|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2007
30.9.2009 12:32:37   
manca
Sonchek je na FB napisala, da gresta danes domovuser posted image user posted image user posted image

Jaz pa trenutno malo počivam, potem pa kuhat in po Majo v vrtec. Sem danes že dovolj naredila, ko sem se spravila dat vse korenje iz vrta v skrinjo...ga imam za celo zimo dovolj, saj mi še nikoli ni uspelo ga tako veliko imet.

Soni, držim pesti, da bo vse ok

Oranža, oglasi se kaj več tukaj gor. Sploh pa, ali se dobimo na kakšni gorenjski kavici, predno odletim v Rim?

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
30.9.2009 22:40:55   
mamuška
Bravo, sochek, iskrene čestitke!

Žirafca, vem, kako je, ko si kar ne upaš oddahnit. Upam, da si si zdaj vsaj po večini in da bo naprej res ena taka lepa sproščena nosečnost.

Pri nas je tempo divji, danes sva bila z D. v razvojni in morava nazaj na NFTH, ker ga je začel sračkat na kvadrat. Zadnji mesec stopica po prstih kot kaka baletka, sto na uro se mu mudi, teče kot bi sto lovskih psov podilo in potem se nima časa skoordinirati, posledično opleta z rokami kot mlin na veteruser posted image Itak sem pričakovala, da naju bodo potunkali nazaj na NFTH, kar je zanj edino pravo in zdravo, vseeno sem pa kar malo žalostna. Sploh, ker se mi čez zimo RES ne kolovrati po ZDuser posted image V dobrih 3 mes je zrastel za 7 (!!) cm, kar mu menda povzroča še dodatne težave, ker ne ve, kaj bi s toliko cm sploh počeluser posted image in kako bi jih držal v ravnovesju. Dohtarca se mu je ful smejala, ko je hitel kazat, kaj vse znauser posted image in je kljub vsemu rekla, da je neverjeten, če se spomni, kakšen "revček" je prišel na prvi pregled. Dejansko zna sam gor in dol po stopnicah, vrti se v krogu in popolnoma pravilnouser posted image sonožno poskoči. Tko da evo - še ena zadeva več na koledarjuuser posted image

K je začela šola delat sive laseuser posted image Začele so skakat na plan njegove težave s fino motorikouser posted image in res ne vem, kaj naj naredim. Naslednji tedne imam itak termin pri kolegiju na ZGN in bom prosila za nasvet. Ne vem, ali ga jaz ne znam učit, ampak ta pobček je tako trrrrrrd v prstih in rokah, da mene boli, ko ga gledam. Poleg tega je to njemu seveda "čist brez veze"user posted image in se temu primerno manj trudi. Danes sva delala nalogo z vodoravnimi črtami - no way, no go, no nothing. Ne pa amen. Na koncu poplava solza (dejansko se tu zelo hitro zjoka, če mu ne uspe iz 2. ali 3.), napredka pa nobenega. Niti svinčnika ne zan prav prijet. Isto pri barvanju: vse čez črto, vse na pol pobarvano, vse skracano. Zraven pa referati o lihihin sodih številihuser posted image , pri katerih prfoksa pada "u nesvjest". Al bo še mene glava bolelauser posted image

Zato pa grozno rad leti na klavir. Pa tud čakam, kdaj bo prijavil, da je kaj brez veze. Ker on sedi ko paragraf, zvit v enih 6 gub user posted image , kar seveda pri kalvirjuniti v mori ni mogoče. Prejšnji dan mi je učiteljica rekla, da resno razmišlja, da ga bo dala sedet na žogo. Sem rekla, da ga lahko da tud na turšco al pa na polena sedet, če meni, da bo zaleglo. Pri klavirju menda še povsem pridno sedi "kot na kol nataknjen" . :e zanima, kako dolgo bo še user posted image

Vidim, da eni ste že ful pridni in suhi ter čisti, pri nas še bolj klavrno kaže, pa sem res upala, da bo pred 2. letom vsaj čist. Je pa zadnji teden le pokapiral, kje lula in kje kaka. Če ga vprašaš "a maš drekca pekca?" se hitro prime za rit in dosledno zabrusi z vso odločnostjo "NE!" user posted image tudi takrat, ko še pri sosedu vedo, da smo pr nas posrani user posted image ! Tko da bo zdaj treba bit malo bolj dosleden s to kahlo in temi vajami.

Evo tolk na brzino od mene. Bodite pridne, če se pa za kako kofe zmenite kje na S Gorenjski, mogoče celo pridem mimo.

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
2.10.2009 11:50:55   
GB
Dobro jutro vsem skupaj !!

