Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 13:27:13
|
|
|
|
Marogica
|
Jaz za 14 ljudi sigurno NE BI kuhala....ker se mi ne bi dalo, ker nimam toliko loncev, ker nimam toliko krožnikov in pribora, ker nimam ljudi kam posedet, ker....v glavnem to bi pri meni odpadlo. Bi pa kupila manjši narezek, spekla svinjsko pečenko(jo postegla hladno), dodala kakšne kisle kumare, gobe, česnovo omako, 2-3 solate, kruh.....in to je to. VS eskupaj bi nadevala na eno mizo, pa naj si ljudje sami strežejo. p.s. Pa seveda kar plastične krožnike za goste. KOnec koncev pridejo ljudje voščit, ne pa se nažirat(jaz sem izvzeta )
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 13:35:31
|
|
|
|
tanikaa
|
Marogica meni ni večjega užitka od pripravljanja kosila za večjo skupino ljudi. In zdaj sem se še spomnila, kaj bi bilo obvezno k puranu. Solata z mocarelo in granatnim jabolkom. Mocarelo narežeš na majhne košče, granatno jabolko izluščiš sredico, dodaš mocareli. Gor stisneš sok ene limone, dva stroka česna in izdatno preliješ z domačim olivnim oljem. Posuješ s petršiljem, premešaš. SUPER SOLATA.
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 13:41:28
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Ga posoliš, popopraš, namažeš z medom (za lepo skorjo), začimbe pač daš gor. Pa tudi znotraj ga moraš fajn namazat. To se čez noč čudovito prepoji, tak da je tudi na primer bedrca okusna, ne pa samo površina. Jaz ga včasih pošpricam tudi z viskijem. Saj točnega recepta itak nimam. Dam gor kar je pač pri roki. Aja, pa tudi zenf da ful dober okus. Včeraj sem glih delala svinjsko pečenko v pečici, pa sem meso namazala z zaseko. Sanjsko. Kako pa to zgleda, med pa viski in zenf A bo užitno? Ker če to naredim, pri nas bo pol moje in moževe familije , če ne bo za jest, mi sporoči naslov, da jih k tebi pošljem....da se vi zmenite A si 100% da daš med na purana Med se res lahko da na meso (piščanec, pura, svinska rebrca), vendar vsi tega okusa ne marajo. Naša familija je že ena takih, pa naj še tako malomedu daš na meso, je nam že fuj. Raje namažem maslo po koži pa pride isto fajna skorjica. V glavnem ne eksperimentiraj na tolikih ljudeh
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 27.10.2008 13:42:01 >
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 13:45:11
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 V glavnem ne eksperimentiraj na tolikih ljudeh Joj, tole je pa čisto res. Je poleti ena bivša sodelavka povabila na piknik in je vse meso ostalo, ker smo se vsi spraševali, zakaj je tako sladko oz. drugačno, kot smo ga vajeni., Pa je rekla, da ga je z medom mazala. Pa je moj isto rekel, ne njej, meni, da se na toliko ljudi pa res ne dela eksperimetnov.
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 13:49:00
|
|
|
|
Pikapolonica_
|
Gospodicno Taniko sem spregledala Zredit nas hoce
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 14:09:27
|
|
|
|
honey
|
Hvala vsem za odgovore in nasvete. Zdaj moram samo še ugotoviti, kje bom našla kakšnega velikometražnega purana , da bom lahko uresničila idejo. Drugače pa: - prostora imamo dovolj (bomo kar 2 gasilski garnituri postavili v jedilnico in bo dovolj prostora za vse), - pribora in krožnikov imam tudi dovolj, tako da to me ne skrbi, - nikakor pa nisem za pizzo za rojstnodnevno kosilo (to bi prišlo v poštev npr. če bi bila "zabava" popoldan oz. proti večeru - pa jo imam rada, da ne bo pomote, samo nekako mi ni pizza za kosilo). Ja, pa najbrž bom še en kos svinjine spekla, za sestro bom pa itak nekaj nemesnega naredila, tako da bom imela tudi druge stvari. Puran bo pa glavna jed. Aja, pa nisem še nikoli pekla purana, tako da nisem izkušena pri tem. Ampak si predstavljam, da ni kakšne hude umetnosti - ravno tako moraš paziti pečenko ali kakšno drugo meso v pečici, da se ti ne zažge in da ga polivaš.
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 14:27:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Kosilo za rojstni dan se mi ne zdi slaba ideja. Jaz bi ga sestavila tako- juha/predjed, zelenjava, meso, solata, sladica. Za začetek bi naredila klasično juho, takšno, kot jo jedo vsi. Meso bi pekla na žaru(piščanec, pleskavice, kotleti). Obvezno bi dodala zelenjavo, ker vsi ne marajo mesa(popečene bučke, pečena paprika na česnu, zelenjavna nabodala pečena na žaru). Priloga bi bil pomfri in dušen riž. Solata bi bila zelena, zeljnata, fižolova. Pol ure do uro po obroku pa še sladica- če ima mož rojstni dan, obvezno torta. Če boš imela pečeno na žaru, se lahko odločiš, da izpustiš riž/krompir. Namesto tega lahko ponudiš ajvar in gorčico. Ne pozabi na svež kruh, ne glede na to, kaj boš postregla! Izbira dobre pijače je pomembna skoraj tako, kot izbira dobre hrane- zato priporočam navadno vodo, negazirane sokove, gazirane sokove in nekaj alkohola(predvsem dobro vino in kakšno pivo). Pa dober tek!
