Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 8:50:29
|
|
|
|
čebeli
|
Dobro jutro! Tudi danes sem še vedno 2v1...pa sem zvečer začela štopat tiste popadke, pa je blo sam 1...Kako srčno si želim, da ti ne bi bili prav nič podobni tistemu pri menstri, ker bi vse lažje prenesla, kot pa tisto zoprno slabost...! Ja, potem bi rekla, da je rodit majka! Danes imam spet obisk pri moji G-zadnjega to nosečnost (čeprav imam trebuh tako visoko, da ene 14 dni še ziher ne bo nič). Pa kar ne vem, kaj bi ji prinesla pred Novim letom...no, bom že kako zalogo čokolade kje odkrila... Aja, en kofetek za vsako sem pozabila... da se še malo pocartamo, preden gremo v rim...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 9:10:08
|
|
|
|
tinca123
|
Dobro jutro! Čestitke vsem novim mamicam!!!!!!!!!!!!! Bravo punce!! Jaz sem tud še vedno 2v1. Me je nekaj šraufalo že v soboto, pa je hitro minilo. No včeraj se mi je zdelo, da mali nič ne brca - pa je vse nadoknadil zvečer pred spanjem. Še vedno čakam da mi čep ven pade. Sem šla prav gledat po literaturi kolk prej mi mora, pa hvala bogu lahko zadnji trenutek. Sem bila v skrbeh da bo za vedno ostal notri.....lol Drugače se res dobro počutim - neverjetno dobro, da naju z mojim že skrbi da tole ne bo letos, saj poznava kar nekaj nosečnic pa na koncu je bilo kar hudo. Trebuh imam še vedno kar visoko, čeprav se je spustil ampak ne čisto dol.....no vsaj malo me sraufa vsake toliko. En lep dan želim vsem!!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 9:50:46
|
|
|
|
Lyla
|
Jutro še od mene. Tud jst sem še 2 v 1 in misim da bo tako ostalo do novega leta. Vsaj upam tako, no če nam že strelec ni ratal bi bilo lepo dočakat novo leto in potem it rodit - vsaj zame. Popoldne mam pregled pa mislim da itak ne bo nič novega ker itak samo srček posluša in nič drugega. Drug teden pa verjetno že pregled v P. Jst sem se zdaj pomirila in le čakam kdaj bo. Nič nisem več nestrpna in živčna kdaj bo, sem se prepustila občutkom.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 9:53:16
|
|
|
|
Lyla
|
Pa še to sem pozabila ... Čestitke vsem novim mamicam!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 10:36:47
|
|
|
|
moonshine
|
Pozdravljene ! Najprej iskrena hvala čestitke! Toliko, da se na hitro javim in povem, da sva z Zalo doma od četrtka in da spima,jema in se cartava na velikoooo! Porodno zgodbo vam napišem enkrat kasneje, ker še vedno malo težje sedim...me je naša "velikanka" precej namatrala ,ampak je bilo dejansko vse pozabljeno tisti trenutek,ko sem jo dobila na prsi. Nazaj vas nisem brala,bom ko bom uspela...tako da le na kratko... Vsem novopečenim mamicam in očkom iskrene čestitke za .Veliko cartanja in veselih uric Za vse, ki še vedno čakate pa čimlažji porod in da boste kmalu zagledale svoje sončke. Lep pozdrav in obilo sončka kjerkoli ste že!!!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 10:44:21
|
|
|
|
*nina*
|
čestitke vsem novim mamicam ostalim pa dobro jutro , tud mene je neki matralo zvečer uglavnem 4x na 20min me je zagrablo v križu in okoli trebuha,ki je postal zelo trd in bolečina se je stopnjevala...ni bilo pa nevem kako hudo, zanimivo mi je bilo, kk je bilo res na 20min...sam pol se je pa vse umirilo sem že mislila, da bo treba kak odpeketat pa celo noč me je neki zvijalo, in rezultat je bil danes zjutraj v wcju tudi jaz sem svojo včeraj bol malo čutila, pa sem klicala kolegico, ki mi je rekla, da je to normalno, da se nekateri zelo umirijo pred porodom, ker so že tako nizko, da se ne morejo več tako obračati, ampak sam še potisnejo rokico ali nogico ali ritko vn...men skoz rito kaže imam pa jutri ctg pa bomo vidli ali bo kaj... vam še popoldne kaj napišem, če bo kera za čvek prrajt
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 11:56:40
|
|
|
|
abi
|
Dober dan so , takole nekako izgleda moje premikanje: Jeeejjj, pri nas se tudi nič konkretnega še ne dogaja, zvečer kakšno špikanje tam spodaj, a se zadeva kmalu umiri. Očitno se prav dobro počutijo - me pa čakamo in gruntamo......Stanovanje popadenano, darila zavita, torba za porodn. pripravljena.....v glavnem v nizkem štartu :) Je pa fajn ker ni več dežja, pri nas je posvetilo celo sonce. Se človek takoj bolje počuti.