No naj se vam se jest malo javim in pojamram . Danes sem jezna kot user posted image user posted image user posted image . Zjutraj lepo vstanem pregledam mail in eden od mail-ov je bil od "svaka" in mi poslje rezervacijo karte za tasco in tasta in me je skori kap. Rezervirali so karte ZA 1MESEC IN 6 DNI . Faaak Faaak Faaak. MIslim predrznost pa taka . Pa kva mi bosta tuki 1mesec in sest dni. Pa jest bom znorela z njimi nooooooooooo. Joj kok sem huda,da se tresem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Glavni problem je v tem,da sta oba tecna,radovedna in ona zmeri mora meni deliti "nasvete" in me tako spravlja cist ob zivce. Za to moje negodovanje glede njih je dolga zgodba in ce bom mela cas bom napisala in punce moje nemorem vam povedati, kako me to zre. Pa kva mi bosta tuki noooooooooo. Se dobro,da ne kadim drugace bi zdej z lahkoto skatlico v susu pokadila user posted image .

Druga stvar ,ki me skrbi je Tiannin vrtec. Ta teden smo bili na ogledu in smo se odlocili za en vrtec tukaj blizu nas. Sedaj pa kar odlasamo in odlasamo z papirologijo in z klicem v vrtec,da jo bomo pripeljali. Nevem kako je bilo pri vas,ampak jest bi lahko dan in noc jokala,ko pomislim da bi Tianno dali v vrtec. Predvsem me skrbi
1. Kako se bo ona prilagodila v vrtcu
2. Nerazume jezika in tudi ne govori in glavni problem je pri tem ,da kako bo Tianna nakazala ,da je zejna ali lacna itd.
3. Ali bo jokala , ko naju nebo zraven
4. Kako bojo vzgojiteljce ravnale z njo ( glede na to ,da nerazume anglescine in se povrhu fakin foren - tujec, tako nekateri ang. gledajo na nas user posted image user posted image )
5. Kako bom vedela ,ce je TIanna rada v vrtcu ali jo je cesa strah, ali lepo ravnajo z njo user posted image user posted image .
NO evo sedaj se pa spet cmeram user posted image .
NEvem kaj naj naredim, ceprav vem da je to dobro za njo , za socializacijo,druzenje z otroci itd itd.

No naj vas vprasam se eno stvar in sicer glede popoldanskega spanja . Pri nas ponavadi Tianna spi popoldan 1 do 1.5 ure. Posledicno potem zvecer ne zaspi do 10 user posted image in sedaj je to zelo pozno za otroka. Vceraj jo nismo dali popoldan nic spati in je bila ob 18 zelo zaspana,ampak smo jo nekako zamotili in je sla potem ob 20.10 v posteljo in takoj zaspala.Spala je potem do 8.30 user posted image . No sedaj me pa zanima,ali vi dajete svoje skrate popoldan spat in ali mislite,ce bi mi zaceli ukinjati popoldansko spanje ali bi to imelo kaksne posledice. Ne bi rada naskodila Tianni glede tega , po drugi strani pa spet mislim ,da ko jo bomo dali v vrtec mocno dvomili,da bo hotela tam spati. No sedaj sem pa zakomplicirala a ne ??

NO sedaj bo dosti mojega nakladanja. Vsako mnenje, nasveti glede zgoraj napisanega je more than welcome user posted image user posted image .
Lep dan vsem skupaj .

Sveti Angel varuh moj,Bodi vedno Ti z menoj, noc in dan mi stoj ob strani vsega hudega me brani . Prav prisrcno prosim Te, varuj me in vodi me

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
2.10.2009 12:25:49   
nicolina
Dan,

mamuška, tebe pa tako zelo rada berem user posted image , prav nasemjem se. Res ste dobri, kaj vse date čez. user posted image

GB, mislim no. kaj si pa dovolijo? A tvoj mož ni vedel nič o tem, kaj pa on pravi? Ne vem, jaz bi po moje tud znorela, sploh če niste v dobrih odnosih. Kaj pa če bi se s svojim možem najprej pogovorila, pa da on razčisti z njimi???

Glede vrtca, ne vem kaj bi ti svetovala, ker je Tin doma. Zakaj pa bi dala Tianno zdej v vrtec, sej jo daš lahko tud pri 3 letih in to je čist dovolj, da se bo do vstopa v šolo socalizirala, razen če nimaš varstva? Pri katerih letih pa gredo v Angliji v 1. razred?
Po drugi strani pa verjetno mame bolj kompliciramo, Tianna se bo sigurno hitro navadila, sploh če nima problema z družabnostjo. Tudi jezika se bo zelo hitro naučila, sej so majhni otroci bolj dovzetni za zgodnje učenje tujih jezikov. Vem pa, da je težka odločitev in drugo leto, ko bo šel Tin v vrtec bom pom moje čist paf user posted image user posted image ....ampak vem da bo za njega ok.

