mama11
|
Mamathea, čestitke za okroglo in kar veselo naprej, meni je definitivno po tridesetem življenje lepše ! Mimogrede, tudi mene kdaj zagrabi ob misli, kaj vse lahko Tamara prinese iz vrtca domov - ampak prej ali slej nas bodo doletele tudi običajne otroške bolezni, Julija pa ima zdaj že skoraj 4 mesece, tako da iz najnajhujšega smo. Tanayya, saj nismo hotele ful kritizirati vzgojiteljic, saj veš, naši otročki so naši srčki in zanje tako ali tako nikoli nihče ne bo dovolj dober . Sicer vzgojiteljici in pomočnici zaupam, samo čas rabita, da spoznata posebnosti vsakega otroka - tako glede spanja kot hranjenja, pa bo. Takrat bodo tudi komentarji samo še pozitivni Včeraj so šli prvič ven na sprehod, pa tudi ni bila nič posebej umazana. Igrišča ta novi vrtec zunaj nima, ker je v bloku - imajo atrij, kjer pa so na tleh tiste kocke iz debele plastike, da se noben ne poškoduje, če pade - pa tudi umaže se noben. Včeraj smo imeli prvi roditeljski sestanek... sem pa pomislila, koliko le-teh me še čaka -vrtec, pa osnovna šola, pa srednja (se niti ne spomnim, ampak tam so tudi še roditeljski, ali pač ne??), pa še za Julijo, pa še za kakšnega, če bomo imeli še kakšnega... Ne strinjam se pa s primerjavo dude in kahlice. Duda je ene vrste bergla, ki jo pač nekateri otroci imajo, tako kot imajo drugi otroci najljubšo igračko ali ninico ali stekleničko. Medtem, ko je v prvih mesecih dobrodošla, ker daje varnost in jim pomaga pri umirjanju, je okoli 2. leta je pa pri večini brez problema že čas, da jo opustijo, ker jih zapušča tudi sesalni refleks. Glede kahlice pa - mi imamo v družini fantka, ki je pri 18 mesecih bil suh - ne govorim "samo" brez pleničke, ker brez pleničke je lahko vsak, če mu je pač ne daš. Bil je suh, sam je povedal za na stranišče itn. Drugi te zrelosti ne dosežejo niti pri 2.5 letih. Pač vsak ima svoj tempo. In s tem ni nič narobe, tako kot ni nič narobe, če eni shodijo pri 10, drugi pa pri 16 mesecih. Je pa res narobe, če se forsira. Če vidiš, da ti otrok ne pove, kdaj bo šel in ne zna zadržati, potem še očitno ni pripravljen. Ne pomeni pa to, da so za kahlico vsi pripravljeni pri treh letih. Ima pa tudi Tamara že nekaj mesecev fazo "ne". Mislim, da se je končno pričela umirjati, tako da bom kar vesela, ko bo tudi to minilo. Manca, bravo za Majino spanje. Tudi nam je na roditeljskem razlagala, da imajo nekaj metod in jih pač preizkusijo, dokler ne najdejo ene, ki pri otroku uspe. Barika, ti pa še kar tukaj - po seznamu si imela PDP 2.9.? To je že 16 dni čez rok... SEZNAMČEK NOSEČK srečka PDP pričakujemo prihod ime mama11 20.05.09 21.5. (3.730, 53) Julija mamathea 30.05.09 30.5. (4.020, 53) Leja ninočka 11.07.09 21.6. (3.150, 51) Lian Neo barika 02.09.09 Matej sonchek 27.09.09 manca 26.10.09 zirafa76 15.02.10 tintin 04/2010
|