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 12:21:31
|
|
|
|
ellena
|
tud jaz (kakor čebeli) razmišljam o darilu moji G. Res se mi je strokovno in z vsem spoštovanje do mojih vprašanj, tegob, tečnob... posvetila in mi dajala moč, kadar mi je le ta pošla. Razmišljam o kakšni posebni čokoladi, vstopnici za gledališče, knjigi... kaj bi še lahko. Kaj ste jim ve sploh kaj nosile. Mogoče niti ni treba, da ji kaj nosim? Videla sem tudi, da ji mamice nosijo fotografije od rojenih otrok in potem si jih tako lepo shranjuje... Kaj pravite? Imate kakšno idejo za prodat?
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 12:35:28
|
|
|
|
nadya
|
Helou Sem iz pregleda iz P. Ctg ok, utripi ok, krivulja ki beleži popadke mi je ene dvakrat do 100 narasla, to je pa to. Naredila mi je vaginalni pregled, odprta sem 2-3cm, materničnega vratu skoraj ni več. Me je pa par minut masirala po mat.vratu, je rekla da zna to sprožit popadke . Drugače ultrazvoka al pa amnioskopije mi pa niso delal . Nič, jaz upam , da se bo dans-jutri začelo kej dogajat, drugače sem pa naročena v sredo spet na pregled. Zdej grem pa kosilat, pol se pa tipkamo. Glede darila za G pa ne vem. Jaz ne bom nič nosila saj mam G v leonišču in sem mela skoraj na vsakem pregledu drugega ginekologa. Bom raj babice v porodnišnici s kakšno sladkarijo razveselila
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 12:38:59
|
|
|
|
abi
|
Ja, res bi bilo lepa gesta darilce za naše g. ki so tako skrbno vodile nosečnost.Tudi jaz razmišljam kaj podariti ali čokoladne zadeve ali mogoče kaj bolj unikatnega za spomin. Jaz ji bom najbrž nesla prvi pregled po porodu in seveda dodala slikco malega razgrajača.
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 12:49:39
|
|
|
|
abi
|
nadya , tole ti pa kar malce dvigne pritisk a ne ? Pa 2-3 cm odprta pa možno popadki... Vprašanje če boš čakala do srede, zna bit prej . Če pa se ne bo mudilo, se pa mogoče v sredo vidiva.Tudi jaz imam najprej ob 7-ih pregled pri g. pol me bo pa najbrž kar v P. napotila na sprožitev. Upam da nimajo več take gneče. Ja, letos bodo božični prazniki pestri.
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 14:25:46
|
|
|
|
čebeli
|
Oj! Tudi jaz sem nazaj s pregleda...nič novega. Črta s popadki ravna, otroček se premika, srček bije v mejah normale...ni me pa pregledala vaginalno (najbrž pri nas to gledajo sam v porodnišnici, preden gremo v porodno..) U glavnem, v sredo moram it v porodnišnico na pregled, potem bomo pa vidli kako in kaj...Ja, tole bojo res pestri prazniki. Glede darilca pa mi ni uspelo nič prinest, ker so vse sladke zaloge pošle, sem ji pa zato dala mandarine, ki pa jih je bila zelo vesela...jih je precej napadla...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 15:06:23
|
|
|
|
*nina*
|
vidim, da vas je veliko imelo pregled, no jaz ga imam pa jutri...sam mislim, da imam samo ctg in da ne bo vaginalnega pregleda...mene pa tako zanima kaj se kaj tam dol dogaja, ali če ima mala še dovolj plodovnice in ali posteljica še obratuje tako kot je treba....sej če posteljica ne bi več imela svoje funkcije ali bi bil kak znak za to?