Glede spanja, Tin še vedo spi popoldan 2 - 2,5h in gre zvečer spat med 20.30 in 21. Mogoče pa Tianna ne rabi več toliko spanja, otroci so različni. Imam eno kolegico, ko njena hčerkica pri 20 mesecih ni več hotla spat čez dan in je bla že ob 19h v postelji. Poskusi par dni, pa boš vidla, kako bo.

Mi smo dobro, Tin je zgleda prebolel eno kratko virozico, samo dva dni vročine in danes je že čist ok...user posted image

Zdej pa šibam kuhat kosilo, ima danes moj user posted image RD in sem mu spekla tudi torto...

Se tipkamo

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
2.10.2009 13:45:06   
barika
GB, naj se tvoj pogovori z njimi, ker če vidva nista nič vedla o tem, so naredili zelo, zelo grdo. Pa naj gresta v hotel, vi pa pojdite na ene mini počitnice. K*urc jih gleda, če se takle nosijo, bodita pa še vidva hudobnauser posted image .
Martin hodi spat od 13 - 15 (ali še dlje), zvečer gre pa nekje ob 20.30 v posteljo, pa zaspi do 21.30 (zdej, ko je še Tomaž ima malo bioritem zmešan, ampak bo počasi).

V vtrcu pa Tianni ne bo hudega, boš vidla, otrok že zna povedat, če je žejen ali lačen.user posted image

DA vam ga še pokažem

http://www.shrani.si/?i/Ar/4SRbB5H5/slika28.jpg

pa skupaj z Martinom

http://www.shrani.si/?1s/kJ/3eh2M1nG/dscn7509.jpg

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
2.10.2009 14:09:52   
mama11
user posted image  Hvala za fotke Barika, imaš dva super dečka, Martin je pa že ful velik oz. vsaj v leže tako izgleda. Tomaž je pa podoben Martinu. Javi se kaj bolj pogosto, ko ti znese.

GB, meni bi se sfuzlalo, če bi se kdorkoli takole najavil na dolg obisk. Na tvojem mestu bi elegantno telefonirala in prijazno povprašala, če so se kaj zmotili pri datumu... Če se jih ne da "skrajšati", bi pa sladko povedala, kako zelo se jih veseliš, ker ti bosta lahko pomagala pri kuhi in pospravljanju, da se boš ti lahko povsem posvetila Tianni. Pa jo lahko toliko kasneje vpišeš v vrtec in malo prihraniš.

Sicer pa glede ostalega, kar te skrbi:
  1. Ali imajo t.im. "igralne urice", ko otroka lahko pripelješ tja za 1, 2 ali 3 ure, da se igra? Če ne, pa predvidevam, da imajo tudi v VB uvajalno obdobje, v katerem je mamica z otrokom v vrtcu. Takrat boš zagotovo videla, kako ji je všeč.
  2. Pri nas so v vrtcu redni obroki - zajtrk, malica, kosilo, malica, potem pa prideš po otroka. Hrane je tako več kot dovolj. Glede žeje pa - ko sem uvajala Tamaro sem videla, da imajo nekateri otroci s seboj stekleničke s pijačo - če Tianna ne pije po cuclju, imajo tudi take z vgrajenimi slamicami ali ustniki, pa ji jo lahko daš za s seboj in zaprosiš vzgojiteljice, da ji jo napolnijo, ko bo popila vse.
  3. Mislim, da vsak otrok v vrtcu vsaj malo joka, ker pogreša starše. Pri nas je bilo tega zelo, zelo malo. Je pa odvisno od otroka do otroka.
  4. Mislim, oz. upam, da so normalni ljudje - pri teh letih je otrok otrok, ne glede na to, ali je Britanec, Slovenec, Rom ali Afganistanec. Jezika pa se bo zelo hitro naučila, še posebej, ker bosta okolji, v katerem bo govorila slovensko in angleško, ločeni.
  5. Če ti bo po kakšnem mesecu še vedno tja hodila z odporom, ji najbrž ne bo všeč. Glede ravnanja pa - če je ne bodo redno previli, bo ritka rdeča, če je ne bodo nahranili, bo doma zrušila hladilnik. Pa vedno več bo govorila in ti bo že nakazala. Pa nikar ne bodi sramežljiva - vzgojiteljice čim več sprašuj, tako da bodo videle, da si angažirana in se bodo tudi same toliko bolj potrudile.

