|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
22.12.2008 22:53:41   
ellena
Punce, eno vprašanje... kako pa masirajo mv? Z roko, kakšnim aparatom... meni se tole zdi malo neprijetno, ali ni? Me je kar stisnilo, ko sem tole prebrala.

Želim vam mirno, prespano noč. Ali pa rodit!

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
22.12.2008 23:16:24   
nadya
Noup, pri men še nič ne dogaja user posted image user posted image user posted image . Upam da bo kej začel, ker zdej bi pa res že rada vidla tega našga dojenčka user posted image .

Ellena: men je mv z roko masirala, je bilo neprijetno ampak ne pa boleče. Je pa po moje odvisno od trdote MV. Eno mojo prijateljico je full bolelo ker je mela čist trd MV, njej so tudi med porodom precejkrat masirali, ker se ni odpirala tko kot je blo treba.
Jaz sem se medtem probala full sprostiti in sem se naredila "mehko" in je kar šlo user posted image

(odgovor članu ellena)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
23.12.2008 8:26:28   
*nina*
dobro jutro...jeeej prva sem...dobro sem spala zdaj grem pa malo v center še zadnja darila skupi spravit pol pa na ctg...me zanima če bo danes kaj več pokazaluser posted image

nadya kako je bila pri tebi noč? si že kam odjadrala?user posted image

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
23.12.2008 8:47:13   
čebeli
Dobro jutro!

Joj, jaz sem pa komaj prebila noč...skos se mi je zdelo, da imam popadke in, ko sem jih začela štet, se mi je zdelo vseskup brezveze, ker itak ni nič kaj bolelo, jaz pa zaspana...in sem šla spat...pa nisem moglauser posted image ...zjutraj sem malo zadrnjohala, pa je spet vse po starem. Edino malo slabo mi je spet...od straha najbržuser posted image .

< Sporočilo je popravil čebeli -- 23.12.2008 8:48:24 >

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
23.12.2008 9:21:19   
ninica04

ku ku, evo me še sem tu user posted image user posted image user posted image user posted image

Sicer sem tud jst prebedela noč - skor sem znorela. Zdej pa če kmalu ne bom šla v Rim, me bo kap!!! Itak grem pol v Celje v bolnico, se moram tam malo pokazat ker moj g. ne dela več. Pa danes je moj PDP, men se pa zdi da je čist isto kot po navadi. Neki špikanja, pa mal bolečin, pa nič resnega.... No, javim pol kk pa kej.

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
23.12.2008 9:23:01   
tinca123
Dobro jutro!

Jaz sem tud  res lepo spala. Dons pa CTG in pregled. Bomo vidl če bo kmalu kaj akcije. Oba že nestrpno čakava....user posted image

No še malo shoppinga danes, da malo pomagam......pol pa pregled.user posted image user posted image
Zanima me če katero ful srbijo joške. Mene so ful srbele že včeri in dons tud.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
23.12.2008 9:39:38   
jesensko listje
Oj!user posted image

Očitno imamo danes skoraj vse pregled. Tudi jaz. Moj mali se pa ne premika več tako intenzivno zadnjih nekaj dni. Saj naštejem dovolj gibov, ampak takih zelo okornih in počasnih. Upam, da je še vse ok. Trebuh imam pa še vedno kar visoko.

Tinca mene joški nič ne srbijo... Me pa trebuh včasih, ko se pojavi kakšna nova strija. Očitno jih bom imela prav po celem trebuhuuser posted image . No, saj to mi ni tak problem. Trebuh kažem približno kakšen teden na leto (ko sem na morju), to je pa tudi vse.

Želim vam mirne živce, lepe porode in zdrave štručke!!

(odgovor članu tinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
23.12.2008 9:39:48   
čebeli
IZVIRNO SPOROČILO: tinca123

Ja, mene tut občasno...ko so me prvič, sem skor znorela, zdej sem se pa že kr navadla...Pa skos sem se prepričevala, da se ne smem praskat, sam včasih ni ratalo...mogoče bi bilo pa sedaj fajn tut to počet, ker menda to spodbuja krčenje maternice (prej sem se bala prezgodnjega poroda)...

(odgovor članu tinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
23.12.2008 9:44:23   
jesensko listje
Še nekaj:

Ali je res kaj na tem, da če imaš daljši menstrualni ciklus, potem rodiš čez rok, če pa krajšega (kot 28 dni) pa prej?

Meni se zdi, da tole kar malo drži, vsaj pri nekaterih mojih kolegicah je. Kaj pa vaše izkušnje?

Moj bi potem glede na krajši ciklus moral malo prej na svet. No, nima prav veliko časa več. PDP bo kmalu!!

