stefani pečenka in omaka za mlince (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


bučibači -> stefani pečenka in omaka za mlince (27.10.2008 19:31:25)

rabim recept za sefani pečenko-baje se ji tudi reče nadevana pečenka, samo jaz je v nobeno kuharski knjigi ne najdem!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

aja, pa še to, če nimaš nič omakce od pečenega mesa zraven, kakšno omakco narediš za mlince, da paše vsepovsod?

hvala za nasvete že v naprej,..




uršika*** -> RE: stefani pečenka in omaka za mlince (27.10.2008 19:38:06)

Štefani pečenka mogoče?
Sesekljana pečenka?
Ali je tale sefani kaj drugega? Da nisi ti narobe razumela?




bučibači -> RE: stefani pečenka in omaka za mlince (27.10.2008 19:46:24)

ne ne, imaš prav štefani pečenka,.. sory, a poznaš recept?Kaj pa paše kot priloga zraven?




Anonimen -> RE: stefani pečenka in omaka za mlince (27.10.2008 19:52:43)

Moja Štefanija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

1 kg mletega mešanega mesa- pol govedine, pol svinine
15 dag starega kruha
1 mala čebula
peteršilj
sol, poper
2 stroka česna
5 dag na kocke zrezane slanine (lahko jo izpustiš)
2 jajci
žlica moke
3 žlice maščobe
1 1/2dcl kisle smetane

Mletemu mesu prideni namočen in ožet kruh, čebulo, ki jo prej prepražiš, peteršilj, strt česen, sol, poper in slanino.Zmes dobro pregneti kot testo in oblikuj podolgovato štruco. Povaljaj jo v moki in v pekač natoči za dva prsta visoko vode. Ko voda izhlapi, pečenko premaži s kislo smetano. Ko zarumeni, ji prilij še zajemalko juhe.
Če želiš polnjeno pečenko s kuhanimi jajci, potem narejeno maso razdeli na dva dela in na pomokanem peki papirju oblikuj dva kvadrata- pomagaš si z namaščenimi rokami. Na en del zloži jajca- eden do drugega, pokrij z drugim delom mase in oblikuj štruco.




bučibači -> RE: stefani pečenka in omaka za mlince (27.10.2008 20:29:36)

Hvala , ampak vseeno ne razumem koko to misiš, da naj nalijem vodo v pekač?
a pečenko položim noter v vodo?
na koliko pa pečem in kako dolgo cca.? kaj pa če nimam juhe? drugače pa je to čist na easy, ane, saj zdi se mi,...
kaj pa priloga?




Anonimen -> RE: stefani pečenka in omaka za mlince (27.10.2008 20:33:32)

Ja, vodo v pekač.Če nimaš juhe, potem polij z vodo.Omakco pa lahko narediš iz soka, ki ga spusti pečenka.
Sok odliješ in v mrzli vodi razmešaš malo moke-mora biti gladko.To streseš v vrelo tekočino(sok od pečenke) in na kratko prevreš.Na koncu lahko dodaš malo smetane, vendar ne smeš več kuhati. Poliješ po zrezani pečenki.




bučibači -> RE: stefani pečenka in omaka za mlince (27.10.2008 20:49:02)

hvala, hvala,bom naredila po tem receptu- samo dej mi še povej, kako dolgo moram pečt in na koliko? samo približno.
Pa še o-ali jo lahko že prej specem, mogoče prejnji dan, ali vsaj kakšno uro , dve prej, in kako jo naj potem porgejem, če se sploh da?
ne znese mi, pa iščem ovinke,...
lp




Anonimen -> RE: stefani pečenka in omaka za mlince (27.10.2008 21:15:09)

IZVIRNO SPOROČILO: bučibači

hvala, hvala,bom naredila po tem receptu- samo dej mi še povej, kako dolgo moram pečt in na koliko? samo približno.
Pa še o-ali jo lahko že prej specem, mogoče prejnji dan, ali vsaj kakšno uro , dve prej, in kako jo naj potem porgejem, če se sploh da?
ne znese mi, pa iščem ovinke,...
lp
V srednje vroči pečici,na kakšnih 180 stopinj,enih 40 minut.Nikoli ne gledam na uro. Po občutku.
Jaz jo en dan prej ne bi delala,ker se bo posušila.Par ur prej lahko,samo pokrij jo in postavi v toplo pečico.




bučibači -> RE: stefani pečenka in omaka za mlince (27.10.2008 22:01:51)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] hvala,...




uršika*** -> RE: stefani pečenka in omaka za mlince (28.10.2008 15:08:25)

Če jo boš malo prej spekla, jo boš lažje narezala. V mikrovalovni jo pogrej, če jo imaš. Ali pa samo pusti v pečici - pokrito z alufolijo, da se ti ne izsuši. Nareži jo pa pred serviranjem
Jaz pa pekač namažem z oljem in tudi Štefko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] namažem z oljem- da ne poka.
Držim pesti, da ti uspe




Stran: [1]