Pa še spanje - Tamara se zbuja okoli 8h zjutraj (za vrtec jo večkrat moramo zbuditi kot ne), spat gre okoli poldneva za 2-3 ure. Zvečer gre spat med pol osmo in osmo zvečer. Jaz poznam le enega otroka, ki je z dnevnim spanjem nehal pred 2. rojstnim dnem - Tamarino sestrično, ki z 19 meseci, ko so odpravili dudo, ni več hotela zaspati podnevi. Sicer je dnevno spanje vsaj do 2,5 let običajno. Kdaj popoldan jo pa dajeta spat - mogoče prepozno - kaj če bi jo dala prej? Če pa ti zaradi tega zvečer ne spi, bi jaz dnevno spanje poskusila ukiniti in jo dajala spat najkasneje ob 19h. Mogoče ima pač takšen bioritem.

Glede spanja v vrtcu je mene ful skrbelo, pa je Tamara že 2. dan tam spala 2 uri. Sem malo spraševala vzgojiteljico in mi je povedala, da imajo več metod in da jih preizkusijo na otroku, dokler ne najdejo takšne, ki deluje.

Nicolina, lepo praznujte!

Sonchek, upam, da se lepo rihtate. Javi se, ko boš imela kaj časa, in nam pošlji kakšno fotko!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
2.10.2009 14:26:37   
ajtak
Gb, za taščo in tasta nimam komentarjev...
Kar se tiče pa vrtca pa razumem tvoje strahove in se strinjam z mamo11!
Spanje- Mi hodimo zvečer spat ob 19h in vstajamo ob 5h, v vrtcu spi od 13h-14.30h. Strinjam se z mamo11, poizkusi uvajat dop. spanje okrog 12h, lahko da se T. ze prebedi in ti zato tako malo spi podnevi. Kdaj pa vstaja? Ob 22h je meni občutno prepozna ura za spanje za tako majhne otročke. Pravijo da je pravo spanje tisto ki ga dobiš do polnoči. Pa tudi vidva bi imela več časa zase če bi hodila T. spat prej.

Punce mene pa mentor za diplomo zajebava in pravi da ne bo več mo mentor user posted image user posted image , pa ravno sedaj ko sem si končno v glavi porihtala in resno začela pisat user posted image .

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
2.10.2009 14:28:11   
ajtak
Mama 11, a se ti ne zdi mal prezgodi za tak avatar?? Tale božičkica na drsalkah... me kr zebe user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
3.10.2009 12:30:56   
Oranža
IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Oranža WB, res smo te pogrešale, pa dej večkrat se javi.......pa ostale tud. To so vse samo izgovori, da ne najdete časa user posted image user posted image , če hočeš, se zmeraj 5 minut najde za nas novembrke.....user posted image , a ni tko? Kolk časa smo že skupaj tle gor......naši sončki bodo kmalu 2 let iin smo dale že veliko skupaj čez, od dobrega do slabega, do novih nosečk in rojstev.....user posted image user posted image

Hey, sej nisem rekla da ''nimam časa'', samo enostavno se mi ni dalo...iz službe sem hodila ob 18h/19h domov in mi ni na kraj pameti padlo da bi še comp zalaufala...itak sta se tamaladva oba nalepla nameuser posted image ....ampak sedaj je bolje in hodim normalno domov in kak večer tud mašino zalaufam.....pol so pa tu še knjige...k jst začnem brat, ne znam nehat user posted image

Ja no hvala vsem za dobrodošlico...se bom poboljšalauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: manca

Oranža, oglasi se kaj več tukaj gor. Sploh pa, ali se dobimo na kakšni gorenjski kavici, predno odletim v Rim?

Seveda...z veseljem, samo se je treba kar za fiksni datum zmenit, če ne bomo samo prestavljale.....

No šibam kuhat...

Čao

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
3.10.2009 14:30:42   
barika
TABI, IMAŠ ZS!!user posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
3.10.2009 14:35:06   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak
Mama 11, a se ti ne zdi mal prezgodi za tak avatar?? Tale božičkica na drsalkah... me kr zebe user posted image

Ma ne no, jaz sem že čisto božična user posted image . Ne morem pomagat, tale mi je zapel za oko.

Kaj pa je z mentorjem - a ti je rekel, da si predolgo čakala, ali kaj. Pojdi na govorilne in mu povej, da si zdaj zagrabila resno - poskusi si tudi določiti en rok v dogovoru z njim. Če se prav spomnim, sem potem, ko sem se enkrat usedla in res začela delat na tem, imela pripravljeno v 2 mesecih. Toliko bo pa že potrpel, ali kaj...

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
3.10.2009 14:36:39   
mama11
Barika, če si že tu in imaš čas, pa daj povej, kako je šlo - ko si bila že toliko čez rok - so te končno prijeli popadki, ali so ti sprožili? Pa koliko časa je trajalo? Je bil Tomaž že prenošen, ali so ti narobe določili rok?