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 16:11:20
|
|
|
|
Sibil_
|
Honey-če še nisi pekla purana ga tudi sedaj ne, ker bo zelo verjetno kot žagovina. Puran je namreč velik in se ne prepeče, lahko se ti zgodi da bo noter surov, zunaj pa zažgan. No, jaz imam kar nekaj kilometrine v kuhinji in zelo rada kuham, pa purana (celega) ne bi pekla. Če že raje en lep kos odojka in kakšno kračo, pa mogoče kak piščanec zraven, to bi po moje vsi cenili. Puran je tak, kako naj rečem, ne glih najboljši. No, odloči se itak sama, pa prosim poročaj, me prav zanima.... Aja-drugače sem pa tudi jaz bolj pristaš kuhanja, sploh če je žlahta. Pa z užitkom skuham, sploh ko vidim kako z užitkom pojejo. LP, Sibil RR
_____________________________
Moja dva srčka: angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011 Lukas - 28.02.2007
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 18:44:56
|
|
|
|
robinzon
|
Tudi jaz imam precej kilometrine v kuhinji, pa se purana ne bi postopila pečt na tak dan, ker ga doslej še nisem. Če ga vseeno boš, se pozanimaj, koliko časa se peče, po mojem nanese kar nekaj ur. Sama bi za tako priliko raje spekla piščančji žur. Pri nas so vedno znova navdušeni nad njim, tako dober je. Recept je na kulinariki. So pa to pečeni koščki piščanca s pršutom, sirom in smetano. Za tiste, ki niso ljubitelji perjadi, pa še en kos svinjske pečenke in mogoče govedina iz juhe v hrenovi omaki.
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 19:15:36
|
|
|
|
uršika***
|
Pa če boš kuhala juho, boš najbrž dala not kakšen lep kos govedine+ kakšen dunajski zrezek speci za otroke, pa imaš lepo tri vrste mesa. Serviraj na plošče, zraven pa priloge- jaz bi dala pražen, riž pa mogoče še mlince in solato in imaš super kosilo. Priloge serviraš pa v keramične sklede, vsak si vzame kar mu diši. Itak pa da ti nekaj mora ostat, menda ja ne boš računala točno koliko lahko kdo poje???? Če ti pa obiski še malo potegnejo v popoldne, pa boš te mesne plošče lahko lepo preoblikovala in ponudila še enkrat hladno meso s kruhom in kakšnimi kislimi kumaricami in podobnim. Za rezervo pa imej v hladilniku šunko ali vratino, da lahko dorežeš zraven. Nimaš veliko dela, pa za vsak okus se najde nekaj.
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 27.10.2008 19:22:58
|
|
|
|
uršika***
|
Glede purana je pa tko, da ga moraš pečt tako dolgo, kot ima kilogramov. Za piščanca-kokoš je ena ura, ker ima piščanes cca1 kg. Drugače bi pa pomojem lažje naredila np. piščančja bedrca- isto jih daš pečt v pečico, v pol urce so gotova, nimaš svinjaka- ko je treba stvar razkosovat in ne boš se jezila, ker ti fila ven iz purana leti, ali pa ker je na sredini še surov, zunaj pa že zažgan Razmisli, čimbolj si olajšaj delo pa seveda sporoči kako bo šlo
|
|
|
|
RE: Kosilo za rojstni dan 3.11.2008 8:11:24
|
|
|
|
honey
|
Samo sporočam, kako je šlo. V četrtek sem imela k sreči dopust. Najprej sem spekla biskvit za sadno torto, nato sem šibala na krvodajalsko akcijo, ko sem tam opravila, sem dirkala v mesnico po purana (ja, sem se odločila za purana), nato po malega in domov. Potem sem dokončala prvo torto, nato sva s sinekom naredila biskvit še za nutella torto, sem na hitro skuhala nekaj za pojest in šibala dalje. Tako da sem, ko sem končala torto, začela delati na puranu. Najprej sem pripravila nadev, potem pa sem to zatlačila v purana, ga zašila in zvezala in postavila v pečico. Ker sem bila poučena, da se peče puran toliko časa, kot ima kg, sem si naštimala uro za ob 4.00 (gostje so bili povabljeni za ob 12.00). Purana sem pokrila s folijo, prižgala pečico na 180°C in šla nazaj spat. No, ob 6.00 sem se zbudila in potem sem ga od 6.00 naprej na približno 30 min polivala z omako, ki se je nabirala v pekaču. No, in glej ga šment, ob 10.00 je bil puran že pečen, čeprav je imel 8 kg!!!! Tako da sem ga imela potem še 2 uri na 50 °C v pečici, da je ostal topel. Bil je pa tako lepo pečen, da kar res ni bilo Pa dober tudi Pa sploh ni kakšna umetnost ga spečt. Mogoče je bilo edino pametno, da sem ga imela ves čas pokritega s folijo, da se mi ni preveč zapekel po vrhu, ampak se je lepo enakomerno spekel skozi in skozi, pa še hrustljavo pečen je bil. Sem naredila skomine?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 3 odlične jedi za doječo mamicoZa mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?