(odgovor članu jesensko listje)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
23.12.2008 9:48:37   
abi
Dan,
no vidim da smo že vse nestrpne user posted image . Potem ko bo pa za nami prišlo- beri neprespane noči, utrujenost...... bomo pa kar malo pogrešale tale prosti časuser posted image .
Zjutraj sem odpeljala malo v vrtec in ko se vrnem , me doma  pričaka tako lepo jutranje sonce da se mu nisem mogla upreti. Z mojima kužkoma smo šli na čudovit sprehod ki ti res povrne energijo (sploh če veš da vsi ostali malo nižje v dolini gledajo meglouser posted image  ) Sicer me je zbadalo v križu, pritiskalo dol ampak saj pravijo da hoja pospeši zadevo.
Jutri me čaka pregled in najbrž P, zato me moram priznati dela kar malce živčno - pa nisem cvikator ampak vseeno pride za tabo. Lepo bi bilo še enkrat preživeti teh 9 mesecev, ki so se na začetku zdeli tako dolgi.
Nadya morda že carta svoje dete.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu tinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
23.12.2008 9:51:15   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: tinca123

Jaz imam problem malo nižje user posted image
Meni bo počil trebuh - ker imam ogromno plodovnice se mi je kar naenkrat full povečal obseg in seveda so zraven prišle strije ki tako user posted image  srbijo. Kljub mazanju se zadeva samo širi in se vseskozi praskam.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4436
23.12.2008 9:56:19   
abi
Zna bit nekaj na tem.
Jaz imam ciklus na 37-40 dni in so vsi napovedovali da bo zaradi polihidramnija ( preveč plodovnice ) mali prezgodaj rojen - rok imam 28. , pa hruška še vedno ni padla iz drevesa.

Vse dobro,
* a b i *

Neposredna povezava do sporočila: 4437
23.12.2008 9:57:10   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: jesensko listje

Še nekaj:

Ali je res kaj na tem, da če imaš daljši menstrualni ciklus, potem rodiš čez rok, če pa krajšega (kot 28 dni) pa prej?

Meni se zdi, da tole kar malo drži, vsaj pri nekaterih mojih kolegicah je. Kaj pa vaše izkušnje?

Moj bi potem glede na krajši ciklus moral malo prej na svet. No, nima prav veliko časa več. PDP bo kmalu!!

Zna bit nekaj na tem.
Jaz imam ciklus na 37-40 dni in so vsi napovedovali da bo zaradi polihidramnija ( preveč plodovnice ) mali prezgodaj rojen - rok imam 28. , pa hruška še vedno ni padla iz drevesa.

Vse dobro,
* a b i *

Neposredna povezava do sporočila: 4438
23.12.2008 10:39:47   
čebeli
IZVIRNO SPOROČILO: jesensko listje

Še nekaj:

Ja, tudi jaz sem imela daljše cikle (okol 33 dni) in sem zdej že 5 dni čez rok...

Neposredna povezava do sporočila: 4439
23.12.2008 10:53:39   
nadya
Jutrouser posted image

Jaz sem še tukejuser posted image user posted image . Me je celo noč bolelo in pritiskalo, ampak se je potem spet ustavilo. Tole je že prav tečno. Upam , da se vsaj še malo odprem, da me jutri obdržijo, ker ne grem več domov. Hočem rodituser posted image user posted image

Tole glede ciklusa: jaz mam pa user posted image  na 27 ali 28 dni (redkokdaj na 30dni) pa sem že 5 dni čez rokuser posted image .

Zdej si grem pa kofico skuhat.

Držim pesti za vse, ki imate dans pregledeuser posted image , upam da vsaj kakšna notri ostane user posted image . Drugače pa poročajte kaj dogaja.

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
23.12.2008 12:04:43   
Tajka
Živjo  vsem.

Se končno spet oglašam po dolgem času.Zdej sploh nimam nč več cajta na r viset al se mi pa ne ljubi kar me naša Ana zaposljuje, čeprav je zelo pridna.Skoraj nič ne joka, samo spi in je.
Sem vam pa še dolžna mojo porodno zgodbo - sem že enkrat vse napisala in kaj se zgodi "we are sorry".Sem samo zaprla računalnik in šla spat.

