|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stefani pečenka in omaka za mlince
27.10.2008 19:31:25   
bučibači
rabim recept za sefani pečenko-baje se ji tudi reče nadevana pečenka, samo jaz je v nobeno kuharski knjigi ne najdem!!!user posted image

aja, pa še to, če nimaš nič omakce od pečenega mesa zraven, kakšno omakco narediš za mlince, da paše vsepovsod?

hvala za nasvete že v naprej,..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stefani pečenka in omaka za mlince
27.10.2008 19:38:06   
uršika***
Štefani pečenka mogoče?
Sesekljana pečenka?
Ali je tale sefani kaj drugega? Da nisi ti narobe razumela?

(odgovor članu bučibači)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stefani pečenka in omaka za mlince
27.10.2008 19:46:24   
bučibači
ne ne, imaš prav štefani pečenka,.. sory, a poznaš recept?Kaj pa paše kot priloga zraven?

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: stefani pečenka in omaka za mlince
27.10.2008 19:52:43   
Anonimen
Moja Štefanija user posted image

1 kg mletega mešanega mesa- pol govedine, pol svinine
15 dag starega kruha
1 mala čebula
peteršilj
sol, poper
2 stroka česna
5 dag na kocke zrezane slanine (lahko jo izpustiš)
2 jajci
žlica moke
3 žlice maščobe
1 1/2dcl kisle smetane

Mletemu mesu prideni namočen in ožet kruh, čebulo, ki jo prej prepražiš, peteršilj, strt česen, sol, poper in slanino.Zmes dobro pregneti kot testo in oblikuj podolgovato štruco. Povaljaj jo v moki in v pekač natoči za dva prsta visoko vode. Ko voda izhlapi, pečenko premaži s kislo smetano. Ko zarumeni, ji prilij še zajemalko juhe.
Če želiš polnjeno pečenko s kuhanimi jajci, potem narejeno maso razdeli na dva dela in na pomokanem peki papirju oblikuj dva kvadrata- pomagaš si z namaščenimi rokami. Na en del zloži jajca- eden do drugega, pokrij z drugim delom mase in oblikuj štruco.

< Sporočilo je popravil kind lady -- 27.10.2008 19:53:21 >

(odgovor članu bučibači)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stefani pečenka in omaka za mlince
27.10.2008 20:29:36   
bučibači
Hvala , ampak vseeno ne razumem koko to misiš, da naj nalijem vodo v pekač?
a pečenko položim noter v vodo?
na koliko pa pečem in kako dolgo cca.? kaj pa če nimam juhe? drugače pa je to čist na easy, ane, saj zdi se mi,...
kaj pa priloga?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stefani pečenka in omaka za mlince
27.10.2008 20:33:32   
Anonimen
Ja, vodo v pekač.Če nimaš juhe, potem polij z vodo.Omakco pa lahko narediš iz soka, ki ga spusti pečenka.
Sok odliješ in v mrzli vodi razmešaš malo moke-mora biti gladko.To streseš v vrelo tekočino(sok od pečenke) in na kratko prevreš.Na koncu lahko dodaš malo smetane, vendar ne smeš več kuhati. Poliješ po zrezani pečenki.

(odgovor članu bučibači)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stefani pečenka in omaka za mlince
27.10.2008 20:49:02   
bučibači
hvala, hvala,bom naredila po tem receptu- samo dej mi še povej, kako dolgo moram pečt in na koliko? samo približno.
Pa še o-ali jo lahko že prej specem, mogoče prejnji dan, ali vsaj kakšno uro , dve prej, in kako jo naj potem porgejem, če se sploh da?
ne znese mi, pa iščem ovinke,...
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: stefani pečenka in omaka za mlince
27.10.2008 21:15:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bučibači

hvala, hvala,bom naredila po tem receptu- samo dej mi še povej, kako dolgo moram pečt in na koliko? samo približno.
Pa še o-ali jo lahko že prej specem, mogoče prejnji dan, ali vsaj kakšno uro , dve prej, in kako jo naj potem porgejem, če se sploh da?
ne znese mi, pa iščem ovinke,...
lp
V srednje vroči pečici,na kakšnih 180 stopinj,enih 40 minut.Nikoli ne gledam na uro. Po občutku.
Jaz jo en dan prej ne bi delala,ker se bo posušila.Par ur prej lahko,samo pokrij jo in postavi v toplo pečico.

(odgovor članu bučibači)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: stefani pečenka in omaka za mlince
27.10.2008 22:01:51   
bučibači
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  hvala,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: stefani pečenka in omaka za mlince
28.10.2008 15:08:25   
uršika***
Če jo boš malo prej spekla, jo boš lažje narezala. V mikrovalovni jo pogrej, če jo imaš. Ali pa samo pusti v pečici - pokrito z alufolijo, da se ti ne izsuši. Nareži jo pa pred serviranjem
Jaz pa pekač namažem z oljem in tudi Štefkouser posted image  namažem z oljem- da ne poka.
Držim pesti, da ti uspe

(odgovor članu bučibači)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Limonov-bananin kruh
Ste se naveličali običajnega kruha in bi svojemu malčku radi ponudili zdrav, sočen in slasten kruhec, ki ga bo z veselje...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?