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
3.10.2009 14:41:37   
barika

IZVIRNO SPOROČILO: mama11

Barika, če si že tu in imaš čas, pa daj povej, kako je šlo - ko si bila že toliko čez rok - so te končno prijeli popadki, ali so ti sprožili? Pa koliko časa je trajalo? Je bil Tomaž že prenošen, ali so ti narobe določili rok?

A še nisem povedalauser posted image
zjutraj  so mi sprožili, potem sem šele zvečer dobila neke blage popadke, ob  dveh zjutraj pa popadke na 2 minuti. v porodno sem prišla ob 3, ob petih pa že rodilauser posted image
Tomaž  je bil kar fajn prenošen, se je vidlo po koži.

je šlo na hitro s svojimi popadki, pa vsak del iztisa sem čutlauser posted image , samo da je za menojuser posted image

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
3.10.2009 14:47:01   
mama11
Ne, nič nisi povedala, pa me firbec matra user posted image . Ojej, tri ure s popadki na 2 min. Še dobro, da ni bilo spet zelene plodovnice - saj si jo imela pri Martinu, če se prav spomnim. Je bil tvoj s teboj?

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
3.10.2009 14:49:25   
barika

Ne, nič nisi povedala, pa me firbec matra user posted image . Ojej, tri ure s popadki na 2 min. Še dobro, da ni bilo spet zelene plodovnice - saj si jo imela pri Martinu, če se prav spomnim. Je bil tvoj s teboj?

na žalost je bila, pa še popkovino je imel 2x ovito, ampak, ker je vse ok, rajš sploh ne pomislim, kaj bi lahko bilouser posted image
moj je bil zraven ja, mami moja pa Martinu varuškauser posted image

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
3.10.2009 14:57:52   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: barika

na žalost je bila, pa še popkovino je imel 2x ovito, ampak, ker je vse ok, rajš sploh ne pomislim, kaj bi lahko bilouser posted image

O, šit, pa kaj vraga so pa potem tako dolgo čakali, da so ti sprožili? Julija je imela popkovino tudi 1x ovito, ampak če sem jih prav razumela, je to nevarno samo, če je popkovina kratka user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
3.10.2009 15:00:54   
barika

IZVIRNO SPOROČILO: barika

O, šit, pa kaj vraga so pa potem tako dolgo čakali, da so ti sprožili? Julija je imela popkovino tudi 1x ovito, ampak če sem jih prav razumela, je to nevarno samo, če je popkovina kratka user posted image

kaj čakajo ... ja da b kaj narobe, potem pa hitro cr user posted image user posted image

pri nas ne delajo aminoskopije, ako, da so samo po uz spremljali, tam se pa barva plodovnice ne vidi, je pa stalna praksa, da če je vse ok, pretoki, ctg ... čakajo do zadnjega.

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
3.10.2009 21:53:29   
mamuška
O jebela, barika, dobra si. user posted image Jaz bi verjetno 3 dni po roku težila sto na uro, da bi me dal rodit, če se ti je to že 1 x zgodilo.  Ko sama zdaj berem izkušnje mamic, ki so imele kordocenteze, pa so jim otroci umrli, si samo rečem, da dobro, da teh zgodb nisem prej poznala, ker bi po mojem umrla od hudega. Pa hkrati se zavedam, da sem imela enormno srečo, da se je izteklo kot se je.  Tko da včasih je res sama sreča, da česa ne veš Samo da je zdaj vse OK. Kako pa se "big brother" drži? Je kaj cartast, pokroviteljski, važen?

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
3.10.2009 22:07:43   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: mamuška

O jebela, barika, dobra si. user posted image Jaz bi verjetno 3 dni po roku težila sto na uro, da bi me dal rodit, če se ti je to že 1 x zgodilo.  Ko sama zdaj berem izkušnje mamic, ki so imele kordocenteze, pa so jim otroci umrli, si samo rečem, da dobro, da teh zgodb nisem prej poznala, ker bi po mojem umrla od hudega. Pa hkrati se zavedam, da sem imela enormno srečo, da se je izteklo kot se je.  Tko da včasih je res sama sreča, da česa ne veš Samo da je zdaj vse OK. Kako pa se "big brother" drži? Je kaj cartast, pokroviteljski, važen?

Uf mamuška, naju je ful skrbelo, pa sem jim parkrat rekla, če lahko pa je bil vedno izgovor, da ne morejo, ker je gužva. user posted image user posted image ma ful so pacarji, babice so pa svetovneuser posted image user posted image user posted image

Martin pa vsakega, ko pride na obisk, najprej pelje pokazat kaj ima, pa ga morejo pobožat (jim da roko na glavo pa božaj), za 1x še ni ljubosumen (upam, da tak tud ostane), bi se pa kr naprej pri njemu stiskal, pa lupčkal, božal user posted image .. za 1x je še fajn, bom vidla, kok bo, ko gre moj v službo (upam, da po ustaljenih tirih, zjutraj risanka, zajtrk, sprehod, spanje, potem je pa že moj doma)

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
4.10.2009 2:02:25   
mamuška
GB, sem že parkrat hotela napist, ap zme rpozabim:
Čist možno, da sem kej kaj z Majo čvekala, me vedno oblaja. Zakaj me pa nisi začopatila???