Zgleda da se vsem Anam mudi na svet, kajti moj porod je bil še bolj ekspresen kot martkin.
Špikalo me je sicer že cel teden nekaj, samo ko sem šla ležat je vse skupaj nehalo.Tisto jutro 5.12. pa sem zjutrj še pripravila zajtrk ta veliki punci, ta čas pa ko ona je grem jest še malo na kavč, kjer naenkrat samo nekaj poči, se je slišal kr en pok in zaboli, potem pa hitro vstanem in iz mene se vlije velika količina vode. Ura je bila 7.30 min. Takoj sem vedela da gre zares,samo razmišljala sem ali naj pokličem rešilca ali naj me kr moj pelje;do porodnišnice pa imam nekje pol ure. Vseeno sam kr poklicala rešilca.Zelo hitro so se tudi začeli orng krči. In še dobr da so hitro prišli ( v 20 min ), kajti kmalu ko smo se odpeljali od doma (300m od hiše),sem jest rekla da me ful dol tišči, reševalec pogleda in pravi vozniku naj ustavi kajti naši punci se je zelo mudilo in tako je ob 8.12. prijokala na svet v rešilcu. Tako da je bilo res zelo hitro.

Tako da vsem ki še čakate, želim čimhitrejše(ne tako hitro kot jaz ) in čimlažje porode, vsem ki pa ste ta čas  ko se nisem oglasila postale mamice iskrene čestitke.

Zdaj pa moram iti saj me nekdo kliče

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
23.12.2008 12:27:36   
nadya
O madona Tajka, tvoji Ani se je pa res mudilo user posted image .
Sej ne morem verjeti, da si kar v rešilcu rodila, dobr da si ga poklicala user posted image .

Vseeno mislim, da je full dobra porodna zgodba, hitra in taka drugačna, posebna user posted image user posted image user posted image

Tajka čestitke za ekspres porod in malo Ano user posted image

(odgovor članu Tajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
23.12.2008 12:58:20   
PikicaT
Čau punce!

Da vas še jaz na hitro malo pozdravim.
Vidim, da se vašim otročičkom še nič kaj preveč ne mudi. Očitno jim je res tako lepo v trebuščkihuser posted image . No, tudi mojemu je po moje kar luštno, čeprav ga kar komaj čakam. Bomo videli kaj porečejo v soboto na CTG-ju in potem v ponedeljek na amnioskopiji. Ma, glede na to, da plodovnice nimam kaj več veliko se zna zgoditi, da bomo pred novim letom že trijeuser posted image .

Imam pa tudi jaz danes eno mrzlico za pospravljanjeuser posted image . Mogoče tudi to kaj pomeni... Tako je, če se kakšen dan malo bolje počutiš in bi pol kar gore premikaluser posted image .

Tajka, čestitke za tako hiter porod in tako lepo izkušnjo! jaz le upam, da zdržim do porodnišniceuser posted image . No, jo imam le 10 minut od doma z avtom.

Čebeli in Nadya - vama pa tudi želim, da bosta čimprej cartali svoje štručke. Si ne predstavljam, da bi mogla še tolko dolgo čakat ko že tako čakaš in čakaš.

Uživajte še tele sončne dneve! Jaz sem ravno iz sprehoda. Zdej pa veselo kuhat kosilo, če ne bomo lačniuser posted image . Danes bo kus kus s tuno in zelje v solati. Mnjamsi, komaj čakamuser posted image !

PikicaT

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
23.12.2008 13:03:30   
ellena
jaz imam ciklus na 21 dni, kar pomeni, da bi morala roditi že včeraj. Uradni pdp pa imam 31.12., vse pa kaže, da bom rodila naslednje leto. Mv trd, nič skrajšan, plodovnica močna in količinsko zadostna. Močno upam, da je kaj na tem ciklusu, čeprav logično gledano: kaj ima razvoj ploda (zdaj že otročičkov) s tem? user posted image  Ne vem, upam.user posted image

Moja punčka pa tehta že 3400 g in me že pošteno brca.

Ufff, takšne hitre porodne zgodbe vlivajo pogum in nabijajo nestrpnost.user posted image

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
23.12.2008 13:06:13   
nadya
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaT

Uživajte še tele sončne dneve! Jaz sem ravno iz sprehoda. Zdej pa veselo kuhat kosilo, če ne bomo lačniuser posted image . Danes bo kus kus s tuno in zelje v solati. Mnjamsi, komaj čakamuser posted image !

O Pikica T a lahko napišeš kako pripraviš kus kus s tuno. Jaz tega kus kusa še nikoli nisem kuhala. A je to na podoben način kot riž?

Drugače sem pa kar vesela, da vas je še nekej nosečk, ker drugače bi se mi kar zmešalo user posted image

(odgovor članu PikicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
23.12.2008 13:08:50   
PikicaT
Ellena, tudi jaz imam PDP 31.12.user posted image
Cikluse imam pa na 25 dni. Torej bo lahko kaj na tem, čeprav zaradi tega jaz ne verjamem, da bi blo. Bomo vidli, sporočim, ko se bo začelo dogajatiuser posted image .

