAJE JIH IMAM. Blueeyes kakšen dež pa mraz, sonce pa vroče, zato so poletja. Sem imela že na poročni dan junija lani 13 stopinj in ko bom šla rodit bom imela pa 30 pri moji sreči. Ampak nič zato, bomo že.
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.3.2009 12:13:50
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: vim Blueeyes kakšen dež pa mraz, sonce pa vroče, zato so poletja. Sem imela že na poročni dan junija lani 13 stopinj in ko bom šla rodit bom imela pa 30 pri moji sreči. Ampak nič zato, bomo že. jz bi najraj vidla da bi rojevala k bi blo vzuni -20 stopinj... tko mi vsaj vroče ne bi blo... ne pa spet teh 30 sopinj + k prhaja.... kr slabost me oblije k na to pomislim....
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.3.2009 12:25:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko boste rojevale, vam bo čisto vseeno za vreme in temperaturo! Takrat se bo dogajal samo vaš svet . Ampak nogavičke za noge so pa priporočljive... mene je kar zeblo v podplate!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?