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 15:36:48
|
|
|
|
čebeli
|
*nina*, za plodovnico in posteljico bi ti mogli naredit uz, ne vaginalni pregled...znaki pa nimam pojma kakšni naj bi bili, če bi šlo kaj narobe...jaz pri sebi upam na najboljše in se ne sekiram, ker dokler mi mali miga, je vse ok. Mene pa zanima, a moram kako paniko zganjat, če me dol tišči. Dons sploh nisem omenila na pregledu...bi bila fora, da bi kar precej odprta okol hodila...sam boli me pa nič (da bi imela kej popadkom podobnega) Edin, tam, kjer je ponavadi mehur in še nižje me grozno tišči...gravitacija deluje Pol se pa dete še muvat začne, je pa res čudno zanimiv občutek...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 15:57:50
|
|
|
|
PikicaT
|
Jaz sem tudi danes iz pregleda - še zadnjega v nosečnosti . Otročiček v redu, srček bije, plodovnice ni več zelo veliko, je pa še vedno bolj mali. No, in tako sem v soboto (27.12.) naročena na CTG, v ponedeljek (29.12.) pa še na amnioskopijo. Baje zato malo prej, ker je bolj majhen pa zaradi plodovnice. No, bomo videli kako se bo vse skupaj končalo . Zdej se grem pa malo spočit, ker sem celo dopoldne laufala okrog pa čakala okrog dohtarjev. Zdej še lahko, tako da je treba izkoristit .
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 16:37:31
|
|
|
|
nadya
|
IZVIRNO SPOROČILO: abi nadya , tole ti pa kar malce dvigne pritisk a ne ? Pa 2-3 cm odprta pa možno popadki... Vprašanje če boš čakala do srede, zna bit prej . Če pa se ne bo mudilo, se pa mogoče v sredo vidiva.Tudi jaz imam najprej ob 7-ih pregled pri g. pol me bo pa najbrž kar v P. napotila na sprožitev. Upam da nimajo več take gneče. Ja, letos bodo božični prazniki pestri. Ja jaz res upam, da mi ne bo treba v sredo na pregled . Mi je pa ena babica, ki jo poznam rekla, da jih veliko dobi popadke po tem ,ko jim mat. vrat malo zmasirajo. Je rekla, da zna biti ponoči ali pa jutri . Sem pa vidla ene par nosečnic, ki so prišle s popadki na par minut in moram povedat, da me je kar malo zvilo . Čebeli mene vsakič ko mi trebuh otrdi me fino dol pritisne, ali pa ko grem lulat me vse boli ker malček tolk dol tišči.... To je v redu znak, naši malčki si vtirajo pot na plano Meni tudi niso delal nobenega uz-ja al pa karkoli, da bi videli kako je s plodovnico . Jaz milim, da če je ctg v redu, da je pol tudi ostalo ok
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 16:42:49
|
|
|
|
nadya
|
Gužva v porodnišnici je ogromna
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 17:09:50
|
|
|
|
*nina*
|
sej jo bom jutri vprašala glede te plodovnice in glede vaginalnega pregleda. waaa js že komaj čakam, da se vse skupaj začne....
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 17:11:06
|
|
|
|
*nina*
|
nadya če se vse skupaj začne ponoči ali jutri ti želim, da bi bilo vse vredu in da bi čimhitreje minilo
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 17:14:36
|
|
|
|
čebeli
|
No, pa mi RR spet nekej nagaja... Nadya, glede tiščanja dol je pri meni danes skos konstantno, tudi, ko se polulam...edin po nekaj minutah ležanja mine, sam me spet začne, ko vstanem...mogoče bo pa res še danes kaj... Samo sem zdele že začela gruntat, da imam mogoče pretesne žabe...al se mi je pa otroček spet ustrašu une hude medicinske sestre na ctg in ker je pač malo nižje, kot na prvem, me med muvanjem zlo tišči. Drugače se pa strinjam s tabo, da če jih izvid ctg ne skrbi, pol je vse vredu...in ti čestitam za zdravo dete!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 17:18:50
|
|
|
|
*nina*
|
kaj pa naša decembrka28..sem šla malo za nazaj brat in sem videla, da je nazadnje pisala 17.12, ko je bila že 5dni čez rok in naj bi ji naslednji dan dali gel in sprožili pregled, a ni nič javila...grem pogledat na rodili smo
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 18:55:08
|
|
|
|
nadya
|
He he pa mi je končno ratal slikico naložit Ja punce hvala za lepe želje . Drugače me pa že kakšne dve uri zvija kot pri menstruaciji in samo čakam in upam, da se bo začelo še kaj v intervalih dogajat . Decemberka28 se pa res ni nič javla , mogoče pa že crklja
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 21:19:40
|
|
|
|
abi
|
nadya - da bi čimprej svoje dete. Srečno
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 22:07:49
|
|
|
|
sonček85
|
_sanja_ in vse ostale ,vse imate tako lepe porodne zgodbe ,da si že sama želim rodit ,a naj še malo naše dete počaka lp vsem in vsem ,ki še čakate svoje ,želim vam da bi jih čim prej in srečno v letu 2009
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 22:09:06
|
|
|
|
*nina*
|
nadya a se je že kaj bolj začelo?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?