Moj otročiček je pa majčkenuser posted image . Včeraj mi ga je namerila nekje 2600g. Čeprav je rekla, da se je lahko malo zmotila pa da je še ultrazvok star in tko in da zna imeti okrog 3000guser posted image . Bomo vidli! Glede na to, da mam ful majhen trebušček, ne more imet 4kguser posted image .

< Sporočilo je popravil PikicaT -- 23.12.2008 13:16:02 >

PikicaT

(odgovor članu ellena)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
23.12.2008 13:15:01   
PikicaT
IZVIRNO SPOROČILO: nadya

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaT

O Pikica T a lahko napišeš kako pripraviš kus kus s tuno. Jaz tega kus kusa še nikoli nisem kuhala. A je to na podoben način kot riž?

Drugače sem pa kar vesela, da vas je še nekej nosečk, ker drugače bi se mi kar zmešalo user posted image

Seveda! Nič lažjega! Tole je ravno pravšnja jed za potem, ko ne bomo imele toliko časauser posted image .
Kus kus je tako ali tako instant, tako da ga narediš po navodilu, ki je na vrečki (zavreš vodo in vanjo streseš kus kus in počakaš pet minut). Omakco pa jaz nardim takole: popražim malo čebule na olju od tune, potem stresem tuno gor pa čez pasiran paradižnik (2dl), začimbice, posoliš in je to touser posted image . Včasih naribam še kakšen korenjček noter al pa kaj drugega. Kar imaš pri roki. Pol pa omako prelijem čez kus kus, vse skupaj zmešam, pustim še kakšne 5 minut, da se kus kus še malo napije omake in dober tek!

Madonca, sem ratala lačna zdejuser posted image . Grem hitro dokončat.

PikicaT

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
23.12.2008 13:33:17   
*nina*
evo mene s ctgja...dogaja se nekaj...vidi se veliko večja aktivnost maternice in mi je g rekla, da če slučajno ne bi bilo do 29.12 pol naj se še pri njej oglasim v ponedeljek na ctg ampak, da misli, da ne bo potrebnouser posted image user posted image user posted image user posted image upam da je kaj na tem kar je rekla in da bo res pred 29.12...jeeej to je še sam par dniuser posted image seveda se pa lahko tudi zavleče, nikoli ne veš, ko teli popadki nas imajo včasih malo za norcauser posted image

(odgovor članu PikicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
23.12.2008 13:34:42   
abi
Tajka iskrene čestitke za punčko Ano user posted image  in zares dobro odločitev za klic rešilca.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu PikicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
23.12.2008 13:36:26   
*nina*
IZVIRNO SPOROČILO: Tajka

Živjo  vsem.

Se končno spet oglašam po dolgem času.Zdej sploh nimam nč več cajta na r viset al se mi pa ne ljubi kar me naša Ana zaposljuje, čeprav je zelo pridna.Skoraj nič ne joka, samo spi in je.
Sem vam pa še dolžna mojo porodno zgodbo - sem že enkrat vse napisala in kaj se zgodi "we are sorry".Sem samo zaprla računalnik in šla spat.

Zgleda da se vsem Anam mudi na svet, kajti moj porod je bil še bolj ekspresen kot martkin.
Špikalo me je sicer že cel teden nekaj, samo ko sem šla ležat je vse skupaj nehalo.Tisto jutro 5.12. pa sem zjutrj še pripravila zajtrk ta veliki punci, ta čas pa ko ona je grem jest še malo na kavč, kjer naenkrat samo nekaj poči, se je slišal kr en pok in zaboli, potem pa hitro vstanem in iz mene se vlije velika količina vode. Ura je bila 7.30 min. Takoj sem vedela da gre zares,samo razmišljala sem ali naj pokličem rešilca ali naj me kr moj pelje;do porodnišnice pa imam nekje pol ure. Vseeno sam kr poklicala rešilca.Zelo hitro so se tudi začeli orng krči. In še dobr da so hitro prišli ( v 20 min ), kajti kmalu ko smo se odpeljali od doma (300m od hiše),sem jest rekla da me ful dol tišči, reševalec pogleda in pravi vozniku naj ustavi kajti naši punci se je zelo mudilo in tako je ob 8.12. prijokala na svet v rešilcu. Tako da je bilo res zelo hitro.

Tako da vsem ki še čakate, želim čimhitrejše(ne tako hitro kot jaz ) in čimlažje porode, vsem ki pa ste ta čas  ko se nisem oglasila postale mamice iskrene čestitke.

Zdaj pa moram iti saj me nekdo kliče

ne me basat????svaka čast

(odgovor članu Tajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?