Milsm, to, da se ti en za cel mesec naslika na obiskuser posted image user posted image user posted image sploh brez dogovora - halo???? Kaj pa tvoj pravi?? SIcer razumem, da v Anglijo ravno ne greš za 3 dni, sploh ko si malo v letih ne, ampak cel mesec???? Jaz bi vsekakor probala na lep način kaj spremenit, v skrajnem primeru pa tudi na malo manj lep načinuser posted image

Vrtec - kaj pa zdravniki pravijo o kolektivnem varstvu glede na diagnoze in operacije, ki so za njo?
Kaj pa možnost varuške? Ali vsaj varstva s še dvema otrokoma recimo? Lahko se zdajle krohotaš, ampak jaz res pojma nimam, kako stavri pri vas zgledajouser posted image V Avstriji sem se vedno čudila, kako imajo lepo vpeljano navado, da so otroci "skupna lastnina", ki si jo vzajemno podajajo med sabo. Dons se 5 mulcev meni valja pod nogami, jutri se vseh 5 tebi, nato gredo 3. mami živce kravžljat itn. Meni se to zdi ena tok lepa izkušnja za otroke in mi je prav hudo, da tega pri nas skoraj ni več. Morda kje na deželi še, v mestih pa nič več. Njim pa je uspelo to obdržat. Tudi pol manj komplicirajo okoli tega, kdo sme komu kaj rečt (v stilu "ti pa že ne boš mojih zmerjala!" -seveda jih bom, če mi štalo delajo!), hkrati pa so otroci bistveno manj "divji", kot so naši. FULFULFULFUL se pozna, da otroci ne poznajo te naše vsakdanje gonje, ker imajo ali mame doma ali pa le-te delajo po 4 ure. Potem odpade vsa nora hektika, ki je nam tako poznana.

Mal me je odneslo.  Zakaj pa pravzaprav mora T. v vrtec? Oprosti, če sem spregledala, greš v službo ali kako? Če sem si pri K. komot predstaljala, kjerkoli ga pustit, je to pri D: mission impossible - ker nič ne govori, ker je ena velika zmazana rituser posted image   in totalni mama-manijak, pa seveda zaradi vseh teh klinčevih alergij.  Skrtka, sočustvujem s tabo in sem po tej plati čist srečna, da sem ostala doma, čeprav mi po drugi strani grozljivo kuzla v rit skače, kot se tako lepo kultruno reče. user posted image

Ajd, grem še mal spat.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
4.10.2009 11:28:56   
mama11
Barika, tako kot Mamuška pravi, jaz bi jim po prvi taki izkušnji v drugo po glavi skakala. Če pa v Celju ne bi hoteli sprožiti, bi šla pa v MB, MS, LJ, PO ali drugam, kjer bi to storili. Pa se še spomnim, kako sem sočustvovala s kolegico, ki so ji v KR po roku na dva dneva delali amniocentezo. Pišuka, raje na dva dni, kot pa ogroziti otroka.

Super za Martina! Pri nas je Tamara še vedno zaščitniška - boh ne daj, da kdo vzame Julijo v roke, prav postrani začne gledati. Hkrati pa mi je hudo, ker je v zadnjih dneh začela z bolj agresivnim obnašanjem do Julije. Ves čas govori "Julijo tepala", pa parkrat jo je čofnila po glavi, ker nisem bila dovolj hitra, da bi prestregla. Tako da imam zdaj intenzivne pogovore glede tega, kako Julijo to boli in se tega ne sme (pa že sicer dobro ve, da se ne sme tepsti). Skratka, upam, da se bo tole kmalu zaključilo.

Mamuška, tole pa sploh ne zveni švoh - varstvo v skupinah. Koliko več časa bi imele na voljo, če bi se en dan v celoti posvetile 5 otrokom namesto enemu/dvema, potem pa imele 2-3 dni na voljo za pospravljanje, trgovino in vse ostalo, namesto, da je vsaka taka stvar stresen projekt...

Danes smo imeli velik dopoldanski projekt - Tamara je dobila posteljico 140*70, Julija pa njeno 120*60. Je bila velika posteljica že par dni v Tamarini sobi, da se je privadila nanjo, pa še ene medvedke ji je moj pričvrstil nanjo, tako da upam, da bo noč lepo prespana. Dnevni spanec bo danes odhrčkala v avtu, ker gremo na vikend nabirat kostanj user posted image . Z Julijo pa mislim, da ne bo težav, ker ravnokar testira spanje v novi posteljici user posted image .

