5ra_28
|
Dobro jutro..no počasi bo že dober dan... Sem spet spala do 9:30h!!! Meni se pa res na daleč vidi, da sem v bolniški in da imam čas. Včeraj me ni bilo nič gor, tako da najprej Saššša tebi čestitke !! . Jaz ti že prav zavidam, saj sama opažam, da komaj čakam, da bo mali zunak, ob nama! Zdaj sem potrebovala celo uro, da sem vas prebrala! Pridne, pridne! Včeraj sem bila že ob 7:30 v bolnici, da dam še zadnje krvne preiskave skozi. Sem imela 3 napotnice, za dva različna oddelka v bolnici in zdravstv. dom čisto drugje. Pa je bila mlada sestra na okencu tako prijazna in mi je sama rekla, naj dam vse napotnice kar tam, da bodo že oni epruvetke poslali okrog, da me ne bodo tolikokrat pikali. Ko si noseč, se ti prijaznost ljudi kar ponuja! No, in sem bila gotova v 15 min. Če bi to vedela, bi spala dlje!!! Včeraj sem le nabavila posteljico, ampak po kakšni zmedi! Sem vam zadnjič napisala, da sem si nagledala posteljico od Lip Poljčane (Kristina, v orehu, taveliko, 140x70) in da sem v dveh tednih dobila od dveh prodajalk v Pikapolonici (v Celju) enako ceno, ki se je meni zdela super, saj je bila še nižja kot v BC v trenutni akciji. No, in včeraj greva z mami dopoldan v Pikapolonico (v MB, ker sem bila doma pri mami včeraj v MB!!) , da to psoteljico naročim /rezerviram ali kakorkol, pa mi teta reče za ceno, ki je 40€ višja!!! Pa saj to se ti lahk zmeša!!!! Da sta se dve različni prodajalki v dveh tedni zmotili, kos ta gledali za ceno v računalnik. Baje da je tisto cena za 120x60. Površnost pa takšna! (zverinica, tovjega sem uporabila! Je svetovn!) Še dobro da je BC kar čez cesto in sem jo potem akr tam vzela. Je bila kar na zalogi. Pa sem šla h konkurenci . Tako da posteljica lepo čaka doma v kartonu, da jo moj ta vikend sestavi. Saj sem mislila, da bi jo šele naslednji mesec sestavljali, sam bom itak še zdaj kupila jogi in posteljnino, pa je najlažje, da dam to vse kar not. Aja, pa še za 10% vrednosti tega nakupa, imam bonus v roku 10 dni v BC. Tako da bo posteljnina cenejša. Me je BC mal pozitivno presenetil, drugače nisem ravno njihova oboževalka. Pa da še mal pokomentiram vaše teme, kolikor se bom spomnila... Vozički...jaz sem tudi bila med tistimi, ki sem rekla, da 600 ali 800€ pač ne dam za voziček. No, midva si še stanovanje kompletno opremljava, pa je stanje malo drugačno. Če ne bi, ne vem, kakšne cene bi gledala. Pa sva ga midva tudi nabavla tak cenovni razred, kot je Baby boom, v kompletu z lupinico, pa se lahko prestavi smer gledanja otroka. Blackcoffee...Bravo za 'one step forward'. Voziček si naročila!!! Vse ostale, jaz vam resno povem, da nas bo ona vse šibnila po levi. Medika 13...glede barv za nas teno...tako kot it je Otika napisala. Vzemi akrilne barve. Velikost tubic pa odvisno kaj in koliko boš risala. Otika je imela večje drevo in večjo tubico. Jza pa sem imela več barv ampak vsake manj. Pa sem imel tubice 40 ml. Te pa so cenejše, nekaj čez 2 €. Temparke se ti bodo luščile. Pa če smo že pri risanju, sem včeraj spet nekaj dopolnila, zdaj sem pa že proti koncu. Vam potem slikce napokam gor. Previjalna komoda /deska...jaz sem previjalno dobila, ampak široko. Niti slučajno si ne bi kupila ozke, ker so že pri par mesecih kar večji, pa kriijo okrog, pa se na pol obračajo, pa da si še daš kaj na rob, ko ga previjaš, pa sploh...Pa itak, daš previjalno podlogo gor, pa že njeni robovi vzamejo prostor. Moj 'pol nečak' je imel to isto, ki sem jo zdaj jaz dobila, pa sem videla, da manjše niti pod razno. Zverinica...izogibanje nakupovalnih središč in trgovin, ko bo bebica majhna...ti dam prav. Jaz sem ravno zadnjič omenila, ko smo bili v mariborskem europarku in je bila fuuul gužva, da sem letos fuuul vesela, da se bom izognila nakupovalni mrzlici decembra in tem gužvam. Ker tem centrom niti na blizu ne bom šla! Odločbo za podaljšanje bolniške do začetka porodniške sem že tudi ta teden dobila. Tako da je vse urejeno. Odločba za paketek in porodniško je pa itak prišla v par dneh, že pred dobrim tednom. Tako da sem papirovno že vse uredila. Le očetovstvo še je potrebno podpisat. Včeraj pa sem razmišljala, da bom naslednje leto, ko se mi konča porodniška, še kakšne tri tedne doma in izkoristila dopust, le nekaj dni si bom pustila, za vsak slučaj in če bo mali kdaj bolan, da ni treba vedno bolniške jemat. Bom še videla. Zverinica...si napisala, da si razočarana nad izračunom porodniške?? A si nisi že prej nič računala?? Jaz sem si že julija, ko sem bila na bolniški en mesec izračunala najslabšo in najboljšo varianto. Da ne bi bil zdaj šok. Ampak sem zadovoljna. Imam porodniške več kot dosti ljudi plače. Sicer pa je biti mama tudi služba, a ne!!??? Lep dan vsem, se še potem mal javim. Grem gledat, kaj bi danes pekla. Se je mojemu včeraj zvečer TORTA zluštala. Jeb** ima želje, kot ena nosečnica! Danes pa greva na pijačo za njegovim kolegom in njegovo punco, ki ima rok januarja. Vsepovsod same nosečke! Bravo nam!