Zadnje 3 dni je Tamara prvič pokazala navezanost na kakšno igračo - iz omare je zvlekla in posvojila enega pliškota, ki je priromal v porodnišnico ob Julijinem rojstvu, ga poimenovala Ferdo in ga zdaj povsod vlači s seboj. Meni pa to kar ustreza in jo spodbujam v upanju, da bo s Ferdom odvajanje od dude lažje user posted image .

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
4.10.2009 14:51:25   
mamuška
Ma sej to ni eno hudo organizirano varstvo, a veš, to je čist tko simpl, ko se otroci natepejo na kup in so tam. Je pa nenapisano pravilo, da so en dan pri nas, jutri pri vas, naslednji pa pri ta tretjem mulcu. Tu ni nekih usklajevanj, pa enih 100 varovalk - čist tko, izi.  Meni je blo tko všeč, res. Pa pol manj igrač imajo, kot smo vajeni pri nas!  Hkarti jih bistveno več ponucajo pri delu. Je čist normalno, če mama zazja skozi kuhinjsko okno " Scahtzi, bring mir a Karotte" in mulc gre na vrt, spuli korenje in ga da mami skoz okno, recimo. Ali pa postavi košaro s cotami na vrt in reče "Kdor bo največ obesil, dobi sladoled!" in se stepejo za klinčke in cote. Saj na koncu ga dobijo vsi, pa cunje so tud "svetovno" obešene, ampak korist je dvojna user posted image , posušijo se pa vseglih. Tudi ne visijo nad njimi, kot pri nas, običajno je eden res nekje zunaj okoli mularije, ampak daleč od tega, da bi se samo z njimi ubadal, se kar lepo sami znajdejo. Edino tam, kjer imajo bazene zunaj, tam je pa vedno ali eden zraven ali pa je bazen posebej ograjen, a ne bi kdo not čofnil. Isto hodijo po mularijo v šolo, iz cele vasi ali ulice gresta eden ali dva in privlečeta cel trop, ki ga nato lepo "oddajata" spotoma, vsakega tja, kamor paše. Otroci so NEPRIMERNO bolj samostojni in je tudi povsem normalno, da kak 8-letnika kakega 4 -letnika pomerka za par minut.  Vzajemno varstvo, če imam npr. jaz zdravnika ali karkoli, je nekako logično, kot je logično, da jaz vzamem sosedovo mularijo (in jo nahranim, prespim itd...), ko je pri njih neka frka. Lani, ko smo bili gor, sem videla, da to še vedno krasno funkcionira in mi je prav žal, a smo pri nas to "sposojanje" otrok nekako pozabili, opustili...

Se prav živo spomnim lani v Guessingu, ko sta se dva froca sklofala na mrtve, pa noben ni v rinke skakal in kaj posredoval, en je fasal ornk buško, ta drugi ornk modrico, pa je ena od mam, ki sta kao pazili tisto skupinco lepo rekla, da so to pač "Kinder" in da to zraven paše, da se je vsak od njiju nekaj naučil. Edino to ju je na koncu poterala, da sta se drug drugemu opravičila in si podala roke. Niso nič ledu dajali na buške, pa nič "razkuževali"...tko "natur" je blo vse skup, ko v leglu volčičev user posted image In ko sta oznanili "jetz gemma", so mulčki pritekli iz PRVEuser posted image user posted image in brez štaliranja odcapljali z njima. Sem si rekla, da me morta mal v šolo vzet user posted image , ker očitno jaz ne znamuser posted image

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
5.10.2009 10:27:22   
GB

Dobro jutro vsem skupaj .

Najprej hvala vsem za nasvete in odgovore. No naj vam razlozim sedaj v zvezi z obiskom user posted image . Nedolgo nazaj se je moj pogovarjal z svojimi in pravi tasca,da bi rada prisla za T. roj,dan bla bla. Moj seveda rece naj pride ce hoce in ona prav ja nevem za kolko casa bi prisla. Pa rece moj :" ja pridi za koliko casa hoces, zaradi mene ce tudi za en mesec !!" Ona je ocitno to vzela za dobesedno in rezervirala karte za1 MESEC IN SEST DNI user posted image user posted image user posted image . No v petek , ko sem dobila novico in seveda dobila pop.pi.zditist, pa klice tasca in se pogovarjajo pa vprasa ona :"Ja kaj je pa rekla S.(jest) nato ,da pridemo za toliko casa?" Ja kaj hudica bom pa rekla,da sem popi.zdil.a in da jih nocem tuki vidt user posted image user posted image .
Punce sori za moje izraze,ampak sem se kr jezna kot ris. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Razlog vsej tej moji jezi je pa to,da se midve nikoli nisva prav posebej marale oz. od mm brat in njegova sta bila zakon, midva z mm pa sva bila tiste crne ovce nad katerima se je jeza stresala itd, v glavnem dolga zgodba. Jo bom prav vprasala,zakaj ne gre z drugem sinu za 1mesec na obisk (sej stanujejo blizu no -ampak vseeno) . Bi jo zena od svaka nagnala,da bi blo veselje user posted image . Mah dost o tem sedaj.

Vrtec : Tianna SE KAR NI V VRTCU user posted image in nevem tocno ,kdaj jo bomo dali.Razlog,zakaj jo hocem dati je to ,da bi se igrala z otroci ker je skoz sama in da bi cimprej zacela spoznavati angleski jezik. Ko bo stara 3 leta jo moramo dati v pre-school , ker je to tukaj obvezno ,ampak ker je rojena novembra nevem ce jo bojo sprejeli septembra 2010 ali bomo morali pocakati do 2011. KO so otroci stari 5 let pa zacnejo z "tapravo " solo in bo takrat zacela nositi solsko uniformo user posted image user posted image .

Mamuska: nisem te nic zacopatila ,ker sem bila prepricana ,da te bom kaksen drug dan srecala, ker smo bili dosti na Plavzu ,ampak zal te nisem nic vec vidla. Naslednjic ko pridem v slo. in ko te srecam pa te sigurno pocukam za rokav.

No sibam TIanna je ze cist nervozna tukaj zraven mene .LEp dan in se kasneje se kej oglasim

Sveti Angel varuh moj,Bodi vedno Ti z menoj, noc in dan mi stoj ob strani vsega hudega me brani . Prav prisrcno prosim Te, varuj me in vodi me

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
5.10.2009 11:01:24   
mama11
GB, ravno te dni sem te imela v mislih, ko sem gledala poročila in so objavili vest o eni vzgojiteljici v VB, ki je priznala spolno zlorabo otrok. Se mi je kar zmračilo pred očmi. Ljubi bog, da se najdejo takšni tudi v vrtcu user posted image . To je za zapret pa ključ izgubit. Saj ne, da zdaj mislim, da so vse vzgojiteljice v VB takšne, ampak ti da pa misliti.

Glede tašče pa boš najbrž morala potrpeti - tvojemu pa reci, naj drugič premisli, preden zine oz. naj pri takšnem vprašanju mami reče, da se bosta najprej vidva zmenila... ali pa če se vnaprej dogovorita, kako dolg obisk je še sprejemljiv. Sicer pa - če boš tokrat dovolj direktna in ne preveč uslužna, bosta najbrž sama pokapirala, da sta mimo užgala s tako dolgim obiskom.

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
8.10.2009 16:53:20   
tabi
ja kje pa ste vseuser posted image

sej vem,ni časauser posted image

sej tut jst nimam nič časa,popravic sem tolk lena da bi se javilauser posted image user posted image

Pri nas smo zdravi in zato čedalje večji lumpi,manjši ko smo več komande je v hišuser posted image Tamala pred hladilnik,pa kliče koko(čokolada),jst pa da ne ker nisi pridna,pa me postrani pogleda in ponovi koko in seveda moram dat ker drugač je hladilnik non stop odprtuser posted image .Potem se stalno slači hlače,majčko pri vratu tolko stegne ,da jo čes rit dol povleče, pa iz komode nosi hlače, majce,...da se oblačiuser posted image ,oči se že zdej križa,kaj šele bo ko bo v pubertetiuser posted image Sicer pa že sedaj ve da piskri niso za punceuser posted image sam avtomobili,cunjice in seveda voda v kopalniciuser posted image .
Nika zadnje čase ogromno poje,tako da sem jo tehtala in je v dobrem mesecu dobila pol kileuser posted image .Nejc pa tudi poje več kot jst.pa seveda se mi nikjer ne vidi kolk mal pojem,ker gredo kile gor namesto dol.manjka telovadba,ampak nimam nobene volje,ker sem tako 20 ur na nogah,tisti dan ko pa ni takega tempa pa se vležem pred tv in me noben ne premakne-napakauser posted image

Zdej pa šibam pečt biskviteuser posted image

čav-čav

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 načinov za vzgojo otroka brez kaznovanja
Kazen ni potrebna, da bi se otrok naučil pravil obnašanja. Nasprotno, večina kazni, ki jih starši izvajajo, otrokom ne p...
Ko berete otroku …
Nova študija je pokazala, da starši, ki med branjem kažejo s prstom na črke in besede, ki jih preberejo, lahko s tem svo...

Spolnost po porodu je...
sonček08

...boljša (30%)

...slabša (28%)

...ni razlike (43%)

Število vseh glasov: 419

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!